Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Hoe vraag je subtiel arbeidsvoorwaarden aan recruiters?

Hoe stuur je het gesprek richting dat voorwaardenpakket? En hoe haal je het meeste uit zo’n arbeidsvoorwaardengesprek zonder je uit de markt te prijzen? Lees verder voor de antwoorden
Lees meer

Zelf pensioen opbouwen als je werkgever dat niet voor je doet

Als jij voor bedrijf werkt waar je geen pensioen opbouw, moet je dus zelf een oplossing voor je pensioen bedenken. Dus hoe doe je dat, zelf je pensioen opbouwen?
Lees meer

Salarisonderhandelingen: zó scoor je duizenden euro’s extra op jaarbasis

In dit artikel laten we je zien dat loonsonderhandelingen helemaal niet zo eng hoeven te zijn. Want het begint vaak met het wegnemen van die mentale blokkade. En in plaats van je te overweldigen met een waslijst aan do’s en don’ts, geven we je slechts één regel waar je je aan dient te houden
Lees meer

Digitale nomade in loondienst? Deze werkgevers moedigen je aan om de wereld rond te reizen.

Dankzij internet is werkend reizen al een tijdje mogelijk. Maar om tot het selecte gezelschap van digitale nomaden te behoren hoef je niet langer een online onderneming te hebben of freelancer met IT-skills te zijn. Want ook in loondienst zijn er tegenwoordig genoeg opties voor reislustige millennials zoals jij.
Lees meer

Faillissement Onderzoek

In 2015 gingen twee grote Nederlandse ketens failliet, namelijk Schoenenreus en V&D. Duizenden werknemers kwamen hierdoor op straat te staan. Helaas komt het vaker voor dat ketens en bedrijven hun deuren moeten sluiten en dat werknemers noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan.
Lees meer

Bijbanen onderzoek 2017

CVster dook dit jaar opnieuw in duizenden cv’s van jongeren. In totaal werden 63.371 cv’s geanalyseerd. De opvallendste onderzoeksresultaten van dit jaar zijn:
Lees meer

Baanwissel onderzoek onder Nederlanders 2017

Ieder jaar denken veel Nederlanders aan het wisselen van baan. Om de reden hiervoor in kaart te brengen heeft CVSter onderzoek gedaan onder 1.024 Nederlanders.
Lees meer

De niet te onderschatten invloed van een fijne werkplek

Wanneer je naar een nieuwe baan solliciteert, is de kans groot dat je de functie en het bedrijf idealiseert. Maar wanneer je eenmaal binnen bent, zul je vanzelf ontdekken dat er ook nadelen aan jouw nieuwe werk kleven. Misschien bemerk je fricties tussen collega’s, blijkt die dagelijkse rit toch best lang, of is jouw werkplek niet comfortabel.
Lees meer

Omscholen tot programmeur

Wie had dat durven denken: de nerds die vroeger met hun spelcomputers speelden en met programmeertalen speelden (terwijl vriendjes de geneugten van de puberteit ontdekten), zijn nu de helden van de arbeidsmarkt.
Lees meer

In 7 stappen werk vinden via Twitter

Dat de social media een steeds grotere invloed op ons leven hebben, zal niemand ontkennen. Als we met vrienden een avondje uit willen, spreken we een plaats en tijdstip af via WhatsApp. Vakantiefoto’s en kattenvideo’s bekijken we op Facebook en op Linkedin flirten we met potentiële werkgevers en klanten. Maar hoe zit dat eigenlijk met Twitter? In deze blogpost leer je hoe mensen werk vinden via Twitter. We geven je praktische tips waarmee je jouw Twitter-account slimmer beheert en het juiste imago uitstraalt. Niet alleen maken we het makkelijker voor je om potentiële werkgevers te zoeken, ook ontdek je hoe ze vanzelf naar jou toe kunnen komen.
Lees meer