1. Cv voorbeelden
 2. Bruna
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Bruna cv- voorbeeld & schrijfgids

Ga je solliciteren bij Bruna? Bekijk dit Bruna cv-voorbeeld en de praktische handleiding vol tips!
4.9
Gemiddelde beoordeling
76 mensen die het al beoordeeld hebben
Bruna cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Droom je van een baan tussen de boeken, tijdschriften en wenskaarten? Dan is werken bij Bruna iets voor jou! Banen bij Bruna zijn geliefd en daarom heb je een goed cv nodig. Het liefst één die - net als de omslag van jouw favoriete boek - meteen in het oog springt. Gelukkig ben je bij CVster.nl aan het juiste adres! Ons Bruna cv-voorbeeld en deze schrijfgids helpen je om een baan bij Bruna te bemachtigen!

Bruna cv-voorbeeld & schrijfgids

Kun jij de verleiding van nieuwe boeken nauwelijks weerstaan? Of zit je het liefst de hele dag met je neus in de tijdschriften? Werken bij Bruna betekent werken in een gezellige winkel vol literatuur, wenskaarten en kantoorartikelen.

De kans is groot dat je gaat solliciteren op de functie van winkelmedewerker. Als winkelmedewerker bij Bruna is het je taak om vragen van klanten te beantwoorden, de winkel netjes te houden en producten te bestellen die niet op voorraad zijn. Daarnaast hebben de meeste Bruna winkels een ING en PostNL servicepunt.

Bruna geeft aan dat zij volop doorgroeimogelijkheden bieden. Zo kun je doorgroeien naar winkelmanager of areamanager. Jij bent dan verantwoordelijk voor het aansturen van een team enthousiaste Bruna medewerkers, het plannen van de voorraad, de commerciële uitstraling van de winkel en natuurlijk HR-zaken.

Echte leesfanaten weten trouwens niet hoe snel ze een baan bij Bruna moeten bemachtigen, want als personeelslid krijg je o.a. korting op je aankopen bij Bruna. Klinkt het als muziek in je oren? Dan ben je bij CVster.nl aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle tools en tips om een top Bruna cv te schrijven.

In deze schrijfgids voor het opstellen van een cv voor Bruna vind je de volgende onderwerpen:

 • Welke banen zijn er zoal bij Bruna?
 • Hoe schrijf je een cv voor Bruna (opbouw + tips)?
 • Advies per cv-onderdeel. Denk aan de kop, het persoonlijke profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Bruna cv opmaaktips.

Welke banen zijn er bij Bruna?

Bij Bruna zijn er meer soorten banen dan je zou denken. Zo kun je o.a. solliciteren:

 • Als winkelmedewerker
 • Voor een bijbaan / als oproepkracht
 • Als winkelmanager
 • Als areamanager
 • Voor een BOL/BBL-leerplek
 • Voor een baan op het servicekantoor in Amsterdam of het logistieke centrum in Gilze.

Solliciteren bij Bruna doe je online of loop de dichtstbijzijnde vestiging binnen. Wat jouw droombaan bij Bruna ook is: om hem te bemachtigen heb je een foutloos cv nodig!

Hoe schrijf je een cv voor Bruna?

Hangen je vingers al boven je toetsenbord om aan je cv voor Bruna te beginnen? Het is belangrijk om eerst de verschillende elementen en de volgorde van jouw Bruna cv te bepalen. Hieronder vind je de essentiële cv-onderdelen die in geen enkel cv zouden mogen ontbreken:

 • Koptekst
 • Persoonlijke introductie
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden.

De beste cv-indeling voor een Bruna cv

Ga je solliciteren als medewerker bij Bruna? Dan is een omgekeerd chronologisch cv de beste optie. Dit cv legt de nadruk op je eerdere werkervaring. Zoals de naam al doet vermoeden, begint deze cv-indeling altijd met je meest recente werkervaring en werkt dan terug in de tijd.  

Kop van je Bruna cv

Bij een cv draait het vooral om de inhoud. Toch wil het oog ook wat. De kop van je cv voor Bruna is dé plek waar je de spotlight kunt pakken. Waar de meeste mensen nog steeds kiezen voor een vrij standaard en wit cv, mag je in de kop wel degelijk wat kleur toevoegen en spelen met typografie. Mits je er geen kleurencocktail van maakt natuurlijk. Het is en blijft een zakelijk document.

De koptekst bevat je naam en belangrijkste contactgegevens, zoals je telefoonnummer en e-mailadres. Zo kan een recruiter snel contact met je opnemen.

Expert tip

Zorg ervoor dat je de stijl van je kop doortrekt in je motivatiebrief. Het laat de recruiter zien dat beide documenten van dezelfde persoon afkomstig zijn en ook dat je oog hebt voor design en detail. Iets wat ze in een winkel altijd kunnen waarderen!

Cv Bruna: de persoonlijke introductie

Een cv is doorgaans een vrij droog document met opsommingen. Jouw persoonlijkheid laat je eerder zien in je motivatiebrief. Echter… leest een recruiter vaak pas je motivatie als je cv er goed uitziet.

Toch kun je ook in je cv een stukje persoonlijkheid en motivatie laten zien. Namelijk in de persoonlijke introductie. Dit zijn zo’n 4 tot 6 zinnen waarin je vermeldt wat jou de ideale kandidaat maakt voor de baan. Juist omdat de introductie boven je werkervaring en vaardigheden staat, wordt dit korte stukje tekst vaak erg goed gelezen door recruiters!

Aanpasbaar CV voorbeeld persoonlijk profiel

Als echte boekenwurm kom ik al mijn hele leven bij Bruna. Toen ik zag dat er bij de Bruna op slechts 10 minuten fietsen van mijn huis een vacature vrijkwam, moest ik wel solliciteren. Als student Retail Manager, met tevens volop praktijkervaring als verkoopmedewerker, is het mijn grote droom om op een dag filiaalmanager van een boekwinkel te zijn. 

Gekopieerd!

Voorbeelden van werkervaring cv Bruna

Onder het kopje ‘werkervaring’ op je cv som je je eerdere banen op. Omdat je hebt gekozen voor een omgekeerd chronologisch cv begin je met je meest recente baan en werk je terug in de tijd. Belangrijk is om niet alleen te vermelden waar je hebt gewerkt en wanneer. Benoem ook vooral de taken en verantwoordelijkheden die je had.

Heb je al eerder in een winkel gewerkt? Dan heb je bij Bruna een streepje voor. Zij geven in hun vacatures namelijk aan dat relevante werkervaring in de retail een pré is.

Aanpasbaar CV voorbeeld werkervaring

Verkoopmedewerker, Hema, Zeist 
Juli 2022 - Heden 

 • Eerste aanspreekpunt voor klanten.
 • Winkelschappen aanvullen en netjes houden.
 • Toezicht houden op zelfscankassa’s.
 • Kassawerkzaamheden.
 • Voorraadbeheer van de afdeling kantoorartikelen.

 

Vulploeg - en kassamedewerker , Albert Heijn, Zeist 
Januari 2021 - Juli 2022 

 • Aanspreekpunt voor klanten.
 • Vullen van de vracht in de schappen.
 • Netjes houden van de winkel en spiegelen.
 • Bijspringen bij de kassa tijdens piekuren.
Gekopieerd!
Expert tip

Hoe speel je slim in op ATS systemen?

Steeds meer grote bedrijven maken bij het aannemen van nieuw personeel gebruik van ATS-software. Dit is een geautomatiseerd systeem dat jouw cv en die van je concurrenten scant op relevante zoekwoorden. Staat er geen enkel relevant zoekwoord in je cv? Dan bestaat de kans dat je op de ‘nee-stapel’ belandt, zelfs zonder dat een mens ooit jouw cv heeft gezien.

De kunst is dus om de juiste zoekwoorden subtiel op te nemen in je cv om voor de ATS-test te slagen. Welke woorden dat zijn, kun je achterhalen door de vacaturetekst nauwkeurig te lezen. Welke termen gebruikt het bedrijf zelf? Neem die vervolgens subtiel over in je cv. Het is ook altijd slim om de naam van het bedrijf (in dit geval Bruna) even ergens te noemen. In je persoonlijke introductie zou een goed idee zijn.

Cv Bruna: opleiding informatie

Onder het kopje ‘opleidingen’ kun je je onderwijsverleden kwijt. Vermeld je meest recente diploma eerst en werk terug in de tijd.

Studeer je nog? Vermeld ook dit onder het kopje ‘opleidingen’. Voor een baan bij Bruna heb je overigens een afgeronde opleiding op minimaal VMBO-niveau nodig.

Aanpasbaar CV voorbeeld opleiding

Retail Manager (niveau 4), Academie voor Economie en Ondernemen, Utrecht 
September 2022 - Heden 


VMBO, OVMZ, Zeist 
September 2018 - Juli 2022

Gekopieerd!

Vaardigheden op je cv voor Bruna

Als medewerker bij Bruna heb je best wat vaardigheden nodig. Jij bent namelijk het visitekaartje van het bedrijf! Zo is klantvriendelijkheid een hele belangrijke! In een winkel is de klant koning. Jij staat mensen vriendelijk te woord, kunt snel en doelgericht antwoord geven op hun vragen en zorgt dat ze met een glimlach de winkel verlaten.

Ook is stressbestendigheid altijd handig als je in een winkel werkt, net als oog voor detail. Daarnaast verlangt Bruna van haar medewerkers dat zij een goede beheersing hebben van de Nederlandse taal.

Tip: ben je een echte leesfanaat met een enorme kennis van boeken? Dan is dat altijd slim om te vermelden op je Bruna cv!

Aanpasbaar CV voorbeeld vaardigheden
 • Kassasystemen
 • Voorraadbeheer
 • Klantvriendelijk
 • Organisatie & planning
 • Oog voor detail
Gekopieerd!

Cv-voorbeeld Bruna: de lay-out

Naast een goede inhoud, is ook de opmaak van je cv voor Bruna belangrijk. Hier heb je namelijk de kans om jouw cv er visueel uit te laten springen tussen de eenvoudige witte cv’s van je concurrenten!

Enkele tips:

 • Gebruik wat kleur, en dan met name in de kop van je cv. Hiermee val je namelijk direct op. Maak van je cv echter geen kleurencocktail en beperk je tot 1 à 2 kleuren. Wat dacht je van wat accenten in Bruna-rood?
 • Een cv is vooral bedoeld om te kunnen scannen. Zorg daarom voor voldoende witruimte en marges op je cv en een duidelijke indeling met tussenkopjes.
 • Beperk je Bruna cv bij voorkeur tot 1 A4’tje.

Wil jij een professionele cv lay-out? Maak kennis met de bewezen effectieve cv templates van CV-ster.nl. Hier maak je jouw Bruna cv in een handomdraai in mooie cv-sjablonen, incl. spellingscontrole en tekstsuggesties!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren