1. voorbeelden
 2. Jumbo
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo

Gebruik deze Jumbo voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Jumbo functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.4
Gemiddelde beoordeling
49 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo
Bewerk deze sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo 

Of je nu wat wil bijverdienen naast je studie, naar een fulltime inkomen streeft of je vrije tijd graag beter wil besteden - werken bij de Jumbo kan een mooie manier zijn om je doelen te bereiken. Samen met collega’s zorg je voor gevulde schappen, het lossen van vrachtwagens of een snelle bediening bij de kassa of servicebalie. Wil je aan de slag bij een Jumbo supermarkt bij jou in de buurt? In deze handleiding sollicitatiebrief Jumbo helpen we je met je sollicitatie bij de Jumbo.

Volledig voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo

Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo

Geachte mevrouw Mosterd,

Mijn kleinzoon werkt als vakkenvuller bij Jumbo Drachten. Hij vertelde dat opa’s en oma’s welkom zijn om enkele uren per week te assisteren bij het aanvullen van de winkelschappen. Ik heb zo’n 8 tot 12 uur per week over en zou graag een aantal ochtenden per week de handen uit de mouwen steken in uw winkel.

In mijn werkzame leven stond ik voor de klas op het Drachtster Lyceum. Ik ben het dus gewend om met jongeren van 12 – 19 jaar om te gaan en kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken met die leeftijdsgroep. Ik ben jong van geest, gezond van lijf en leden en fit als een hoentje. Daarom ben ik graag actief bezig en een bijbaan als vakkenvuller past daar perfect bij.

Als vakkenvuller is het belangrijk om netjes te werken zodat het winkelend publiek geen last heeft van de bijvulwerkzaamheden. Ik heb oog voor detail, kan snel en zorgvuldig werken en kijk ernaar uit om klanten te helpen hun gewenste product te vinden in de winkel. Een goede service zorgt er immers voor dat klanten met plezier winkelen en graag in de supermarkt blijven komen.

Ik zie de rol van vakkenvuller als een fantastische kans om actief bezig te blijven, mezelf nuttig te maken, onder de mensen te komen én een steentje bij te dragen aan de winkel waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe.

Ik zie uit naar uw reactie en hoop dat wij binnenkort persoonlijk kunnen kennismaken.

Met vriendelijke groet,

Sven Rijnders

Gekopieerd!

Secties sollicitatiebrief Jumbo

Een sollicitatiebrief is een document waarin je in zo’n 250 à 400 woorden laat zien wat je te bieden hebt. Een sollicitatiebrief heeft – net als een cv - een vaste opbouw. Volg deze indeling bij het schrijven van je brief wanneer je gaat solliciteren bij Jumbo:

 • Een koptekst
 • Een aanhef
 • Een introductie
 • Een middenstuk
 • Een conclusie
 • Een afsluiting

Hieronder gaan we dieper in op hoe je de verschillende secties het beste kunt inrichten.

Expert tip

In Nederland zijn supermarkten en grote winkelketens zoals Hema, Kruidvat, Etos, Aldi en Action populaire werkgevers bij scholieren en studenten. Met name tieners solliciteren naar functies zoals kassamedewerker, hulpkracht, magazijnmedewerker en vakkenvuller. We maakten voor meerdere functies en werkgevers voorbeeld sollicitatiebrieven, dus bekijk die ook zeker even ter inspiratie:

De introductie van je Jumbo sollicitatiebrief 

Wanneer je via het Jumbo-sollicitatieformulier solliciteert, hoef je alleen maar je motivatie in te vullen. Dan is een koptekst niet nodig, want die informatie vul je al op een andere plek in. Solliciteer je direct bij de Jumbo bij jou om de hoek, dan heb je wel een brief mét koptekst nodig. 

In de koptekst van je sollicitatiebrief zet je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zo ziet de Jumbo supermarktmanager snel hoe hij of zij met jou in contact kan komen. Laat de informatie opvallen door je koptekst een opvallende kleur mee te geven. Sluit daarbij aan op de kleuren van de supermarkt: voor Jumbo is dat natuurlijk de kleur geel (met zwart).

Top 5 gevallen wanneer een sollicitatiebrief nodig is
Top 5 gevallen wanneer een sollicitatiebrief nodig is

De aanhef of begroeting van je sollicitatiebrief is belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. In de meeste gevallen is 'Beste' een prima aanhef. Uiteraard mag ‘Geachte’ ook, maar dat is meteen een stuk formeler. 

Omdat je bij Jumbo via een online portal solliciteert en de naam van de supermarktmanager niet genoemd staan in de vacaturetekst, weet je niet aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Je kunt proberen de naam van de Jumbo supermarktmanager te achterhalen, maar je kunt ook voor een algemene variant kiezen: Beste supermarktmanager van Jumbo Nijmegen.

Begin je sollicitatiebrief vervolgens met een leuke, enthousiaste openingszin. Dan is de kans groot dat de rest van je brief met grote aandacht wordt gelezen. Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en schrijf een openingszin en introductie die uitnodigen tot verder lezen.

Wel

Geachte mevrouw Mosterd,

De Jumbo in het centrum staat bekend als gezellige werkplek waar hard gewerkt en veel gelachen wordt. Ik hou van hard werken én plezier maken, daarom zou ik graag bij Jumbo aan de slag gaan.

Niet

Geachte mevrouw Mosterd,

Ik zou graag wat extra bijverdienen en daarom lijkt het me leuk om aan de slag te gaan als vakkenvuller.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief Jumbo

Geachte mevrouw Mosterd,

Mijn kleinzoon werkt als vakkenvuller bij Jumbo Drachten. Hij vertelde dat opa’s en oma’s welkom zijn om enkele uren per week te assisteren bij het aanvullen van de winkelschappen. Ik heb zo’n 8 tot 12 uur per week over en zou graag een aantal ochtenden per week de handen uit de mouwen steken in uw winkel

Gekopieerd!

De hoofdtekst van je Jumbo sollicitatiebrief

Je hebt de aandacht getrokken en nu is het tijd je belangrijkste punten te maken. In de hoofdtekst duik je in je vaardigheden en prestaties en leg je uit waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent. Je kunt de hoofdtekst daarbij het beste in twee subsecties onderverdelen:

 • Eerste alinea(’s) van de hoofdtekst: je geschiktheid voor de functie
 • Tweede alinea(‘s) van de hoofdtekst: afstemming op de organisatie

Eerste alinea(’s) van de hoofdtekst: je geschiktheid voor de functie

Solliciteer je op je eerste baan? Dan draait je sollicitatiebrief vooral om je persoonlijkheid en leergierigheid. Heb je al ervaring? Dan is het natuurlijk slim om je kennis en ervaring te benadrukken. Geef aansprekende voorbeelden om duidelijk te maken wat je allemaal kunt. Daarvoor kun je eventueel de STAR-methode gebruiken: schets een ​​Situatie en jouw Taak daarin en vertel over de Actie die je hebt ondernomen om een ​​positief Resultaat te creëren. 

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief Jumbo

In mijn werkzame leven stond ik voor de klas op het Drachtster Lyceum. Ik ben dus gewend om met jongeren van 12 – 19 jaar om te gaan en kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken met die leeftijdsgroep. Ik ben jong van geest, gezond van lijf en leden en fit als een hoentje. Daarom ben ik graag actief bezig en een bijbaan als vakkenvuller past daar perfect bij.

Gekopieerd!

Tweede alinea(‘s) van de hoofdtekst: afstemming op de organisatie

Wanneer je de recruiter een wat beter beeld van jezelf hebt gegeven, is het zaak dat je een duidelijke link legt met de organisatie. Het belangrijkste daarbij is dat je aangeeft waarom je bij de Jumbo wilt werken en wat jouw motivatie is. 

Expert tip

Waarom is het eigenlijk leuk om bij de Jumbo aan de slag te gaan? Jumbo biedt scholieren een mooi salaris en een aantal voordelen (bron: website Jumbo):

 • De Jumbo Academy – trainingen en duale mbo- en hbo-opleidingen
 • Korting op boodschappen en extra voordelen in Jumbo’s spaarprogramma
 • Parttime werk waarbij je de uren flexibel kunt indelen (rondom school)
 • Jumbo uitjes, zoals de Jumbo racedagen (Max Verstappen) of een schaatsclinic van Team Jumbo-Visma.

Met een goede hoofdtekst laat je weinig ruimte voor twijfel dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor het bedrijf. In het beste geval pakt de supermarktmanager meteen de telefoon om je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief Jumbo

Als vakkenvuller is het belangrijk om netjes te werken zodat het winkelend publiek geen last heeft van de bijvulwerkzaamheden. Ik heb oog voor detail, kan snel en zorgvuldig werken en kijk ernaar uit om klanten te helpen hun gewenste product te vinden in de winkel. Een goede service zorgt er immers voor dat klanten met plezier winkelen en graag in de supermarkt blijven komen.

Gekopieerd!

De afsluiting van je Jumbo sollicitatiebrief

Benadruk in de afsluiting nogmaals je motivatie om bij Jumbo aan de slag te gaan. Dat laat zien dat je een serieuze kandidaat bent voor de job en niet zomaar willekeurige brieven stuurt naar elke supermarkt in de wijde omtrek. Je laatste zin moet vervolgens uitnodigen tot actie - je kijkt uit naar een antwoord en zou graag een kennismaking plannen. 

Je ondertekening kun je eenvoudig houden. Schrijf “Met vriendelijke groet”, gevolgd door je voor- en achternaam. Je kunt ook nog een gescande handtekening invoegen, maar dat is zeker geen vereiste als je je sollicitatie digitaal verstuurt. Verstuur je een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief Jumbo

Ik zie de rol van vakkenvuller als een fantastische kans om actief bezig te blijven, mezelf nuttig te maken, onder de mensen te komen én een steentje bij te dragen aan de winkel waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe. 

Ik zie uit naar uw reactie en hoop dat wij binnenkort persoonlijk kunnen kennismaken.

Met vriendelijke groet,

Sven Rijnders

Gekopieerd!

Belangrijke laatste tips voor jouw Jumbo sollicitatiebrief

Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren. Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.

Wil je werken bij Jumbo maar twijfel je nog over de perfecte bijbaan? Op de website van Jumbo staat een test waarmee je kan uitvogelen welke bijbaan het beste bij jou past: een baan in de supermarkt, het distributiecentrum, La Place of in de bezorging. 

Heb je een leuke vacature gezien? Via Werken bij Jumbo kun je online solliciteren en informatie over Jumbo als werkgever bekijken. Op deze website vind je direct veel informatie over Jumbo als werkgever. Bijvoorbeeld over:

Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven. Veel succes!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
450.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
290.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
250.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
63.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
36.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
20.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
110.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren