1. voorbeelden
  2. Software ontwikkelaar

Voorbeeld sollicitatiebrief Software ontwikkelaar

Gebruik deze Software ontwikkelaar voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Software ontwikkelaar functies in 2023. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.3
Gemiddelde beoordeling
30 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Software ontwikkelaar
Bewerk deze sollicitatiebrief

Als software ontwikkelaar ben je een expert in het schrijven van code. Maar als je een nieuwe baan wilt, is het tijd om iets anders te schrijven: een overtuigende sollicitatiebrief voor software engineers.

De vraag naar software ontwikkelaars is al jaren groot, een leuke vacature vinden is dan ook geen probleem. Laat je daarbij niet verwarren door functietitels, want de termen software programmeur, software developer en softwareontwikkelaar worden vaak door elkaar gebruikt en ook andere benamingen zijn niet ongebruikelijk. Kijk vooral naar de taakinhoud: computersoftware ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden.

Om een interessante baan te scoren, heb je een cv en sollicitatiebrief nodig. In deze handleiding sollicitatiebrief schrijven speciaal voor software ontwikkelaars, laten we je zien hoe je een overtuigende brief opstelt. 

Zorg voor een mooie koptekst in je sollicitatiebrief

Vroeger noemden we een koptekst een briefhoofd - een gedrukte kop op een verder blanco vel papier met de naam van de afzender en contactgegevens. En ja, dat papiertje rolden we vervolgens in de typemachine om vervolgens een ​​zakelijke brief te tikken. De technologie is veranderd, maar het doel van de kop is hetzelfde gebleven: de lezer snel te laten weten wie je bent en ze je kunnen bereiken. 

Aan jou de taak een aantrekkelijke koptekst te maken. Eentje met een opvallend lettertype en misschien ook gekleurde letters of lijnen voor wat extra uitstraling. De rest van je brief zal zwart-wit zijn, dus de kop mag best wat persoonlijkheid bevatten. 

Vermeld in ieder geval je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kun je ook je postadres en je functietitel toevoegen. Vermelden dat je ‘Software Ontwikkelaar’ bent, is vooral handig wanneer het bedrijf meerdere vacatures heeft. Dan ziet de recruiter meteen op welke functie je solliciteert. 

Het doel van deze sectie: zet je naam en contactgegevens centraal en giet het in een aantrekkelijke opmaak.

Een passende aanhef boven je sollicitatiebrief

De aanhef of begroeting boven je sollicitatiebrief is eenvoudig: “Beste + naam” of “Geachte + naam”. 

Wanneer je de naam niet weet, probeer deze dan te achterhalen. Lukt dat niet, begin je brief dan met: “Geachte mevrouw of heer,”.

Het doel van deze sectie: Je sollicitatiebrief vriendelijk beginnen en indien mogelijk de naam van de personeelsmanager, recruiter of werkgever gebruiken.

Een slimme Software ontwikkelaar kiest een opvallende introductie 

Je eerste alinea moet een prikkelende opening zijn. Eentje die duidelijk maakt op welke functie je solliciteert en een inkijkje geeft in je kwalificaties. Schrijf in energieke, levendige taal waaruit je passie voor programmeren blijkt. Idealiter zou de lezer moeten denken: "Hé, deze persoon kan schrijven." 

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief software ontwikkelaar

Kleding maakt de man, en ik maak webshops waarin die kleding te koop is. De afgelopen acht jaar werkte ik als software ontwikkelaar in e-commerceactiviteiten van twee toonaangevende online modewinkels (gemiddeld 11 miljoen+ maandelijkse bezoeken). Nu hoop ik mijn vaardigheden op het gebied van webontwikkeling en systeemarchitectuur in te zetten bij Vinted.

Gekopieerd!

Het doel van deze sectie: de aandacht van de lezer trekken en hem meenemen naar de hoofdtekst van je brief.

De hoofdtekst van je sollicitatiebrief bewijst je geschiktheid 

Nu je met je intro de aandacht hebt getrokken, is het tijd om te leveren. De twee of drie alinea's in de hoofdtekst van je brief moeten aantonen dat je een goede kandidaat bent voor de baan. Dit is de plek om je werkervaring, je prestaties op het werk en je kwalificaties in het veld te benoemen. 

Een goede manier om de selecteur inzicht te geven in jouw kwaliteiten, is met een anekdote die je vertelt volgens de STAR-methode. Benoem een Situatie, de vereiste Taak, jouw Actie en het positieve Resultaat van jouw handelen. Wees specifiek bij het beschrijven van prestaties en gebruik waar mogelijk feiten en cijfers. 

Je kunt ook aangeven hoe je denkt dat jouw unieke vaardigheden de werkgever zullen helpen bij het oplossen van zijn problemen. Illustreer hoe hij kan profiteren van jouw kennis en vaardigheden als ervaren, oplossingsgerichte software ontwikkelaar.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief software ontwikkelaar

Het grootste deel van mijn carrière heb ik besteed aan het onderhouden van integratieoplossingen (ESB en API). Ook zorgde ik voor een soepele werking van de e-commerce back-end. Ik ben in staat snel de behoeften van het bedrijf te begrijpen, de klantervaring voorop te houden en daarbij het beschikbare budget scherp in het oog te houden. Na het opnieuw activeren van het  leveranciersbestand in 2020, bespaarden we 13% op de jaarlijkse kosten en terwijl we tegelijkertijd website-bugs en codeerfouten met 35% verminderden.

Mijn favoriete project was het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van de architectuur van een bekroonde virtuele winkel die het mogelijk maakte voor klanten om hun eigen afbeeldingen op onze producten te plaatsen. Ik beheerde alle aspecten van het project: het pakket van eisen opstellen, het concept ontwerp, coderen, testen en uitrollen. De applicatie verhoogde de verkoop met 18%.

Voorafgaand aan mijn ervaring in de detailhandel, heb ik tien jaar bij een softwareadviesbureau gewerkt, dus mijn technische ervaring is breder dan alleen e-commerce. Ik ben bedreven in Windows, Unix en Linux-platforms en vloeiend in 9 programmeertalen (inclusief C, C++, PhP, Java, Python en SQL).

Mijn studie informatica aan de Universiteit Utrecht vormde de basis van mijn carrière, maar ik heb sindsdien elke gelegenheid aangegrepen om bij te leren en inmiddels meer dan 60 online cursussen gevolgd. Je zou kunnen zeggen dat ik enigszins verslaafd ben aan verbeteren mijn software kennis en vaardigheden.

Gekopieerd!

Het doel van deze sectie: vertellen over je prestaties en vaardigheden en de werkgever een voorproefje geven van hoe je deze zou toepassen in je nieuwe functie als software ontwikkelaar. 

Afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief Software ontwikkelaar

De laatste alinea van je sollicitatiebrief moet zowel een samenvatting als een oproep tot actie zijn. Je wilt je verhaal zelfverzekerd en positief afsluiten en aangeven dat je uitkijkt naar een kennismakingsgesprek. 

Doel van de afsluiting van de begeleidende brief: Eindig met een zelfverzekerde noot met een oproep tot actie die een enthousiaste reactie van de personeelsmanager aanmoedigt.

Sluit je brief af met een eenvoudige "Met vriendelijke groet", gevolgd door een enter en je getypte naam. Het kan geen kwaad om je handtekening te scannen en in te voegen, maar het is geen vereiste bij een sollicitatiebrief per e-mail. 

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief software ontwikkelaar

Ik kijk ernaar uit om te horen over uw ontwikkelingsplannen en zou graag in een persoonlijk gesprek toelichten hoe mijn vaardigheden daaraan kunnen bijdragen.

Met vriendelijke groet,

Betül Tuncal

Gekopieerd!
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Val op en word sneller aangenomen. Met onze gratis templates schrijf je eenvoudig een professionele sollicitatiebrief. Ga aan de slag en solliciteer op jouw droombaan!
Maak een sollicitatiebrief
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Val op en word sneller aangenomen. Met onze gratis templates schrijf je eenvoudig een professionele sollicitatiebrief. Ga aan de slag en solliciteer op jouw droombaan!
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.227 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
890.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
260.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
63.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
88.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
92.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
81.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
69.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
56.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
1.300 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
37.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
11.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
12.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
11.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
15.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
2.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
6.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
29.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren