1. voorbeelden
  2. Chauffeur
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Chauffeur

Gebruik deze Chauffeur voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Chauffeur functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
5.0
Gemiddelde beoordeling
59 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Chauffeur
Bewerk deze sollicitatiebrief

Ga je solliciteren als chauffeur? Dan heb je meer nodig dan een rijbewijs en rijervaring om op te vallen. De andere kandidaten zullen immers dezelfde kwalificaties hebben.

Daarom is een goede sollicitatiebrief een must als het gaat om het maken van een geweldige eerste indruk. Zo’n brief is de perfecte aanvulling op je cv, omdat je daarin je persoonlijkheid kunt laten zien, over je ervaring kunt vertellen en je sterkste punten kunt benadrukken. 

Met een goede sollicitatiebrief val je op bij de HR-manager of bedrijfseigenaar en maak je meer kans om op gesprek te mogen komen. Zo pak je het aan:

Begin je sollicitatiebrief met een goede koptekst

De kop van je sollicitatiebrief heeft twee belangrijke functies. De eerste is om je persoonlijke gegevens en contactgegevens een duidelijke plek te geven. In grote bedrijven kunnen sollicitaties van bureau naar bureau gaan, de recruiter, teamleider, HR-manager: iedereen moet er iets van vinden. Met een duidelijke koptekst is in één oogopslag duidelijk dat het om jouw sollicitatie gaat en zijn je contactgegevens makkelijk te vinden.

Het tweede doel van je koptekst is om een aantrekkelijke en opvallende opmaak toe te voegen aan een verder eenvoudig document. De koptekst is waarschijnlijk de enige plek waar je kleur- of stijlaccenten kunt toevoegen. Houd daarbij rekening met de look en feel van de branding van het bedrijf en kies een lay-out kiezen die geschikt is voor een sollicitatiebrief.

Het doel van deze sectie: zet je naam en contactgegevens centraal en giet het in een aantrekkelijke opmaak.

Een passende aanhef boven je sollicitatiebrief

De aanhef van je sollicitatiebrief is een begroeting van enkele woorden. Toch is het een essentieel onderdeel, met een passende aanhef zet je de toon voor de rest van je brief. Zorg daarom voor een beleefde en respectvolle begroeting, zoals ‘Beste + naam’ of ‘Geachte + naam’. Voorkom dat je brief aanvangt met ‘beste mevrouw of meneer’, bel desnoods het bedrijf om de naam van de selecteur te achterhalen.

Het doel van deze sectie: Je sollicitatiebrief vriendelijk beginnen en indien mogelijk de naam van de personeelsmanager, recruiter of werkgever gebruiken.

Een slimme Chauffeur kiest een opvallende introductie 

De introductie is een belangrijk onderdeel van een professionele sollicitatiebrief. Het is je kans om de aandacht van de werkgever te trekken en hem aan te moedigen om de rest van je brief ook te lezen.

Zorg ervoor dat je inleiding enthousiast en energiek is. Interessante anekdotes, relevante feiten of mooie ambities passen prima in je introductie. 

Houd het wel kort en krachtig, anders bereik je het tegenovergestelde: de lezer gaat zich vervelen en heeft geen zin meer om door te lezen. 

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief chauffeur

Al sinds de krantenwijk in mijn kindertijd, is het nauwkeurig bezorgen van pakketten iets waar ik trots op ben. Daarom heb ik genoten van het rondrijden in bestelbusjes als pakketbezorger bij DPD. Dat werkplezier uitte zich in mooie persoonlijke statistieken: 99,4% tijdige levering en 98,7% klanttevredenheid.

Gekopieerd!

Het doel van deze sectie: de aandacht van de lezer trekken met spannende en interessante informatie die naar de hoofdtekst van je brief leidt.

" Ideeën voor het beginnen van de inleidende alinea voor uw sollicitatiebrief"
Ideeën voor het beginnen van de inleidende alinea voor uw sollicitatiebrief

De hoofdtekst van je sollicitatiebrief bewijst je geschiktheid 

In de hoofdtekst beschrijf je waarom jij de ideale chauffeur bent en past bij het bedrijf. Een handig hulpmiddel daarbij is de STAR-methode. Benoem een Situatie, de vereiste Taak, jouw Actie en het positieve Resultaat van jouw handelen. Kies een recent voorbeeld dat goed past bij de functie waarop je solliciteert. Dan kan de werkgever zich goed voorstellen hoe jij zou functioneren als chauffeur in zijn bedrijf. 

Vertel (in een nieuwe alinea) ook over je staat van dienst, relevante vaardigheden, bijzondere rijbewijzen of aanvullende certificaten en persoonlijke eigenschappen die van pas komen als chauffeur. Dit is niet te plek om bescheiden te zijn, maar je wilt ook niet arrogant overkomen. Kies je woorden zorgvuldig en profileer jezelf als betrouwbaar, stipt en vriendelijk. 

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief chauffeur

Nu ik naar Arnhem ben verhuisd, zoek ik een nieuwe baan als chauffeur bij een bezorgdienst. Het lijkt mij fantastisch om onderdeel te worden van de PostNL-bezorgfamilie. Als je aan iemand vertelt dat er een bezorger voor de deur staat, denken ze automatisch aan PostNL. Het zou een eer zijn om u te vertegenwoordigen.

Mijn rijbewijzen BE, C en D  behaalde ik bij defensie, waar ik enkele jaren werkte in de logistieke hoek. Daarnaast geef ik rijvaardigheidstrainingen voor de ANWB. Ik ben van mening dat je nooit voorzichtig genoeg kunt zijn op de weg en probeer doorlopend mijn vaardigheden verder te verbeteren. 

Klanten verwachten een prettige service rond de levering van hun pakket. Ik neem de volgende vaardigheden mee in een potentiële rol als bezorger bij PostNL:

  • Routeplanning: ik beheers de fijne kneepjes van routeplanning en kan snel schakelen in geval van files of omleidingen.
  • Stipt en vriendelijk: ik stond bij DPD consequent in de top 5% van bezorgers die hoog scoren op klanttevredenheid en nauwkeurig leveren.
  • Technologische skills: ik ben bedreven in het werken met scanners.
Gekopieerd!

Het doel van deze sectie: vertellen over je prestaties en vaardigheden en de werkgever een voorproefje geven van hoe je deze zou toepassen in je nieuwe functie als chauffeur. 

Afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief Chauffeur

Je sollicitatiebrief is bijna klaar. Nu is het moment om je brief beleefd af te sluiten op een manier die de personeelsmanager aanmoedigt om contact met je op te nemen. Dat doe je met een call-to-action. Dat is een zin waarin je nogmaals je interesse voor de baan uit en de werkgever vertelt dat je graag nader kennis wilt maken. 

Je kunt er zelfs voor kiezen om hier nogmaals je telefoonnummer en e-mailadres te noemen, als de ruimte het toelaat. Maak de brief vervolgens af met: “Met vriendelijke groet", en je volledige naam.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief chauffeur

Ik geniet van mijn bezorgrol omdat ik iets bijdraag aan het leven van andere mensen. Ze besparen tijd en geld en hebben een zorg minder als goederen snel, veilig en met een glimlach worden geleverd. Een sollicitatiegesprek voor de baan van bezorger bij PostNL zou de ideale start zijn van mijn leven in het mooie Arnhem. Ik hoop dat we snel persoonlijk kunnen kennismaken. 

Met vriendelijke groet,

Malik Ahrouch 

Gekopieerd!
Mail afsluiten: Wat is een passende afsluiting voor een sollicitatiemail?
Gerelateerde artikelen
Mail afsluiten: Wat is een passende afsluiting voor een sollicitatiemail?

Maak indruk met een goede afsluiting van je e-mail. Schrap die standaard slotzin en schrijf een prikkelende afsluiting. Bekijk hier volop voorbeelden en tips.

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
440.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
280.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
56.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
92.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.300 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
45.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren