1. Cv voorbeelden
 2. Zeeman
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Zeeman cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Zeeman cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.2
Gemiddelde beoordeling
21 mensen die het al beoordeeld hebben
Zeeman cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Je weet hoe je dingen op schipvorm moet houden. Sterker nog, dat is je baan! Nu is het tijd om een nieuwe koers in je carrière te varen. Misschien heb je je diensttijd bij de Marine voltooid en ben je op zoek naar burgerwerk in een scheepswerf of op een commercieel of passagiersschip.

Je expertise kan liggen op het gebied van scheepsherstel, onderhoud of bediening. Of je nu over een uitgebreide set vaardigheden beschikt of net begint, je moet opvallen en die sollicitatiegesprekken binnenhalen. Hoe? Met deze gids en ons aanpasbare zeeman cv-voorbeeld.

Cvster.nl heeft de tools die je nodig hebt om een eersteklas beeld van jezelf te presenteren. Onze aanpasbare zeeman cv-voorbeelden, sjablonen en deze gids leren je hoe je:

 • Het beste ontwerp kiest om je professionaliteit te benadrukken
 • Een profiel schrijft dat aan de eisen voldoet
 • Je arbeidsverleden boven het gewone uittilt
 • Je richt op de vaardigheden die laten zien dat je de touwtjes in handen hebt.
 • Wat doet een zeeman of zeevarende?

Wat doet een zeeman of zeevarende?

Een zeeman of zeevarende is iemand die schepen bedient en mogelijk in dienst is van de marine als matroos of bij een particulier bedrijf. Je moet bedreven zijn in zeemanschap en in staat zijn om te helpen bij de navigatie van schepen tijdens reizen.

Als zeevarende kun je werken op schepen die passagiers of vracht van de ene plaats naar de andere vervoeren. Zeelieden kunnen korte en lange reizen maken, afhankelijk van de aard van de reis. Ze kunnen schepen exploiteren voor vrije tijd, commerciële of zakelijke doeleinden.

Het belangrijkste doel van een zeeman is om passagiers of vracht veilig en tijdig te vervoeren. Om dit te doen, moeten ze weerspatronen controleren en communiceren met veiligheidsprofessionals om een veilig vaarpatroon te garanderen. Sommige zeevarenden kiezen voor functies aan de wal.

Expert tip

Rangen van Zeelieden/Zeevarenden

Elke van deze titels heeft verschillende verantwoordelijkheden. Allen rapporteren aan de Kapitein, die op zijn beurt rapporteert aan de eigenaar van het schip.

 • Hoofd Stuurman (ook wel Eerste Officier genoemd), Tweede Stuurman (ook wel Tweede Officier genoemd), Derde Stuurman (ook wel Derde Officier genoemd)
 • Dekkadet
 • Hoofd Ingenieur, Tweede Ingenieur, Derde Ingenieur, Vierde Ingenieur
 • Ingenieurskadet
 • Elektricien
 • Bootsman (ook wel Bosun/Deck Voorman genoemd)
 • Pompman
 • Matroos met ervaring (AB) (ook wel Bootsmaat genoemd)
 • Gewone Matroos (OS)
 • Monteur
 • Smeerder
 • Wiper (ook wel Motorman genoemd)
 • Hoofd Kok en Steward

Begrip van de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt voor degenen die verlangen naar de open zeeën is krap. Efficiëntie in de toeleveringsketen en de vraag naar producten die in vrachtcontainers moeten worden verscheept, zoals ijzererts, graan en aardolieproducten, hebben een grote invloed op banen zowel op de oceaan als in scheepswerven.

Je vooruitzichten zullen waarschijnlijk afkomstig zijn van gepensioneerde maritieme werknemers of degenen die besluiten van carrière te veranderen. Het goede nieuws hier is dat als je bekwaam bent, je een van de weinigen bent die gekwalificeerd zijn om het werk te doen. Zorg ervoor dat je cv-voorbeeld zonder enige twijfel aantoont dat jij de beste persoon bent om de plek in te vullen.

Met de stopzetting van de cruise-industrie zijn je vooruitzichten momenteel misschien beperkt, maar naarmate het reizen weer toeneemt, zul je meer kansen vinden.

Statistisch overzicht

De economische heropleving na Covid-19 is een onverwachte impuls voor waterwerkers. Terwijl het U.S. Bureau of Labor Statistics vorig jaar verwachtte dat er banenverlies of magere groei zou zijn, voorspelt het nu dat het aantal banen voor kapiteins, stuurmannen en piloten van watervaartuigen zal stijgen met 4.000 banen tot 2030 en het aantal banen voor zeelieden en marineolieërs zal toenemen met 2.700 posities.

Hoe schrijf je een cv voor een zeeman

Uw cv-voorbeeld van zeeman moet een standaardformaat volgen met de volgende secties:

 • De cv-header
 • De cv-samenvatting (ook wel profiel of persoonlijke verklaring genoemd)
 • Het gedeelte met werkervaring
 • Het gedeelte met cv-vaardigheden
 • Het gedeelte met opleiding

Uw taak is om de wervingsmanagers te overtuigen dat u de juiste persoon voor de baan bent. Uw kennis van de zee en schepen is diepgaand en u wilt het laten zien. Het gebruik van sterke beschrijvende taal, zonder de grens naar opscheppen te overschrijden, zal van uw cv-voorbeeld van zeeman een overtuigende maken.

Kies het beste cv-formaat voor een zeeman

De meeste cv's volgen het standaard omgekeerde chronologische volgorde-formaat. Waarom? Het maakt het voor recruiters gemakkelijker om relevante informatie te scannen. Als dit uw eerste baan is of als u van loopbaan wilt veranderen, kunt u overwegen om hybride cv-formaten te gebruiken.

Het functionele cv-formaat is het beste gereserveerd voor zeer technische professionals of specialisten, omdat het de nadruk legt op niche- of complexe vaardigheden.

Voorbeeld cv-samenvatting

Uw profiel als zeeman is uw kans om uw ware kleuren te tonen. U zult nauw samenwerken met veel verschillende mensen, dus een persoonlijke fit is cruciaal, maar u moet ook uw grootste prestaties inzetten.

U heeft ongeveer vier regels tekst om uw werkfilosofie uit te leggen, hoe u samenwerkt met andere maten en een beetje op te scheppen over uw zeewaardige prestaties. Vergeet niet te vermelden dat u van de open zee houdt. Lees deze tekst als voorbeeld van een cv van een zeeman voor een profiel om u op weg te helpen of klik over naar onze cv-voorbeelden voor transport voor meer ideeën.

kopieerbaar voorbeeld samenvatting

Ervaren zeeman met een bewezen trackrecord op het gebied van het succesvol uitvoeren en begeleiden van bootreizen. Ruime ervaring op het gebied van zowel transport- als passagiersvaart. Zet de veiligheid van bemanning en passagiers altijd bovenaan. Vaardig in het bewaken en onderhouden van het correct functioneren van schepen. Gedreven en enthousiast, met passie voor het leven op zee.

Gekopieerd!
Expert tip

Voorbij de Applicant Tracking System komen

ATS-software wordt gebruikt om cv's te sorteren en te scannen. Naast het invoeren van uw gegevens in het human resources-systeem, rangschikt de ATS uw cv door te scannen op trefwoorden en zinnen die gekoppeld zijn aan de baan.

Vergroot uw kansen om de ATS-horde te passeren door de vacature te analyseren en eventuele vaardigheden en vereisten op te merken. Kruis die woorden en zinnen aan met uw cv. Zorg ervoor dat alle vaardigheden die in de vacature worden genoemd, ook in uw cv staan. Gebruik indien mogelijk de exacte bewoording. Gebruik vervolgens zowel acroniemen als de volledige namen van organisaties, certificaten, enz., alleen om er zeker van te zijn dat de ATS ze opmerkt.

Een laatste advies: laat belangrijke informatie niet over aan uw sollicitatiebrief (maar bekijk hier onze sjablonen en voorbeelden van sollicitatiebrieven). De ATS scant het mogelijk niet of rangschikt het niet zo hoog.

Werkervaring voorbeeld: uw ervaring past bij de functie

Uw werkervaringsgedeelte is het zeegezang van uw succes. U zingt misschien niet uw lofzang, maar u moet uw functiebeschrijvingen richten op al uw prestaties en verantwoordelijkheden. Gebruik krachtige actiewerkwoorden en onthoud dat gegevens en details uw zaak veel sterker maken dan algemeenheden.

Als u een stage hebt afgerond, kunt u dat hier ook vermelden.

Expert tip

Uw doel hier is om een patroon van groei in verantwoordelijkheid en kennis te laten zien.

Gebruik de inhoud van het zeemans-cv-voorbeeld hieronder als leidraad.

kopieerbaar voorbeeld werkervaring

Zeeman, Royal Wagenborg, Delfzijl 
Oktober 2017 - Heden 

 • Maakte ruim 100 kortere en langere vaarten op diverse routes.
 • Inspecteerde schepen en voerde waar nodig kleine onderhoudswerkzaamheden uit.
 • Werkte nauw samen met andere crewmembers en volgde altijd de veiligheidsrichtlijnen op.
 • Handelde het papierwerk af, inde betalingen en verzorgde betalingsbewijzen bij leveringen.
 • Bleef voortdurend op de hoogte van weerpatronen en stemde vaarten hierop af.

 

Matroos , TOS Netherlands B.V., Vlissingen 
Juni 2014 - September 2017 

 • Werkte op afroepbasis op diverse schepen en vaarten van TOS.
 • Voerde in opdracht van de kapitein alle standaard werkzaamheden uit.
 • Zorgde voor het laden en lossen van vracht.
 • Volgde altijd de aanwijzingen van de kapitein op bij het uitvoeren van taken.
Gekopieerd!

CV-vaardigheden voorbeeld: richt u op de gewenste functie

Het vaardighedengedeelte van uw zeemans-cv is sterk afhankelijk van de functie die u zoekt. Zeelieden hebben allemaal algemene kennis van marineschepen, fysieke kracht en uithoudingsvermogen en communicatieve vaardigheden nodig, maar u moet ook de vaardigheden en eigenschappen op uw cv afstemmen op de functie die u wilt.

Bijvoorbeeld, een 'able-bodied seaman' stuurt schepen, dokt en ontdokt, en fungeert als algemene assistent van de stuurman, zoals Maritide beschrijft. Met ervaring kunnen ze een toezichthoudende rol op zich nemen. Als u op zoek bent naar een instapfunctie, solliciteert u mogelijk naar een functie als 'ordinary seaman'. Vaardigheden die nodig zijn voor die baan zijn het onderhoud van het schip, het fungeren als uitkijk en het helpen laden en vastzetten van lading, volgens Maritime Professional.

Bekijk hieronder een deel van ons zeeman-cv-voorbeeld.

kopieerbaar voorbeeld vaardigheden
 • Communicatief
 • Problemen oplossen
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Wiskunde en techniek
 • Analytisch denkvermogen
 • Geavanceerde kennis van zeeschepen
 • Fysiek uithoudingsvermogen
Gekopieerd!
" Moet je hobby's op je cv zetten?"
Moet je hobby's op je cv zetten?

Opleidingsgedeelte van zeeman-cv

Het opleidingsgedeelte van uw cv is een eenvoudige lijst van uw academische en professionele opleiding. Er zijn veel manieren om een zeeman te worden. U bent misschien meteen na de middelbare school bij de marine gegaan of hebt een diploma in maritieme studies behaald. Als u een STCW-certificering (Standards of Training, Certification, and Watchkeeping) heeft, moet u deze hier vermelden. Eventuele onderscheidingen of onderscheidingen moeten ook hier worden vermeld. Als u een diploma heeft dat hoger is dan een bachelordiploma, kunt u uw middelbare school weglaten.

Het Maritime Institute of Technology and Graduate Studies (MITAGS) somt de verschillende opleidingsprogramma's en certificaten op die u mogelijk heeft of wilt behalen om uw carrière te bevorderen.

Gebruik de onderstaande tekst uit het zeeman-cv-voorbeeld om uw opleidingsgedeelte op te maken.

kopieerbaar voorbeeld opleidingsgedeelte

MBO Koopvaardij Officier Alle Schepen, Maritieme Academie Harlingen, Harlingen 
September 2012 - Mei 2014 

 • MBO niveau 4


VMBO Maritiem & Techniek, Maritieme Academie Harlingen, Harlingen 
September 2007 - Juni 2012

Gekopieerd!

CV-indeling en ontwerp

Een schone CV-indeling en een goed ontwerp zijn een van de beste dingen die u kunt doen om een geweldige eerste indruk te maken in deze competitieve branche. Voor een zeeman CV-voorbeeld is er geen noodzaak om veel kleuren, afbeeldingen of afbeeldingen op te nemen. Een eenvoudige maar opvallende kop en een neutraal kleurenpalet zullen u doen opvallen als een gepolijste en professionele kandidaat. Als u hulp nodig heeft bij het maken van een ontwerp, probeer dan een van onze CV-sjablonen waarmee u met slechts een paar klikken een professioneel zeeman CV-voorbeeld kunt opmaken.

Een zeeman CV-formaat moet strak en schoon zijn. Aangezien uw zeeman CV de eerste indruk is die uw potentiële werkgever van u zal krijgen, moet uw lay-out en ontwerp er ook strak en schoon uitzien. Bekijk onze zeeman CV-voorbeelden en sjablonen voor ideeën.

Recruiters zullen eerst scannen op enkele belangrijke gegevens:

 • Uw contactgegevens (inclusief uw LinkedIn-profiel als het up-to-date is)
 • Uw huidige baan en titel
 • Uw vorige baan en titel.

Zorg ervoor dat deze items opvallen. Gebruik de standaard koppen die u in onze CV-voorbeelden zult vinden, zodat recruiters niet hoeven te raden wat elke sectie is, en laat voldoende witruimte over om het leesbaar te houden.

Wel
 • Houd u aan klassieke, gemakkelijk leesbare lettertypen.
 • Zorg ervoor dat u een vriend of collega laat proeflezen voordat u op verzenden klikt.
Niet
 • Plaats geen foto of afbeeldingen
 • Overdrijf niet met kleuren of ontwerpelementen

Belangrijke punten voor een zeemans-cv:

 1. Je profiel toont wie je bent
 2. Gebruik trefwoorden en zinnen strategisch om de ATS te verslaan
 3. Je werkgeschiedenis moet je carrière van begin tot eind beschrijven
 4. Pas je vaardighedensectie aan op de vacature
 5. Bekijk ons voorbeeld van een zeemans-cv voor meer ideeën over het creëren van een geweldig ontwerp en lay-out.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren