1. Cv voorbeelden
 2. Schoonheidsspecialist
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Schoonheidsspecialist cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven voor Schoonheidsspecialisten helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
5.0
Gemiddelde beoordeling
77 mensen die het al beoordeeld hebben
Schoonheidsspecialist cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Schoonheidsspecialist CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend Schoonheidsspecialist-cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Allround schoonheidsspecialisten houden zich bezig met schoonheid in brede zin. Van gezichtsbehandelingen tot nagels zetten en van make-up aanbrengen tot waxen. Gespecialiseerd schoonheidsspecialisten leggen zich toe op één aspect van het vak. Bijvoorbeeld laserbehandelingen, permanente make-up of huidverbetering. Zoek je een baan als schoonheidsspecialist? Dan heb je een goed cv nodig. 

CVster.nl is een krachtige kennisbron voor werkzoekenden. Met onze complete handleiding cv maken heb je alle tools in handen om zelf een overtuigend cv te schrijven. Daarnaast vind je bij CVster voor tientallen beroepen praktische cv-schrijfgidsen met cv-voorbeelden ter inspiratie. 

Hoe schrijf je een schoonheidsspecialisten-cv?

In deze cv-schrijfgids voor schoonheidsspecialisten vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv. Een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn. Samen met het schoonheidsspecialist voorbeeld-cv is deze gids jouw hulpbron voor je volgende carrièrestap. 

Deze cv-schrijfgids voor schoonheidsspecialist behandelt – samen met het cv-voorbeeld - de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een schoonheidsspecialist-cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv schoonheidsspecialist

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het schoonheidsspecialist cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw schoonheidsspecialist-cv

Het aanbrengen van een dag make-up is bij elke klant weer anders. Je stemt de kleuren en de hoeveelheid make-up af op de klant. Datzelfde doe je ook met je cv: je stemt je cv af op je toekomstige werkgever. 

Solliciteer je bij een salon in het dorp, een beautykliniek in de stad of een wellness oord? Bekijk de website en de socialemediakanalen. Probeer vooral een naam en een gezicht te geven aan de selecteur, en aan degene die je baas zal zijn als dat niet dezelfde persoon is. 

En wat valt je op in de functieomschrijving? Welke taken zijn belangrijk? Moet je ook receptietaken vervullen? Welke ervaring is vereist? Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie verwerk je in je schoonheidsspecialist-cv. 

Schrijf je cv met deze succesformule in je achterhoofd:

 • Houd bij het schrijven telkens de werkgever in gedachten en pas je schrijfstijl en toon aan, zoals je ook in een persoonlijk gesprek zou doen.
 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Zorg voor een professionele uitstraling en kies een visueel aantrekkelijke opmaak.
 • Voeg trefwoorden toe die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.

De beste cv-indeling voor een schoonheidsspecialist kiezen

Selecteurs en recruiters zijn gewend aan de omgekeerd chronologische cv-indeling. Dit type cv’s kunnen ze makkelijk scannen en snel beoordelen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk.

Kom je net uit de schoolbanken, dan kan je kiezen voor een vaardigheden-cv. Daarin draait het niet om werkervaring maar om vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld kopjes aanmaken en daaronder opsommen wat je kunt. Denk aan een kopje Manicure en Pedicure met daar onder handen en voeten reinigen en masseren, hand- en voet masker aanbrengen, nagelverzorging, eelt verwijderen, nagellak aanbrengen, BIAB aanbrengen, acrylnagels zetten, nagelriemen verzorgen. Het benoemen van werkgevers en jaartallen is bij dit type cv niet of nauwelijks nodig.

Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen
Gerelateerde artikelen
Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen

Je studententijd zit erop en je bent klaar voor je eerste echte baan. Hoe maak je als starter op de arbeidsmarkt een overtuigend cv? Wijs op je potentieel en laat je persoonlijkheid schitteren.

De cv koptekst 

In de cv koptekst komen je naam, functietitel en contactgegevens. Daarmee maak je het de selecteur makkelijk om contact op te nemen. 

Kies voor je koptekst een opvallend lettertype en gebruik een aansprekende kleur.

Persoonlijk profiel schoonheidsspecialist cv

Hoe ben jij als schoonheidsspecialist? In de profielschets of het persoonlijk profiel kun je persoonlijkheid toevoegen aan je cv. Vertel waarom jij een geschikte kandidaat bent en maak een goede eerste indruk met een persoonlijke touch. 

Leg de link tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. In een kleine salon heb je andere bijkomende taken dan in een groot thermenresort. 

Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor schoonheidsspecialisten. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Gepassioneerde schoonheidsspecialiste met meer dan 5 jaar ervaring in salons en wellness centers. Gespecialiseerd in huidverbetering, permanente ontharing en manuele lymfedrainage. Geniet ervan om mensen in de watten te leggen en ze met een goed verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen te geven. Werkt zorgvuldig, hygiënisch en met oog voor specifieke wensen. Ervaring met front office taken, productadvies en productverkoop. 

Gekopieerd!

Werkervaring schoonheidsspecialist cv

In dit cv-onderdeel staat je meest relevante werkervaring per werkgever. De lezer van je cv kan zo snel zien met welke schoonheidsbehandelingen jij ervaring hebt opgedaan. En of je die ervaring hebt opgedaan bij een kleine salon of een grote sauna of thermen-keten. 

 • In kleine salons heb je contact met klanten die een afspraak willen inplannen en verkoop je beautyproducten.
 • Bij een groot thermenresort pakken receptiemedewerkers en kassamedewerkers die taken op. Jij bent dan bijvoorbeeld weer druk met stagiaires begeleiden en nieuwe collega's inwerken.

Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een schoonheidsspecialist. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Schoonheidsspecialist, Beauty Clinic, Bergen op Zoom
September 2020 - heden

 • Diverse behandelingen bij klachten als acne, rosacea, allergische huid.
 • Bindweefselonderzoek en huidverbeterende bindweefselmassages.
 • Ontharen: laser/IPL, permanente ontharing (elektrisch ontharen).
 • Behandelingen gericht op huidverjonging en huidverbetering.
 • Professionele adviseren over huidverzorging, verzorgingsproducten, medische en cosmetische behandelingen.
 • Afspraken plannen, telefoon beantwoorden, betalingen en het bijhouden van cliëntgegevens.

 

Schoonheidsspecialist, Ava Beauty, Bergen op Zoom
Juli 2019- augustus 2020

 • Gelaats- en lichaamsbehandelingen uitvoeren.
 • Manicure en pedicure
 • Massage: lichaam, gezicht en decolleté, hoofdhuid, handen, voeten
 • Epileren en waxen
 • Adviseren over huidverzorging en producten.
 • Producten verkopen

 

Schoonheidsspecialist, Huidkliniek SiSa, Bergen op Zoom
Jan 2018 – juni 2019

 • Diverse laserbehandelingen uitvoeren voor huidverbetering, tattoo verwijderen, huidverstrakking en huidverjonging, gezichtsbehandelingen, acnebehandeling.
Gekopieerd!

Opleiding schoonheidsspecialist cv

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. Noem hier je basisopleiding als schoonheidsspecialist en je nascholingen en specialisaties. Certificeringen en lidmaatschappen van beroepsverenigingen kun je bij dit cv-onderdeel vermelden of ze onder een apart kopje opnemen. 

Noem telkens de naam van de opleiding, de opleidingsinstelling en de locatie. Vermeld ook wanneer je de opleiding volgde. 

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Ontharingstechnieken Laser en Flitslicht, U-Consultancy, Nieuwegein
Januari 2020

 

Specialisatie manuele lymfedrainage gelaat, U-Consultancy, Nieuwegein
Juni 2019

 

Specialisatie huidverbeteringsmassage, U-Consultancy, Nieuwegein
Februari 2019

 

MBO-niveau 4, Allround Schoonheidsspecialist, ROC Da Vinci College Dordrecht
September 2014 - Juni 2018

Gekopieerd!

Vaardigheden schoonheidsspecialist cv

Wanneer je jezelf presenteert als schoonheidsspecialiste, houd je rekening met de eigenschappen die aantrekkelijk zullen zijn voor een potentiële werkgever of klant.

Laat zien welke vaardigheden jou tot een aanwinst voor de salon maken. Noem geen basisvaardigheden die elke schoonheidsspecialist in huis heeft, maar selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde benadrukken. Voeg naast technische vaardigheden ook soft skills en persoonlijke eigenschappen toe. Het is immers belangrijk dat je goed kunt communiceren, een band kunt opbouwen met je klanten en nauwkeurig kunt werken. 

Bekijk hieronder een voorbeeld van vaardigheden voor schoonheidsspecialisten:

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Cryolipolyse
 • LPG Endermologie
 • Manuele lymfedrainage
 • Spray-tan
 • Huidverbetering
 • Laser en flitslicht ontharing
 • Representatief
 • Flexibel
 • Leergierig
Gekopieerd!

Belangrijkste punten voor jouw cv als schoonheidsspecialist:

 • Maak je cv op maat voor de functie.
 • Laat je specialisaties shinen op je cv.
 • Maak duidelijk welke extra taken je kunt oppakken.
 • Zorg voor een mooie opmaak en vormgeving: het oog wil ook wat!
 • Check je cv op spelling en grammatica. Foutjes leiden af.
 • Vermeld je ANBOS en/of SKIN registratie mét aangetekende specialisaties.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Kies een template, voeg eenvoudig een foto toe, stel een mooie kleur in en profiteer van de handige tekstsuggesties en spellingcontrole. Zo maak je snel een aantrekkelijk cv!

Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken
Gerelateerde artikelen
Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken

Ben je een kei in je vak? Prachtig. Maar het is niet genoeg. Een succesvolle professional is vakinhoudelijk sterk én bezit goede professionele vaardigheden. Lees hier welke professionele vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer en daarmee ook op je cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
5.0
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren