1. Cv-voorbeelden
 2. Kinderopvang Medewerker

Kinderopvang Medewerker cv-voorbeeld

Medewerkers in de kinderopvang hebben geen universiteitsdiploma nodig, maar wel een engelengeduld, wijsheid, liefde en een flinke dosis flexibiliteit. Solliciteer je op een baan in de kinderopvang, dan heb jee cv nodig waarmee je boven je concurrenten uitstijgt. Wij gaan je daarmee helpen met deze handleiding cv schrijven voor een baan in de kinderopvang.
4.3
Gemiddelde beoordeling
63 mensen die het al beoordeeld hebben
Kinderopvang Medewerker cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Werken in de kinderopvang is nogal een breed begrip. Het kan gaan om:

 • Een oppas of au pair die voor een of meer jonge kinderen zorgt bij de ouders thuis.
 • Een pedagogisch medewerker van een kinderdagverblijf die kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar verzorgt.
 • Een BSO-medewerker die schoolgaande kinderen van 4 tot ca. 12 jaar oud enkele uren per dag opvangt op de buitenschoolse opvang.

Vanuit dat perspectief moet jouw Kinderopvang-cv laten zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. CVster.nl kan je helpen bij het samenstellen van je cv. Deze handleiding cv schrijven voor Kinderopvang medewerker behandelt de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een cv voor een baan in de kinderopvang? (structuur en tips)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Hoe schrijf je een Kinderopvang cv?

Voor elk cv – dus ook voor een Kinderopvang cv – geldt dat het jouw geschiktheid als kandidaat voor de baan moet aantonen. Dat gaat het best als je het cv opbouwt volgens een logische structuur van onderstaande cv-onderdelen:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Naast de juiste cv-onderdelen opnemen in je cv, is het ook van belang dat je de juiste toon kiest. In de kinderopvang is het belangrijk dat je empathisch en geduldig bent en mee kunt in de tomeloze energie die kinderen hebben. Daarom wil je dat je cv competentie uitstraalt en laat zien dat je graag met kinderen werkt. Verwerk jouw kwaliteiten op een manier die aansluit bij de eisen en wensen die de werkgever stelt in de functiebeschrijving. 

Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv zodat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-structuur kiezen voor een kinderopvang cv

Als medewerker in de kinderopvang heb je drie opties wanneer je voor de keuze staat in welk format je het cv gaat maken. Heb je al veel ervaring in de kinderopvang? Kies dan voor de omgekeerd chronologische cv-structuur. In deze structuur draait het vooral om je werkervaring. Je kunt dan uitgebreid stilstaan bij de details van je loopbaan in de kinderopvang.Begin je net in de kinderopvang, dan kan je een vaardigheden-cv overwegen. Dit type cv is meer gericht op vaardigheden en persoonlijke eigenschappen die je geschikt maken voor werken met kinderen. Tot slot is er het gecombineerde cv. Deze cv-indeling combineert het beste van twee werelden en stelt je in staat om je sterke punten te benadrukken én relevante werkervaring uit te lichten.

Profielschets Kinderopvang medewerker – een vriendelijke introductie van je cv

Het persoonlijk profiel op je cv – ook wel profielschets genoemd – is een korte tekst die prominent bovenaan staat op je cv. Je stelt jezelf erin voor en legt de link tussen jouw kwaliteiten en de eisen die de functiebeschrijving stelt. Beschrijf in 4 à 6 zinnen waarom jij een goede kandidaat bent en vergeet niet je enthousiasme over het werken met kinderen te benadrukken.  

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Al meer dan 9 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang. Als enthousiaste professional bied ik kinderen van 0 tot 16 jaar uitstekende zorg in een plezierige omgeving. Ik creëer een warme, veilige en stimulerende omgeving voor kinderen en onderhoud nauwe contacten met hun ouders en andere betrokkenen. In mijn huidige baan noemen de kinderen mij ‘Celien-Zappeltje’, omdat ik altijd liedjes zing tijdens het appelschillen. Het mooiste aan dit werk vind ik de kleine gesprekjes over alledaagse dingen waarin kinderen je meenemen in hun belevingswereld.

Gekopieerd!

Maak je werkervaring inzichtelijk

Of je nu één of meerdere banen hebt gehad. Gaandeweg heb je geleerd hoe je met kinderen moet omgaan. Boos, blij, bang of verdrietig: jij weet hoe je kinderen respectvol benadert en een leuke tijd bezorgt. Bij het onderdeel werkervaring kun je laten zien welke groei je hebt doorgemaakt en welke verantwoordelijkheden je bij vorige werkgevers had. Maak het concreet door cijfers en feiten te noemen. Bijvoorbeeld hoe groot het kinderdagverblijf was, hoeveel kinderen je onder je hoede had en in welke activiteiten jij uitblonk. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Pedagogisch medewerker kinderopvang, Ludens, Utrecht
September 2013 - heden

 • Ludens bestaat uit 17 kinderdagverblijven (KDV), 35 buitenschoolse opvang locaties (BSO) en 24 peuteropvanglocaties. Sinds 2014 heb ik groepen kinderen begeleid op zowel KDV’s als BSO’s.
 • De teamleider assisteren bij administratieve taken en het rondleiden van nieuwe ouders.
 • Voorbereiden en actief deelnemen aan teamoverleggen en kindgroepsbesprekingen.
 • Nieuwe collega’s inwerken en begeleiden
 • Baby’s van 0 – 1 voeden, verschonen, troosten en vermaken met liedjes, spelletjes, etc.
 • Kinderen (4-12 jaar) veilig van school naar de bso-locatie brengen door druk verkeer.
 • Creatieve activiteiten (kunst, sport of koken) bedenken en begeleiden voor kinderen van 4 – 12 jaar.
 • Zorgen voor een veilig, gezond arbeidsklimaat op de locatie door het controleren en bijhouden van het veiligheidsplan en check-up van de brandmappen.

Kinderkampbegeleider, Bosavonturen, Utrecht
2011 - 2013

 • In de voorjaars-, zomer- en herfstvakanties van 2011, 2012 en 2013 vakantiekampen voor kinderen begeleid.
 • Groepen van ca. 15 kinderen begeleid tijdens dagkampen en kampen met overnachtingen.
 • Intensief samengewerkt met kampbeheerders, collega’s en externe partijen (sport en spel) om activiteitenprogramma’s uit te werken en soepel uit te voeren.
 • Communiceren met ouders en kinderen over behoeften, aandachtspunten en zorgen.
 • Sportactiviteiten, knutselprojecten en spelletjes begeleid en tegelijkertijd de sfeer, het welzijn en de veiligheid gewaarborgd.
Gekopieerd!

Vaardigheden in het cv van een kinderopvang medewerker

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om te laten zien dat jij op een positieve manier kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Met vaardigheden die je inzet om creatieve activiteiten te bedenken, ruzietjes op te lossen en ongewenst gedrag bij te sturen. Daarvoor heb je harde en zachte vaardigheden nodig. Benoem bijvoorbeeld harde vaardigheden zoals koken, eerste hulp aan kinderen verlenen en gitaar spelen. Maar onthoud dat vooral je zachte vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van belang zijn in de kinderopvang. Denk aan geduld, empathie, creativiteit, conflicthantering en enthousiasme. Bekijk welke vaardigheden in de vacaturetekst genoemd worden en of die op jou van toepassing zijn. Zo ja, neem ze letterlijk over (optimaliseer je cv voor het ATS). 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Communiceren met kinderen
 • Communiceren met ouders
 • Structuur bieden
 • Creatieve activiteiten begeleiden
 • Warm en vriendelijk
 • Rustig maar enthousiast
 • Gitaar spelen
 • EHBO aan kinderen
Gekopieerd!

Opleiding cv kinderopvang medewerker

Voor een baan in de kinderopvang is soms geen specifieke vooropleiding nodig, meestal een mbo-opleiding maar af en toe ook een hbo-opleiding. Wat je opleidingsniveau ook is, vermeld welke opleiding je hebt afgerond en aan welke onderwijsinstelling. Zet je hoogst genoten opleiding met de meeste relevantie voor de baan bovenaan. Heb je een opleiding tot pedagogisch medewerker of onderwijsassistent afgerond en nog nauwelijks werkervaring opgedaan? Dan kan je ervoor kiezen het cv-onderdeel Opleiding boven je werkervaring te plaatsen. Werk je opleiding dan ook wat extra uit door bijvoorbeeld vakken te noemen die je volgde of projecten die je tijdens je opleiding deed uit te lichten. Heb je een geldig EHBO-diploma? Dan is dat ook zeker het vermelden waard!

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

HBO Pedagogiek, Hogeschool Utrecht, Amersfoort 
2009 - 2013

MBO Pedagogisch medewerker Kinderopvang, ROC Utrecht
2005 – 2009

Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Een cv voor de kinderopvang moet sterk het gevoel overbrengen dat je verantwoordelijk, geduldig en empathisch bent in de omgang met kinderen.
 • Maak een cv van één A4’tje met een koptekst, persoonlijk profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Voeg eventueel je hobby’s toe voor een extra persoonlijke touch.
 • Banen in de kinderopvang kunnen sterk verschillen. Maak je cv daarom altijd op maat voor verschillende sollicitaties en stem de inhoud af op de functie-eisen.
 • Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.305 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
6.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
71.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
930.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren