1. Cv voorbeelden
 2. Dierenarts

Dierenarts cv- voorbeeld & schrijfgids

Ben je dierenarts en ga je solliciteren? Deze schrijfgids en dierenarts cv voorbeeld leggen stap voor stap uit hoe je een succesvol cv voor dierenartsen schrijft.
4.0
Gemiddelde beoordeling
27 mensen die het al beoordeeld hebben
Dierenarts cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als dierenarts heb je patiënten die niet kunnen vertellen hoe ze zich voelen. Aan jou de taak om te zoeken naar andere aanwijzingen. Jouw dierenarts cv moet een potentiële werkgever niet alleen laten zien hoe je te werk gaat bij het diagnosticeren en behandelen van dieren en het informeren van hun baasjes. Het moet ook je expertise als dierenarts bewijzen. Hoe je al die informatie in één A4’tje vermeldt? 

Dat is waar CVster.nl om de hoek komt kijken. Wij hebben cv voorbeelden en schrijfgidsen voor 125+ beroepen, succesvolle cv templates en een online cv maker waarmee je in 5 minuten een perfect cv in handen hebt.

Hoe Schrijf Je Een Dierenarts CV?

Voordat je begint met het schrijven van je dierenarts cv, moet je eerst weten welke elementen het bevat. Zorg ervoor dat de volgende vijf essentiële onderdelen worden opgenomen: 

 • De cv-koptekst
 • De cv-samenvatting (ook wel persoonlijk profiel)
 • Een werkervaring sectie
 • Een vaardigheden sectie
 • Een opleiding sectie.

In deze vijf secties laat je niet alleen zien wat je in huis hebt, maar stem je die informatie af op de verwachtingen van het bedrijf waar je solliciteert. Doe dus onderzoek naar het betreffende dierenziekenhuis of de dierenkliniek zodat je een idee krijgt van:

 • De soort behandelingen die ze uitvoeren
 • De diersoorten die ze behandelen
 • De algemene werkomgeving
 • Het team en de andere dierenartsen.

Deze informatie helpt je om je cv volledig toe te spitsen op deze werkgever. Heb je een specialisatie, zoals gezelschapsdieren, paarden of vee? Vermeld dat dan zeker op je cv! 

Expert tip

Stem je dierenarts cv af op ATS

Je kunt een fantastisch cv schrijven, maar als je Applicant Tracking Systems (ATS) niet begrijpt, dan kan het gebeuren dat jouw cv nooit in handen komt van een recruiter. Deze softwareprogramma's scannen, filteren en beoordelen namelijk cv's voor personeelsafdelingen. ATS zoekt naar trefwoorden en zinnen die de werkgever aan de vacature heeft gekoppeld.

De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw dierenarts cv op de juiste stapel belandt, is om te begrijpen wat je potentiële werkgever zoekt in een kandidaat. Analyseer de vacaturetekst, markeer trefwoorden en zinnen en neem die vervolgens op in je cv (mits op jou van toepassing). 

De Beste CV Indeling Kiezen voor dierenartsen 

Voor een dierenarts ligt de nadruk op het cv vaak op de eerdere werkervaring en natuurlijk de opleiding. Daarom is het omgekeerde chronologisch cv de beste keuze.

Als je van carrière bent veranderd of net begint als dierenarts, kun je eventueel andere cv formats overwegen. Als je bijvoorbeeld een zeer gespecialiseerde dierenarts bent, wil je mogelijk het vaardigheden cv gebruiken. 

Neem je contactgegevens op

Iedere cv zou moeten beginnen met een koptekst. De koptekst van je cv is als een visitekaartje en bevat overzichtelijk je contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: een link naar je LinkedIn profiel.

Tegenwoordig is het niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. de AVG richtlijnen.  

Wel

Sarah Mariee

Dierenarts

06-85663213

[email protected]

Niet

Sarah Mariee

Honden en katten specialist

06-85663213

[email protected]

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

De samenvatting is het enige element in je dierenarts cv waar je meer kunt vertellen over jezelf, buiten je werkervaring, opleiding en vaardigheden. Het doel van de samenvatting is om een kort overzicht van je carrière te geven en tegelijkertijd je passie voor dieren en je kennis te laten zien.

Je hebt ongeveer 100 woorden om te laten zien dat je een geweldige aanwinst bent voor de praktijk waar je solliciteert. Ga hier volledig voor en leg uit waarom je dierenarts bent geworden en belicht enkele hoogtepunten uit je carrière tot nu toe. 

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor je persoonlijk profiel? Bekijk het dierenarts voorbeeld cv in dit artikel.

Aanpasbaar persoonlijk profiel voorbeeld

Toegewijde dierenarts met meer dan vijf jaar ervaring, gespecialiseerd in het diagnostiseren en behandelen van gezelschapsdieren. Heeft een sterke focus op preventieve zorg en organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor eigenaren. Altijd op zoek naar manieren om de professionele expertise te blijven vergroten en geneeskundige kennis uit te breiden. Goed in samenwerken met andere teamleden in de praktijk en sterke communicatie vaardigheden.

Gekopieerd!

Toon je dierenarts werkervaring: jij voelt je als een vis in het water

Je wilt dat je potentiële werkgever het beste van jou ziet, en de werkervaringsectie van je dierenarts cv is dé manier om dat te doen. Geef een duidelijk overzicht van je eerdere functies en vertel daaronder in 4 à 5 opsommingstekens de belangrijkste verantwoordelijkheden per functie. Om te veel herhaling te voorkomen kun je ook je grootste prestaties benoemen. Zie deze sectie als een bewijs van je uitmuntendheid. 

Belicht een andere vaardigheid bij elk punt om een evenwichtige indruk van je talenten te geven. Je werkt immers niet alleen met dieren, maar ook met hun eigenaren. Je moet zorgvuldig gegevens bijhouden en je medische kennis voortdurend opfrissen.

Expert tip

Gebruik de STAR-methode om je opsommingspunten samen te stellen. Begin met de Situatie. Beschrijf vervolgens je Taak. Omschrijf de Actie die je hebt ondernomen om het probleem op te lossen en de Resultaten die je hebt bereikt.

Hieronder vind je een voorbeeld van een werkervaringsectie voor een dierenarts cv.

Aanpasbare werkgeschiedenis voorbeeld

Dierenarts, Dierenartsenpraktijk Benjamin, Bussum 
Maart 2021 - Maart 2024 

 • Behandelde diverse gezondheidsproblemen bij honden, katten en andere gezelschapsdieren.
 • Voerde chirurgische ingrepen uit zoals castraties, sterilisaties en tandheelkundige behandelingen.
 • Onderhield contact met eigenaren om behandelplannen toe te lichten en nazorg te bieden.
 • Begeleidde een team van assistenten en stagiaires tijdens operaties en spreekuren.
 • Droeg bij aan het ontwikkelen en implementeren van protocollen voor optimale zorg en behandeling.
 • Organiseerde informatiebijeenkomsten voor eigenaren over preventieve zorg.

 

Co-assistent, Dierenkliniek Wellensiek, Soest 
Mei 2018 - Mei 2020 

 • Ondersteunde bij de diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen bij huisdieren.
 • Assisteerde bij chirurgische ingrepen en preoperatieve voorbereiding van patiënten.
 • Verzorgd administratieve taken zoals het bijhouden van patiëntendossiers en afsprakenplanning.
 • Woonde interne trainingen en workshops bij over diagnostische technieken en behandelingen.
 • Werkte samen met senior dierenartsen en assistenten om kennis en ervaring op te doen in de praktijk.
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een dierenarts

De vaardighedensectie is een snelle manier voor recruiters om te ontdekken of je de juiste eigenschappen hebt voor de baan. Deze sectie helpt je ook jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. 

Kies je top 4 tot 7 vaardigheden, maar leun niet te zwaar op één gebied. Gebruik voorbeelden van je medische kennis, sociale vaardigheden en administratieve capaciteiten. Controleer de vacaturetekst nogmaals om er zeker van te zijn dat je deze sectie geoptimaliseerd hebt voor de ATS en de eigenschappen vermeldt die je potentiële werkgever zoekt.

 • Medische kennis
 • Inlevingsvermogen
 • Communicatieve vaardigheden
 • Collegiaal
 • Resultaatgericht
 • Preventie

Hieronder vind je een voorbeeld van de vaardigheden sectie uit ons cv voorbeeld.

Aanpasbare vaardigheden voorbeeld
 • Samenwerken
 • Preventieve zorg leveren
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Toepassing van innovatieve behandelmethoden
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante dierenarts certificaten

Alleen al toegelaten worden tot een diergeneeskundeopleiding is een prestatie. Scholen ontvangen doorgaans meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn. Als je recent bent afgestudeerd, kun je overwegen de onderwijssectie boven je werkervaringsectie te plaatsen. 

Heb je al aardig wat werkervaring, zet de opleidingsectie dan onderaan, aangezien je ervaring luider spreekt dan je diploma. Vermeld hier simpelweg al je diploma's en certificaten. Eventuele onderscheidingen of eervolle vermeldingen moeten hier ook worden vermeld.

Zie onderstaand voorbeeld van een onderwijssectie.

Aanpasbaar onderwijs voorbeeld

Master in Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht 
September 2014 - Mei 2020 

 • Bachelor en Master behaald aan de Universiteit Utrecht.
 • Liep co-schappen bij Dierenkliniek Wellensiek.
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een dierenarts CV 

Een geweldig cv ontwerp geeft de finishing touch aan je sollicitatie door een verpletterende eerste indruk. Welk visueel merk wil je presenteren aan je potentiële werkgever? Je bent een medisch professional, dus probeer netheid, organisatie en vriendelijke efficiëntie uit te stralen.

Hier zijn enkele tips om dat te bereiken:

 • Lijn de tekst uit en laat ruime marges voor een opgeruimde look.
 • Behoud een professionele uitstraling door kleurgebruik te beperken tot een klein accent.
 • Trek de aandacht naar je contactgegevens en sectiekoppen door hier andere lettertypen te gebruiken.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opmaken van je dierenarts cv? Gebruik onze online cv maker om binnen 5 minuten een professioneel cv samen te stellen. Onze cv templates zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en in de praktijk getest door recruiters. Inclusief tekstsuggesties en spellingcontrole! Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.0
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren