1. Cv voorbeelden
 2. Schoonmaker
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Schoonmaker cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Schoonmaker cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.3
Gemiddelde beoordeling
43 mensen die het al beoordeeld hebben
Schoonmaker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Of je nu een schoolconciërge, een sportschoolschoonmaker of een hotelkamermeisje bent, als schoonmaker ben je essentieel voor het comfort en de functionaliteit van alle instellingen en bedrijven. Een vlekkeloze CV kan je ervaring laten schitteren en je op het pad naar een geweldige nieuwe baan zetten.

Daar kan Resume.io bij helpen. Met tientallen CV-voorbeelden en schrijfgidsen voor verschillende industrieën en carrièreniveaus zijn we een professionele bron voor werkzoekenden overal.

Dit is wat we zullen behandelen in dit voorbeeld en gids voor een schoonmaak CV:

 • Wat doet een schoonmaker?
 • Hoe schrijf je een CV voor een schoonmaker (tips en trucs
 • Het beste formaat voor een schoonmaak CV
 • Advies over elk deel van je CV (kop, samenvatting, werkgeschiedenis, vaardigheden en opleiding)
 • Professionele tips voor de indeling en vormgeving van je CV.

Wat doet een schoonmaker?

Schoonmakers voeren een verscheidenheid aan taken uit met betrekking tot hygiëne en sanitaire voorzieningen van woningen, kantoren, hotels, scholen en allerlei gebouwen. Enkele veelvoorkomende schoonmaaktaken zijn:

 • Stofzuigen, dweilen en vloeren poetsen
 • Ramen wassen
 • Toiletten en wastafels schrobben
 • Verschillende meubels en objecten afstoffen
 • Lakens, linnengoed en andere textiel reinigen en vervangen
 • Afwassen en keukens organiseren
 • Kleding wassen, vouwen en strijken

Sommige schoonmakers zijn gespecialiseerd in bepaalde gebieden zoals het wassen van ramen of het poetsen van vloeren. Anderen werken alleen met een bepaald type klant, zoals particulieren of onderwijsinstellingen. Het opnemen van deze details in je CV is een uitstekende manier om een werkgever te laten zien dat je je richt op een bepaald type functie.

Statistisch overzicht

Volgens de British Cleaning Council vormen schoonmakers 5% van de beroepsbevolking in het VK, met 1,4 miljoen mensen die in die sector werkzaam zijn.

Hoe schrijf je een CV voor een schoonmaker

Het maken van een plan voor het schrijven van je schoonmaak CV is de beste manier om ervoor te zorgen dat je gefocust blijft. Dit formaat stelt je in staat om de belangrijkste punten van je ervaring op een beknopte manier vast te leggen. Je CV moet de volgende elementen bevatten:

 • De CV-kop
 • De CV-samenvatting (ook wel profiel of persoonlijke verklaring genoemd)
 • De sectie werkgeschiedenis
 • De sectie vaardigheden van de CV
 • De opleidingssectie

Wanneer het gaat om instapfuncties zoals schoonmaken, kan een goed georganiseerd formaat een manager snel laten zien dat je serieus bent over de baan. Door ervoor te zorgen dat de werkgever kan vinden waarnaar ze op zoek zijn, kun je je onderscheiden van kandidaten die hun CV overhaast in elkaar hebben gezet.

Expert tip

Versla de bot

Hoewel veel schoonmaakbanen vergelijkbare vaardigheden vereisen, is het cruciaal om rekening te houden met de door de werkgever geadverteerde functiebeschrijving bij het maken van je CV. Bedrijven die online sollicitatieportalen gebruiken, zullen waarschijnlijk de CV's van sollicitanten door een scanner halen die zoekt naar trefwoorden en deze rangschikt ten opzichte van de andere kandidaten. Versla deze Applicant Tracking Systems (ATS) door specifieke woorden en zinnen uit de functiebeschrijving te plaatsen in de relevante secties van je CV.

Het beste CV-formaat kiezen voor een schoonmaker

Schoonmakers met enige ervaring zullen het traditionele omgekeerd chronologische formaat als hun beste keuze beschouwen. Dat komt omdat dit CV-formaat zich richt op een sectie werkgeschiedenis, waar kandidaten de vaardigheden en verantwoordelijkheden kunnen overbrengen die in eerdere functies zijn uitgevoerd, teruggaand tot de afgelopen 10 jaar of zo.

Hoewel het omgekeerd chronologische formaat de voorkeur heeft van personeelsmanagers en geautomatiseerde CV-scanners, is het niet de enige optie. Starters op de arbeidsmarkt en degenen die niet veel ervaring hebben om te laten zien, kunnen kiezen voor een functioneel CV-formaat, dat vaardigheden benadrukt boven werkgeschiedenis, of een hybride formaat, dat een combinatie is van de andere formaten.

CV-kop

Een onderscheidende CV-kop zorgt er automatisch voor dat alles op de pagina er netjes, geordend en uitnodigend uitziet om te lezen. Bovenal maakt de opvallendheid van de kop het veel gemakkelijker voor een onder de indruk zijnde personeelsmanager om contact met je op te nemen. Dat komt omdat je naam, beroep, telefoonnummer en e-mail gemakkelijk te zien zijn voor recruiters en later opnieuw te vinden zijn.

Voorbeeld samenvatting CV schoonmaker

Als schoonmaker kan het moeilijk zijn om een werkgever onmiddellijk te laten zien wat jou onderscheidt van andere kandidaten met dezelfde essentiële vaardigheden. Daar komt je CV-samenvatting om de hoek kijken - soms het profiel of de persoonlijke verklaring genoemd. Deze drie tot vijf zinnen stellen je in staat om rechtstreeks tot de personeelsmanager te spreken en enkele van je persoonlijkheidskenmerken te benadrukken, evenals je ervaring met schoonmaken. Vergeet niet om sterke werkwoorden en getallen of statistieken te gebruiken om je motivatie en werkethiek over te brengen.

Hieronder vind je de samenvatting van ons aanpasbare CV-voorbeeld voor een schoonmaker.

aanpasbaar CV-voorbeeld samenvatting voor een schoonmaker

Betrouwbare, zorgvuldige schoonmaakster met 10+ jaar ervaring in het zorgvuldig reinigen van zowel particuliere woningen als bedrijfsruimtes. Zelfstandig werkend en met een bewezen trackrecord op het gebied van het tijdig en efficiënt managen van grote hoeveelheden werk. Actuele kennis van de meest effectieve en milieuvriendelijke reinigingsproducten en -technieken.

Gekopieerd!

Voorbeeld werkgeschiedenis

Je werkgeschiedenis-sectie is de plek om te laten zien dat je in staat bent om aan de eisen van de schoonmaakbaan te voldoen vanwege je eerdere ervaring in het vakgebied. Zorg ervoor dat je de functietitel, naam van de werkgever, start- en einddatums en locatie vermeldt voor alle functies die teruggaan tot ongeveer 10 jaar geleden. Als je geen schoonmaakbanen hebt om te tonen, vermeld dan gewoon ander relevant werk en focus op de overdraagbare vaardigheden die je een geweldige kandidaat maken voor deze specifieke functie.

Bekijk onze voorbeeldtekst voor de werkgeschiedenis-sectie van het CV van een schoonmaker hieronder.

aanpasbare werkgeschiedenis-sectie van het CV van een schoonmaker

Huishoudelijk schoonmaakster, Meerstaete Appartementen, Groningen 
Augustus 2017 - Heden 

 • Zes jaar klachtenvrij gewerkt.
 • Maakte wekelijks 15 appartementen schoon en leefde daarbij altijd de reinigings- en hygiënenormen van het bedrijf na.
 • Werkte nauw samen met ander schoonmaakpersoneel om ervoor te zorgen dat opdrachten binnen de gestelde tijd werden voltooid.
 • Onderzocht de meest effectieve en actuele reinigingsmethoden om hoogstaand werk te garanderen, en deelde deze informatie met collega's.
 • Bracht de supervisor altijd direct op de hoogte van eventuele problemen of ruimtes die extra aandacht vereisten.
 • Hield een inventaris van schoonmaakmiddelen bij en vulde deze waar nodig aan, met als resultaat een kostenbesparing van 20% ten opzichte van eerdere jaren.
 • Beschermde de privacy en veiligheid van bewoners en behandelde hun persoonlijke spullen zorgvuldig en voorzichtig.

 

Huishoudelijke hulp, Woonlandschap de Leyhoeve, Groningen 
Juni 2013 - Juli 2017 

 • Hield in opdracht van de manager huishouding bewonerskamers schoon, met als resultaat 40+ aanbevelingen en 0 klachten.
 • Gebruikte schoonmaakmiddelen en chemicaliën op juiste, veilige manieren.
 • Mijn vrolijke, vriendelijke en professionele houding werd door zowel bewoners als collega’s zeer gewaardeerd.
 • Leefde hygiënenormen en recyclingprocedures voor afvalverwerking zorgvuldig na.
Gekopieerd!

Voorbeeld vaardigheden CV

Als schoonmaker staan je vaardigheden centraal in je dagelijkse verantwoordelijkheden. Ze moeten ook centraal staan in de vaardigheden-sectie van je CV. Aangezien deze sectie meestal een lijst met opsommingstekens is, is het de moeite waard om even de functiebeschrijving te controleren, zodat je alleen de meest relevante vaardigheden in deze lijst kunt plaatsen. Eventuele expertisegebieden moeten hier worden uitgelicht, samen met gespecialiseerde apparatuur waarmee je vertrouwd bent. Dit zijn meestal harde vaardigheden. Voeg ook een paar zachte vaardigheden toe - persoonlijkheidseigenschappen en werkgewoonten - als een uitstekende manier om deze sectie af te ronden door een werkgever te laten zien dat je prettig gezelschap bent.

Bekijk de vaardigheden-sectie van ons voorbeeld-CV voor een schoonmaker hieronder.

aanpasbare vaardigheden-sectie van ons voorbeeld-CV voor een schoonmaker
 • Leergierig
 • Behulpzaam
 • Harde werker
 • Reinigingstechnieken
 • Dieptereiniging
Gekopieerd!

Voorbeeld opleiding CV schoonmaker

Hoewel van schoonmakers niet wordt vereist dat ze een formele opleiding hebben, is het, als je een bepaalde graad hebt behaald, de moeite waard om deze toe te voegen aan het opleidingsgedeelte van je CV. Je middelbare schoolkwalificaties, datums en locatie kunnen een werkgever een beeld geven van je achtergrond. Als je naar de universiteit bent gegaan of een andere vorm van cursuswerk hebt voltooid, zorg er dan voor dat je dat hier toevoegt - zelfs als het een lopende studie betreft.

Bekijk het opleidingsgedeelte van ons voorbeeld-CV voor een schoonmaker hieronder.

aanpasbare opleidingsgedeelte van ons voorbeeld-CV voor een schoonmaker

MBO Assistent dienstverlening, Noorderpoort, Groningen 
September 2009 - Juni 2013

Gekopieerd!

CV-indeling en -ontwerp

Net zoals netheid de aantrekkelijkheid van een omgeving verhoogt, kan een verzorgde en georganiseerde CV-indeling een personeelsmanager direct naar je sollicitatie trekken. Een CV voor een schoonmaker hoeft niet overdreven te zijn met kleur of andere versieringen, maar het moet er aantrekkelijk en uitnodigend uitzien om in één oogopslag te lezen. Een evenwicht tussen witruimte en tekst kan vermoeidheid van de ogen van de lezer verminderen. Het behouden van de standaard marges van één inch aan alle kanten van de pagina is een stap in die richting.

Expert tip

Zorg ervoor dat je consistent dezelfde een of twee lettertypen gebruikt in je hele CV. Dit kan je vergemakkelijken door een van de professioneel ontworpen CV-sjablonen van Resume.io te gebruiken.

Belangrijke punten voor een CV van een schoonmaker:

 1. Een aantrekkelijk en verzorgd CV kan veel doen om de sollicitatie van een schoonmaker te laten opvallen tussen anderen met vergelijkbare vaardigheden.
 2. Zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de samenvatting door de aandacht van de werkgever te vestigen op je sterke punten, ervaring en werkwijze.
 3. Vergeet niet om je werkervaring te kwantificeren met cijfers en statistieken.
 4. Bekijk ons voorbeeld-CV voor een schoonmaker voor meer ideeën over het creëren van een geweldige uitstraling.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren