1. Cv voorbeelden
 2. Spaans
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Spaans cv- voorbeeld & schrijfgids

Heb je een studie Spaanse Taal en Cultuur afgerond? En ben je op zoek naar een Spaanstalige baan in Nederland of het buitenland? Met een foutloos Spaans cv en de handvatten in deze cv-gids haal jij je volgende droombaan binnen!
4.4
Gemiddelde beoordeling
36 mensen die het al beoordeeld hebben
Spaans cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Een Spaans cv schrijf je in het… Spaans! Althans, in de meeste gevallen. Ga je solliciteren op een Spaanstalige baan, dan is het van groot belang dat je weet wie je potentiële werkgever is.

Solliciteer je op een baan bij een Spaanstalig bedrijf in Nederland of een bedrijf in een Spaanstalig land, dan stel je je cv op in het Spaans. Wil je echter solliciteren op een baan als docent Spaans of als medewerker in een museum? Ga dan altijd even na of degene die jouw cv onder ogen krijgt wel Spaans spreekt. We gaan er in deze cv-handleiding vanuit dat je een Spaanstalig cv opstelt.

Wat jouw volgende baan ook wordt: jouw Spaanse cv moet eruit springen! Daarvoor ben je bij CVster.nl aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle tools om een top cv én motivatiebrief te schrijven.

In deze schrijfgids voor het opstellen van een Spaans cv vind je de volgende onderwerpen:

 • Op welke banen kun je zoal solliciteren met een Spaans diploma?
 • Hoe schrijf je een Spaans cv (opbouw cv en tips)?
 • Advies per onderdeel op je cv. Denk aan de kop, je persoonlijke profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • CV-opmaak en designtips.

Wat kun je zoal met een Spaanstalige opleiding?

Als afgestudeerde in Spaanse Taal en Cultuur zijn je arbeidsperspectieven zeer gunstig! Spaans is een wereldtaal die door meer dan een half miljard mensen gesproken wordt. Bovendien heeft Spaans een top-3 plek in de lijst van meest gesproken talen ter wereld. Maar dat hoeven we jou natuurlijk helemaal niet uit te leggen.

Vooral in de zakenwereld is de vraag naar Spaanstalige medewerkers groot. Spaans kent namelijk vele dialecten. Waar veel mensen bij Spaans meteen aan Spanje denken, weet jij als geen ander dat de meeste Spaanstaligen in Latijns-Amerika wonen. In deze landen wordt Spaans gesproken:

Spanje, Mexico, Argentinië, Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru, Chili, Cuba, Guatemala, Dominicaanse Republiek, Bolivia, Honduras, Paraguay, El Salvador, Nicaragua, Panama, Costa Rica, Uruguay en Equatoriaal-Guinea. Maar ook in Puerto Rico (VS) spreken ze Spaans.

Met een diploma Spaanse Taal en Cultuur op zak heb jij niet alleen kennis van de taal en dialecten, je begrijpt ook de cultuur van het Spaanse (bedrijfs)leven. Informatie die erg waardevol is voor bedrijven die zaken willen doen met Spaanstalige bedrijven in het buitenland.

Kun je met een Spaans diploma dan alleen maar solliciteren in het zakenleven? Absoluut niet!

Met jouw kennis kun je ook aan de slag in de vertaalsector, het onderwijs, bij musea, de ambassade, in de journalistiek en toeristische sector. Met andere woorden: een wereld aan carrièremogelijkheden ligt aan je voeten!

Hoe schrijf je een Spaans cv?

Een Spaanstalig cv is essentieel als je wilt solliciteren op een Spaanstalige baan of een baan in een Spaanstalig land. Een Spaans cv laat in één oogopslag zien dat je de taal feilloos beheerst. Voeg er een Spaanstalige motivatiebrief aan toe en de eerste bonuspunten zijn al ‘in de pocket’.

Voordat je enthousiast begint te typen, moet je eerst weten welke elementen er op jouw cv moeten staan:

 • De CV-koptekst
 • Een persoonlijke introductie (ook wel profiel of persoonlijke verklaring genoemd)
 • Je werkervaring
 • Je vooropleiding
 • Je talen & vaardigheden

Juist omdat er zoveel soorten Spaanstalige banen zijn, is het belangrijk dat jij je Spaanse cv opstelt naar de door jou gekozen functie. Zoals je je kunt voorstellen is een cv voor een baan bij de ambassade anders van toon dan een cv voor een functie als docent Spaans.

De beste cv-indeling voor een Spaanstalig cv

Kies je een baan die zich met name richt op taal? Dan kun je het beste kiezen voor een omgekeerd chronologische cv. Bij dit type cv draait het namelijk vooral om je werkervaring en relevante opleidingen.

Omgekeerd chronologisch wil zeggen dat je meest recente baan bovenaan staat, en vervolgens afloopt naar je oudste werkervaring.

 • Bij een Spaans cv is de sectie werkervaring en vooropleiding over het algemeen even relevant.
 • Noteer bij iedere baan je taakomschrijving. Wat heb je gedaan, hoe speelde Spaans daarin een rol? Moest je switchen tussen meerdere talen?
 • Wees je bewust van de functie waar je nu op solliciteert en noem vooral taakomschrijvingen die jouw potentiële nieuwe werkgever interessant zal vinden.

CV aanhef op een Spaans cv

Geen enkele recruiter heeft tijd om ieder cv van A tot Z te lezen. Daarom wordt een cv gescand. Een opvallende cv aanhef kan direct de aandacht trekken van jouw potentiële nieuwe werkgever. Omschrijf jezelf, je kennis van de Spaanse taal en je vaardigheden in één zin. Ga er gerust even voor zitten, want deze ene zin kan het verschil maken.

Ook je personalia zet je bovenaan je cv. Solliciteer je op een baan in Spanje? Weet dan dat het in Spanje gebruikelijk is (maar niet verplicht) om een foto op je cv te zetten.

Persoonlijke intro op je cv: zo doe je dat!

Is Spaans je moedertaal of heb je een Spaanstalige opleiding gedaan? Waarom kies je specifiek voor deze baan? Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Al deze informatie kun je kwijt in je persoonlijke introductie. Een kort stukje tekst van zo’n 4 tot 6 zinnen. Jouw persoonlijk profiel staat bovenaan je cv, dus boven je werkervaring en opleiding(en) en wordt meestal goed gelezen door recruiters!

Aanpasbaar CV voorbeeld persoonlijk profiel

Director de oficina dinámico con amplia experiencia en la gestión de oficinas, enfocado en el crecimiento profesional continuo. Experto en ofrecer apoyo administrativo diario al personal y garantizar un ambiente laboral productivo.

Gekopieerd!

Voorbeelden van werkervaring

Juist omdat met een Spaanse opleiding zoveel banen mogelijk zijn, is dit het gedeelte waarin je kunt laten zien welk specialisme je hebt. Licht vooral goed toe welke werkzaamheden je hebt verricht in het verleden. Zo krijgt een werkgever een goed beeld van wat jij zoal kan. Heb je vrijwilligerswerk gedaan dat relevant is voor de functie? Dat is zeker het vermelden waard!

Belangrijk: zet altijd je meest recente werkervaring bovenaan. Gebruik het voorbeeld hieronder als leidraad.

Aanpasbaar CV voorbeeld werkervaring

Director de oficina, Boek- en Kantoorvakhandel Vives, Breda 
Juli 2017 - Heden 

 • Supervisión de las operaciones diarias enfocado en fomentar la eficiencia.
 • Gestión de los calendarios de todo el personal y colaboración en la organización de eventos y viajes.
 • Gestión de proveedores y compra de material de oficina, programas informáticos y equipos.
 • Gestión de los protocolos de la oficina de acuerdo con el convenio colectivo y las directrices del COVID.
 • Apoyo a contabilidad con las nóminas de la empresa, las cuentas pendientes, el reembolso de gastos y los libros contables.
 • Cooperaciónncon los clientes en relación con los proyectos, prestando el apoyo adecuado para garantizar el buen desarrollo de los mismos.
 • Creación y gestión de facturas de proyectos y seguimiento de los gastos de los mismos.

 

Director de oficina, Spa One, Oosterhout 
Oktober 2014 - Juni 2017 

 • Gestión de oficinas de uno de los spas más conocidos de la Comunidad.
 • Supervisión de todas las operaciones de atención al público, garantizando la rentabilidad y un servicio y valor excepcionales para cada cliente.
 • Gestión eficaz de las operaciones del personal de atención al público, enfocado en lograr los máximos índices de satisfacción de los clientes.
 • Gestión de las llamadas, coordinación de las reservas de los clientes, encargándome de la atención y el seguimiento.
 • Asistencia en la comercialización y promoción de eventos mediante la puesta en marcha de campañas de e-mail marketing de alto impacto.
Gekopieerd!

Spaans cv: opleiding informatie

Veel mensen met een Spaans cv hebben de opleiding Spaanse Taal en Cultuur afgerond. In tegenstelling tot veel andere bachelor opleidingen word je niet opgeleid voor een specifiek beroep. Wel weet je ontzettend veel van de Spaanse taal en cultuur. Veel studenten met deze opleiding kiezen ervoor om nog een master te volgen om zich verder te specialiseren.

In dit gedeelte som je al je opleidingen op. Zet je hoogst genoten opleiding bovenaan en werk zo chronologisch naar beneden. Heb je aanvullende cursussen gedaan? Dan is dat ook zeker het vermelden waard! Je kunt ervoor kiezen om die op te nemen in een apart kopje ‘certificaten’.

Belangrijk: bij een CV in een buitenlandse taal moet je er rekening mee houden dat de onderwijsniveaus anders zijn dan in Nederland. Wil je weten hoe je jouw diploma’s kunt ‘vertalen’? Het Nuffic maakt internationaal onderwijs inzichtelijk. 

Aanpasbaar CV voorbeeld opleiding

Grado en Comunicación Corporativa, Universiteit Utrecht, Utrecht 
September 2010 - Juni 2014

 

Máster en Gestión de Oficinas, Universiteit Utrecht, Utrecht 
September 2018 - September 2019

Gekopieerd!

Vaardigheden op een Spaans cv

Bij een Spaans cv is het kopje vaardigheden ontzettend belangrijk! Dit is dé plek om te laten zien wat jouw talenten zijn!

Op jouw cv is het kopje ‘talen’ vanzelfsprekend erg belangrijk. Hoewel uit je cv en motivatiebrief al blijkt dat je Spaans kunt, zullen bedrijven willen weten of Spaans je moedertaal is of niet, en op welk taalniveau je Spaans spreekt en schrijft. En ook of je meerdere talen spreekt. Veel werkgevers in Nederland verlangen bijvoorbeeld dat je moeiteloos kunt schakelen tussen Spaans en Nederlands. Houd er tevens rekening mee dat de meeste sollicitatiegesprekken deels in het Spaans, deels in het Nederlands gevoerd worden. Tenminste, als je op een Spaanstalige baan in Nederland solliciteert.

Naast je taalvaardigheid, kun je hier ook je andere vaardigheden noemen. Wat maakt jou geschikt voor de baan, los van de taal die je spreekt?

Solliciteer je op een baan als docent Spaans of gids in een museum? Noem dan vooral relevante vaardigheden als lesgeven, het geven van cursussen, spreken voor grote groepen, kennis van kunst en cultuur etc.

Tip voor extra sollicitatiesucces: lees aandachtig de vacaturetekst door om te zien welke vaardigheden vereist zijn voor de baan. Heb jij die vaardigheden? Noem ze dan zeker op je cv!

Aanpasbaar CV voorbeeld vaardigheden
 • Atención al cliente
 • Comunicación interpersonal
 • Competencias administrativas
 • Habilidades de gestión
 • Contabilidad financiera
 • Conocimientos de ofimática
 • Gestión eficaz del tiempo
Gekopieerd!

CV lay-out en design: zo valt jouw Spaans cv op tussen die van je concurrenten

Naast de inhoud van je cv is ook de lay-out belangrijk. Veel mensen vergeten dat. Met een professionele en duidelijk leesbare lay-out val je op tussen de cv’s van je concurrenten.

Enkele tips:

 • Kleurgebruik is aan te raden. Hiermee val je namelijk automatisch op tussen standaard zwart/wit cv’s. Echter: beperk het aantal kleuren wel tot 1 of 2 kleuren. Bij jouw type baan past waarschijnlijk geen kleurencocktail!
 • Vermeld alle informatie in hapklare stukken tekst. Zo is je cv voor een recruiter makkelijk te scannen.
 • Gebruik opsommingstekens om lange lappen tekst te voorkomen.
 • Beperk je bij voorkeur tot 1 A4’tje. Maximaal 2.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opmaken van je Spaanse cv? Maak kennis met de cv templates van CV-ster.nl. Hier maak je jouw cv in een handomdraai op in door recruiters geteste cv-sjablonen.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren