1. Cv voorbeelden
 2. Medewerker boerderij
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Medewerker boerderij cv- voorbeeld & schrijfgids

Werken op een boerderij is afwisselend en veelzijdig. Afhankelijk van het type boerderij verricht je heel verschillende werkzaamheden. Waar jouw hart ook ligt, wij helpen je met het maken van een cv zodat jij aan de slag kunt op de boerderij van jouw keuze.
4.3
Gemiddelde beoordeling
75 mensen die het al beoordeeld hebben
Medewerker boerderij cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Je Medewerker Boerderij cv maken

Voordat je begint met schrijven aan je cv, is het belangrijk om te weten uit welke onderdelen het cv van een boerderijmedewerker bestaat. Je cv moet de volgende secties bevatten:

 • De cv-kop met je naam en contactgegevens
 • Je profielschets (ook wel persoonlijk profiel of professionele samenvatting genoemd)
 • De sectie werkervaring
 • Het cv-onderdeel vaardigheden
 • Het cv-onderdeel opleiding

Wat doet een medewerker boerderij? 

Dat hangt ervan af, want boer zijn is een breed begrip en dat geldt ook voor boerderijmedewerkers. 

 • Een medewerker veehouderij is met koeien, paarden, schapen of varkens in de weer.
 • Een agrarisch medewerker of loonwerker richt zich op het bewerken van het land met allerlei landbouwmachines.
 • Een medewerker teelt zaait, oogst, ent en veredelt allerlei gewassen.

Een boer en zijn boerderijmedewerkers krijgen te maken met seizoenen, veranderende weersomstandigheden, dieren die ziek worden en allerlei andere factoren die grote invloed hebben op de planning van de werkzaamheden. Maar geen plan hebben, is ook geen optie. 

Hetzelfde geldt voor je sollicitatie als medewerker op een boerderij. Maak een plan, schrijf een overtuigend cv en bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek. In deze handleiding lees je hoe je een cv schrijft voor de functie van boerderijmedewerker.

Profielschets voorbeeld boerderijmedewerker

Begin je cv met een profielschets waarin je jezelf beschrijft. In deze tekst – ook wel persoonlijk profiel genoemd – laat je zien wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. 

Vertel over je passie voor het boerenbedrijf, een bijzondere prestatie die je hebt geleverd of een verbetering die je bij een vorige werkgever succesvol doorvoerde. Beschrijf ook jouw kijk op dierenverzorging, het bewerken van landbouwgrond of het telen van gewassen.

Omdat boerderijmedewerker een breed begrip is, is het belangrijk dat je jouw specifieke kennis en vaardigheden goed benadrukt in de profielschets. Ben je opgegroeid op een boerderij, dan is dat ook het vermelden waard.

CV-voorbeeld van een profielschets van een boerderijmedewerker

Geboren op de boerderij en nu een enthousiaste medewerker melkveehouderij die graag tussen de koeien werkt en volop ervaring heeft met alle uitvoerende werkzaamheden op de boerderij. Bedreven in het bedienen van automatische melksystemen, het voeren en verzorgen van de dieren, landwerkzaamheden en het onderhouden van materieel en machines. Is een betrokken, positief ingesteld teamlid met gevoel voor humor en een gezond lijf dat hard kan werken. Ambieert een plek in een groot team op een melkveehouderij van 650+ koeien waar de nieuwste technieken worden gebruikt. Levert dagelijks een grote bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering met goed presterende dieren.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring boerderij medewerker

In dit cv-onderdeel beschrijf je in omgekeerde chronologisch volgorde je werkervaring: je meest recente baan staat bovenaan en je eerst baan staat onderaan. Vermeld je functietitel, de naam van de werkgever, de periode waarin je er werkte en geef een opsomming van je taken, verantwoordelijkheden en prestaties. 

Als je op een melkveebedrijf hebt gewerkt en de melkproductie hebt helpen verhogen, vertel dan hoe je dat hebt gedaan en maak het concreet met getallen. Als je bedreven bent in het repareren en onderhouden van landbouwmaterieel, geef dan een voorbeeld van wat je hebt bereikt.  

Er zijn twee sleutels voor het creëren van een succesvolle sectie werkervaring:

 1. Laat de groei zien die je hebt doorgemaakt als werknemer. 
  Benoem welke kennis en vaardigheden je hebt ingezet in de functie en maak de stijgende lijn in verantwoordelijkheden inzichtelijk.
   
 2. Focus op de exacte baan waarop je solliciteert. 
  Je cv op maat maken voor elke functie is misschien wel DE belangrijkste factor bij het zoeken naar een baan. Dat betekent dat je de vacature waarop je je richt grondig moet doornemen om de functie-eisen helder te krijgen en vervolgens in je werkervaring laten zien dat jij de vereisten in de vingers hebt.

Hieronder een voorbeeld van de werkervaring van een landbouwmedewerker:

CV voorbeeld van de werkervaring boerderijmedewerker 
 • Diverse landbouwactiviteiten, waaronder ploegen, zaaien, maaien, beschermen, beregenen en oogsten.
 • Het planten, telen en verwerken van groenten- en fruitgewassen.
 • Gewassen selecteren, sorteren, transporteren en inschuren.
 • Algemeen terreinonderhoud en onderhoud plegen aan landbouwmachines.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: jouw kennis groeit en bloeit

Welke opleiding belangrijk is voor jouw werk, hangt af van het type werk dat je wilt gaan doen op de boerderij. 

In het algemeen kun je stellen dat een beroepsgerichte mbo-opleiding op niveau 2 (of 3) volstaat voor een baan als boerderijmedewerker. Bijvoorbeeld ‘(Vakbekwaam) medewerker veehouderij’, ‘(Vakbekwaam) Medewerker agrarisch loonwerk’, ‘(Vakbekwaam) Medewerker teelt’ of Vakexpert teelt en groene technologie. 

Noem de naam van je opleiding, de school waaraan je de opleiding deed en de periode van start tot diploma. Verder kan een VCA-diploma een mooie aanvulling zijn, net als een T-rijbewijs of vorkheftruck certificaat. 

Ook eventuele specialisaties noem je in dit cv-onderdeel. Van reguliere opleidingen (zoals de specialisatie melkveehouderij op mbo-niveau 4) tot gerichte cursussen op het gebied van verduurzaming, diergezondheid, kostprijsberekeningen, fokkerij, melkwinning, voeding of klauwverzorging. 

Voorbeeld cv-onderdeel opleiding boerderijmedewerker:

Vakbekwaam medewerker veehouderij, Wellant College Houten
2015 - 2019
mbo, niveau 3

Mavo, Minkema college Woerden 
2011 - 2015

Nederlands, Engels, Wiskunde, Biologie, natuur- en scheikunde 2

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: van alle markten thuis

Naast kennis, zijn ook je vaardigheden een belangrijk selectiecriterium. In het cv-onderdeel vaardigheden kun je kort opsommen welke hard skills en soft skills jij in de (groene) vingers hebt. 

Harde vaardigheden die je specifiek op de boerderij nodig hebt zoals gewasverzorging, stekken, bemesten, melken, boxen instrooien, geitenhoefjes knippen of jongvee verzorgen. 

Maar ook zachte vaardigheden zoals luistervaardigheid, sociale vaardigheden en oog voor detail. Het is op het boerenbedrijf noodzakelijk dat je goed kunt plannen en organiseren (wanneer ga je melken, op welk moment moet je zaaien en oogsten) en flexibel bent als zaken anders lopen (het weer slaat om, een koe kalvert te vroeg, de transporteur is te laat). 

Ook karaktereigenschappen als doorzetten, optimisme, discipline en leergierig kun je in jouw lijstje met vaardigheden vermelden. 

Kies een mooie opmaak voor je cv

Je weet nu hoe je een overtuigend cv kunt maken. Tijd om jouw verhaal in een mooie opmaak te gieten. Dat gaat makkelijk en snel met een cv-template. Daarin komen belangrijke zaken automatisch op de juiste plek te staan. Denk aan je naam en je contactgegevens en je profielschets. Ook voorkom je opmaakfouten en kies je eenvoudig voor kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid. 

Wil je snel aan de slag met jouw cv en vandaag nog solliciteren als boerderijmedewerker? Gebruik dan de cv-maker van CVster.nl en kies een van onze professionele en door recruiters geteste cv-sjablonen. Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen en met onze handleiding cv maken schrijf je snel een overtuigend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren