1. voorbeelden
 2. Albert Heijn
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Albert Heijn

Gebruik deze Albert Heijn voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Albert Heijn functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.9
Gemiddelde beoordeling
38 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Albert Heijn
Bewerk deze sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief Albert Heijn 

Een bijbaan bij de Albert Heijn is populair onder scholieren en studenten. Samen met leeftijdsgenoten beman je de kassa’s, zorg je voor gevulde schappen, help je klanten een product te vinden in de winkel, assisteer je met het zelfscannen of verkoop je producten vanachter de servicebalie. 

Wil je aan de slag bij een Albert Heijn supermarkt bij jou in de buurt? Er zijn volop functies om uit te kiezen. Bijvoorbeeld: cassière, kwaliteitsmedewerker, vulploegmedewerker, manager operatie, manager service, manager vers, manager verkoopklaar, shiftleider allround, supermarktmanager en winkelcoördinator 

In deze handleiding sollicitatiebrief Albert Heijn helpen we je met je sollicitatie bij de Albert Heijn. Met een motivatiebrief laat je zien waarom je een geschikte kandidaat bent en welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou.

Je motivatie voor werken bij Albert Heijn in je sollicitatiebrief verwerken

Je sollicitatiebrief hoeft niet heel lang te zijn. Het belangrijkste is dat je aangeeft waarom je bij de Albert Heijn wilt werken en wat jouw motivatie is. Ook moet de supermarktmanager een beeld krijgen van hoe jij bent als persoon. Wat voor een medewerker haalt de Albert Heijn in huis als ze jou aannemen?

Ter inspiratie een aantal voorbeeldzinnen voor in je Albert Heijn motivatiebrief:

Bij Albert Heijn Druten werken veel van mijn vrienden. Ik hoor goede verhalen over het werk, de werksfeer en de doorgroeimogelijkheden. Daarom ook ik graag bij Albert Heijn aan de slag gaan.

Ik weet hoe de Albert Heijn je redding in nood kan zijn tijdens een tussenuur. Het lijkt mij leuk om grote groepen scholieren te voorzien van een levensreddend saucijzenbroodje.

De Albert Heijn in de nummer één supermarkt in ons dorp. Het spreekt mij erg aan om mijn eigen buurtgenoten van hun dagelijkse boodschappen te voorzien.

Werken bij Albert Heijn – de sollicitatieprocedure

Wie bij de Albert Heijn (onderdeel van Ahold Delhaize) aan de slag wil, kan vacatures bekijken en online solliciteren via de website Werken bij Albert Heijn. Via deze website kan je een job alert instellen en je oriënteren op Albert Heijn als werkgever. Bijvoorbeeld:

Voordelen van werken bij Albert Heijn

Albert Heijn biedt hun medewerkers een mooi salaris en een aantal voordelen (bron: website Albert Heijn):

 • Goed inwerktraject met een buddy die je op weg helpt
 • Flexibele werktijden en parttime werk al vanaf 4 uur per week
 • Doorgroeien met mbo- en hbo-duaalopleidingen of interne opleidingen
 • Een all-in uurloon met vakantiegeld en winstuitkering
 • School- en eindexamentraining voor scholieren
 • Sporten met korting: Albert Heijn geeft je korting op jouw sportabonnement.
 • Korting op producten met de Albert Heijn deals.
 • Een persoonlijke bonuskaart waarmee je 10% extra korting krijgt op alle boodschappen.

Solliciteren bij Albert Heijn

De Albert Heijn vraagt toekomstige supermarktmedewerkers om te solliciteren met een cv en motivatiebrief. In je sollicitatiebrief benadruk je jouw motivatie

Heb je al werkervaring opgedaan? Benadruk dat dan in je brief. Het doel van je sollicitatiebrief is de lezer ervan overtuigen dat jij een geweldige aanwinst zou zijn voor de supermarkt en dat je een mooie aanvulling bent in het team. 

Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze handleiding supermarkt-sollicitatiebrief opstellen voor aankomend medewerkers van supermarkten. Lees overigens ook zeker ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven voor nóg meer tips.  

Opbouw sollicitatiebrief supermarkt

Een sollicitatiebrief is een document waarin je in zo’n 250 à 400 woorden laat zien wat je te bieden hebt. 

Een sollicitatiebrief heeft – net als een cv - een vaste opbouw. Volg deze indeling bij het schrijven van je brief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)
Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Albert Heijn

Beste Melle Warnsveld, 

Jonge collega’s die hun eerste stappen op de carrièreladder zetten, pensionado’s die na hun pensioen nog een aantal uur per week meehelpen met vakkenvullen: in mijn team van 135 collega’s werken enthousiaste mensen van alle leeftijden. Aan mij de taak het team gemotiveerd te houden en hard werken hand in hand te laten gaan met werkplezier.

Als Manager Operatie bij Albert Heijn creëerde ik - samen met de Supermarktmanager en de Manager Vers - een enthousiast en sterk team dat samen het verschil maakt voor de klant. We geven elkaar complimenten en waardering, maar kunnen ook verbeterpunten constructief met elkaar bespreken. Zo halen we het beste uit elkaar en uit elke werkdag. Enkele hoogtepunten:

 • Klanttevredenheid in 1 jaar tijd van 86% naar 95% gebracht.
 • Planning, richtlijnen en procedures aangescherpt waardoor derving en voorraadverschillen met 15% zijn afgenomen.
 • Shiftleiders en vulploeg meer verantwoordelijkheden gegeven wat resulteerde in 26% minder verloop, 35% meer werkplezier en meer collegialiteit bij het inspringen bij onverwachte gebeurtenissen.

Om het beste uit mijzelf te blijven halen, maak ik graag de overstap naar Albert Heijn Arnhem. Naast de goede verhalen over het filiaal, word ik getrokken door de uitdaging van een groter team en de behoefte aan strakkere processen en efficiënte procedures. Mijn combinatie van jarenlange ervaring bij Ahold Delhaize, leidinggevende kwaliteiten en uitgebreide kennis van retail- en winkelprocessen passen naadloos bij uw wens om met een sterk team van AH Arnhem de best presterende Albert Heijn van de regio te maken.

Ik kijk ernaar uit om in een persoonlijk gesprek nader kennis te maken en de dynamiek van Albert Heijn Arnhem te proeven. 

Met vriendelijke groet,

Reinout de Bie

Gekopieerd!
Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Lees onze handleiding sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeeld sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Sollicitatiebrief koptekst

In de koptekst van je sollicitatiebrief zet je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zo ziet de Albert Heijn supermarktmanager snel hoe hij of zij met jou in contact kan komen. 

Laat de informatie opvallen door je koptekst een opvallende kleur mee te geven. Sluit daarbij aan op de kleuren van de supermarkt: Albert Heijn gebruikt helderblauw.

Sollicitatiebrief begroeting

De aanhef of begroeting van je sollicitatiebrief is belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. 

In de meeste gevallen is 'Beste' een prima aanhef. Uiteraard mag ‘Geachte’ ook, maar dat is meteen een stuk formeler. 

Omdat je bij Albert Heijn via een online portal solliciteert en de naam van de supermarktmanager niet genoemd staan in de vacaturetekst, weet je niet aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Je kunt proberen de naam van de Albert Heijn supermarktmanager te achterhalen, maar je kunt ook voor een algemene variant kiezen: Beste supermarktmanager van Albert Heijn Heemstede.

Weet je de naam wel, gebruik die dan: 'Beste mevrouw De Boer of ‘Hallo meneer Amhali’. Als je niet zeker weet wat het geslacht van de ontvanger is, gok dan niet en kies voor een genderneutrale aanhef met de volledige naam: 'Beste G. de Grutter'. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief Albert Heijn

Beste Melle Warnsveld,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

De introductie van je brief zet de toon. Begin je sollicitatiebrief daarom met een leuke, enthousiaste openingszin. Dan is de kans groot dat de rest van je brief met grote aandacht wordt gelezen. 

Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Ga even zitten voor een goede openingszin en introductie die uitnodigen tot verder lezen.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief Albert Heijn

Jonge collega’s die hun eerste stappen op de carrièreladder zetten, pensionado’s die na hun pensioen nog een aantal uur per week meehelpen met vakkenvullen: in mijn team van 135 collega’s werken enthousiaste mensen van alle leeftijden. Aan mij de taak het team gemotiveerd te houden en hard werken hand in hand te laten gaan met werkplezier.

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Je hebt de aandacht getrokken, nu is het tijd je belangrijkste punt te maken. In deze alinea’s duik je in je vaardigheden en prestaties en leg je uit waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent. 

Heb je al eerder in een supermarkt gewerkt? Ervaring met laden en lossen of vakken vullen? Kan je goed met mensen omgaan? Geef aansprekende voorbeelden om duidelijk te maken wat je kan. 

Dit deel van je sollicitatiebrief moet laten zien dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor Albert Heijn. In het beste geval pakt de supermarktmanager meteen de telefoon om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief Albert Heijn

Als Manager Operatie bij Albert Heijn creëerde ik - samen met de Supermarktmanager en de Manager Vers - een enthousiast en sterk team dat samen het verschil maakt voor de klant. We geven elkaar complimenten en waardering, maar kunnen ook verbeterpunten constructief met elkaar bespreken. Zo halen we het beste uit elkaar en uit elke werkdag. Enkele hoogtepunten:

 • Klanttevredenheid in 1 jaar tijd van 86% naar 95% gebracht.
 • Planning, richtlijnen en procedures aangescherpt waardoor derving en voorraadverschillen met 15% zijn afgenomen.
 • Shiftleiders en vulploeg meer verantwoordelijkheden gegeven wat resulteerde in 26% minder verloop, 35% meer werkplezier en meer collegialiteit bij het inspringen bij onverwachte gebeurtenissen.

Om het beste uit mijzelf te blijven halen, maak ik graag de overstap naar Albert Heijn Arnhem. Naast de goede verhalen over het filiaal, word ik getrokken door de uitdaging van een groter team en de behoefte aan strakkere processen en efficiënte procedures. Mijn combinatie van jarenlange ervaring bij Ahold Delhaize, leidinggevende kwaliteiten en uitgebreide kennis van retail- en winkelprocessen passen naadloos bij uw wens om met een sterk team van AH Arnhem de best presterende Albert Heijn van de regio te maken.

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

Je laatste alinea moet uitnodigen tot actie - je kijkt uit naar een antwoord, je zou graag een kennismaking plannen, enz. Benadruk nogmaals je motivatie om bij Albert Heijn aan de slag te gaan. 

Je ondertekening kan je eenvoudig houden. Schrijf “Met vriendelijke groet”, gevolgd door een spatie en je voor- en achternaam. Een (gescande) handtekening is niet nodig, tenzij je de brief print. Papieren sollicitatiebrieven onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief Albert Heijn

Ik kijk ernaar uit om in een persoonlijk gesprek nader kennis te maken en de dynamiek van Albert Heijn Arnhem te proeven. 

Met vriendelijke groet,

Reinout de Bie

Gekopieerd!

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor Albert Heijn

 • Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren.
   
 • Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.
   
 • Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven.

In Nederland zijn supermarkten en grote winkelketens zoals Hema, Etos, Aldi en Action populaire werkgevers bij scholieren en studenten. Met name tieners solliciteren naar functies zoals kassamedewerker, kwaliteitsmedewerker en vulploegmedewerker.

We maakten voor meerdere functies en werkgevers voorbeeld sollicitatiebrieven, bekijk die ook zeker even ter inspiratie:

 • Voorbeeld sollicitatiebrief Lidl
 • Voorbeeld sollicitatiebrief Kruidvat
 • Voorbeeld sollicitatiebrief supermarkt
 • Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo

Succes met solliciteren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
440.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
280.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
56.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
92.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.300 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
45.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren