1. voorbeelden
 2. Kassamedewerker
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Voorbeeld sollicitatiebrief Kassamedewerker

Solliciteren naar een functie als caissière of kassier? Deze handleiding legt overzichtelijk uit hoe je een motivatiebrief voor een kassamedewerker schrijft. Incl. voorbeeldbrief!
4.2
Gemiddelde beoordeling
32 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Kassamedewerker
Bewerk deze sollicitatiebrief

Of je nu op zoek bent naar je eerste baan of gewoon snel geld nodig hebt: werken als kassamedewerker is een van de meest betrouwbare instapfuncties. 

Omdat caissières en kassiers werken in bijna elk soort winkel, heb je een breed scala aan deeltijdse en fulltime opties als het gaat om het zoeken naar een baan. Helaas zijn het aantal banen in dit werkveld wel iets afgenomen door de toename van zelfscankassa's en online winkelen. 

Om je gewenste kassamedewerker functie te bemachtigen is meer nodig dan zomaar een cv. Je hebt een verzorgde sollicitatie nodig, inclusief een goede motivatiebrief. Gelukkig biedt Cvster.nl een uitgebreide collectie van cv-voorbeelden, voorbeelden van motivatiebrieven en professionele sjablonen met voorgevulde voorbeeldzinnen: alles wat je nodig hebt om jouw sollicitatie eruit te laten springen. 

Deze schrijfhandleiding, samen met een voorbeeld van een motivatiebrief zal: 

 • Het doel uitleggen van een sollicitatiebrief om je nieuwe kassamedewerker baan te winnen.
 • Je door het format van een motivatiebrief begeleiden met gratis schrijfvoorbeelden en sjablonen.
 • De geheimen onthullen van het maken van een overtuigende motivatiebrief voor een kassamedewerker zonder ervaring.
 • Je helpen om veelvoorkomende valkuilen te vermijden die je kansen op het krijgen van de baan zullen verkleinen.

Maar eerst, als je je cv nog niet hebt geperfectioneerd, is dat een uitstekende plek om te beginnen. Om het beste cv te schrijven, bekijk ons voorbeeld van een kassamedewerker cv, cv-sjablonen en de algemene handleiding voor cv-schrijven. Onze online cv-maker is ook een geweldig hulpmiddel om een professioneel cv te maken.

Voorbeeld motivatiebrief kassamedewerker en algemene info

Het grootste deel van dit voorbeeld van een motivatiebrief voor de kassamedewerker zal gaan over hoe je een goede motivatiebrief schrijft. Maar voordat we de details induiken, is het belangrijk om het doel achter dit document en het unieke voordeel ervan te begrijpen om je te helpen je gewenste functie te bemachtigen.

Terwijl je cv gericht is op je vaardigheden, werkervaring en opleiding, laat het weinig ruimte over om je persoonlijkheid of unieke kenmerken tot uitdrukking te brengen. Werk als caissière of kassier zijn geweldige eerste banen, en als dat bij jou ook het geval is, is het mogelijk dat jouw cv een beetje dun is.

Dat is waar een goede motivatiebrief om de hoek komt kijken. Dit document van één pagina en meestal 200 tot 400 woorden, geeft je de kans om je te focussen op je persoonlijkheid, vaardigheden of achtergrond. Dit is je kans om een werkgever ervan te overtuigen jou een kans te geven, zelfs als je nooit eerder achter de kassa hebt gewerkt.

Hoewel goed schrijven belangrijk is, speelt ook je visuele presentatie een grote rol in hoe een recruiter je sollicitatie beoordeelt. Je moet vertrouwde lettertypen zoals Georgia, Helvetica of Arial gebruiken, bij voorkeur in lettergrootte 11 of 12. Voor nog specifieke opmaaktips, bekijk onze algemene handleiding voor motivatiebrieven.

Expert tip

Wat als de vacature voor kassamedewerker GEEN motivatiebrief vereist?

Soms vermelden online vacatures niet expliciet een motivatiebrief of staat het document vermeld als "optioneel", waardoor je in het duister tast of een motivatiebrief daadwerkelijk noodzakelijk is.

Hoewel sommige kandidaten de gemakkelijke weg zullen nemen door te solliciteren zonder motivatiebrief, zal deze "kort-door-de-bocht aanpak" hun zoektocht naar een baan waarschijnlijk alleen maar verlengen. Een motivatiebrief is één van de beste manieren om de aandacht van een werkgever te trekken en hem/haar ervan te overtuigen dat jij de juiste keuze bent.

Daarom is het, tenzij een vacaturetekst specifiek vraagt OM GEEN motivatiebrief te schrijven, altijd een slim idee om er een te schrijven en op te sturen.

Secundair doel

Het krijgen van elke baan, zeker in een moeilijke economie, komt neer op veel voorbereiding, een strategische sollicitatie en een beetje geluk. Natuurlijk kun je nooit garanderen dat je de baan krijgt, maar er zijn stappen die je kunt ondernemen om je kansen aanzienlijk te vergroten.

Het schrijven van een professionele motivatiebrief is er daar een van.

Je kunt de werkervaring die je al hebt niet veranderen, maar je kunt de belangrijkste en meest relevante vaardigheden onderstrepen om uit te leggen waarom je de juiste keuze bent, zelfs met beperkte ervaring. Misschien heb je een uitstekende klantenservice geboden terwijl je in een fastfoodrestaurant werkte. Zelfs vaardigheden uit vrijwilligersfuncties kunnen helpen laten zien dat je een gemotiveerde kandidaat bent die snel leert.

Expert tip

Het belang van het afstemmen van je motivatiebrief.

Het schrijven van een motivatiebrief is een begin, maar je zult een stap verder moeten gaan om je kansen op de functie echt te maximaliseren.

Het afstemmen van je motivatiebrief op de specifieke functie en het bedrijf in kwestie helpt je een werkgever te laten zien waarom je in hen geïnteresseerd bent. Dit betekent dat je specifieke, precieze voorbeelden moet noemen die direct gerelateerd zijn aan de functie waarvoor je solliciteert. De functieomschrijving en website van het bedrijf kunnen je een goed beeld geven van wat voor een recruiter het belangrijkst is.

Hoewel het afstemmen van je motivatiebrief op de functie waarvoor je solliciteert een paar minuten extra tijd kost, is het absoluut de moeite waard om ervoor te zorgen dat je een uitstekende eerste indruk maakt en een recruiter precies geeft wat hij/zij zoekt.

Beste opmaak voor een motivatiebrief voor een kassamedewerker

Sommige werkzoekenden dienen geen motivatiebrief in, simpelweg omdat ze het doel of het schrijfproces niet begrijpen. Je kunt jezelf ver voor je concurrenten plaatsen door gewoon een eenvoudige motivatiebrief te schrijven die je sterke punten benadrukt en een goede opbouw volgt. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van een complete motivatiebrief voor een kassamedewerker functie:

 • De kop van de motivatiebrief
 • De aanhef
 • De inleiding
 • De hoofdtekst
 • De afsluiting
 • De ondertekening

Het goede nieuws is dat deze onderdelen relatief consistent blijven binnen verschillende functies of sectoren. Dat betekent dat het leren schrijven van een goede motivatiebrief een vaardigheid is waar je de rest van je loopbaan profijt van hebt, zelfs als je geen kassamedewerker blijft.

Voor nog gedetailleerdere schrijftips over elk van deze onderdelen, bekijk onze algemene handleiding voor motivatiebrieven.

Dit voorbeeld van een motivatiebrief voor kassamedewerker helpt je je eigen professionele sollicitatie op te stellen:

Aanpasbaar voorbeeld motivatiebrief

Geachte meneer Jongsman,

Na drie jaar in het weekend als kassier te hebben gewerkt tijdens mijn studie in Rotterdam, zou ik graag willen solliciteren naar de parttime kassamedewerker functie terwijl ik mijn opleiding in Utrecht voortzet. Ik studeer oude geschiedenis, dus werken als kassier in uw museumwinkel lijkt me een ideale combinatie.

Ik ben trots op het delen van mijn productkennis met klanten. Ook waren mijn verkoopcijfers consistent het hoogst van het zevental kassamedewerkers en ik speelde een actieve rol bij het bepalen van de maandelijkse kassa-promotiestrategie, waardoor de omzet steeg van 12% naar 18%. Ik zie het praten met klanten terwijl ze wachten om af te rekenen als een verlenging van hun museumervaring - het is belangrijk om kundig en gepassioneerd te zijn.

Ik ben een zelfverzekerde gebruiker van kassasystemen en was ook altijd betrokken bij voorraadbeheersoftware en leveranciersmanagementsystemen. Er zijn bepaalde tijden van de dag dat een museumwinkel rustiger is, en ik ben niet iemand die dan stil staat. Ik nam deel aan de kwartaalcontrole van de winkel en vaak werd mij het vertrouwen gegeven om de winkel te sluiten aan het einde van de dag.

Mijn oog voor detail, klantenservice en staat van dienst spreken voor zich aan de hand van deze voorbeelden:

 • 140 transacties per dag nauwkeurig afhandelen met een voorbeeldige invoerstatistiek.
 • 100% aanwezigheidsrecord en trots dat ik nooit een overwerkverzoek heb geweigerd.
 • Mijn manier van service bieden is vaker genoemd dan dat van enig andere werknemer in de jaarlijkse klanttevredenheidsenquête.

Ik geniet van de vriendelijke sfeer in een drukke museumwinkel en probeer zo veel mogelijk bezoekers aan te spreken. Zelfs als ze niets kopen, hebben ze nog steeds betaald om het museum te bezoeken, en zouden ze van het rondkijken moeten genieten.

Ik zou een sollicitatiegesprek of proefdag erg op prijs stellen om te laten zien hoe ik zou passen in uw team.

Hoogachtend,

Rens van der Tuin

Gekopieerd!

Kop motivatiebrief

De kop van je motivatiebrief heeft twee belangrijke doelen. Het eerste is het identificeren van je document. Middelgrote en grote bedrijven, vooral die met meerdere vestigingen, hebben de neiging meer kassamedewerkers in dienst te nemen dan lokale bedrijven. Voor dit soort functies wordt de werving meestal afgehandeld door een groot team op het hoofdkantoor. De kop van je sollicitatiebrief zorgt ervoor dat ongeacht wie jouw sollicitatie beoordeelt, ze weten wie je bent en hoe ze contact met je kunnen opnemen. Zorg ervoor dat je je beperkt tot alleen de noodzakelijke persoonlijke gegevens zoals voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer.

De tweede rol van je kop is om een vleugje opmaak toe te voegen aan een verder kaal document. Voor kassamedewerker functies is het meestal niet nodig om overdreven te doen met kleuren of fancy lettertypen. Een goed gestructureerd, eenvoudig sjabloon doet wonderen.

Het doel van deze paragraaf: Houd je naam en contactgegevens binnen handbereik van de recruiter en maak een opvallende en interessante opmaak.

Expert tip

Documentstijlen op één lijn!

Een van de makkelijkste manieren om je sollicitatie naar een hoger niveau te tillen, is door de documentstijlen op elkaar af te stemmen. Dit betekent het creëren van een bijpassend format voor zowel je motivatiebrief als je cv. Je kunt ervoor kiezen om de lay-out zelf te ontwerpen, of je kunt tijd besparen en een professionele uitstraling garanderen door een cv-sjabloon te kiezen van CVster.nl.

Voordat je een sjabloon of format kiest, is het belangrijk om de branding en het imago van je potentiële werkgever te evalueren. Voor de meeste grote bedrijven volstaat een eenvoudig sjabloon met minimale kleur en een professioneel lettertype. Voor meer creatieve bedrijven of kleine ondernemingen kun je kiezen voor een meer opvallend motivatiebrief sjabloon, zolang het geschikt blijft voor een kassamedewerker functie.

Aanhef motivatiebrief

De aanhef van je motivatiebrief is misschien een korte paragraaf, maar speelt een grote rol bij het vaststellen van de professionele toon voor de rest van je motivatiebrief. Probeer, indien mogelijk, de ontvanger van de motivatiebrief bij naam aan te spreken. "Geachte" gevolgd door de juiste aanspreektitel en achternaam werkt meestal goed. Ons voorbeeld van een motivatiebrief houdt het op "Geachte" en je kunt gerust hetzelfde doen.

Het doel van deze paragraaf: Spreek de briefontvanger bij naam aan om een ​​persoonlijke connectie en een respectvolle toon te creëren.

Expert tip

Het belang van namen noemen in je aanhef

Een briefontvanger persoonlijk aanspreken is niet alleen een goed advies van wervingsdeskundigen, maar is daadwerkelijk gebaseerd op wetenschappelijke principes over hoe mensen reageren op het horen van hun eigen naam.

Helaas lees je waarschijnlijk de bovenstaande alinea en dacht: "Dat is prachtig, maar hoe vind ik ooit de naam van de recruiter bij deze enorme keten waar ik solliciteer?"

Bij middelgrote en grote bedrijven wordt de werving vaak bewust vaag gehouden. Als de informatie niet vermeld staat op de vacature en het bedrijf meer dan een of twee vestigingen heeft, wordt de werving waarschijnlijk afgehandeld door een team op het hoofdkantoor.

Je hebt nog steeds opties. In plaats van het ouderwetse "Aan wie het aangaat" kun je een verzamelnaam gebruiken zoals "Wervingsteam".

Inleiding motivatiebrief

Je inleiding is de beste kans die je hebt om de aandacht van een recruiter te trekken en hem/haar ertoe aan te zetten de rest van je brief te lezen. Voor een caissière of kassier functie is het het beste om meteen ter zake te komen. Begin met een relevant feit, relevante vaardigheid of anekdotisch bewijs van je vaardigheden. Houd deze paragraaf kort, zodat een recruiter bij de body van je brief aankomt voordat hij/zij het doorheeft.

Het doel van deze paragraaf: Gebruik een interessant feit, anekdote of relevante vaardigheid om een recruiter in je brief te trekken en hem aan te moedigen verder te lezen naar het hoofdgedeelte.

Aanpasbare voorbeeldtekst voor een inleiding motivatiebrief

Geachte meneer Jongsman,

Na drie jaar in het weekend als kassier te hebben gewerkt tijdens mijn studie in Rotterdam, zou ik graag willen solliciteren naar de parttime kassamedewerker functie terwijl ik mijn opleiding in Utrecht voortzet. Ik studeer oude geschiedenis, dus werken als kassier in uw museumwinkel lijkt me een ideale combinatie.

Gekopieerd!

Hoofdtekst motivatiebrief (middenstuk)

Je bent eindelijk aangekomen bij het hoofdgedeelte, dat het grootste deel van je motivatiebrief zal beslaan. Het doel hier is om concrete voorbeelden te geven van je vaardigheden en te laten zien waarom je een geweldige teamplayer zal zijn, zelfs als je nooit eerder achter een kassa hebt gewerkt. Het opsplitsen van je hoofdtekst in twee kleinere delen kan helpen, ook voor de leesbaarheid trouwens.

Gebruik eerst de STAR-methode om eerdere prestaties te beschrijven. Beschrijf kort een Situatie, de Taak, je Actie en het positieve Resultaat dat het opleverde. Zorg ervoor dat je je voorbeelden kiest op basis van situaties die je waarschijnlijk zult tegenkomen in de functie waarop je solliciteert.

In de tweede alinea kun je je sterke punten omschrijven en mogelijke bijdragen aan je nieuwe werkgever beschrijven.

Het doel van deze paragraaf: Gebruik de STAR-methode om voorbeelden te geven van hoe je presteert in soortgelijke functies en biedt potentiële bijdragen aan en breidt je vaardigheden uit.

Aanpasbare voorbeeldtekst voor een hoofdtekstparagraaf

Ik ben trots op het delen van mijn productkennis met klanten. Ook waren mijn verkoopcijfers consistent het hoogst van het zevental kassamedewerkers en ik speelde een actieve rol bij het bepalen van de maandelijkse kassa-promotiestrategie, waardoor de omzet steeg van 12% naar 18%. Ik zie het praten met klanten terwijl ze wachten om af te rekenen als een verlenging van hun museumervaring - het is belangrijk om kundig en gepassioneerd te zijn.

Ik ben een zelfverzekerde gebruiker van kassasystemen en was ook altijd betrokken bij voorraadbeheersoftware en leveranciersmanagementsystemen. Er zijn bepaalde tijden van de dag dat een museumwinkel rustiger is, en ik ben niet iemand die dan stil staat. Ik nam deel aan de kwartaalcontrole van de winkel en vaak werd mij het vertrouwen gegeven om de winkel te sluiten aan het einde van de dag.

Mijn oog voor detail, klantenservice en staat van dienst spreken voor zich aan de hand van deze voorbeelden:

 • 140 transacties per dag nauwkeurig afhandelen met een voorbeeldige invoerstatistiek.
 • 100% aanwezigheidsrecord en trots dat ik nooit een overwerkverzoek heb geweigerd.
 • Mijn manier van service bieden is vaker genoemd dan dat van enig andere werknemer in de jaarlijkse klanttevredenheidsenquête.

Ik geniet van de vriendelijke sfeer in een drukke museumwinkel en probeer zo veel mogelijk bezoekers aan te spreken. Zelfs als ze niets kopen, hebben ze nog steeds betaald om het museum te bezoeken, en zouden ze van het rondkijken moeten genieten.

Gekopieerd!

Hoe sluit je een motivatiebrief voor kassamedewerker af (conclusie en afsluiting)

Je bent bijna klaar! Alles wat nog rest is je conclusie perfect af te ronden. Je kunt dat doen door een call to action te creëren. Deze zin drukt je interesse en enthousiasme voor de functie uit en nodigt een recruiter uit om contact met je op te nemen. Je kunt hier ook nogmaals je telefoonnummer en e-mailadres vermelden.

Rond daarna je brief af met de respectvolle ondertekening. "Met vriendelijke groet", "Bedankt voor uw overweging" of "Hoogachtend" en tot slot je naam.

Het doel van deze paragraaf: Creëer een effectieve call to action en sluit je brief af met een beleefde en positieve ondertekening.

Aanpasbare voorbeeldtekst voor een conclusie

Ik zou een sollicitatiegesprek of proefdag erg op prijs stellen om te laten zien hoe ik zou passen in uw team.

Hoogachtend,

Rens van der Tuin

Gekopieerd!

Sollicitatiebrief voor een kassamedewerker zonder ervaring - tips en strategieën

Voor een caissière of kassiersfunctie zijn er een paar belangrijke kwaliteiten die je in je motivatiebrief wilt overbrengen:

 • Klantenservice vaardigheden: De meeste winkel- of supermarkt functies draaien om klantenservice. Zorg ervoor dat je een vriendelijke instelling, een positieve houding en het vermogen om conflicten op te lossen overbrengt, zowel via je toon als via de voorbeelden in je motivatiebrief.
 • Teamwork: Kassamedewerkers moeten in staat zijn instructies van managers op te volgen en goed samen te werken met andere medewerkers. Laat met specifieke voorbeelden in je motivatiebrief zien op welke manieren je zowel een effectieve leider als volger bent.
 • Nauwkeurigheid: De primaire rol van kassamedewerkers is het faciliteren van transacties voor de klant en dat betekent het zorgvuldig omgaan met geld. De beste manier om je vaardigheden te laten zien is door andere kassamedewerkers ervaringen te benadrukken of je gemak met kassa(POS)-systemen.
 • Efficiëntie: Kassamedewerkers werken vaak tijdens drukke feestdagen, weekenden en avonden. Wanneer klanten ongeduldig in de rij staan, moet je snel kunnen werken zonder concessies te doen aan de nauwkeurigheid. Concrete cijfers of voorbeelden uit eerdere functies kunnen helpen om deze vaardigheid aan te tonen.

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief voor de functie van kassamedewerker zonder ervaring

Recruiters weten dat kassamedewerker functies in trek zijn bij studenten die op zoek zijn naar hun eerste baan of voor degenen die snel werk nodig hebben. Maar dat betekent niet dat je geen doordachte motivatiebrief en cv nodig hebt om de functie te bemachtigen.

Wanneer je geen directe ervaring hebt, wil je je focussen op de persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden die van jou een geweldige kandidaat maken. In veel gevallen verkiest een werkgever een sollicitant die moeite steekt in het maken van een goede motivatiebrief, zelfs met beperkte ervaring, boven een ervaren retailmedewerker die niet echt geïnteresseerd is in de functie.

Waar kun je vaardigheden vandaan halen? Overweeg deze puntjes:

 • Vrijwilligerswerk: Werken in een verzorgingstehuis, vrijwilligerswerk bij de receptie van een school of zelfs je ouders helpen met hun werk kan een positieve houding en werkethos laten zien.
 • Schoolactiviteiten: Clubs en andere organisaties kunnen een gevoel van vastberadenheid, focus en leergierigheid laten zien. Zorg er wel voor dat je activiteiten benoemt die daadwerkelijk professionele waarde hebben. Puur recreatieve of sociale clubs kun je beter vermijden.
 • Oppassen, bijles geven en andere baantjes: Deze soort "eerste baantjes" leveren misschien geen salarisstrookje op, maar het zijn nog steeds waardevolle ervaringen om een baan als kassamedewerker te bemachtigen. Zorg er wel voor dat je ze afstemt op retailervaring. In plaats van te praten over hoe goed je bent met kinderen, probeer je te focussen op het organisatorische of timemanagement aspect van je oppasbaan.
 • Persoonlijkheidskenmerken: Als je helemaal geen werkervaring hebt, kun je altijd de eigenschappen bespreken die van jou een geweldige kassamedewerker maken, zelfs zonder ervaring. Persoonlijkheidskenmerken zoals communicatieve vaardigheden, teamwork, leergierigheid en een vriendelijke persoonlijkheid zijn allemaal vaardigheden die je waarschijnlijk al bezit. Probeer relevante voorbeelden te geven van hoe je deze eigenschappen in een kassamedewerker functie zou inzetten.
Expert tip

De kracht van specifieke details

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen meer geneigd zijn om informatie te onthouden die specifiek is, in tegenstelling tot een algemeen idee. Als je zelfs een klein beetje ervaring hebt met klantenservice of werkervaring, is dit een van de beste strategieën om in je motivatiebrief te verwerken.

Zoek naar getallen, feiten of statistieken die je competentie of prestaties kunnen helpen overbrengen. Dit kan van alles zijn, van het aantal klanten dat je afrekende bij je vorige retailbaan, tot het aantal event tickets dat je als penningmeester van je middelbare schoolclub verkocht. Getallen die je verantwoordelijkheid met geld aantonen, kunnen ook nuttig zijn.

De juiste toon kiezen

Eén van de manieren waarop een kandidaat met minimale ervaring zich kan onderscheiden, is door de juiste toon te kiezen voor hun motivatiebrief. Ook al is dit je eerste baan, je wilt vermijden dat je overkomt als wanhopig. Een kandidaat met jarenlange ervaring heeft evenmin baat bij een arrogante aanpak.

Een professionele kandidaat moet overkomen als zelfverzekerd in zijn vaardigheden en eigenschappen, terwijl hij nog steeds leergierig en enthousiast is over de functie. Probeer getallen en feiten te gebruiken om je vaardigheden te onderbouwen in plaats van grote uitspraken te doen die moeilijk te meten zijn. Als je student bent, kan het absoluut geen kwaad om een volwassene te vragen de toon van je brief te controleren. Of bekijk ons voorbeeld van een motivatiebrief voor kassamedewerker bovenaan deze pagina voor aanpasbare voorbeeldzinnen.

Opmaak- en andere veelvoorkomende fouten in een motivatiebrief voor kassamedewerkers

Sommige fouten kunnen je motivatiebrief voor een kassamedewerker meteen in de prullenbak doen belanden. Vermijd deze veelvoorkomende missers om je motivatiebrief een eerlijke kans te geven.

 • Tik- en grammaticafouten: Een professioneel geschreven brief toont je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid aan, zeker als je beperkte ervaring hebt. Controleer de spelling of laat een vriend je sollicitatie nakijken voordat je deze verzendt.
 • Niet-gerelateerde ervaring: Natuurlijk kun je nog steeds een kassamedewerker functie bemachtigen, zelfs als je nooit in een winkel hebt gewerkt. kassamedewerker zijn is tenslotte één van de beste eerste banen. Maar je zult het onderscheid moeten maken tussen ervaring die vaardigheden laat zien en hobby's en activiteiten die geen relevante vaardigheden etaleren.
 • Slechte opmaak: Sommige kandidaten maken de fout om te denken dat recruiters geen aandacht zullen besteden aan de vormgeving van je motivatiebrief. In feite kan de opmaak een recruiter helpen bepalen wie serieus is over een baan. Een goede opmaak of sterk sjabloon kan je kansen op de baan aanzienlijk vergroten.
 • Generieke motivatiebrieven: Hoewel veel kassamedewerker functies dezelfde vaardigheden vereisen, volstaat een algemene motivatiebrief gewoon niet. Zorg ervoor dat je elke brief afstemt op de specifieke behoeften van het bedrijf en hun klanten. Een recruiter zal een knip-en-plakbrief snel herkennen en er niet geïnteresseerd naar kijken.

Belangrijke tips

 1. Een motivatiebrief kan je kansen op een baan aanzienlijk vergroten - als je de moeite neemt deze op elke functie af te stemmen.
 2. Een beproefd format van een motivatiebrief kan je helpen bij het creëren van een goede organisatie en flow, terwijl je alle noodzakelijke informatie behandelt.
 3. Als je geen eerdere ervaring in de retail hebt, zorg er dan voor dat je je richt op vaardigheden uit andere functies, ondersteund met getallen en feiten.
 4. Een professionele toon geeft je een grote voorsprong ten opzichte van andere kandidaten. Zorg voor een juiste balans met een toon die zelfverzekerd is, terwijl je ook leergierigheid en teamwork uitstraalt.
 5. Een goede opmaak is net zo belangrijk als duidelijk schrijven. Je hoeft niet overdreven te doen - een eenvoudig sjabloon met duidelijk lettertype en ontwerpelementen kan je motivatiebrief een winnend voordeel geven.

Met CVster.nl kun je in no-time een perfecte motivatiebrief maken. Gebruik onze vertrouwde en door recruiters geverifieerde tools om je volgende sollicitatiegesprek te scoren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
54.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
44.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren