1. voorbeelden
 2. Kruidvat
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Kruidvat

Gebruik deze Kruidvat voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Kruidvat functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.2
Gemiddelde beoordeling
64 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Kruidvat
Bewerk deze sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief Kruidvat 

Wil je aan de slag bij een Kruidvat-drogisterij in jouw woonplaats? In deze handleiding sollicitatiebrief Kruidvat helpen we je aan de hand van tips en een voorbeeld met je sollicitatie bij de Kruidvat. Met een motivatiebrief laat je zien waarom je een geschikte kandidaat bent en welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou.

Bij drogisterijketen Kruidvat zijn volop (bij)banen voor vakkenvullers, verkoopmedewerkers, cassières of (assistent) filiaalmanagers. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen al bij Kruidvat aan de slag met een eerst bijbaantje. 

Er is altijd wel een Kruidvat bij jou in de buurt en solliciteren is tegenwoordig makkelijker dan ooit: stuur je cv en sollicitatiebrief online in. 

Je motivatie voor werken bij Kruidvat in je sollicitatiebrief verwerken

Je sollicitatiebrief hoeft niet heel lang te zijn. Het belangrijkste is dat je aangeeft waarom je bij de Kruidvat wilt werken en wat jouw motivatie is. De selecteur moet een beeld krijgen van hoe jij bent als persoon. Wat voor een medewerker haalt de Kruidvat in huis als ze jou aannemen?

Ter inspiratie een aantal voorbeeldzinnen voor in je Kruidvat motivatiebrief:

 • Kruidvat is de plek waar ik mijn make-up koop en nieuwe haarkleuren ontdek. Het lijkt me fantastisch een bijbaan te hebben in mijn favoriete winkel.
 • Kruidvat heeft een breed assortiment en daardoor een brede doelgroep in de winkel. Ik vind het leuk om uiteenlopende mensen te helpen en te adviseren.
 • Werkervaring opdoen bij een bekende werkgever zoals Kruidvat staat goed op mijn cv en daarnaast biedt de keten ook nog eens volop doorgroeimogelijkheden. Het past bij mij om in een kansrijke omgeving te werken met volop uitdagingen en mogelijkheden.

Werken bij Kruidvat 

Voor een baan bij Kruidvat kan je online solliciteren via de website Werken bij Kruidvat. Via de vacature van je keuze klik je eenvoudig door naar het sollicitatieformulier. 

Voordelen van werken bij Kruidvat

Kruidvat biedt jongeren een prima salaris met ook nog eens een toeslag van 25% als je in de avond werkt en een toeslag van 100% voor werk op zondag. Maar er zijn nog meer voordelen (bron: website Kruidvat):

 • een inwerktraject en goede begeleiding
 • personeelskorting bij Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL
 • de Kruidvat A.S. Watson Academy met trainingen en opleidingen op verschillende niveaus
 • volop doorgroeimogelijkheden

Solliciteren bij Kruidvat

De Kruidvat vraagt toekomstige medewerkers om te solliciteren met een cv en eventueel een motivatie. 

Laat zien dat je gemotiveerd bent en neem de tijd om een motivatiebrief toe te voegen aan je sollicitatie. Er zullen altijd sollicitanten zijn die dat niet doen (omdat het niet verplicht is), dus heb jij de eerste kans om je positief te onderscheiden meteen met beide handen aangegrepen!

In je sollicitatiebrief benadruk je jouw motivatie en eventuele werkervaring. Laat ook zien welke vaardigheden en karaktereigenschappen bij jou horen. 

Het doel van je sollicitatiebrief is de lezer ervan overtuigen dat jij een geweldige aanwinst zou zijn voor het Kruidvatfiliaal en dat je een mooie aanvulling bent in het team. 

Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze handleiding met voorbeeld voor het opstellen van een sollicitatiebrief voor de Kruidvat. Lees daarnaast ook ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven voor nóg meer tips.  

Opbouw sollicitatiebrief Kruidvat

Een sollicitatiebrief is een document waarin je in zo’n 250 à 400 woorden laat zien wat je te bieden hebt. 

Een sollicitatiebrief heeft – net als een cv - een vaste opbouw. Volg deze indeling bij het schrijven van je brief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)

Hieronder volgt een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de Kruidvat die je als inspiratie kunt gebruiken:

 Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Kruidvat

Beste mevrouw Waaijen,

Logistieke processen hebben mijn grote interesse. Als student Logistiek aan de opleiding Operations Research and Logistics bij de Universiteit van Wageningen verdiep ik mij dagelijks in innovatieve logistieke concepten en beslissingsondersteunende modellen. In het weekend bekijk ik de logistieke processen in mijn stamkroeg en beoordeel ik de vele speciaalbiertjes. Een hobby met een prijskaartje, en daarom ben ik op zoek naar een leuke bijbaan.

Uw vacature voor een magazijnmedewerker distributiecentrum Heteren past perfect bij mijn interesses. Vanuit één DC alle winkels van Kruidvat en Trekpleister in Nederland en België bevoorraden is een monsteroperatie. Het lijkt mij geweldig van dichtbij te zien welke moderne processen en state-of-the-art machines dat mogelijk maken. 

Momenteel werk ik als magazijnmedewerker bij de Makro. Naast het handmatig laden en lossen van producten, bestuur ik de vorkheftruck. Het heftruck-certificaat heb ik begin dit jaar gehaald, net als mijn rijbewijs. Ik heb bij Makro geleerd dat zorgvuldig werken uiterst belangrijk is en dat focus en een goede afstemming binnen het team tot mooie resultaten leidt. Bij Makro was ik in 1,5 jaar tijd vier keer medewerker van de maand en heb ik met mijn idee voor het anders positioneren van pallets de interne innovatieprijs gewonnen.

Graag neem ik mijn kennis en ervaring mee naar Kruidvat en draag ik als magazijnmedewerker bij aan een vlotte bevoorrading van de winkels. Ik woon praktisch om de hoek van het DC, ben beschikbaar in weekends en vakanties en vind het heerlijk om ’s morgens al om 06:00 uur op de werkvloer te staan. Ik licht mijn kwalificaties en motivatie graag verder toe in een persoonlijk gesprek en zie daarom uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Mats Viergever

Gekopieerd!
Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Lees onze handleiding sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeelden van sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Sollicitatiebrief koptekst

In de koptekst van je sollicitatiebrief zet je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zo ziet de recruiter of selecteur van Kruidvat snel hoe hij of zij met jou in contact kan komen. 

Laat de informatie opvallen door je koptekst een opvallende kleur mee te geven. Twijfel je over welke kleur je zal gebruiken? Kies dan voor de kleur die Kruidvat zeker zal bevallen: rood. 

Sollicitatiebrief begroeting

De aanhef of begroeting van je sollicitatiebrief is belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. 

In de meeste gevallen is 'Beste' een prima aanhef. Uiteraard mag ‘Geachte’ ook, maar dat is meteen een stuk formeler. 

Omdat je bij Kruidvat via een online portal solliciteert en de naam van de selecteur niet genoemd staat in de vacaturetekst, weet je niet aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Je kunt proberen de naam van de Kruidvat recruiter te achterhalen, maar je kunt ook voor een algemene variant kiezen: ’Beste filiaalmanager van Kruidvat Wijchen’.

Weet je de naam wel, gebruik die dan: 'Beste mevrouw Driessen' of ‘Hallo meneer Aerts’. Als je niet zeker weet wat het geslacht van de ontvanger is, gok dan niet en kies voor een genderneutrale aanhef met de volledige naam: 'Beste A. Toonen. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief Kruidvat 

Beste mevrouw G. Waaijen,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

Begin je sollicitatiebrief met een leuke, enthousiaste openingszin. Dan is de kans groot dat de rest van je brief met grote aandacht wordt gelezen. Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en schrijf een openingszin en introductie die uitnodigen tot verder lezen.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief Kruidvat 

Logistieke processen hebben mijn grote interesse. Als student Logistiek aan de opleiding Operations Research and Logistics bij de Universiteit van Wageningen verdiep ik mij dagelijks in innovatieve logistieke concepten en beslissingsondersteunende modellen. In het weekend bekijk ik de logistieke processen in mijn stamkroeg en beoordeel ik de vele speciaalbiertjes. Een hobby met een prijskaartje, en daarom ben ik op zoek naar een leuke bijbaan.

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Je hebt de aandacht getrokken, nu is het tijd je belangrijkste punt te maken. In deze alinea’s duik je in je vaardigheden en prestaties en leg je uit waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent. Ze je competenties centraal en link ze aan de baan bij Kruidvat.

Geef aansprekende voorbeelden om duidelijk te maken wat je kan. Dat doe je bijvoorbeeld met de STAR-methode: schets een ​​Situatie en jouw Taak daarin en vertel over de Actie die je hebt ondernomen om een ​​positief Resultaat te creëren. 

Met een goede hoofdtekst laat je weinig ruimte voor twijfel dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor het bedrijf. In het beste geval pakken ze op het Kruidvat-hoofdkantoor meteen de telefoon om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief Kruidvat 

Uw vacature voor een magazijnmedewerker distributiecentrum Heteren past perfect bij mijn interesses. Vanuit één DC alle winkels van Kruidvat en Trekpleister in Nederland en België bevoorraden is een monsteroperatie. Het lijkt mij geweldig van dichtbij te zien welke moderne processen en state-of-the-art machines dat mogelijk maken. 

Momenteel werk ik als magazijnmedewerker bij de Makro. Naast het handmatig laden en lossen van producten, bestuur ik de vorkheftruck. Het heftruck-certificaat heb ik begin dit jaar gehaald, net als mijn rijbewijs. Ik heb bij Makro geleerd dat zorgvuldig werken uiterst belangrijk is en dat focus en een goede afstemming binnen het team tot mooie resultaten leidt. Bij Makro was ik in 1,5 jaar tijd 4 keer medewerker van de maand en heb ik met mijn idee voor het anders positioneren van pallets de interne innovatieprijs gewonnen.

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

Je laatste alinea moet uitnodigen tot actie - je kijkt uit naar een antwoord, je zou graag een kennismaking plannen, enz. Benadruk nogmaals je motivatie om bij Kruidvat aan de slag te gaan. Dat laat zien dat je een serieuze kandidaat bent voor de job en niet zomaar willekeurige brieven stuurt naar elke Kruidvat in de wijde omtrek.

De ondertekening kun je eenvoudig houden. Schrijf ‘Met vriendelijke groet’, gevolgd door een spatie en je voor- en achternaam. Je kunt ook nog een gescande handtekening invoegen, maar dat is zeker geen vereiste als je je sollicitatie digitaal verstuurt. 

Verstuur je een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief 

Met vriendelijke groet,

Mats Viergever

Gekopieerd!
" Staafdiagram over hoe lang je je sollicitatiebrief moet herlezen."
Staafdiagram over hoe lang je je sollicitatiebrief moet herlezen.

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor Kruidvat

 • Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren.
 • Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.
 • Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven.

In Nederland zijn supermarkten en grote winkelketens zoals Hema, Blokker, Etos, Aldi en Action populaire werkgevers bij scholieren en studenten. Met name tieners solliciteren naar functies zoals kassamedewerker, hulpkracht, magazijnmedewerker en vakkenvuller.

Naast ons voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de Kruidvat, kun je ook eens kijken naar onze voorbeeldbrieven voor andere ketens. Zo schreven we onder andere voor de volgende werkgevers voorbeeldbrieven:

Succes met solliciteren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Val op en word sneller aangenomen met onze gratis sollicitatiebrief templates. En dat is niet alles. Met 17 andere efficiënte carrièretools maak je meer dan alleen een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
410.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
250.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
58.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
87.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
42.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
58.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
48.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
27.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
27.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
27.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.100 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
16.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
96.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren