1. voorbeelden
 2. Aldi
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Aldi

Gebruik deze Aldi voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Aldi functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.8
Gemiddelde beoordeling
76 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Aldi
Bewerk deze sollicitatiebrief

Solliciteren bij ALDI is eenvoudig: voor een baan bij een van de supermarkten of distributiecentra heb je geen cv en sollicitatiebrief nodig. Je vult online het sollicitatieformulier in samen met een online vragenlijst. Voor banen op het hoofdkantoor of één van de regiokantoren heb je wel een cv en sollicitatiebrief nodig. 

In deze handleiding lees je hoe je een overtuigende sollicitatiebrief voor een baan bij ALDI schrijft. Uiteraard hebben we ook een voorbeeld sollicitatiebrief voor je klaarstaan. 

Statistisch overzicht

Bij ALDI Nederland werken zo’n 10.000 medewerkers verspreid over ruim 470 winkels. Retailer ALDI Nord Group telt over heel Europa meer dan 80.000 medewerkers en heeft meer dan 5.000 winkels in o.a. Duitsland, Polen, België, Frankrijk en Spanje. 

Voorbeeld sollicitatiebrief ALDI 

ALDI heeft volop vacatures voor uiteenlopende functies in de ALDI supermarkten, distributiecentra en op het hoofdkantoor. In deze handleiding sollicitatiebrief ALDI helpen we je met je sollicitatie bij ALDI. Met een sollicitatiebrief laat je zien waarom je een geschikte kandidaat bent en welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou. 

Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Bekijk ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeeld sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Benoem jouw motivatie voor werken bij ALDI je sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief is de begeleidende brief die je met je cv meestuurt. Daarin geef je in beknopt aan waarom je bij de ALDI wilt werken en wat jouw motivatie voor de job is. 

Ook laat je zien wat je werkervaring is en welke prestaties je al hebt neergezet bij eerdere werkgevers. Een scheutje persoonlijkheid maakt het verhaal af. Wie ben jij en waar sta je voor? Wat voor een medewerker haalt ALDI in huis als ze jou aannemen? Als jij je toegevoegde waarde overtuigend laat zien, is de kans groot dat je binnenkort op sollicitatiegesprek mag komen.

Vind je het lastig om de link te leggen tussen jou als persoon en de baan bij ALDI? Lees dan ons blog over motivatie eens, daarmee doe je vast ideeën op.

Werken bij ALDI – lees je in 

Solliciteer je bij meerdere bedrijven? Maak dan steeds een sollicitatiebrief op maat. Want een goede sollicitatiebrief is afgestemd op het bedrijf waar je gaat solliciteren. 

Lees je daarom in en zorg dat je ALDI alvast een beetje leert kennen. Ga eens naar een ALDI supermarkt, bekijk hun socialemediakanalen en klik eens door de website. Alles bij elkaar geeft dat een goed beeld van deze werkgever en wellicht maak je in de supermarkt nog iets mee wat je kunt verwerken in je sollicitatiebrief of als ijsbreker tijdens het interview. 

Op ALDI.nl kun je lezen dat de kernwaarden eenvoud, verantwoord en
betrouwbaar zijn en dat ALDI zich meer en meer inzet voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Ook het woord POWER zien we regelmatig terug. Dus ben jij een krachtige persoonlijkheid die simpelweg topkwaliteit te bieden heeft? Laat dat dan zien in je brief. 

Goed om te weten: wil je aan de slag in de winkel als vakkenvuller, kassamedewerker, filiaalleider of verkoopmedewerker? Dan kan je online solliciteren zonder cv of brief. Ook voor functies in het distributiecentrum – chauffeur, magazijnmedewerker, orderpicker, medewerker goederenontvangst of warehouse operator – volstaat een online sollicitatieformulier. 

Je vult simpelweg je contactgegevens en een online vragenlijst in. De volgende stap is een telefonische kennismaking en als er een match is, wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de supermarkt of op het distributiecentrum. 

Voor functies op het ALDI hoofdkantoor geldt dat je wel een cv en sollicitatiebrief moet uploaden bij je online sollicitatieformulier. 

Opbouw sollicitatiebrief ALDI

Net als een cv, kent ook een sollicitatiebrief een vaste opbouw. Die vaste elementen van een sollicitatiebrief geven je houvast bij het schrijven. Dit zijn de 5 onderdelen van een goede sollicitatiebrief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)

Schrijf een beknopte sollicitatiebrief en laat in zo’n 250 à 400 woorden zien wat je ALDI te bieden hebt. 

Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief ALDI 

Geachte heer Hogendorp,

De POWER van audits zit hem in het resultaat. Betere werkprocessen, de risico’s scherp in beeld en up-to-date administratieve processen. Als gekwalificeerde Internal Auditor was ik de afgelopen zes jaar verantwoordelijk voor financiële en administratieve interne audits bij de Bijenkorf. Die ervaring neem ik graag mee naar het hoofdkantoor van ALDI.

Mijn kracht ligt in het inrichten van de audits en het adviseren over financieel risicobeheer met een focus op het analyseren van interne risicofactoren en assurance-controles. Risico’s beperken steunt op procesdocumentatie en interne trainingsprocedures. Ik creëerde en updatete end-to-end risicobeheerprocessen voor zowel het hoofdkantoor als de diverse filiaalkantoren. Samen met mijn team stelde ik het auditjaarplan op aan de hand van risicoanalyses en de doelstellingen.

Mijn positief-kritische instelling en goed ontwikkeld analytisch vermogen stellen mij in staat om afwijkingen snel te signaleren en elke dag topkwaliteit te leveren. De afgelopen 3 jaar schreef ik 28 whitepapers over de rol van voorspellende analyses bij fraudepreventie en het voorkomen van financiële onregelmatigheden. Het identificeren en stoppen van schadelijke gedragspatronen is de sleutel tot consistent goede auditresultaten.

Ik heb veel kennis van SAP en AFAS, kan zelfstandig interne audits uitvoeren en ken de retailsector goed. Daarnaast ben ik bedreven in het herontwerpen van auditprocessen in supply chain-omgevingen en begrijp ik de complexiteit van internationale handelsovereenkomsten. Mijn pakket aan kennis en ervaring sluit goed aan op de rol van Internal Auditor bij ALDI en mijn ondernemende, initiatiefrijke instelling past bij de vernieuwingen die ALDI wil doorvoeren. Daarom kijk ik uit naar het moment dat we persoonlijk kunnen kennismaken mijn auditervaring kunnen koppelen aan de uitdagingen die ALDI wil aangaan.

Met vriendelijke groet,

Reinier Wijngaards

Gekopieerd!

Sollicitatiebrief koptekst

Een krachtige sollicitatiebrief bij je cv vergroot de kans dat de recruiter van ALDI meteen contact met je wil opnemen. De koptekst maakt het makkelijk om je meteen even te bellen of je een uitnodiging voor een kennismaking te mailen. Je contactgegevens staan immers overzichtelijk op een logische plek. De recruiter kan zo eenvoudig doorpakken op je sollicitatie. 

De koptekst van je sollicitatiebrief heeft twee functies:

 • je naam, functietitel, e-mailadres en telefoonnummer makkelijk vindbaar maken.
 • een opvallend design meegeven aan je brief.

Sollicitatiebrief begroeting

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor zoiets simpels als de aanhef van je brief. Mensen lezen graag hun eigen naam. Logisch, een persoonlijke begroeting is een veel warmere intro dan het ouderwetse 'Geachte heer of mevrouw'. Doe de recruiter dus een plezier, en neem de moeite om de juiste naam in de aanhef van je brief te zetten. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief ALDI

Geachte heer Hogendorp,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

Start met een leuke, enthousiaste openingszin. Na een goede introductie is de kans groot dat de rest van je sollicitatiebrief met aandacht wordt gelezen. 

Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en onderscheid jezelf van andere kandidaten.

Maak ook duidelijk op welke functie je solliciteert en noem jouw belangrijkste kwalificaties voor de baan. Het doel van de introductie is dat je de selecteur prikkelt met informatie en een scheutje persoonlijkheid die samen uitnodigen tot verder lezen.

Hoe begin je een motivatiebrief?
Gerelateerde artikelen
Hoe begin je een motivatiebrief?

De eerste zin van je motivatiebrief bedenken is misschien wel de grootste uitdaging van het hele sollicitatieproces. De openingszin is dan ook een belangrijke zin waar veel vanaf hangt. Lees onze tips en schrijf een sterk begin van je motivatiebrief.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief ALDI

De POWER van audits zit hem in het resultaat. Betere werkprocessen, de risico’s scherp in beeld en up-to-date administratieve processen. Als gekwalificeerde Internal Auditor was ik de afgelopen zes jaar verantwoordelijk voor financiële en administratieve interne audits bij de Bijenkorf. Die ervaring neem ik graag mee naar het hoofdkantoor van ALDI.

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Na de introductie volgt de hoofdtekst. In deze middelste twee à drie alinea's laat je zien dat je aan de functie-eisen voldoet. 

Solliciteer je bijvoorbeeld op een baan internal auditor? Vertel dan over jouw ervaring met het opzetten van interne audits, het maken van een auditjaarplan en het opstellen van auditrapportages.. 

Heb je je oog op een baan als HR Manager laten vallen? Benadruk dan het succes van jouw verzuimbeleid of laat zien dat je ervaring hebt met talent management. Gebruik cijfers en feiten om je verhaal concreet te maken. 

In de hoofdtekst van je sollicitatiebrief kun je ook laten zien dat je goed kunt samenwerken. Want je hebt altijd met collega’s te maken. Vertel over je rol in het nationale HR team, je voortrekkersrol in diverse projecten of die keer dat je samen met je team een nacht doorhaalde om de salarisberekeningen handmatig door te voeren nadat het systeem nét voor de salarisuitbetalingen crashte.

Onthoud dat je brief niet moet gaan over waarom jij een baan verdient, maar over hoe je het bedrijf kunt helpen door de handen uit de mouwen te steken, efficiënt en nauwkeurig te werken en een betrouwbare, enthousiaste collega te zijn. Benadruk hoe jij hen kunt helpen, niet hoe zij jou kunnen helpen.

Sta in het middelste deel van je sollicitatiebrief ook stil bij je interesse in ALDI. Waarom is juist ALDI zo’n aantrekkelijke werkgever voor jou? Leg daarbij ook uit met welke kennis, ervaring en kwaliteiten je kunt bijdragen aan de vraagstukken die spelen binnen ALDI en bij de specifieke functie. Met een goede hoofdtekst overtuig je de recruiter ervan dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor ALDI. 

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief ALDI

Mijn kracht ligt in het inrichten van de audits en het adviseren over financieel risicobeheer met een focus op het analyseren van interne risicofactoren en assurance-controles. Risico’s beperken steunt op procesdocumentatie en interne trainingsprocedures. Ik creëerde en updatete end-to-end risicobeheerprocessen voor zowel het hoofdkantoor als de diverse filiaalkantoren. Samen met mijn team stelde ik het auditjaarplan op aan de hand van risicoanalyses en de doelstellingen.

Mijn positief-kritische instelling en goed ontwikkeld analytisch vermogen stellen mij in staat om afwijkingen snel te signaleren en elke dag topkwaliteit te leveren. De afgelopen 3 jaar schreef ik 28 whitepapers over de rol van voorspellende analyses bij fraudepreventie en het voorkomen van financiële onregelmatigheden. Het identificeren en stoppen van schadelijke gedragspatronen is de sleutel tot consistent goede auditresultaten.

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

De afsluiting van je sollicitatiebrief gebruik je voor een positieve call-to-action. Wees enthousiast, maak nogmaals je interesse in de functie duidelijk en probeer ook in de conclusie van je brief de nieuwsgierigheid te prikkelen. Nodig de recruiter uit om contact op te nemen en nader kennis te maken. Eventueel kun je de lezer hier ook bedanken voor zijn tijd. 

Eindig je brief vervolgens met een respectvolle ondertekening die past bij de aanhef van je brief. Je zit altijd goed met een eenvoudig “Met vriendelijke groet”, gevolgd door een enter zodat je voor- en achternaam op de regel eronder komen. Een handtekening is niet nodig bij een digitale sollicitatie. Solliciteer je met een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief ALDI

Ik heb veel kennis van SAP en AFAS, kan zelfstandig interne audits uitvoeren en ken de retailsector goed. Daarnaast ben ik bedreven in het herontwerpen van auditprocessen in supply chain-omgevingen en begrijp ik de complexiteit van internationale handelsovereenkomsten. Mijn pakket aan kennis en ervaring sluit goed aan op de rol van Internal Auditor bij ALDI en mijn ondernemende, initiatiefrijke instelling past bij de vernieuwingen die ALDI wil doorvoeren. Daarom kijk ik uit naar het moment dat we persoonlijk kunnen kennismaken mijn auditervaring kunnen koppelen aan de uitdagingen die ALDI wil aangaan.

Met vriendelijke groet,

Reinier Wijngaards

Gekopieerd!

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor ALDI

 • Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren.
   
 • Controleer je brief op de 7 onmisbare onderdelen in een goede sollicitatiebrief en neem ook de 20 tips en aandachtspunten bij sollicitatiebrieven even door.
   
 • Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven.
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
450.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
290.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
250.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
63.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
36.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
20.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
110.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren