1. voorbeelden
 2. Transport en Logistiek
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Voorbeeld sollicitatiebrief Transport en Logistiek

Een goede transport en logistiek sollicitatiebrief schrijven? Deze handleiding doet wat een goed belijnde weg doet voor je dagelijks werk: het wijst je de weg naar je volgende bestemming.
4.1
Gemiddelde beoordeling
72 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Transport en Logistiek
Bewerk deze sollicitatiebrief

Een goede transport en logistiek sollicitatiebrief doet voor jou wat een goed belijnde weg doet voor je dagelijks werk: het wijst je de weg naar je volgende bestemming. Waar wil jij in je carrière naartoe? Waar je ‘drive’ je ook brengt, Cvster.nl is hier om je op weg te helpen.

De uitdagingen binnen de supply chain hebben aangetoond waarom jouw baan zo belangrijk is voor zowel de nationale als mondiale economie. Deze problemen, veroorzaakt door de nasleep van de pandemie en huidige personeelstekorten, betekenen dat een geweldige sollicitatie de deuren zou moeten openen naar een breed aanbod aan carrièreopties, vooral als je een vrachtwagenchauffeur bent.

Wanneer managers op zoek zijn naar transport en logistiek professionals, zoeken ze kandidaten die de verkeersregels begrijpen, maar ook een alternatieve route kunnen vinden wanneer nodig. Hoe maak je dat duidelijk in een document van 400 woorden?

In deze sollicitatiebrief handleiding, samen met het bijbehorende voorbeeld van een transport en logistiek sollicitatiebrief, behandelen we de volgende onderwerpen om je te helpen de beste sollicitatiebrief te ontwerpen:

 • Hoe je het beste sollicitatiebrief format kiest en welke alinea's de sollicitatiebrief moet bevatten.
 • Hoe je het effect van elke sollicitatiebrief alinea optimaliseert (kop, aanhef, intro, hoofdtekst en conclusie).
 • Welke aanpak je moet kiezen bij het schrijven van je sollicitatiebrief.
 • Welke fouten je moet vermijden bij het schrijven van je transport en logistiek sollicitatiebrief.

Laten we beginnen met hoe je jouw sollicitatiebrief voor transport en logistiek opbouwt.

Beste opmaak voor een transport en logistiek sollicitatiebrief

Voordat je eropuit gaat of de route van iemand anders uitstippelt, moet je weten waar je heen gaat. Hetzelfde geldt voor je brief. Voordat je begint met het samenstellen van je transport- en logistiek sollicitatiebrief, moet je weten welke onderdelen het nodig heeft. Zorg ervoor dat je de volgende elementen opneemt:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De aanhef
 • De introductie van de sollicitatiebrief
 • De middelste alinea’s (hoofdtekst van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call to action).

Met dit ene document heb je de kans om te laten zien wat je drijft en hoe je veiligheid combineert met efficiëntie.

Onze uitgebreide sollicitatiebrief handleiding is een prima gids die je zal helpen om alle elementen van je sollicitatie te begrijpen. Ook zal het je specifiek opmaakadvies geven om je beste beentje voor te zetten tijdens je sollicitatie.

Het voorbeeld van een transport en logistiek sollicitatiebrief hieronder geeft een overzicht van hoe je je eigen sollicitatie kunt opstellen:

Aanpasbaar voorbeeld transport en logistiek sollicitatiebrief

Geachte heer De Ruiter

Het is mij ter ore gekomen dat Melis Logistics op zoek is naar een Directeur Transport en Logistiek om hun team te versterken. Ik heb een brede ervaring in de transportsector, waarbij ik de logistiek van transport en de levering van producten heb gecoördineerd. Ik ben goed op de hoogte van de grootschalige operatie die Melis Logistics dagelijks moet uitvoeren en ik kan u verzekeren dat ik over de nodige vaardigheden en ervaring beschik om jullie bedrijf effectief te ondersteunen.

Ik ben zeer bedreven in het coördineren van en schakelen met inkomende en uitgaande transportleveranciers om een tijdige verplaatsing van producten te garanderen. Ik weet dat verschillende bedrijven in de regio afhankelijk zijn van Melis Logistics om hun voorraden te waarborgen. Mijn vermogen om effectief te communiceren en processen te stroomlijnen maakt mij een sterke kandidaat voor deze positie.

Ik zou het geweldig vinden om de kans te krijgen om persoonlijk te bespreken welke waarde ik kan toevoegen aan Melis Logistics. Is er een moment dat we dit gesprek kunnen plannen? Voel u vrij om contact met me op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Paul Verhoeven

Gekopieerd!

Kop van de sollicitatiebrief

Je hebt slechts een paar seconden om de aandacht van de recruiter te trekken, dus begin met een goed ontworpen kop voor je sollicitatiebrief. Houd bij het maken van dit grafische element rekening met twee zaken:

 • Bovenal moet het leesbaar zijn.
 • Maak een stijl die vergelijkbaar is met die van je cv.

Waarom zijn deze zaken zo belangrijk? Ten eerste bevat de kop jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Als een recruiter die gegevens niet kan vinden of lezen, kan jouw zorgvuldig geformuleerde sollicitatiebrief in de prullenbak belanden. Ten tweede vormen je transport en logistiek sollicitatiebrief en cv één compleet pakket, dus je wilt dat ze er ook als zodanig uitzien.

Expert tip

Kom door de ATS

Je bent misschien al bekend met het toevoegen van zoekwoorden en zinnen aan je cv om je kansen te vergroten om langs de Applicant Tracking Systems (ATS) te komen die bij veel middelgrote en grote bedrijven worden gebruikt, maar wist je dat deze algoritmen soms ook sollicitatiebrieven in overweging nemen?

Blijf op een natuurlijke manier schrijven, maar als je manieren vindt om die belangrijke woorden te gebruiken, laat die kans vooral niet liggen!

Het doel van de kop: trek de aandacht van de recruiter terwijl je je contactgegevens toont voor goede bereikbaarheid.

Aanhef van de sollicitatiebrief

Hoe informeel de werkomgeving ook is, je doet er altijd beter aan iets formeler te klinken in je sollicitatiebrief . Daarom raden wij aan te beginnen met "Geachte dhr./mevr./mw. "Achternaam", zoals in onze voorbeelden van sollicitatiebrieven. De combinatie van zakelijke formaliteit en personalisatie zet de toon voor je transport en logistiek sollicitatiebrief.

Als je de naam van de recruiter of je potentiële baas niet kunt achterhalen, kun je "Geachte wervingsteam van (Bedrijfsnaam)" of "Geachte recruiter van (Bedrijfsnaam)" gebruiken.

Het doel van de aanhef van je sollicitatiebrief is: spreek de recruiter persoonlijk aan om hem/haar bij je tekst te betrekken en een professionele toon te zetten voor de rest van je brief.

Aanpasbaar voorbeeld begroeting

Geachte heer De Ruiter

Gekopieerd!

Inleiding van de sollicitatiebrief

Waarom zouden ze jou in dienst nemen? Wat kun jij het bedrijf bieden? Dit moet je als eerste beantwoorden in je introductie. Trek hier stevig aan de rem: als je niet snel begint, leest de recruiter misschien niet verder dan deze eerste alinea.

Besluit van tevoren over de toon die je wilt gebruiken om je belangrijkste boodschap over te brengen. Dit moet consistent blijven in de rest van de brief. Het is het beste om professioneel te blijven, tenzij uit je onderzoek is gebleken dat de bedrijfscultuur erg informeel is. Gebruik krachtige beschrijvingen van je professionele stijl en actiewoorden om je vertrouwen in je vaardigheden over te brengen.

Bekijk de vacature nog één keer en kies een hoogtepunt uit je carrière dat de recruiter vertelt dat je hun pijnpunt kunt verlichten omdat je al uitblinkt in de functie. Geef een overzicht van je carrière (met positieve beschrijvingen van jezelf en je werkstijl) en ga dan in op wat je in de hoofdtekst van je sollicitatiebrief zult behandelen.

Het doel van de inleiding van de sollicitatiebrief: stel een professionele toon op en trek de aandacht van de recruiter met je grootste prestatie, zodat hij/zij verder wil lezen.

Aanpasbaar voorbeeld inleiding

Het is mij ter ore gekomen dat Melis Logistics op zoek is naar een Directeur Transport en Logistiek om hun team te versterken. Ik heb een brede ervaring in de transportsector, waarbij ik de logistiek van transport en de levering van producten heb gecoördineerd. Ik ben goed op de hoogte van de grootschalige operatie die Melis Logistics dagelijks moet uitvoeren en ik kan u verzekeren dat ik over de nodige vaardigheden en ervaring beschik om jullie bedrijf effectief te ondersteunen.

Gekopieerd!

Hoofdtekst van de transport en logistiek sollicitatiebrief

Je bent begonnen aan de reis en hebt nu vrij baan om uit te weiden over je carrière. Het middenstuk (ook wel de hoofdtekst) van je transport en logistiek sollicitatiebrief gaat gedetailleerd in op wie je bent en hoe je je werk aanpakt.

Scan het onderdeel vaardigheden op je cv en kies anekdotes die jouw vaardigheden onderstrepen. Hoe kun je laten zien dat je een uitstekend veiligheidsrecord hebt als je een chauffeur, piloot, scheepsmedewerker of cargo handler bent? Als je in de logistiek werkt, hoe heb je de efficiëntie verbeterd of onder druk gewerkt om de goederen op tijd te leveren? De antwoorden op deze vragen vormen het grootste deel van je hoofdtekst.

Verhoog je kansen op de baan met voorbeelden van de meer extreme situaties die je hebt overwonnen. Het is prima dat je het dagelijkse werk aankunt, maar jouw probleemoplossende vaardigheden en snelle denkvermogen laten recruiters zien dat je alles aankunt.

Expert tip

Gebruik opsommingstekens om 3-4 successen op te sommen in de hoofdtekst van je brief. Dit dient twee doelen:

 • Voeg nadruk toe aan je prestaties
 • Doorbreek grote lappen tekst die de recruiter kunnen afschrikken.

Al je voorbeelden moeten direct verband houden met de functie waarop je solliciteert. De voorbeeldtekst van de transport- en logistiek sollicitatiebrief hieronder laat zien hoe je dit doet. 

Het doel van de hoofdtekst van je sollicitatiebrief: benadruk je vaardigheden aan de hand van voorbeelden van je eerdere successen.

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst

Ik ben zeer bedreven in het coördineren van en schakelen met inkomende en uitgaande transportleveranciers om een tijdige verplaatsing van producten te garanderen. Ik weet dat verschillende bedrijven in de regio afhankelijk zijn van Melis Logistics om hun voorraden te waarborgen. Mijn vermogen om effectief te communiceren en processen te stroomlijnen maakt mij een sterke kandidaat voor deze positie.

Gekopieerd!

Hoe sluit je een sollicitatiebrief af (conclusie en ondertekening)

Je nadert je bestemming, dus haal je voet nog niet van het gaspedaal. De conclusie van je transport en logistiek sollicitatiebrief zal blijven hangen bij de recruiter, dus wek de indruk dat je een uitstekende kandidaat bent en de baan graag wilt hebben.

Hoe doe je dat? Herhaal je belangrijkste boodschap en onthul dan iets over jezelf. Waarom vind je je werk leuk? Welke methoden gebruik je om kalm te blijven onder druk? Hoe ga je te werk om nieuwe vaardigheden te leren? Door één van deze vragen te beantwoorden, geef je recruiters een glimp van je persoonlijkheid en hoe je in de bedrijfscultuur past.

Sluit ten slotte beleefd af met een call to action of een verzoek voor een gesprek, zoals ons voorbeeld van een sollicitatiebrief hieronder doet.

Het doel van het einde van je sollicitatiebrief: herinner de recruiter eraan wat jou een geweldige kandidaat maakt en vraag om een ​​gesprek.

Aanpasbaar voorbeeld conclusie

Ik zou het geweldig vinden om de kans te krijgen om persoonlijk te bespreken welke waarde ik kan toevoegen aan Melis Logistics. Is er een moment dat we dit gesprek kunnen plannen? Voel u vrij om contact met me op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Paul Verhoeven

Gekopieerd!

Tips om fouten in je transport en logistiek sollicitatiebrief te vermijden

 • Schrijf bijna zoals je spreekt. Ja, dit is een formele brief, maar je wilt niet gezwollen of robotachtig klinken. Een brief die natuurlijk klinkt, geeft de recruiter een aanwijzing over je persoonlijkheid.
 • Controleer op spel- en grammaticafouten. Hoewel één kleine fout misschien door de vingers wordt gezien. De hulpmiddelen om je te helpen zijn overal beschikbaar, dus gebruik ze.
 • Houd het kort. Een sollicitatiebrief mag nooit langer zijn dan één pagina. Dat betekent korte voorbeelden gebruiken - niet meer dan een of twee zinnen.
Expert tip

Een opgeruimde en georganiseerde pagina-indeling kan je kilometers vooruit helpen ten opzichte van andere kandidaten die er niet aan dachten een professionele eerste indruk te maken met hun ontwerp. Gelukkig hoef je geen grafisch tovenaar te zijn om dit te bereiken - een eenvoudig sollicitatiebrief-sjabloon doet het werk.

Belangrijkste tips voor een transport en logistiek sollicitatiebrief

 1. Beantwoord de sleutelvraag "waarom zou ik jou in dienst nemen" in je introductie.
 2. Maak een geweldige eerste indruk met je koptekst en lay-out, zoals te zien in ons voorbeeld van een transport- en logistiek sollicitatiebrief.
 3. Gebruik een zelfverzekerde en professionele toon.
 4. Laat je persoonlijkheid zien met een anekdote en je schrijfstijl.
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
54.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
44.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren