Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Sollicitatiebrief Hoofdverpleegkundige

Als u graag een beroep als hoofdverpleegkundige wil uitoefenen, moet u wel met een goede sollicitatiebrief aan komen. Maak gebruik van deze voorbeeld sollicitatiebrieven voor het samenstellen van uw eigen brief of gebruik gewoon deze brief. De voorbeeld brieven zijn perfect samengesteld voor deze functie en zijn iets dat iedereen wel wil gebruiken.
J.E. Naam Straatnaam 119 2432 BG WOONPLAATS Ziekenhuis Leyenburg T.a.v. de heer A. van der Baan Afdeling Longfunctie Postbus 40551 2504 LN DEN HAAG Woonplaats, datum Betreft: Vacature hoofdverpleegkundige Geachte heer …, Met deze brief wil ik solliciteren naar de functie van hoofdverpleegkundige a.i. voor uw verpleegafdeling. Mijn belangstelling voor deze functie is gewekt toen ik de vacature ervoor zag hangen op het mededelingenbord in de koffiekamer. De functie-eisen die aan de toekomstige hoofdverpleegkundige worden gesteld, waaronder het aansturen op gestelde doelen binnen een multidisciplinair samenwerkingsverband, passen goed bij de kennis en vaardigheden die ik de laatste jaren heb opgebouwd. Daarbij zie ik het als een geweldige kans om door middel van een ontwikkeltraject mijn carrièremogelijkheden op het gebied van leidinggeven uit te bouwen. Binnen het … Ziekenhuis zou ik dan ook graag mijn bijdrage leveren als toekomstig hoofdverpleegkundige a.i. van uw verpleegafdeling. Op dit moment ben ik werkzaam als regieverpleegkundige / operationeel leidinggevende op de zuigelingen-unit, een afdeling die medio augustus 2008 van start is gegaan. De voorbereiding en realisatie van deze afdeling is een project geweest dat ik heb aangestuurd. Dat hield in het werven van een volledig nieuw team, het aansturen en inwerken van nieuwe medewerkers, en de logistieke realisatie. Het team bestaat uit 18 medewerkers, onder wie kinderverpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding tot kinderverpleegkundige, critical care verpleegkundigen en een zorgassistent in opleiding tot verpleegkundige. In deze veelzijdige functie heb ik het afgelopen jaar mijn managementvaardigheden en leidinggevende kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. Mijn sterke kant blijkt te liggen in het blijven motiveren van medewerkers in een veranderende werkomgeving. De basis voor mijn managementvaardigheden heb ik gelegd met de HBO-opleiding Midden Management (MMO) van de Hanzehogeschool. Deze opleiding heb ik in juli 2006 succesvol afgerond. Mijn afstudeerscriptie betrof een onderzoek naar verschillen in teamcultuur. Het doel van de opdrachtgever – kom met een advies om de samensmelting van twee afzonderlijke teams goed te doen verlopen – is volledig bereikt. In dezelfde periode heb ik een verandertraject binnen mijn afdeling begeleid. Als leidinggevende hecht ik sterk aan teamwork: samenwerken en op elkaar kunnen vertrouwen om te komen tot díe ondersteuning en zorg waar de patiënt en zijn/haar ouders behoefte aan hebben. Luisteren naar wat nodig is, zowel bij medewerkers als de patiënt en zijn/haar ouders, is een continu aandachtspunt. Graag zou ik deze brief mondeling toe willen lichten in een sollicitatiegesprek. Ik hoop dan ook dat deze brief en bijgevoegd cv u aanleiding geven mij daarvoor uit te nodigen. Met vriendelijke groet, Naam Bijlage: curriculum vitae
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.