1. Blog
  2. CV
  3. De beste cv-sjablonen van 2024
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

De beste cv-sjablonen van 2024

18 minuten leestijd
De beste cv-sjablonen van 2024
Kunstwerk door:Olya Levina
Heb je een cv nodig? Maak het jezelf makkelijk en gebruik een cv sjabloon. Dan weet je zeker dat alle belangrijke zaken erin staan en zit je niet eindeloos te stoeien met de opmaak. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een sjabloon.

Snel een goed cv nodig? Gebruik een cv-sjabloon!

De meeste mensen vinden het een hele opgave om hun cv op papier te krijgen. Geldt dat ook voor jou, dan helpt het om een sjabloon te gebruiken waarin je je cv maakt. Want met een goed cv-sjabloon schrijf je snel en makkelijk een overtuigend cv. Alle belangrijke elementen zitten erin en de opmaak van je cv staat automatisch goed. 

  1. cv-sjabloon kiezen
  2. cv maken
  3. cv downloaden.

Handig!

Maar wat maakt een cv-sjabloon het beste sjabloon voor jouw sollicitatie? Dat lees je in dit artikel. We leggen uit:

  • waar je op moet letten bij het kiezen van een sjabloon,
  • hoe je Word cv-sjablonen gebruikt,
  • welk type cv-sjabloon past bij jouw situatie, en…
  • we sluiten af met de meest gekozen cv-sjablonen van CVster.nl

Wil je jouw cv over 5 minuten klaar hebben? Klik dan door naar de cv-maker van CVster.nl. Snel en eenvoudig in gebruik. Volop tekstsuggesties en een onweerstaanbaar design. Bekijk onze cv-sjablonen en maak jouw cv.

Wat is het beste sjabloon voor een cv?

Dat hangt af van je werkervaring. Je curriculum vitae is eigenlijk jouw persoonlijke marketing tool. Een document waarmee je jezelf onder de aandacht brengt van werkgevers, recruiters en/of HR-managers. Na het lezen van jouw cv moeten ze overtuigd zijn van jouw kwaliteiten en je willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. 

Bij het kiezen van een cv-sjabloon moet je rekening houden met het soort cv dat je wilt maken. Daarover straks meer. 

Verder is het van belang dat het sjabloon past bij wie jij bent. Ben je een sprankelende persoonlijkheid? Dan is een degelijk (lees: saai) sjabloon niet de beste keuze om jou goed uit de verf te laten komen. 

Ook de vacature waarop je solliciteert speelt mee. Betreft het een functie bij een creatief marketing bureau? Dan kies je voor die sollicitatie een ander sjabloon dan voor je sollicitatie bij de overheid.

Welk cv-sjabloon je ook kiest, deze elementen zijn absoluut onmisbaar:

  • Ruimte voor je contact gegevens, persoonlijk profiel, werkervaring, opleidingen en vaardigheden.
  • Een overzichtelijk en makkelijk leesbaar design
  • De mogelijkheid het cv te gebruiken in Word (voor ATS) en in pdf formaat.
Wel

Je keuze voor een cv-sjabloon baseren op de vacature en het bedrijf.

Niet

Voor elke sollicitatie hetzelfde cv-sjabloon gebruiken.

Verschillende soorten cv’s 

Omdat een cv perfect moet aansluiten bij jouw omstandigheden, is het niet ‘one size fits all’. Wat voor je beste vriend een geweldig sjabloon is, past misschien niet bij jou en jouw situatie. 

We hebben de verschillende typen cv-sjablonen op een rijtje gezet. Check hieronder welk type cv-sjabloon het beste past bij jouw werkervaring en carrièreplannen:

Chronologisch CV – gebaseerd op je werkervaring

Dit cv-sjabloon legt de nadruk op je werkverleden. Je vorige functies staan overzichtelijk gepresenteerd, de meest recente bovenaan. Perfect voor mensen met een aantal jaar werkervaring en/of een mooi carrièreverloop in een bepaalde branche. 

Vaardigheden CV – gebaseerd op je vaardigheden

Heb je weinig werkervaring, gaten in je cv, werk je als freelancer of maak je een carrièreswitch? Kies dan voor een cv-sjabloon dat de nadruk legt op jouw vaardigheden. Er is dan alle ruimte om jouw talenkennis, software skills, project management ervaring en leidinggevende vaardigheden te benadrukken.

Studenten CV – gebaseerd op je opleiding

Een cv-sjabloon speciaal voor starters op de arbeidsmarkt! Want als je net bent afgestudeerd dan heb je nog niet veel werkervaring. In dit type cv laat je zien welke studies je gedaan hebt, wat je precies geleerd hebt en sla je de brug naar het toepassen van deze kennis in een toekomstige baan. 

Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen
Gerelateerde artikelen
Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen

Je studententijd zit erop en je bent klaar voor je eerste echte baan. Hoe maak je als starter op de arbeidsmarkt een overtuigend cv? Wijs op je potentieel en laat je persoonlijkheid schitteren.

Ga voor elke sollicitatie na welk soort cv jou het beste resultaat zal opleveren. Laat je cv aansluiten bij de functieomschrijving en het bedrijf. De ene keer benadruk je jouw ervaring met een specifieke doelgroep, de andere keer je kennis van een belangrijk softwarepakket.

Hoe maak ik snel en gratis een professioneel cv?

Met de gratis cv sjablonen van CVster.nl natuurlijk! We sommen nog even op waarom vele miljoenen mensen wereldwijd met onze sjablonen en voorbeeld cv’s werken:

  1. Prachtige gratis cv sjablonen
  2. Sjablonen en tekstsuggesties zijn getest door recruiters.
  3. Een makkelijke en snelle online tool om jouw cv mee te maken.
  4. Tekstsuggesties zodat je genoeg inspiratie hebt om door te schrijven.
  5. Een spellingschecker zodat je solliciteert met een foutloos cv.
  6. Professionele designs die je ook nog eens kunt aanpassen naar je eigen smaak.
  7. Eenvoudig je cv afdrukken vanuit je browser.
  8. Te downloaden als Microsoft Word document of als pdf-bestand (premium optie).
  9. Al je cv’s, sollicitatiebrieven en interessante vacatures geordend in onze Sollicitatietracker (premium optie).
  10. Solliciteren vanuit onze Sollicitatietracker zodat je kunt volgen wanneer en waar je cv wordt bekeken (premium optie).
  11. Een supersnelle klantenservice die je vragen vakkundig beantwoordt.

Heb ik een cv sjabloon nodig voor mijn cv?

Je kunt natuurlijk met een blanco Word-document beginnen, maar je zal niet de eerste zijn die meteen in een writer’s block schiet. Niets zo frustrerend als een blanco pagina en geen inspiratie. En dat is waar een cv sjabloon uitkomst biedt. Je ziet meteen wat er allemaal in je cv moet staan en op welke plek. 

Als je een cv sjabloon van CVster.nl gebruikt, krijg je extra hulp in de vorm van tekstsuggesties. Deze teksten hebben we samen met recruiters geschreven, ze zijn dus gecheckt door dé cv-experts! 

Het leuke van de tekstsuggesties is dat het niet uitmaakt of de suggestie bij je past of niet. Als het bij je past, dan neem je hem over en personaliseer je de tekst. Als het niet bij je past, dan weet je meestal meteen wat je daar wél wilt opschrijven. Die tekst schud je dan zo uit je mouw.

Expert tip

Met cv-sjablonen vol tekstsuggesties voorkom je een writer’s block én weet je zeker dat je schrijft op een manier die de aandacht van recruiters en werkgevers trekt. 

Wat is een LaTeX cv?
Gerelateerde artikelen
Wat is een LaTeX cv?

Je kunt een cv op meerdere manieren mooi vormgeven. Bijvoorbeeld met een LaTeX cv template, al is dat in Nederland niet heel gangbaar. Hier lees je wat een LaTeX cv is en of het bij jou past.

Hoe maak je een gratis cv met een Word-sjabloon?

In Microsoft Word vind je vele sjablonen voor je cv. In dit artikel over Word-sjablonen vertellen we je hoe je met de sjablonen van Microsoft Word een cv maakt. De korte versie is:

  1. ga naar Microsoft Word
  2. klik op ‘Bestand’ en kies voor ‘Nieuw’
  3. typ ‘cv’ in de zoekbalk en druk op enter
  4. scroll door de cv-sjablonen en kies een ontwerp.
  5. Word zet het sjabloon voor je klaar in een nieuw document
  6. voer jouw gegevens in en sla je werk op als je klaar bent

Uiteraard kun je ervoor kiezen om een volledig gratis Word cv-sjabloon te gebruiken. We weten dat veel van onze CVsterren eerst de mogelijkheden van Microsoft Word verkend hebben. De 3 redenen dat ze toch uitkwamen bij onze cv templates? Gebruiksgemak, gebruiksgemak en gebruiksgemak. 

In 5 stappen je cv updaten 2024
Gerelateerde artikelen
In 5 stappen je cv updaten 2024

Je cv is een dynamisch document. Het ontwikkelt zich gedurende je carrière. Je cv updaten en bijwerken is een fluitje van een cent anno 2024. Volg de 5 stappen uit dit artikel, kijk terug op wat je hebt bereikt en geniet van je eigen prestaties.

Deze 5 cv-sjablonen zijn onze favorieten voor 2024

Dit zijn ze, onze favoriete cv sjablonen waar mee je snel en simpel jouw cv maakt. Het zijn niet de 5 beste sjablonen, want onze 27 templates zijn namelijk allemaal even goed ;-) 

Laat je inspireren en ga aan de slag!

Favoriet cv-sjabloon nummer 1

Een fris design met een overzichtelijke indeling.

 

Favoriet cv-sjabloon nummer 2

Opvallende, moderne kop. De twee kolommen zorgen voor een professionele uitstraling.

 

Favoriet cv-sjabloon nummer 3

Strakke vormgeving met een warme, persoonlijke uitstraling.

 

Favoriet cv-sjabloon nummer 4

Eigentijds, minimalistisch, smaakvol.

 

Favoriet cv-sjabloon nummer 5

Degelijke uitstraling, onder het motto less is more.

 

Bekijk meer dan 60 voorbeelden van uitgewerkte cv’s

We hebben >60 voorbeeld cv’s voor je uitgewerkt, van verschillende beroepen. Zie je een voorbeeld dat perfect aansluit bij jouw situatie? Klik er dan op en bewerk het voorbeeld cv. Alle info verschijnt dan in de editor. Je hoeft het alleen nog maar aan te passen naar jouw situatie en af te stemmen op de vacature die je gezien hebt. Succes met solliciteren! 

Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden
Gerelateerde artikelen
Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden

De ultieme handleiding voor het maken van je cv! Hier vind je alle tips, tools, templates en voorbeelden die je nodig hebt om een overtuigend cv te schrijven.

Klaar om jouw favoriete cv-sjabloon te downloaden?

Start vandaag nog met jouw cv!
Kies uit de 27 cv sjablonen van CVster.nl een cv design dat past bij jouw persoonlijkheid. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Deel dit artikel
Verder lezen
Carriere19 minuten leestijd
Ontslag nemen: Dit moet je weten
Ontslag nemen: Dit moet je weten
CV8 minuten leestijd
Bezit van een auto op je CV vermelden?
Bezit van een auto op je CV vermelden?
Carriere21 minuten leestijd
Competenties in cv, sollicitatiebrief en werksituaties
Competenties – Zo onderscheid je jezelf van de rest
Carriere10 minuten leestijd
Mentaal sterker worden - tips voor mentale kracht
Mentaal sterker worden - tips voor mentale kracht
Alles Doorbladeren
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren