1. voorbeelden
 2. Bijenkorf
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Voorbeeld sollicitatiebrief Bijenkorf

Wil jij werken bij de Bijenkorf? Onze voorbeeld sollicitatiebrief voor Bijenkorf en de bijbehorende schrijfgids bezorgen je dat kennismakingsgesprek!
4.4
Gemiddelde beoordeling
65 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Bijenkorf
Bewerk deze sollicitatiebrief

Gebruik deze Bijenkorf voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Bijenkorf functies in 2023. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.

Werken bij de Bijenkorf

Wil jij werken bij het oudste en meest stijlvolle warenhuis van Nederland? Ik heb het over de Bijenkorf natuurlijk! Met 7 vestigingen heeft de Bijenkorf altijd wel vacatures openstaan. En je kunt natuurlijk ook aan de slag op hun hoofdkantoor in Amsterdam of in hun eigen Bijenkorf bakkerij.

Op de website Werken bij de Bijenkorf vind je overzichtelijk alle vacatures. Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Dan kun je eenvoudig een vacature-alert instellen.

Wil je aan de slag bij een Bijenkorf vestiging bij jou in de buurt? Dan hebben zij vacatures in de volgende 5 hoofdcategorieën:

 • Verkoop
 • Weekendhulp
 • Food & Restaurants
 • Management
 • Beveiliging.

Wil je een overkoepelende functie op het hoofdkantoor? Dan kun je aan de slag als bijvoorbeeld inkoper of voorraadplanner. En in de Bijenkorf bakkerij zoeken ze regelmatig patissiers en chocolatiers.

Wat heeft de Bijenkorf jou te bieden?

 • Een salaris op basis van hun eigen cao.
 • Toeslag (in tijd of geld) bij overwerken.
 • Vakantiedagen + 8% vakantiegeld.
 • Jaarlijkse winstdelingsregeling tussen de 2% en 6%.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Persoonlijk vitaliteitsbudget.
 • 20% personeelskorting.
 • 2x per jaar een cadeaubon om representatieve werkkleding te kopen.
 • Toegang tot een leerplatform en doorgroeimogelijkheden.
 • Afhankelijk van je functie: een smartphone van de zaak.

De sollicitatieprocedures bij Bijenkorf

Solliciteren bij de Bijenkorf begint met het uploaden van je cv en een sollicitatiebrief voor Bijenkorf. Dit doe je op hun website Werken bij de Bijenkorf. Bij interesse volgt een kennismakingsgesprek. Voor veel functies (behalve verkoopmedewerkers) volgt nog een tweede gesprek. Is de klik er van beide kanten? Dan mag je op voorwaardengesprek komen.

Aan welke eisen moet je voldoen?

Ga je een sollicitatiebrief voor Bijenkorf schrijven? Dan is het handig om alvast te weten welke eisen zij stellen aan hun personeel. Daar kun je mooi op inspelen in je motivatiebrief.

Omdat de Bijenkorf zoveel verschillende soorten functies heeft (van verkoopmedewerker tot manager en van chocolatier tot beveiliger) zijn de functie-eisen uiteraard afhankelijk van de vacature.

Enkele algemene eigenschappen en vaardigheden die bij Bijenkorf worden gewaardeerd:

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Solliciteer je naar de functie van host? Dan is een extra taal handig!
 • Bereid om in de avonden en weekenden te werken.
 • Flexibel om wisselende diensten te werken.
 • Representatief uiterlijk.

Opbouw sollicitatiebrief Bijenkorf

Een goede sollicitatiebrief bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Jouw Bijenkorf motivatiebrief bevat bij voorkeur de volgende opbouw:

 • Een kopregel met je contactgegevens;
 • Een gepersonaliseerde aanhef;
 • Een pakkende introductie;
 • Een middenstuk waarin je je motivatie toelicht;
 • Een afsluiting met call to action.

Voor een gedetailleerd advies voor elk van deze onderdelen, neem eens een kijkje in ons algemene stappenplan “ Hoe schrijf je een sollicitatiebrief”.

De kopregel van jouw sollicitatiebrief

Als medewerker bij warenhuis Bijenkorf heb je oog voor detail, toch? Laat dat ook terugkomen in je sollicitatiebrief. Er is namelijk één detail dat de meeste mensen vergeten op hun sollicitatiebrief: hun contactgegevens!

‘Maar dat staat al op mijn cv’, hoor ik je denken. Klopt! Hoewel het dubbelop voelt, is het dat zeker niet! Weet dat je cv en motivatiebrief vaak los van elkaar worden gelezen. Misschien wel worden uitgeprint en langs verschillende bureaus gaan. Het is handig om je contactgegevens op beide documenten te vermelden. Zo weet je altijd dat een recruiter snel en eenvoudig contact met je kan opnemen als hij/zij je wil uitnodigen voor een gesprek. Vermeld in je kopregel in ieder geval je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Bijenkorf sollicitatiebrief aanhef

Je scoort direct bonuspunten als je de naam van de recruiter of HR-manager bovenaan je sollicitatiebrief voor Bijenkorf zet. Vooral omdat de meeste van je concurrenten dat niet zullen doen. Bijenkorf zet de naam van de recruiter namelijk niet in hun vacatures.

Een persoonlijke aanhef maakt je brief direct persoonlijk. Mensen vinden het nu eenmaal fijn om hun eigen naam te lezen. Ook is de kans op een reactie groter als je je Bijenkorf sollicitatiebrief begint met een persoonlijke aanhef.

Hoe je de juiste naam achterhaalt? Met een simpel telefoontje kom je vaak een heel eind. Helpt ook dat je niet verder? Dan kun je de aanhef algemener beginnen met ‘Geachte HR-team van de Bijenkorf’ of iets dergelijks.

Sollicitatiebrief Bijenkorf: de introductie

Net als op de werkvloer kun je ook in je sollicitatiebrief een eerste indruk maar één keer maken. Daarom moet de eerste zin meteen pakkend zijn. Een goede openingszin triggert de recruiter om verder te lezen. Weet je met de rest van je brief de recruiter nieuwsgierig te maken naar jouw persoonlijkheid? Dan is de kans groot dat hij/zij je uitnodigt voor een gesprek.

Hoe schrijf je een pakkende openingszin?

 • Begin met een anekdote. Dat kan over een eigen ervaring als klant bij de Bijenkorf zijn, of een eerdere ervaring als verkoopmedewerker / manager / beveiliger, etc.
 • Noem in één pakkende zin wat jij de Bijenkorf te bieden hebt. Met andere woorden: waarom jij dé kandidaat bent voor de functie.
 • Verwijs naar een eerder contactmoment.

Wat je in ieder geval NIET moet doen, is beginnen met een standaard zin als: ‘Ik schrijf u omdat…’. Ze weten immers al waarom je ze schrijft: je reageert op een vacature.

Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Bijenkorf - introductie

Geachte mevrouw Meijer, 

Ik heb al eens eerder bij u gesolliciteerd naar de functie van verkoopmedewerker Beauty & Cosmetica. Vier jaar geleden was ik net te laat en was de functie vergeven. U gaf echter aan dat ik vooral nog eens moest solliciteren als de functie opnieuw vrijkwam. Toen ik de vacature gisteren voorbij zag komen, ben ik direct in de pen geklommen.

Gekopieerd!

Hoofdtekst van je sollicitatiebrief

Na een goed begin, is de rest het halve werk. In 2 of 3 alinea’s ga je dieper in op de inhoud van je sollicitatie. Dit is je kans om te laten zien waarom ze jou bij Bijenkorf moeten aannemen. Neem in ieder geval de volgende 2 punten mee in je sollicitatiebrief voor Bijenkorf.

Expertise

Bijenkorf is een warenhuis dat zijn naam graag hoog wil houden. Daarom moet je als potentiële medewerker natuurlijk wel wat in huis hebben. Leg uit waarom jij een geschikte kandidaat bent.

 • Noem voorbeelden uit je eerdere werkervaring.
 • Benoem eventuele relevante diploma’s of certificaten.
 • Spreek je meerdere talen? Daar zijn ze bij Bijenkorf altijd naar op zoek!

Met andere woorden: leg uit wat jij hen te bieden hebt.

Motivatie

Waarom solliciteer je bij de Bijenkorf en niet bij een andere winkel of warenhuis? Dát is wat een recruiter wil weten. Een massabrief die je naar 10 winkels stuurt, leidt meestal tot een plekje in de prullenbak. Jouw liefde of passie voor de Bijenkorf moet uit je sollicitatiebrief blijken. Doe je dit, dan heb je direct een 1-0 voorsprong op de concurrenten die een meer algemene brief schrijven.

Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Bijenkorf - hoofdtekst

Als je de Bijenkorf binnenstapt, ervaar je direct kwaliteit en luxe. En toch blijven jullie toegankelijk voor een breed publiek. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau of een mooi product voor jezelf, bij jullie loop je altijd wel met iets naar buiten. Ik winkel zelf graag bij de Bijenkorf in Eindhoven en ik vind het heerlijk om te zien met hoeveel productkennis en klasse jullie verkoopmedewerkers hun werk doen. Het is altijd een droom van me geweest om onderdeel uit te maken van zo’n leuk team.

Ik heb ruime ervaring als verkoopmedewerker in de beauty & cosmetica branche. De afgelopen 12 jaar heb ik gewerkt bij Douglas Eindhoven. Als Beauty Advisor heb ik de eerste jaren ontzettend veel kennis opgedaan over mooie merken, maar ook over het geven van persoonlijk advies op het gebied van cosmetica en huidverzorging. 2,5 jaar geleden heb ik promotie gemaakt tot Assistent Storemanager. In deze rol was ik o.a. verantwoordelijk voor het aansturen van het verkoopteam, het doorvoeren van promoties, het behalen van omzetdoelen en het zorgen voor een nette winkel en etalage. Ik zit vol ambitie en ideeën en ik hoop dat ik mijn passie voor beauty bij jullie mag voortzetten.

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief

Jij hebt moeite gestoken in je Bijenkorf sollicitatiebrief, toch? Dan wil je natuurlijk dat de recruiter daar wel iets voor terug doet. Op z’n minst iets laten weten na je sollicitatie.

De goede manier om dat ‘af te dwingen’ is met een sterke call-to-action. Laat in je slotzin nogmaals je enthousiasme blijken voor de functie en eindig met een uitnodiging tot actie.

 • Ik kijk uit naar uw reactie of Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.
 • Neem gerust contact met me op als u vragen heeft n.a.v. mijn sollicitatie.
 • Ik hoop van harte dat ik mijn motivatie mag toelichten in een gesprek.
 • Ik zie uit naar een kennismakingsgesprek.

Daaronder sluit je af met ‘Met vriendelijke groet,’ en vervolgens je voor- en achternaam.

Aanpasbaar voorbeeld sollicitatiebrief Bijenkorf - afsluiting

Ik zie uit naar een kennismakingsgesprek. 

Met vriendelijke groet, 

Ingrid Suijkerbuijk

Gekopieerd!

Laatste tips voor jouw Bijenkorf sollicitatiebrief

Nu je de inhoud van je brief op orde hebt, moet ook de opmaak van je sollicitatiebrief positief opvallen. Bij Bijenkorf houden ze immers wel van een beetje stijl.

Zorg er allereerst voor dat je cv en motivatiebrief dezelfde opmaakstijl hebben. Dus dezelfde accentkleuren en hetzelfde lettertype. Hiermee laat je duidelijk zien dat beide documenten behoren tot één set. Zorg ook voor een fijne leesbaarheid. Dus voldoende marge, een lettergrootte 11 of 12 en een duidelijk leesbaar lettertype.

En zoals al genoemd: een accentkleurtje toevoegen mag! Het laat je brief namelijk opvallen tussen de eenvoudige sollicitatiebrieven van je concurrenten. Is het opmaken van documenten niet je sterkste kant?

Dan ben je bij CVster.nl aan het juiste adres. Met onze online builder vind je tal van bewezen effectieve templates. Zowel voor je motivatiebrief als je cv! Schrijf snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtig template. Wij hebben het opmaakwerk voor je gedaan, jij hoeft alleen nog je gegevens in te vullen.

Succes met solliciteren!

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
450.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
290.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
250.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
63.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
53.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.900 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
36.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
94.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
46.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
20.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
110.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren