1. voorbeelden
 2. Delhaize
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Voorbeeld sollicitatiebrief Delhaize

Gebruik deze Delhaize voorbeeldbrief om jouw sollicitatie af te ronden en ga voor de droombaan - geen frustratie, geen giswerk. Deze voorbeeldbrief is speciaal ontworpen voor Delhaize functies in 2024. Maak gebruik van onze voorbeeldzinnen en professionele opmaak om binnen enkele minuten jouw perfecte sollicitatiebrief te downloaden.
4.6
Gemiddelde beoordeling
20 mensen die het al beoordeeld hebben
Voorbeeld sollicitatiebrief Delhaize
Bewerk deze sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief Delhaize 

Sta jij te trappelen om bij Delhaize aan de slag te gaan? Delhaize heeft meerdere winkelformules en is werkgever van ruim 15.000 medewerkers. Die werken in uiteenlopende functies in de Delhaize winkels, distributiecentra en op het hoofdkantoor. 

Ga jij solliciteren op een baan bij Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize of Shop & Go? Dan lees je hier hoe je een overtuigende sollicitatiebrief schrijft voor deze interessante werkgever.

In deze handleiding sollicitatiebrief Delhaize helpen we je met je sollicitatie bij Delhaize. We laten je zien hoe je een sollicitatiebrief schrijft die laat zien waarom jij een geschikte kandidaat bent voor de job. En brief die de recruiter toont welke persoonlijke eigenschappen kenmerkend zijn voor jou. 

Expert tip

CVster.nl is een hulpbron voor werkzoekenden. We zijn er voor alle branches en alle carrièreniveaus. Bekijk ons stappenplan sollicitatiebrief schrijven of bekijk onze verzameling aanpasbare voorbeeld sollicitatiebrieven en schrijfgidsen voor specifieke beroepen. 

Benoem jouw motivatie voor werken bij Delhaize je sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief is de begeleidende brief die je met je cv meestuurt. Daarin geef je in 250 tot 400 woorden aan waarom je bij de Delhaize wilt werken en wat jouw motivatie voor de job is. 

De vijf waarden van Delhaize zijn: samen, inspiratie, eenvoud, behulpzaamheid en magie. Herken jij je in één of meer waarden, neem dat dan zeker mee in je sollicitatiebrief. Gebruik het als kapstok om jouw persoonlijkheid te schetsen. Stel jezelf vragen als:

 • Wie ben jij en waar sta je voor?
 • Wat voor een medewerker haalt Delhaize in huis als ze jou aannemen?

Vind je het lastig om de link te leggen tussen jou als persoon en de baan bij Delhaize? Lees dan ons blog over motivatie eens, daarmee doe je vast ideeën op.

Werken bij Delhaize – lees je in 

Een goede sollicitatiebrief is afgestemd op het bedrijf waar je gaat solliciteren. Lees je in en zorg dat je Delhaize alvast een beetje leert kennen. Dat gaat het makkelijkst via hun speciale website voor werkzoekenden. Op die website plaatsen zij vacatures, vertellen ze over de bedrijfscultuur en geven ze je 5 redenen om bij Delhaize te komen werken.

Heb je een leuke vacature gevonden? Dan kan je eenvoudig online solliciteren via een beknopt sollicitatieformulier. Even je cv en sollicitatiebrief mee uploaden en je bent klaar. Maar ja, dan moet je die natuurlijk wel eerst geschreven hebben!

Laten we dus gauw verder gaan met de tips voor een Delhaize sollictatiebrief. 

Opbouw sollicitatiebrief Delhaize

Net als een cv, kent ook een sollicitatiebrief een vaste opbouw. Die vaste elementen van een sollicitatiebrief geven je houvast bij het schrijven. Dit zijn de 5 onderdelen van een goede sollicitatiebrief:

 • De kop van de sollicitatiebrief
 • De begroeting / aanhef
 • De introductie van je sollicitatiebrief
 • De middelste alinea's (hoofdgedeelte van de brief)
 • De laatste alinea van je sollicitatiebrief (conclusie en call-to-action)
 • Schrijf een beknopte sollicitatiebrief en laat in zo’n 250 à 400 woorden zien wat je Delhaize te bieden hebt.
Voorbeeld

Mattias Mondelaers

Beenhouwer 

[email protected]

+ 32 15 27 55 83  

Mechelsesteenweg 116 

B-2860 Sint-Katelijne-Waver

Geachte heer Van Hecke,

Als leerling beenhouwer bij Delhaize locatie Sint Kathelijne Waver ben ik gegrepen door het vak en inmiddels ben ik assistent beenhouwer. Dagelijks met kwaliteitsvlees werken en onze klanten mooie ambachtelijke producten bieden, vind ik magisch en inspirerend. 

Binnenkort verhuis ik naar Antwerpen en in mijn nieuwe woonplaats wil ik graag weer bij Delhaize aan de slag. Ik zie dat als mooi moment om meteen de stap te maken naar de rol van beenhouwer. Ik heb inmiddels volop ervaring met gehakt en worsten maken, vlees versnijden, bbq spiesen samenstellen en filet americain prepareren. Ook vlees inpakken en mooi presenteren in de toonbank hoorde bij mijn taken. Voedselveiligheid en het voorkomen van derving zijn daarbij erg belangrijk, dus werk ik netjes, hygiënisch en efficiënt. 

Mijn droom is om binnen Delhaize door te groeien naar eerste beenhouwer en daarna naar de rol van chef beenhouwer. Dan kan ik nieuwe beenhouwers kan opleiden en samen met het team vormgeven aan een goed georganiseerde werkplaats waar de beenhouwers met plezier en passie aan mooie producten werken. 

Met 4 jaar Delhaize-ervaring op zak, verwacht ik vanaf mijn eerste werkdag van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het beenhouwersteam in Antwerpen. Ik kijk ernaar uit om persoonlijk kennis te maken en te ontdekken hoe ik kan helpen de vleesafdeling naar een hoger plan te tillen.

Met vriendelijke groet,

Mattias Mondelaers

Gekopieerd!

Sollicitatiebrief koptekst

Als je solliciteert met een krachtige sollicitatiebrief, zal de recruiter van Delhaize direct contact met je willen opnemen. De koptekst maakt het makkelijk om je meteen even te bellen of je een uitnodiging voor een kennismaking te mailen. Je contactgegevens staan immers overzichtelijk op een logische plek. De recruiter kan zo eenvoudig doorpakken op je sollicitatie. 

De koptekst van je sollicitatiebrief heeft twee functies:

 • je naam, functietitel, e-mailadres en telefoonnummer makkelijk vindbaar maken.
 • een opvallend design meegeven aan je brief.

Sollicitatiebrief begroeting

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor zoiets simpels als de aanhef van je brief. Mensen lezen graag hun eigen naam. Logisch, een persoonlijke begroeting is een veel warmere intro dan het ouderwetse 'Geachte heer of mevrouw'. Doe de recruiter dus een plezier, en neem de moeite om de juiste naam in de aanhef van je brief te zetten. 

Aanpasbaar voorbeeld aanhef sollicitatiebrief Delhaize

Geachte heer Van Hecke,

Gekopieerd!

Introductie sollicitatiebrief: een goede openingszin voor je brief

Start met een leuke, enthousiaste openingszin. Na een goede introductie is de kans groot dat de rest van je sollicitatiebrief met aandacht wordt gelezen. 

Gebruik energieke, levendige taal waaruit enthousiasme en werklust blijkt. Pas er wel voor op dat je niet te amicaal of arrogant klinkt. Zet vanaf het begin de juiste toon en onderscheid jezelf van andere kandidaten.

Maak ook duidelijk op welke functie je solliciteert en noem jouw belangrijkste kwalificaties voor de baan. Het doel van de introductie is dat je de recruiter prikkelt met informatie en een scheutje persoonlijkheid die samen uitnodigen tot verder lezen.

Aanpasbaar voorbeeld introductie sollicitatiebrief Delhaize

Als leerling beenhouwer bij Delhaize locatie Sint Kathelijne Waver ben ik gegrepen door het vak en inmiddels ben ik assistent beenhouwer. Dagelijks met kwaliteitsvlees werken en onze klanten mooie ambachtelijke producten bieden, vind ik magisch en inspirerend.

Gekopieerd!

Hoofdtekst - de middelste alinea’s van je sollicitatiebrief

Na de introductie volgt de hoofdtekst van twee à drie alinea's. Daarin laat je zien dat je aan de functie-eisen voldoet. 

 • Solliciteer je bijvoorbeeld op een baan als winkelmedewerker, vertel dan over jouw ervaring met kassasystemen en klantcontacten.
 • Heb je je oog op een baan als Supply Chain Manager laten vallen? Benadruk dan het succes van jouw cross-departementale project op het end-to-end supply chain proces en gebruik cijfers en feiten om je verhaal concreet te maken.

In de hoofdtekst van je sollicitatiebrief kun je ook laten zien dat je goed kunt samenwerken. Want je hebt altijd met collega’s te maken. Ontstaan er operationele problemen? Dan los je die als team op. En uiteraard spring je bij indien je collega’s je nodig hebben.

Onthoud dat je brief niet moet gaan over waarom jij een baan verdient, maar over hoe jij het bedrijf kunt helpen. Bijvoorbeeld door de handen uit de mouwen te steken, efficiënt en nauwkeurig te werken en een betrouwbare, enthousiaste collega te zijn. Benadruk hoe jij hen kunt helpen, niet hoe zij jou kunnen helpen.

Schets een werksituatie die aansluit op je toekomstige rol bij Delhaize. Vertel wat je deed en hoe het afliep aan de hand van de STAR-methode: benoem de ​​Situatie en jouw Taak daarin en vertel over de Actie die je hebt ondernomen om een ​​positief Resultaat te creëren. 

Sta in het middelste deel van je sollicitatiebrief ook stil bij je interesse in Delhaize. Waarom is juist Delhaize zo’n aantrekkelijke werkgever voor jou? Leg daarbij ook uit met welke kennis, ervaring en kwaliteiten je kunt bijdragen aan de vraagstukken die spelen binnen Delhaize en bij de specifieke functie. Met een goede hoofdtekst overtuig je de recruiter ervan dat jij een uitstekende aanwinst zal zijn voor Delhaize. 

Aanpasbaar voorbeeld hoofdtekst sollicitatiebrief Delhaize

Binnenkort verhuis ik naar Antwerpen en in mijn nieuwe woonplaats wil ik graag weer bij Delhaize aan de slag. Ik zie dat als mooi moment om meteen de stap te maken naar de rol van beenhouwer. Ik heb inmiddels volop ervaring met gehakt en worsten maken, vlees versnijden, bbq spiesen samenstellen en filet americain prepareren. Ook vlees inpakken en mooi presenteren in de toonbank hoorde bij mijn taken. Voedselveiligheid en het voorkomen van derving zijn daarbij erg belangrijk, dus werk ik netjes, hygiënisch en efficiënt.

Mijn droom is om binnen Delhaize door te groeien naar eerste beenhouwer en daarna naar de rol van chef beenhouwer. Dan kan ik nieuwe beenhouwers kan opleiden en samen met het team vormgeven aan een goed georganiseerde werkplaats waar de beenhouwers met plezier en passie aan mooie producten werken.

Met 4 jaar Delhaize-ervaring op zak, verwacht ik vanaf mijn eerste werkdag van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het beenhouwersteam in Antwerpen. Ik kijk ernaar uit om persoonlijk kennis te maken en te ontdekken hoe ik kan helpen de vleesafdeling naar een hoger plan te tillen.

Gekopieerd!

Afsluiting sollicitatiebrief Delhaize

De afsluiting van je sollicitatiebrief gebruik je voor een positieve call-to-action. Wees enthousiast, maak nogmaals je interesse in de functie duidelijk en probeer ook in de conclusie van je brief de nieuwsgierigheid te prikkelen. Nodig de recruiter uit om contact op te nemen en nader kennis te maken. Eventueel kun je de lezer hier ook bedanken voor zijn tijd. 

Eindig je brief vervolgens met een respectvolle ondertekening die past bij de aanhef van je brief. Je zit altijd goed met een eenvoudig “Met vriendelijke groet”, gevolgd door een enter zodat je voor- en achternaam op de regel eronder komen. Een handtekening is niet nodig bij een digitale sollicitatie. Solliciteer je met een papieren versie van je sollicitatiebrief, dan onderteken je wel met je handtekening.

Aanpasbaar voorbeeld afsluiting en ondertekening sollicitatiebrief Delhaize

Met 4 jaar Delhaize-ervaring op zak, verwacht ik vanaf mijn eerste werkdag van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het beenhouwersteam in Antwerpen. Ik kijk ernaar uit om persoonlijk kennis te maken en te ontdekken hoe ik kan helpen de vleesafdeling naar een hoger plan te tillen.

Met vriendelijke groet,

Mattias Mondelaers

Gekopieerd!
" Vragen die je kunt stellen voor feedback over je sollicitatiebrief"
Vragen die je kunt stellen voor feedback over je sollicitatiebrief

Aan de slag met je sollicitatiebrief voor Delhaize

Niet alleen de inhoud, ook de opmaak van je sollicitatiebrief is belangrijk. Gebruik een professionele template en online tool om een mooi opgemaakte brief te creëren. 

Expert tip

Met CVster.nl schrijf je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een prachtige template. Ga aan de slag en ontdek het gemak van de tekstsuggesties en opmaakmogelijkheden in onze online builder voor cv’s en sollicitatiebrieven. 

Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Maak jouw sollicitatiebrief in 15 minuten
Krijg de baan met onze gratis sollicitatiebrief templates. En er is meer! Met 17 andere krachtige carrièretools maak je meer dan een sollicitatiebrief.
Maak een sollicitatiebrief

Gratis professioneel ontworpen templates

Met meer dan 17 miljoen cv's en sollicitatiebrieven is CVster.nl de beste online carrièremaker die ervoor zorgt dat je op de 'ja' stapel belandt.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm cover_letter template
Stockholm
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York cover_letter template
New York
440.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen cover_letter template
Wenen
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney cover_letter template
Sydney
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon cover_letter template
London
280.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin cover_letter template
Dublin
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou cover_letter template
Moskou
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid cover_letter template
Madrid
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago cover_letter template
Santiago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore cover_letter template
Singapore
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo cover_letter template
Oslo
56.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town cover_letter template
Cape Town
7.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs cover_letter template
Parijs
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin cover_letter template
Berlin
92.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève cover_letter template
Genève
3.300 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver cover_letter template
Vancouver
45.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio cover_letter template
Tokio
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan cover_letter template
Milan
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon cover_letter template
Lissabon
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona cover_letter template
Barcelona
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago cover_letter template
Chicago
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio cover_letter template
Rio
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome cover_letter template
Rome
5.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston cover_letter template
Boston
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto cover_letter template
Toronto
100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren