1. Cv voorbeelden
 2. Arts
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Arts cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Arts cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.7
Gemiddelde beoordeling
35 mensen die het al beoordeeld hebben
Arts cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je als arts een cv?

De beste artsen combineren een enorme hoeveelheid kennis met analytische vaardigheden en een flinke dosis empathie. Tijdsdruk, regeldruk en grote verantwoordelijkheden zijn dagelijkse kost. Artsen die willen presteren, moeten kunnen vertrouwen op hun kennis, ervaring, vaardigheden en mensenkennis. 

Neem die skills mee bij het opstellen van een overtuigend cv voor je volgende baan als arts. Hieronder lees je hoe je jouw cv opstelt en kun je een Arts Voorbeeld CV bekijken. 

Profielschets: jezelf beschaafd promoten als arts

Het persoonlijk profiel op je cv is een uitgelezen kans om je sollicitatie in je eigen woorden kracht bij te zetten. Het is het eerste wat werkgevers op je cv zien. In je profielschets beschrijf je jezelf, waarom je geschikt bent voor de baan en je professionele interesses en ambities.

Een goed persoonlijk profiel op je cv wekt de interesse van de werkgever of HR-manager. Die zal nieuwsgierig verder lezen om meer over je te weten te komen in de rest van je cv. 

Daarom horen je meest opvallende prestaties, kwaliteiten en argumenten waarom je een uitstekende kandidaat zou zijn thuis in dit deel van je cv.

Aanpasbaar voorbeeld profielschets Arts

Gepassioneerde orthopedisch chirurg-traumatoloog met uitgebreide ervaring als arts en als begeleider van coassistenten en arts-assistenten. Bedreven in het correct diagnosticeren en bepalen van de strategie voor de beste behandeling voor patiënten. Expert op het gebied van heup- en knieprothesiologie, revisiechirurgie, voet- en enkelchirurgie en traumatologie. Een sterke leider die goed werkt onder druk en graag samenwerkt met medische professionals.

Gekopieerd!

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. De ATS software scant cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. In medische beroepen zijn belangrijke trefwoorden bijvoorbeeld afkortingen voor noodzakelijke certificeringen, kritische vaardigheden en kwaliteiten. 

Lees de vacaturetekst aandachtig en markeer belangrijke woorden in de functie-eisen en in de taakomschrijving. Verwerk deze cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden in je cv. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software nog voordat een mens je cv heeft gelezen.

Hoe ziet een ATS eruit?
Hoe ziet een ATS eruit?

Specifieke werkervaring geeft context aan je capaciteiten

Hoe je je werkervaring vermeldt op je cv, hangt af van hoeveel ervaring die je hebt. En voor artsen kan werkervaring overzichtelijk weergeven een behoorlijk ingewikkeld klusje zijn. Je hebt ervaringen opgedaan tijdens je coschappen, eventueel een bijbaan in het ziekenhuis gehad tijdens je studie, gewerkt als arts-assistent en wellicht ook al werkervaring opgedaan als medisch specialist.

Het is niet nodig om alle coschappen op je cv te zetten, beperk je tot keuzecoschappen die aantonen waar je interesse ligt en eventueel een coschap waarin je ervaring hebt opgedaan die relevant is voor de functie. 

Door je coschappen te vermelden onder een aparte kop ( Stages) is direct duidelijk welk deel van je werkervaring nog bij je studie geneeskunde hoorde. Ook voor je werkervaring als AIOS of ANIOS geldt dat je moet afwegen hoe uitgebreid je erbij stilstaat op je cv.

Daarnaast geldt dat het voor artsen helder is wat de werkzaamheden grofweg inhouden: patiënten zien, diagnoses stellen, behandelplannen uitwerken, eventueel opereren etc. Het is daarom interessanter om aandacht te geven aan je kernkwalificaties, specialisaties en aandachtsgebieden. 

In het cv-voorbeeld zie je daarom dat de werkervaring een droge opsomming is van functies en er daarnaast een aparte kop is opgenomen om de competenties toe te lichten.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring Arts 

Kernkwalificaties 

 • Uitgebreide ervaring in de diagnose en behandeling van knieproblematiek en de procedures icepicking,  Osteochondral Autograft Transfer System (OATS) en Autologe Chondrocyt-implantatie en –transplantatie (ACI en ACT)
 • Gespecialiseerd in de behandeling van (aangeboren) standsafwijkingen van de benen (posttraumatische en congenitale deformiteiten van de onderste extremiteiten)
 • Triple osteotomie en peri-acetabulaire osteotomie (PAO)
 • over sterke klinische leiderschapsvaardigheden en communicatieve vaardigheden.Orthopedisch chirurg-traumatoloog, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen
  2012 – heden

Opleider Orthopedie
2017 - heden

Trauma fellowship, Tygerberg Hospital, Kaapstad, Zuid-Afrika
Juli 2011 – jan. 2012

Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: 

Je kan een tech-miljardair worden zonder diploma op zak, maar je kunt geen arts worden zonder de opleiding geneeskunde succesvol af te ronden. Als arts heb je vele jaren onderwijs en training gevolgd om te komen waar je nu bent. Daarom is dit cv-onderdeel er eentje om trots op te zijn. 

Wees volledig in het benoemen van je opleiding, maar houd het beknopt. Het is niet nodig je middelbare school te noemen. Vermeld wel aan welke universiteit je geneeskunde hebt gestudeerd en waar je je specialisatie hebt gevolgd.

Aanpasbaar voorbeeld Opleidingen Arts 

PhD, orthopedische chirurgie, Radboud Universiteit Nijmegen
2005 – 2009

Registratie als orthopedisch chirurg: 2009

Promotie (2008): Functionele uitkomstbeoordeling na totale heup- en knieartroplastiek.

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: 

Een arts moet meer kunnen dan klinisch redeneren, diagnoses stellen, ziekten behandelen en communiceren met patiënten en collega’s. 

Er wordt ook van je verwacht dat je beschikt over wetenschappelijke vaardigheden, kunt managen, samenwerken en probleemoplossend kunt optreden. Die vaardigheden doe je op tijdens je studie, maar ook tijdens extracurriculaire activiteiten

Naast algemene hard & soft skills heb je als arts specifieke medische vaardigheden in de vingers. Wanneer men in de vacature expliciet vraagt naar deze vaardigheden, kun je ervoor kiezen ze uit te lichten onder een apart kopje ‘medische vaardigheden’. 

Tot slot is het van toegevoegde waarde als je een of meer vreemde talen goed beheerst. Dan kun je ook anderstalige patiënten begrijpen en effectief communiceren over hun medische problemen. 

Aanpasbaar voorbeeld Vaardigheden Arts 
 • Klinisch redeneren
 • Traumachirurgie
 • Revisiechirurgie
 • Patellofemorale chirurgie
 • Beenstandcorrecties
 • Communicatie
 • Samenwerken
 • Didactische vaardigheden
 • Improviseren
Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Zoek je de perfecte tool om je sollicitatieproces te optimaliseren, overzicht te houden en tijd te besparen? Gebruik dan de cv-maker van CVster.nl en kies een van onze professionele en door recruiters geteste cv-sjablonen. 

Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen en met onze handleiding cv maken schrijf je snel een overtuigend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.7
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren