1. voorbeelden
 2. Lidl
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Lidl

Gebruik deze Lidl voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Lidl functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.7
Gemiddelde beoordeling
64 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Lidl
Bewerk deze sollicitatiebrief

Een bijbaan bij de Lidl is populair onder scholieren en studenten. Samen met leeftijdsgenoten zorg je voor gevulde schappen, het lossen van vrachtwagens of een snelle bediening bij de kassa of servicebalie. 

Wil je aan de slag bij een Lidl supermarkt bij jou in de buurt? In deze handleiding sollicitatiebrief Lidl helpen we je met je sollicitatie bij de Lidl. Met een motivatiebrief laat je zien waarom je een geschikte kandidaat bent en welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou.

Je motivatie voor werken bij Lidl in je sollicitatiebrief verwerken

Je sollicitatiebrief hoeft niet heel lang te zijn. Het belangrijkste is dat je aangeeft waarom je bij de Lidl wilt werken en wat jouw motivatie is. Ook moet de supermarktmanager een beeld krijgen van hoe jij bent als persoon. Wat voor een medewerker haalt de Lidl in huis als ze jou aannemen?

Ter inspiratie een aantal voorbeeldzinnen voor in je Lidl motivatiebrief:

 • De Lidl in het centrum staat bekend als gezellige werkplek waar hard gewerkt en veel gelachen wordt. Ik hou van hard werken én plezier maken, daarom zou ik graag bij Lidl aan de slag gaan.
 • Ik weet hoe de Lidl je tussenuur kan opvrolijken met een warm frikandelbroodje. Ik vul ze graag bij voor mijn mede-scholieren.
 • De Lidl zit bij mij om de hoek en het lijkt me leuk om mijn eigen buurtgenoten te helpen aan de kassa.

Werken bij Lidl – de sollicitatieprocedure

Wie bij de Lidl aan de slag wil, moet online solliciteren via de website Werken bij Lidl. Via deze website kan je meteen ook heel veel informatie vinden over Lidl als werkgever. Bijvoorbeeld:

Voordelen van werken bij Lidl

Lidl biedt scholieren een mooi salaris en een aantal voordelen (bron: website Lidl):

 • Interne opleidingsprogramma’s
 • Een uitgebreid inwerktraject
 • Parttime werk waarbij je de uren flexibel kunt indelen (rondom school)
 • Een gratis online eindexamentraining
 • Sporten met korting: Lidl geeft je bij ruim tweehonderd sportscholen in Nederland korting op jouw sportabonnement.
 • Gratis fruit: bij Lidl ligt er elke werkdag een gratis stuk fruit voor je klaar.
 • Teamactiviteiten: gezellige teamuitjes
 • Korting op producten en uitjes: Lidl werkt samen met Benify en daarom krijg je als Lidl-medewerker flinke kortingen op leuke uitjes zoals de bioscoop, concerten, theater, musicals en musea én op verschillende producten.

Solliciteren bij Lidl

De Lidl vraagt toekomstige supermarktmedewerkers om te solliciteren met een cv en motivatiebrief. In je sollicitatiebrief benadruk je jouw motivatie. Heb je al werkervaring opgedaan? Benadruk dat dan in je brief. Het doel van je sollicitatiebrief is de lezer ervan overtuigen dat jij een geweldige aanwinst zou zijn voor de supermarkt en dat je een mooie aanvulling bent in het team. 

Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze handleiding supermarkt-sollicitatiebrief opstellen voor aankomend medewerkers van supermarkten. Lees overigens ook zeker ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven voor nóg meer tips.  

Opbouw sollicitatiebrief supermarkt

Een sollicitatiebrief is een document waarin je in zo’n 250 à 400 woorden laat zien wat je te bieden hebt. 

Een sollicitatiebrief heeft – net als een cv - een vaste opbouw. Volg deze indeling bij het schrijven van je brief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)
Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief supermarkt

Beste mevrouw Bongers,

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Natuurlijk baal ik ervan dat ik gezakt ben voor mijn vwo-examen. Maar het voordeel is dat het jaartje deelcertificaten halen mij volop tijd biedt voor een bijbaan. Een beetje leren, veel werken en ondertussen sparen voor mijn droom: een KTM crossmotor 450 SX F.

Mijn werkervaring bij de Albert Heijn neem ik graag mee naar Lidl Bennekom. Geweldig dat er bij Lidl fulltime hulp gewenst is op de brood- en banketafdeling. Ik heb inmiddels 2 jaar ervaring met het afbakken, snijden en verpakken van broden en broodjes. Ook neem ik bestellingen aan en bedien ik klanten met specifieke wensen. Daarnaast zorg ik voor een schone en representatieve werkomgeving: ik vul de broden bij, maak schoon en zorg voor proefhapjes (speculaas, suikerbrood, paasstol etc.) op de toonbank. Al met al een leuke, afwisselende functie. Omdat ik bij Albert Heijn niet fulltime kan werken, maak ik graag de overstap naar Lidl. 

Wat mij aanspreekt in uw vacature voor winkelmedewerker, is dat er ook kassawerkzaamheden bij komen kijken. Een leuke taak, omdat je telkens een kort praatje kunt maken tijdens het afrekenen en zo de kans hebt om elke klant met een goed gevoel de winkel uit te laten gaan. Ook hoorde ik van mijn beste vriend – hij werkt al 2 jaar bij Lidl – dat het team gezelligheid en hard werken goed weet te combineren. Het past goed bij mij om de mouwen op te stropen in een omgeving met een leuke werksfeer en gezellige collega’s. 

Ik ben een leergierige medewerker die snel nieuwe taken en systemen oppikt. Ook ben ik iemand die meedenkt en ideeën aandraagt voor efficiënter en klantvriendelijker werken. De komende 11 maanden ben ik 7 dagen per week in de ochtend, middag en avond beschikbaar, met uitzondering van de dinsdag tussen 09:00 en 13:00 uur. Mijn flexibiliteit en ruime beschikbaarheid maken dat ik makkelijk kan worden ingeroosterd en eenvoudig extra kan komen werken bij onverwachte afwezigheid van collega’s. 

Ik kijk ernaar uit om kennis te maken en te horen welke werkzaamheden u graag zou laten oppakken door een enthousiaste harde werker met oog voor detail en hart voor de klant. 

Met vriendelijke groet,

Jits Rekkers

Gekopieerd!
Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Lees onze handleiding sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeeld sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Sollicitatiebrief koptekst

In de koptekst van je sollicitatiebrief zet je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zo ziet de Lidl supermarktmanager snel hoe hij of zij met jou in contact kan komen. 

Laat de informatie opvallen door je koptekst een opvallende kleur mee te geven. Sluit daarbij aan op de kleuren van de supermarkt: Lidl heeft geel en donkerblauw als huisstijlkleuren.

Sollicitatiebrief begroeting

De aanhef of begroeting van je sollicitatiebrief is belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. 

In de meeste gevallen is 'Beste' een prima aanhef. Uiteraard mag ‘Geachte’ ook, maar dat is meteen een stuk formeler. 

Omdat je bij Lidl via een online portal solliciteert en de naam van de supermarktmanager niet genoemd staan in de vacaturetekst, weet je niet aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Je kunt proberen de naam van de Lidl supermarktmanager te achterhalen, maar je kunt ook voor een algemene variant kiezen: Beste supermarktmanager van Lidl Amersfoort.

Weet je de naam wel, gebruik die dan: 'Beste mevrouw De Vries' of ‘Hallo meneer Kempkens’. Als je niet zeker weet wat het geslacht van de ontvanger is, gok dan niet en kies voor een genderneutrale aanhef met de volledige naam: 'Beste A. de Vries'. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief 

Beste mevrouw Bongers,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

Begin je sollicitatiebrief met een leuke, enthousiaste openingszin. Dan is de kans groot dat de rest van je brief met grote aandacht wordt gelezen. Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en schrijf een openingszin en introductie die uitnodigen tot verder lezen.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief 

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Natuurlijk baal ik ervan dat ik gezakt ben voor mijn vwo-examen. Maar het voordeel is dat het jaartje deelcertificaten halen mij volop tijd biedt voor een bijbaan. Een beetje leren, veel werken en ondertussen sparen voor mijn droom: een KTM crossmotor 450 SX F.

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Je hebt de aandacht getrokken, nu is het tijd je belangrijkste punt te maken. In deze alinea’s duik je in je vaardigheden en prestaties en leg je uit waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent.

Geef aansprekende voorbeelden om duidelijk te maken wat je kan. Bijvoorbeeld met de STAR-methode: schets een ​​Situatie en jouw Taak daarin en vertel over de Actie die je hebt ondernomen om een ​​positief Resultaat te creëren. 

Met een goede hoofdtekst laat je weinig ruimte voor twijfel dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor het bedrijf. In het beste geval pakt de supermarktmanager meteen de telefoon om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief 

Mijn werkervaring bij de Albert Heijn neem ik graag mee naar Lidl Bennekom. Geweldig dat er bij Lidl fulltime hulp gewenst is op de brood- en banketafdeling. Ik heb inmiddels 2 jaar ervaring met het afbakken, snijden en verpakken van broden en broodjes. Ook neem ik bestellingen aan en bedien ik klanten met specifieke wensen. Daarnaast zorg ik voor een schone en representatieve werkomgeving: ik vul de broden bij, maak schoon en zorg voor proefhapjes (speculaas, suikerbrood, paasstol etc.) op de toonbank. Al met al een leuke, afwisselende functie. Omdat ik bij Albert Heijn niet fulltime kan werken, maak ik graag de overstap naar Lidl. 

Wat mij aanspreekt in uw vacature voor winkelmedewerker, is dat er ook kassawerkzaamheden bij komen kijken. Een leuke taak, omdat je telkens een kort praatje kunt maken tijdens het afrekenen en zo de kans hebt om elke klant met een goed gevoel de winkel uit te laten gaan. Ook hoorde ik van mijn beste vriend – hij werkt al 2 jaar bij Lidl – dat het team gezelligheid en hard werken goed weet te combineren. Het past goed bij mij om de mouwen op te stropen in een omgeving met een leuke werksfeer en gezellige collega’s. 

Ik ben een leergierige medewerker die snel nieuwe taken en systemen oppikt. Ook ben ik iemand die meedenkt en ideeën aandraagt voor efficiënter en klantvriendelijker werken. De komende 11 maanden ben ik 7 dagen per week in de ochtend, middag en avond beschikbaar, met uitzondering van de dinsdag tussen 09:00 en 13:00 uur. Mijn flexibiliteit en ruime beschikbaarheid maken dat ik makkelijk kan worden ingeroosterd en eenvoudig extra kan komen werken bij onverwachte afwezigheid van collega’s. 

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

Je laatste alinea moet uitnodigen tot actie. Schrijf in je afsluiting bijvoorbeeld dat je uitkijkt naar een antwoord of dat je graag een kennismakingsgesprek wilt voeren. Benadruk nogmaals je motivatie om bij Lidl aan de slag te gaan. Dat laat zien dat je serieuze interesse hebt in een baan bij Lidl en niet zomaar willekeurige brieven stuurt naar elke supermarkt in de wijde omtrek.

Je ondertekening kan je eenvoudig houden. Schrijf “Met vriendelijke groet”, gevolgd door een spatie en je voor- en achternaam. 

Je kunt ook nog een gescande handtekening invoegen, maar dat is zeker geen vereiste als je je sollicitatie digitaal verstuurt. 

Verstuur je een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief 

Ik kijk ernaar uit om kennis te maken en te horen welke werkzaamheden u graag zou laten oppakken door een enthousiaste harde werker met oog voor detail en hart voor de klant.

Gekopieerd!

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor Lidl

 • Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren.
   
 • Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.
   
 • Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven.

In Nederland zijn supermarkten en grote winkelketens zoals Hema, Kruidvat, Etos, Aldi en Action populaire werkgevers bij scholieren en studenten. Met name tieners solliciteren naar functies zoals kassamedewerker, hulpkracht, magazijnmedewerker en vakkenvuller.

We maakten voor meerdere functies en werkgevers voorbeeld sollicitatiebrieven, bekijk die ook zeker even ter inspiratie:

Succes met solliciteren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
54.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
44.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren