1. voorbeelden
 2. Jumbo

Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo

Gebruik deze Jumbo voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Jumbo functies in 2023. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.4
Gemiddelde beoordeling
49 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo
Bewerk deze sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief Jumbo 

Een bijbaan bij de Jumbo is populair onder scholieren en studenten. Samen met leeftijdsgenoten zorg je voor gevulde schappen, het lossen van vrachtwagens of een snelle bediening bij de kassa of servicebalie. 

Wil je aan de slag bij een Jumbo supermarkt bij jou in de buurt? In deze handleiding sollicitatiebrief Jumbo helpen we je met je sollicitatie bij de Jumbo. 

Met een motivatiebrief laat je zien waarom je een geschikte kandidaat bent en welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou.

Je motivatie voor werken bij Jumbo in je sollicitatiebrief verwerken

Je sollicitatiebrief hoeft niet heel lang te zijn. Het belangrijkste is dat je aangeeft waarom je bij de Jumbo wilt werken en wat jouw motivatie is. 

Ook moet de supermarktmanager een beeld krijgen van hoe jij bent als persoon. Wat voor een medewerker haalt de Jumbo in huis als ze jou aannemen?

Ter inspiratie een aantal voorbeeldzinnen voor in je Jumbo motivatiebrief:

De Jumbo in het centrum staat bekend als gezellige werkplek waar hard gewerkt en veel gelachen wordt. Ik hou van hard werken én plezier maken, daarom zou ik graag bij Jumbo aan de slag gaan.

Ik weet hoe de Jumbo je tussenuur kan opvrolijken met een warm frikandellenbroodje. Ik vul ze graag bij voor mijn mede-scholieren.

De Jumbo zit bij mij om de hoek en het lijkt me leuk om mijn eigen buurtgenoten te helpen aan de kassa.

Werken bij Jumbo – de sollicitatieprocedure

Wil je werken bij Jumbo maar twijfel je nog over de perfecte bijbaan? Op de website van Jumbo staat een test waarmee je kan uitvogelen welke bijbaan het beste bij jou past: een baan in de supermarkt, het distributiecentrum, La Place of in de bezorging. 

Heb je een leuke vacature gezien? Via Werken bij Jumbo kan je online solliciteren en informatie over Jumbo als werkgever bekijken. Via deze website kan je meteen ook heel veel informatie vinden over Jumbo als werkgever. Bijvoorbeeld:

Voordelen van werken bij Jumbo

Jumbo biedt scholieren een mooi salaris en een aantal voordelen (bron: website Jumbo):

 • De Jumbo Academy – trainingen en duale mbo- en hbo-opleidingen
 • Korting op boodschappen en extra voordelen in Jumbo’s spaarprogramma
 • Parttime werk waarbij je de uren flexibel kunt indelen (rondom school)
 • Jumbo uitjes, zoals de Jumbo racedagen (Max Verstappen) of een schaatsclinic van Team Jumbo-Visma.

Solliciteren bij Jumbo

De Jumbo vraagt toekomstige supermarktmedewerkers om online te solliciteren. Je hoeft daarbij geen cv te uploaden, maar je moet wel een motivatie invullen op het sollicitatieformulier. 

Vertel waarom je bij Jumbo wilt werken en of je al werkervaring hebt opgedaan. Laat in je tekst zien dat je een geweldige aanwinst zou zijn voor de Jumbo en dat je een gemotiveerde aanpakker bent. 

Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze handleiding supermarkt-sollicitatiebrief opstellen voor aankomend medewerkers van supermarkten. Lees overigens ook zeker ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven voor nóg meer tips.  

Opbouw sollicitatiebrief supermarkt

Een sollicitatiebrief is een document waarin je in zo’n 250 à 400 woorden laat zien wat je te bieden hebt. 

Een sollicitatiebrief heeft – net als een cv - een vaste opbouw. Volg deze indeling bij het schrijven van je brief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)
Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief supermarkt

Geachte mevrouw Mosterd,

Mijn kleinzoon werkt als vakkenvuller bij Jumbo Drachten. Hij vertelde dat opa’s en oma’s welkom zijn om enkele uren per week te assisteren bij het aanvullen van de winkelschappen. Ik heb zo’n 8 tot 12 uur per week over en zou graag een aantal ochtenden per week de handen uit de mouwen steken in uw winkel. 

In mijn werkzame leven stond ik voor de klas op het Drachtster Lyceum. Ik ben dus gewend om met jongeren van 12 – 19 jaar om te gaan en kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken met die leeftijdsgroep. Ik ben jong van geest, gezond van lijf en leden en fit als een hoentje. Daarom ben ik graag actief bezig en een bijbaan als vakkenvuller past daar perfect bij. 

Als vakkenvuller is het belangrijk om netjes te werken zodat het winkelend publiek geen last heeft van de bijvulwerkzaamheden. Ik heb oog voor detail, kan snel en zorgvuldig werken en kijk ernaar uit om klanten te helpen hun gewenste product te vinden in de winkel. Een goede service zorgt er immers voor dat klanten met plezier winkelen en graag in de supermarkt blijven komen. 

Ik zie de rol van vakkenvuller als een fantastische kans om actief bezig te blijven, mezelf nuttig te maken, onder de mensen te komen én een steentje bij te dragen aan de winkel waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe. 

Ik zie uit naar uw reactie en hoop dat wij binnenkort persoonlijk kunnen kennismaken. 

Met vriendelijke groet,

Sven Rijnders

Gekopieerd!
Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Lees onze handleiding sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeeld sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Sollicitatiebrief koptekst

Wanneer je via het Jumbo-sollicitatieformulier solliciteert, hoef je alleen maar je motivatie in te vullen. Dan is een koptekst niet nodig, want die informatie vul je al op een andere plek in. Solliciteer je direct bij de Jumbo bij jou om de hoek, dan heb je wel een brief mét koptekst nodige. 

In de koptekst van je sollicitatiebrief zet je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zo ziet de Jumbo supermarktmanager snel hoe hij of zij met jou in contact kan komen. Laat de informatie opvallen door je koptekst een opvallende kleur mee te geven. Sluit daarbij aan op de kleuren van de supermarkt: voor Jumbo is dat natuurlijk de kleur geel (met zwart).

Top 5 gevallen wanneer een sollicitatiebrief nodig is
Top 5 gevallen wanneer een sollicitatiebrief nodig is

Sollicitatiebrief begroeting

De aanhef of begroeting van je sollicitatiebrief is belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. 

In de meeste gevallen is 'Beste' een prima aanhef. Uiteraard mag ‘Geachte’ ook, maar dat is meteen een stuk formeler. 

Omdat je bij Jumbo via een online portal solliciteert en de naam van de supermarktmanager niet genoemd staan in de vacaturetekst, weet je niet aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Je kunt proberen de naam van de Jumbo supermarktmanager te achterhalen, maar je kunt ook voor een algemene variant kiezen: Beste supermarktmanager van Jumbo Nijmegen.

Weet je de naam wel, gebruik die dan: 'Beste mevrouw De Leeuw' of ‘Hallo meneer Willems. Als je niet zeker weet wat het geslacht van de ontvanger is, gok dan niet en kies voor een genderneutrale aanhef met de volledige naam: 'Beste A. de Groot. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief 

Geachte mevrouw Mosterd,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

Begin je sollicitatiebrief met een leuke, enthousiaste openingszin. Dan is de kans groot dat de rest van je brief met grote aandacht wordt gelezen. Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en schrijf een openingszin en introductie die uitnodigen tot verder lezen.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief 

Mijn kleinzoon werkt als vakkenvuller bij Jumbo Drachten. Hij vertelde dat opa’s en oma’s welkom zijn om enkele uren per week te assisteren bij het aanvullen van de winkelschappen. Ik heb zo’n 8 tot 12 uur per week over en zou graag een aantal ochtenden per week de handen uit de mouwen steken in uw winkel

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Je hebt de aandacht getrokken, nu is het tijd je belangrijkste punt te maken. In deze alinea’s duik je in je vaardigheden en prestaties en leg je uit waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent. Als het je eerste baan is, draait het vooral om je persoonlijkheid en leergierigheid.

Geef aansprekende voorbeelden om duidelijk te maken wat je kan. Bijvoorbeeld met de STAR-methode: schets een ​​Situatie en jouw Taak daarin en vertel over de Actie die je hebt ondernomen om een ​​positief Resultaat te creëren. 

Met een goede hoofdtekst laat je weinig ruimte voor twijfel dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor het bedrijf. In het beste geval pakt de supermarktmanager meteen de telefoon om je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief

In mijn werkzame leven stond ik voor de klas op het Drachtster Lyceum. Ik ben dus gewend om met jongeren van 12 – 19 jaar om te gaan en kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken met die leeftijdsgroep. Ik ben jong van geest, gezond van lijf en leden en fit als een hoentje. Daarom ben ik graag actief bezig en een bijbaan als vakkenvuller past daar perfect bij.  Als vakkenvuller is het belangrijk om netjes te werken zodat het winkelend publiek geen last heeft van de bijvulwerkzaamheden. Ik heb oog voor detail, kan snel en zorgvuldig werken en kijk ernaar uit om klanten te helpen hun gewenste product te vinden in de winkel. Een goede service zorgt er immers voor dat klanten met plezier winkelen en graag in de supermarkt blijven komen. 

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

Je laatste alinea moet uitnodigen tot actie - je kijkt uit naar een antwoord, je zou graag een kennismaking plannen, enz. 

Benadruk in de afsluiting nogmaals je motivatie om bij Jumbo aan de slag te gaan. Dat laat zien dat je een serieuze kandidaat bent voor de job en niet zomaar willekeurige brieven stuurt naar elke supermarkt in de wijde omtrek.

Je ondertekening kan je eenvoudig houden. Schrijf “Met vriendelijke groet”, gevolgd door een spatie en je voor- en achternaam. Je kunt ook nog een gescande handtekening invoegen, maar dat is zeker geen vereiste als je je sollicitatie digitaal verstuurt. Verstuur je een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief 

Ik zie de rol van vakkenvuller als een fantastische kans om actief bezig te blijven, mezelf nuttig te maken, onder de mensen te komen én een steentje bij te dragen aan de winkel waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe. 

Ik zie uit naar uw reactie en hoop dat wij binnenkort persoonlijk kunnen kennismake

Gekopieerd!

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor Jumbo

 • Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren.
   
 • Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.
   
 • Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven.

In Nederland zijn supermarkten en grote winkelketens zoals Hema, Kruidvat, Etos, Aldi en Action populaire werkgevers bij scholieren en studenten. Met name tieners solliciteren naar functies zoals kassamedewerker, hulpkracht, magazijnmedewerker en vakkenvuller.

We maakten voor meerdere functies en werkgevers voorbeeld sollicitatiebrieven, bekijk die ook zeker even ter inspiratie:

Succes met solliciteren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Val op en word sneller aangenomen. Met onze gratis templates schrijf je eenvoudig een professionele sollicitatiebrief. Ga aan de slag en solliciteer op jouw droombaan!
Maak een sollicitatiebrief
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Val op en word sneller aangenomen. Met onze gratis templates schrijf je eenvoudig een professionele sollicitatiebrief. Ga aan de slag en solliciteer op jouw droombaan!
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.532 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
92.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
170.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
48.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
40.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
43.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
5.800 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
27.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
74.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
2.300 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
20.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
15.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
3.900 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
12.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
68.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren