1. Cv voorbeelden
 2. Dokter
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Dokter cv- voorbeeld & schrijfgids

Dokters redden levens en we vertrouwen erop dat ze ons meest kostbare bezit – onze gezondheid – goed beschermen. Het is een vakgebied dat vele jaren studie en praktijktraining vergt. Deze handleiding laat zien wat er in het cv van een dokter thuishoort. Samen met het bijbehorende voorbeeld cv helpt het je om een overtuigend cv te schrijven en een interessante medische functie te bemachtigen.
4.2
Gemiddelde beoordeling
39 mensen die het al beoordeeld hebben
Dokter cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Je cv maken als dokter 

Voordat je begint met schrijven aan je cv, is het belangrijk om te weten uit welke onderdelen een Dokter CV bestaat. Je cv moet de volgende secties bevatten:

 • De cv-kop met je naam en contactgegevens
 • Je profielschets (ook wel persoonlijk profiel of professionele samenvatting genoemd)
 • De sectie werkervaring
 • Het cv-onderdeel vaardigheden
 • Het cv-onderdeel opleiding

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Een succesvolle dokter heeft goede communicatieve vaardigheden en stemt informatie en spreektempo af op de patiënt. 

Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en een foutloos cv. 

Hoewel de cv-indeling telkens hetzelfde is, is de inhoud dat zeker niet. Afhankelijk van de specifieke functie waarop je solliciteert, zijn andere ervaringen, vaardigheden en capaciteiten belangrijk. 

Natuurlijk moet je als dokter in je cv aantonen dat je instaat bent om te diagnosticeren, behandelen en goede relaties met patiënten op te bouwen. Maar daarnaast is het belangrijk dat je je cv telkens afstemt op de functie-eisen van de vacature. 

Val op met een duidelijke header / cv-kop

De cv-kop of header van je cv lijkt misschien een onbenullig detail, maar met een opvallende koptekst maak je het de selecteur een stuk makkelijker om jouw cv te herkennen en snel je contactgegevens in te zien. 

Kies een mooi lettertype en eventueel een aantrekkelijke kleur om je naam, beroep, telefoonnummer en e-mailadres in het oog te laten springen. 

Wanneer je de opmaak van je sollicitatiebrief laat aansluiten op die van je cv, geef je je sollicitatie een professionele uitstraling.

Voorbeeld persoonlijk profiel dokter

Direct onder de koptekst, plaats je jouw professionele samenvatting: je persoonlijk profiel. Deze tekst van 4 tot 6 zinnen geeft je de mogelijkheid om in je eigen woorden aan te tonen dat je een uitstekende dokter bent. 

Geef een beknopte samenvatting over jezelf, jouw geschiktheid voor de functie en je professionele interesses en ambities. Het is de perfecte plek om je kwaliteiten te beschrijven, prestaties te benoemen en je beweegredenen voor je sollicitatie te beargumenteren. 

Aanpasbaar cv-voorbeeld van een profielschets van een dokter

Gepassioneerde internist met ruime ervaring in de interne geneeskunde en 5 jaar ervaring als internist acute geneeskunde en medisch coördinator van het dagbehandelcentrum. Bedreven in het diagnosticeren van ernstig zieke patiënten die met spoed behandeld moeten worden. Ervaren lid van het opleidingsteam en vaardig in het leiden van simulatietrainingen. Empathisch, professioneel en toegewijd om patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Bedreven in het adviseren van patiënten over preventieve zorg en positieve leefstijlveranderingen. Een sterke leider die goed presteert onder druk en goed kan samenwerken met andere medische professionals in een omgeving waarin multidisciplinair en interdisciplinair werken centraal staat.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring dokter: breed of specialistisch

Dynamisch taalgebruik doet het goed in de sectie werkervaring op je cv. Gebruik sterke actiewerkwoorden om de werkervaring te markeren die het beste aansluit op de vacature. 

Zorg voor een overzichtelijk geheel en gebruik opsommingstekens om je werkervaring beter scanbaar te maken. 

Wat je precies vermeldt, hangt natuurlijk af van je loopbaanfase. Een startende dokter zal moeten putten uit de coschappen, ervaren dokters moeten juist selectief zijn en de werkervaringen uitlichten die goed passen bij deze specifieke sollicitatie. 

Hieronder een voorbeeld van het cv-onderdeel werkervaring op een dokters cv dat je eenvoudig kunt kopiëren en aanpassen.

Aanpasbaar cv-voorbeeld van de werkervaring van een dokter 

Internist acute geneeskunde, Erasmus MC Rotterdam
2017 - heden

 • Verantwoordelijk voor de patiënten die met spoed naar de interne geneeskunde zijn verwezen.
 • Dagelijks medische vraagstukken oplossen en afgestemd blijven met collega’s en patiënten en hun familieleden.
 • Internisten-in-opleidingen op de Spoedeisende Hulp begeleiden bij het stellen van (werk)diagnoses en bij het opstellen van de beste behandelplannen voor patiënten.
 • Artsen trainen in de opvang van acuut zieke patiënten met simulatietrainingen (trainer Erasmus Academie)
 • Medisch coördinator Dagbehandelcentrum: kwaliteit van de zorg bewaken en bevorderen, medewerkers aansturen en ontwikkelen, samenwerking stimuleren, toezien op diagnostiek en behandeling.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: 

Het opleidingsgedeelte is voor een dokter een cruciaal cv-onderdeel. Natuurlijk heb je een afgeronde opleiding geneeskunde op zak, maar wat heb je nog meer in huis?

Met je artsendiploma op zak, kun je aan de slag als ANIOS of solliciteren naar een opleidingsplek om je als AIOS verder te specialiseren. En ook specialisten kunnen zich nog eens extra specialiseren via een fellowship. 

De meeste dokters hebben daarom behoorlijk wat te melden in dit cv-onderdeel. Zorg ervoor dat je steeds duidelijk vermeldt wanneer je wat en bij welke instelling geleerd hebt.  

Onderstaande tekst van het voorbeeld-cv dokter kan je gebruiken als inspiratie voor het schrijven van het cv-onderdeel opleiding:

Aanpasbaar cv-voorbeeld opleiding dokter 

Differentiatie Acute geneeskunde, Erasmus MC Rotterdam 
2015 - 2017 

Opleiding tot internist, St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg 
2008 - 2014 

ANIOS Interne geneeskunde, St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg 
2007 - 2008 

Gekopieerd!

Harde wetenschap en zachte vaardigheden

Wat maakt jou uniek als dokter? Hoe kun jij je onderscheiden van sollicitanten met dezelfde kwalificaties? 

Een goede profielschets, een indrukwekkende staat van dienst en prestigieuze opleidingsplaatsen zetten je in de startblokken. Maar vergeet zeker je vaardigheden niet. 

Je profielschets en vaardigheden zijn de cv-secties waarin je een beetje kunt opscheppen over waar je goed in bent. Heb je uitzonderlijke medische expertise in je vakgebied, spreek je vloeiend Arabisch of beheers je gebarentaal? Dat soort vaardigheden kan je een voorsprong geven. 

Bekijk daarom de functiebeschrijving en bepaal of jij unieke hard skills en soft skills in huis hebt die bijzonder goed van pas komen in deze rol als dokter. 

Aanpasbaar cv-voorbeeld vaardigheden dokter 
 • Spoedechografie
 • Acute geneeskunde
 • Laboratoriumdiagnostiek
 • Didactische vaardigheden
 • Organisatorische vaardigheden
 • Toxicologie
 • Leefstijlinterventies
 • Patiëntencommunicatie
Gekopieerd!

De opmaak van je cv: het oog wil ook wat

Een strakke, duidelijke en gestroomlijnde lay-out en stijl zijn essentieel voor het cv van elke dokter. 

Je patiënten krijgen met een blik op de onderzoekskamer een eerste indruk van jou. Daarom houd je die schoon, opgeruimd en efficiënt georganiseerd. 

De selecteur vormt zich een eerste indruk van jou op basis van je cv. Daarom wil je jezelf presenteren met een goed georganiseerd, coherent en beknopt cv dat uitnodigt om te lezen. Aantrekkelijk maar eenvoudig. Elegant maar zonder overdreven opsmuk. En uiteraard foutloos. 

De cv-maker van CVster.nl is de perfecte tool om je sollicitatieproces te optimaliseren, overzicht te houden en tijd te besparen. Kies een van onze professionele en door recruiters geteste cv-sjablonen. Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen en met onze handleiding cv maken schrijf je snel een overtuigend cv.

Bekijk ook deze cv-voorbeelden:

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren