1. Cv voorbeelden
 2. Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang cv- voorbeeld & schrijfgids

Als pedagogisch medewerker kinderopvang heb je engelengeduld nodig met daarnaast wijsheid, liefde en een flinke dosis flexibiliteit. Solliciteer je op een baan in de kinderopvang, dan heb je een cv nodig waarmee je jouw concurrenten verslaat. Met deze handleiding cv schrijven voor een baan in de kinderopvang maak jij eenvoudig een geweldig cv.
4.3
Gemiddelde beoordeling
63 mensen die het al beoordeeld hebben
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang cv?

Als pedagogisch medewerker kinderopvang heb je een baan vol afwisseling. Natuurlijk hangen je taken af van de leeftijdsgroep van de kinderen met wie je werkt. Bij de leeftijdsgroepen baby's, peuters en kleuters ziet je dag er anders uit dan wanneer je werkt met schoolgaande kinderen tot 13 jaar. 

Met welke leeftijden je ook te maken krijgt, en of je nu werkt op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang: je bent dagelijks druk met het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling. Spelletjes, verzorging, creatieve activiteiten en contact met ouders: het hoort er allemaal bij. 

Vanuit dat perspectief moet jouw Pedagogisch Medewerker Kinderopvang-cv laten zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. CVster.nl helpt je met deze handleiding cv schrijven Pedagogisch Medewerker Kinderopvang met het samenstellen van je cv. Bekijk het cv-voorbeeld en verdiep je in volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een cv voor een baan in de kinderopvang? (structuur en tips)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

De opbouw van een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang cv

Met een cv toon je jouw geschiktheid voor de baan aan. De lezer van je cv zal jouw verhaal doornemen en toetsen aan de functievereisten. Dat gaat het best als je het cv opbouwt volgens een logische structuur van onderstaande cv-onderdelen:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Daarnaast is het ook van belang dat je de juiste toon kiest. In de kinderopvang is het belangrijk dat je empathisch en geduldig bent en mee kunt in de tomeloze energie die kinderen hebben. Daarom wil je dat je cv die competenties uitstraalt en laat zien dat je graag met kinderen werkt. 

Stem je cv altijd af op de specifieke vacature. Verwerk jouw kwaliteiten op een manier die aansluit bij de eisen en wensen die de werkgever stelt.

Expert tip

Maak je cv op maat

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv zodat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

Kinderopvang medewerker

Gebruik dit cv

De beste cv-structuur kiezen voor een medewerker kinderopvang cv

Welke structuur kies jij voor jouw cv? Als kinderopvang medewerker heb je drie opties: een anti-chronologisch cv, een vaardigheden cv of en gecombineerd cv.

Heb je al veel ervaring in de kinderopvang? Kies dan voor de omgekeerd chronologische cv-structuur. In deze structuur draait het vooral om je werkervaring. Je kunt dan uitgebreid stilstaan bij de details van je loopbaan in de kinderopvang.

Begin je net in de kinderopvang, dan kan je een vaardigheden-cv overwegen. Dit type cv is meer gericht op vaardigheden en persoonlijke eigenschappen die je geschikt maken voor werken met kinderen. 

Tot slot is er het gecombineerde cv. Deze cv-indeling combineert het beste van twee werelden en stelt je in staat om je sterke punten te benadrukken én relevante werkervaring uit te lichten.

Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Gerelateerde artikelen
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst

Persoonlijke eigenschappen, ook wel karaktereigenschappen genoemd, zijn belangrijk op je cv: ze laten zien of jij de juiste persoon bent voor de functie. Maar wat zijn persoonlijke eigenschappen eigenlijk precies? Uitleg, tips en een lange lijst met voorbeelden voor op je cv.

Profielschets Pedagogisch medewerker kinderopvang – een vriendelijke introductie van je cv

Je cv is best een droog document. Gelukkig is er het persoonlijk profiel ( profielschets) waarin je jouw persoonlijkheid kunt laten stralen. 

Het persoonlijk profiel is een korte tekst en staat prominent op je cv. Je stelt jezelf erin voor en legt de link tussen jouw kwaliteiten en de eisen die de functiebeschrijving stelt. 

Beschrijf in 4 à 6 zinnen waarom jij een goede kandidaat bent. Wat is jouw toegevoegde waarde? Wat maakt jou tot een geweldige pedagogisch medewerker kinderopvang? Vergeet niet je enthousiasme over het werken met kinderen te benadrukken.  

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Al meer dan 9 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang. Als enthousiaste professional bied ik kinderen van 0 tot 16 jaar uitstekende zorg in een plezierige omgeving. Ik creëer een warme, veilige en stimulerende omgeving voor kinderen en onderhoud nauwe contacten met hun ouders en andere betrokkenen. In mijn huidige baan noemen de kinderen mij ‘Celien-Zappeltje’, omdat ik altijd liedjes zing tijdens het appelschillen. Het mooiste aan dit werk vind ik de kleine gesprekjes over alledaagse dingen waarin kinderen je meenemen in hun belevingswereld.

Gekopieerd!

Maak je werkervaring inzichtelijk

Of je nu één of meerdere banen hebt gehad. Gaandeweg heb je geleerd hoe je met kinderen moet omgaan. Boos, blij, bang of verdrietig: jij weet hoe je kinderen respectvol benadert en een leuke tijd bezorgt. 

Bij het onderdeel werkervaring kun je laten zien welke groei je hebt doorgemaakt en welke verantwoordelijkheden je bij vorige werkgevers had. Maak het concreet door cijfers en feiten te noemen. Vertel bijvoorbeeld hoe groot het kinderdagverblijf was, hoeveel kinderen je onder je hoede had en in welke activiteiten jij uitblonk. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Pedagogisch medewerker kinderopvang, Ludens, Utrecht
September 2013 - heden

 • Ludens bestaat uit 17 kinderdagverblijven (KDV), 35 buitenschoolse opvang locaties (BSO) en 24 peuteropvanglocaties. Sinds 2014 heb ik groepen kinderen begeleid op zowel KDV’s als BSO’s.
 • De teamleider assisteren bij administratieve taken en het rondleiden van nieuwe ouders.
 • Voorbereiden en actief deelnemen aan teamoverleggen en kindgroepsbesprekingen.
 • Nieuwe collega’s inwerken en begeleiden
 • Baby’s van 0 – 1 voeden, verschonen, troosten en vermaken met liedjes, spelletjes, etc.
 • Kinderen (4-12 jaar) veilig van school naar de bso-locatie brengen door druk verkeer.
 • Creatieve activiteiten (kunst, sport of koken) bedenken en begeleiden voor kinderen van 4 – 12 jaar.
 • Zorgen voor een veilig, gezond arbeidsklimaat op de locatie door het controleren en bijhouden van het veiligheidsplan en check-up van de brandmappen.

Kinderkampbegeleider, Bosavonturen, Utrecht
2011 - 2013

 • In de voorjaars-, zomer- en herfstvakanties van 2011, 2012 en 2013 vakantiekampen voor kinderen begeleid.
 • Groepen van ca. 15 kinderen begeleid tijdens dagkampen en kampen met overnachtingen.
 • Intensief samengewerkt met kampbeheerders, collega’s en externe partijen (sport en spel) om activiteitenprogramma’s uit te werken en soepel uit te voeren.
 • Communiceren met ouders en kinderen over behoeften, aandachtspunten en zorgen.
 • Sportactiviteiten, knutselprojecten en spelletjes begeleid en tegelijkertijd de sfeer, het welzijn en de veiligheid gewaarborgd.
Gekopieerd!

Vaardigheden in het cv van een kinderopvang medewerker

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om te laten zien dat jij op een positieve manier kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Met vaardigheden die je inzet om creatieve activiteiten te bedenken, ruzietjes op te lossen en ongewenst gedrag bij te sturen. Maar ook goed kunnen communiceren met ouders en verzorgers is belangrijk en net als nauw samenwerken met collega's. 

Kortom, als pedagogisch medewerker kinderopvang heb je harde en zachte vaardigheden nodig. Benoem bijvoorbeeld harde vaardigheden zoals koken, eerste hulp aan kinderen verlenen en gitaar spelen. Maar onthoud dat vooral je zachte vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van belang zijn in de kinderopvang. Denk aan geduld, empathie, creativiteit, conflicthantering en enthousiasme. 

Bekijk welke vaardigheden in de vacaturetekst genoemd worden en of die op jou van toepassing zijn. Zo ja, neem ze letterlijk over (optimaliseer je cv voor het ATS). 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Communiceren met kinderen
 • Communiceren met ouders
 • Structuur bieden
 • Creatieve activiteiten begeleiden
 • Warm en vriendelijk
 • Rustig maar enthousiast
 • Gitaar spelen
 • EHBO aan kinderen
Gekopieerd!

Opleiding cv pedagogisch medewerker kinderopvang

Voor een baan in de kinderopvang is meestal een mbo-opleiding nodig, maar af en toe stelt een werkgever een hbo-opleiding als eis. 

Wat je opleidingsniveau ook is, vermeld welke opleiding je hebt afgerond en aan welke onderwijsinstelling. Zet je hoogst genoten opleiding met de meeste relevantie voor de baan bovenaan. 

Solliciteer je vers uit de schoolbanken naar je eerste baan en heb je nog nauwelijks werkervaring als pedagogisch medewerker kinderopvang? Dan kan je ervoor kiezen het cv-onderdeel Opleiding boven je werkervaring te plaatsen. Werk je opleiding dan ook wat extra uit door bijvoorbeeld vakken te noemen die je volgde of projecten die je tijdens je opleiding deed uit te lichten. 

Vergeet ook extra cursussen en certificaten niet. Heb je een geldig EHBO-diploma? Dan is dat ook zeker het vermelden waard!

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

HBO Pedagogiek, Hogeschool Utrecht, Amersfoort 
2009 - 2013

MBO Pedagogisch medewerker Kinderopvang, ROC Utrecht
2005 – 2009

Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Een cv voor een baan als pedagogisch medewerker kinderopvang moet sterk het gevoel overbrengen dat je in de omgang met kinderen verantwoordelijk, geduldig en empathisch bent.
   
 • Maak een cv van één A4’tje met een koptekst, persoonlijk profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Voeg eventueel je hobby’s toe voor een extra persoonlijke touch.
   
 • Banen in de kinderopvang kunnen sterk verschillen. Maak je cv daarom altijd op maat voor verschillende sollicitaties en stem de inhoud af op de functie-eisen.
   
 • Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Sterke punten cv
Gerelateerde artikelen
Sterke punten cv

De beste cv’s staan vol met sterke punten. Denk aan de vaardigheden die je in de vingers hebt en aan kennis en persoonlijke eigenschappen die jou onderscheidend maken. Met sterke punten op je cv benadruk je je expertise en geschiktheid voor de baan.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren