Succesvolle CV templates

Elke cv template is ontworpen door professionals en volgt de ongeschreven regels waar werkgevers op letten. Val op en word sneller aangenomen met onze bewezen effectieve cv templates.

Onze rating bij Trustpilot

4.5 van 5
gebaseerd op 6.664 reviews
Hele behulpzame en intuïtieve manier om…
Hele behulpzame en intuïtieve manier om een CV op te stellen. Voor de prijs is het een prima alternatief alleen niet vergeten dat het na 1 week overschakelt op een betaald abonnement.
Ferris Bueller • 3 dagen geleden
Eenvoudig te ontwerpen professionele CV
CVster.nl geeft veel mogelijkheden om je persoonlijke CV neer te zetten. Het is eenvoudig en erg professioneel!
H Schippers • 7 dagen geleden
Fijne software en erg makkelijk om een…
Fijne software en erg makkelijk om een degelijke cv in elkaar te zetten.
Thomas J Splinter • 7 dagen geleden
Geweldig dat het gratis is
Geweldig dat het gratis is! Heel handig en intuïtief in het gebruik.
Linda Hofman • 8 dagen geleden
Hele prettige site
Hele prettige site. Als je inloggegevens aanmaakt, kun je altijd nog bij jouw eerder gemaakte CV.
Anne-Fleur • 21 dagen geleden

Hoe kies je de perfecte cv template?

Van een hoger salaris tot het ontwikkelen van nieuwe skills, een nieuwe baan opent een wereld aan mogelijkheden. Voor het binnenhalen van die nieuwe baan heb je in deze competitieve arbeidsmarkt een goed cv nodig. Een cv maken doe je snel en eenvoudig met een ijzersterke cv template of cv sjabloon. 

CVster.nl staat voor je klaar met tips en adviezen. Wij helpen je met het schrijven van een krachtig  cv dat jouw sterkste eigenschappen laat zien. Dat vergroot jouw kansen om te worden aangenomen!

Hoe werkt het?

We snappen dat een banenjacht stressvol kan zijn. Het is onze missie om jouw sollicitatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat doen we met de beste cv templates die je met onze handige  online cv-maker snel vult met jouw gegevens. Eenmaal ingelogd kun je jouw cv gratis downloaden als een .txt-bestand, Word document of als .pdf.

Een perfect cv template of cv sjabloon kiezen kan overweldigend zijn. Daarom geven wij je 10 tips voor het kiezen van de perfecte cv template: een cv template die goed bij jou past en die je unieke persoonlijkheid laat stralen.

cv template

 

Wat is een cv template?

Een cv template (of cv sjabloon) is een vooraf opgemaakt document waarin je jouw gegevens invult. De cv template regelt de belangrijke (tijdrovende!) zaken zoals de lay-out, marges, lettertype, kleuren en regelafstanden. Je kiest een cv template die je mooi vindt en vult simpelweg je personalia, persoonlijk profiel, werkervaring, vaardigheden en opleidingen in. 

Superhandig, dus waar wacht je op? Ga aan de slag met onze online cv’s en cv templates. De onderstaande 10 tips helpen je op weg om de beste cv template te kiezen en daarmee jouw droombaan in de wacht te slepen. Laten we beginnen!

Top 10 tips voor het kiezen van een cv-template

 • Ken de standaarden binnen jouw branche.
 • Onderzoek de tone of voice en bedrijfscultuur van de organisatie.
 • Bepaal hoe je jezelf wilt presenteren.
 • Denk na over welke onderdelen van je cv het belangrijkste zijn voor je carrière.
 • Denk na waar je de meeste ruimte nodig hebt voor tekst.
 • Beoordeel de lay-out en de aantrekkingskracht van de template.
 • Kies voor een stijl en kleuren die geschikt zijn voor jouw branche.
 • Controleer of je genoeg ruimte hebt voor een foto of logo, indien nodig.
 • Kijk welk onderdeel het meest in het oog springt en zorg ervoor dat deze aan jouw eisen en wensen voldoet.
 • Kies voor een cv dat past bij jouw persoonlijke stijl en waarbij jij je goed voelt.

Als er één template was die voor iedereen werkt, zou onze website veel, veel kleiner zijn. Maar de realiteit is dat er keuze in cv templates nodig is. Zo kan elke kandidaat een cv maken dat past bij zijn of haar unieke persoonlijkheid. En hoe mooi alle templates ook zijn, een recruiter wil niet 100 keer dezelfde template zien. Uiteindelijk is de keuze aan jou. Jij beslist of een modern cv, een stijlvol cv of een meer traditioneel cv beter bij jouw sollicitatie past. 

Daarnaast gaat het om het benadrukken van de ervaringen en vaardigheden die jou uniek maken. In sommige sectoren kan een vleugje kleur of een vriendelijke foto doorslaggevend zijn. In andere gevallen moet je vooral vertrouwen op je eigen schrijftalent om jezelf als topkandidaat te verkopen.

Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Gerelateerde artikelen
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst

Persoonlijke eigenschappen zijn belangrijk op je cv: ze laten zien of jij de juiste persoon bent voor de functie. Maar wat zijn persoonlijke eigenschappen eigenlijk precies? Uitleg, tips en een lange lijst met voorbeelden voor op je cv.

Waarom is een cv sjabloon zo handig in gebruik?

Stel je voor, je kiest een sjabloon, maar ontdekt dat het vaardighedengedeelte gewoon niet genoeg ruimte heeft voor al jouw talenten. Dan scheelt het dat je met onze online cv-bouwer gemakkelijk kunt schakelen tussen de verschillende cv sjablonen. Dus ga ervoor, kies een cv sjabloon en probeer het uit. 

Heb je je cv ingevuld en wil je toch een ander sjabloon? Met één druk op de knop kies je een ander cv sjabloon en verschijnt al jouw info in een nieuwe lay-out. Zo klik je eenvoudig door alle sjablonen heen en zie je telkens hoe dat uitpakt met jouw cv-inhoud. Dat maakt een cv sjabloon kiezen wel heel makkelijk!

Wat is de beste cv template lay-out?

De beste lay-out voor een cv-template is een template die je 100% kunt afstemmen op je eigen wensen. Algemeen gezegd is de beste cv lay-out er eentje waarop jouw informatie duidelijk geordend is en fijn leest door de juiste balans tussen tekst en witruimte. 

De meeste cv's bevatten dezelfde basiselementen: contactgegevens, een persoonlijk profiel en secties voor werkervaring, vaardigheden en opleidingen. Onze cv-maker maakt het makkelijk om secties toe te voegen of te verwijderen op basis van jouw branche en behoeften. 

De beste cv-makers van 2024
Gerelateerde artikelen
De beste cv-makers van 2024

Een cv maken gaat het makkelijkst met een cv-maker. Maar welke cv-makers zijn er in Nederland en welke past bij jou? CVster.nl zet de beste cv-makers van 2024 op een rijtje.

Dus ook na het kiezen van een cv template heb je nog steeds volop mogelijkheden om je cv te personaliseren en op maat te maken. Gebruik kleuren en iconen die passen bij jouw branche. Het wel of niet toevoegen van een foto hangt vaak af van het land waar je wilt werken en je persoonlijke voorkeuren.

Onze PDF en Word templates zijn vakkundig ontworpen, zodat al jouw informatie op één pagina past. Met onze cv-maker en onze handleidingen waarmee je een stappenplan hebt om je cv op te bouwen, creëer je de beste l ay-out en haal je het maximale uit elk cv-onderdeel.

Voorbeeld cv template met uitleg over de cv-onderdelen

cv templates word en pdf
 1. Naam: Je wilt dat jouw naam prominent wordt weergegeven, zonder dat het er te opzichtig uit ziet. Dit is tenslotte de belangrijkste informatie die in het brein van een recruiter kan blijven plakken. Het noemen van eventuele tweede of derde namen is optioneel.
   
 2. Functietitel: Als je een kandidaat bent met specifieke specialisaties, maakt een functietitel snel duidelijk wat je doet. Als je solliciteert voor een meer algemene functie, of als je jezelf op geen enkele manier als een expert beschouwt, kun je dit gedeelte het beste weglaten.
   
 3. Contactinformatie: Een recruiter moet je kunnen bereiken op jouw telefoonnummer of e-mailadres, dus zorg ervoor dat deze up-to-date zijn. Vroeger stond een postadres standaard op een cv, maar tegenwoordig is het prima om dit weg te laten, afhankelijk van jouw branche en het wervingsproces.
   
 4. Social media: Vaak bekijken recruiters je sociale media om een ​​idee te krijgen van zowel je persoonlijke imago als je professionele aanwezigheid. Noem als eerste je LinkedIn-account en voeg daarna eventueel je Instagram-, Twitter- of andere accounts toe als deze geschikt zijn voor jouw vakgebied.
   
 5. Profiel: Je persoonlijk profiel moet een complete introductie zijn van jouw vaardigheden, ervaring en opleiding. Dit is ook de aangewezen plek om wat persoonlijkheid aan je cv toe te voegen.
   
 6. Werkervaring: Dit is waarschijnlijk het grootste deel van jouw cv, dus besteed hier genoeg tijd aan. Gebruik dit gedeelte niet alleen om de taken te beschrijven die je in eerdere functies hebt uitgevoerd, maar ook vooral wat je hebt bereikt. Beschrijf jouw ervaring en laat zien hoe jij waarde toevoegt aan dit nieuwe bedrijf.
   
 7. Opleiding: Het opleidingsgedeelte is misschien niet zo lang als andere onderdelen, maar het kan je cv maken of breken. Vermeld je gekozen specialisatie, (verwachte) afstudeerdatum of aanvullende certificaten, en eventueel welk rijbewijs je hebt als dit van belang is in jouw vakgebied.
   
 8. Vaardigheden: Vermeld bij voorkeur een mix van hard skills (meetbare, functionele vaardigheden met objecten of programma's) en soft skills (eigenschappen en talenten die kenmerkend zijn voor wie je bent). Zorg er ook voor dat deze lijst overeenkomt met de functiebeschrijving van de baan waarop je solliciteert.
   
 9. Talen: Noem de vreemde talen die je beheerst apart op je cv. Specificeer hoe goed je een taal spreekt: matig, redelijk, goed, vloeiend, of is het je moedertaal? Je kunt je taalvaardigheid eventueel ook nog onderverdelen in spreken, lezen, schrijven en verstaan. 
   
 10. Referenties: Het is meestal niet nodig om bij voorbaat al referenties op je cv te zetten. Maar het is handig om drie voormalige werkgevers of collega’s te hebben die graag een goed woordje voor je doen. Als je referenties op je cv zet, vermeld dan bij elke referentie de naam, het e-mailadres en een telefoonnummer. Informeer je referenten hierover en vertel meteen op welke vacature je hebt gesolliciteerd zodat ze wat kaders hebben voor het gesprek. 
   
 11. Onderscheidingen en prestaties: Deze sectie kun je onderbrengen bij het algemene kopje van “ervaringen”, maar je kun je grootste prestaties ook ergens onderaan je cv opsommen.
Wat zijn de meest gemaakte cv-fouten? Zo voorkom je ze
Gerelateerde artikelen
Wat zijn de meest gemaakte cv-fouten? Zo voorkom je ze

Voorkom cv-fouten die je baankansen verpesten. Bekijk welke grote en kleine missers jouw cv op de nee-stapel doen belanden. Uiteraard vertellen we ook hoe het wél moet.

Gratis templates voor cv’s

Ons doel bij CVster.nl is simpel: jou snel helpen aan je droombaan. Daarom hebben we meer dan 25 volledig gratis CV templates om jou te helpen het perfecte cv te schrijven, voor elke branche en functie. Ook hebben we cv-handleidingen voor vele beroepen, mét cv voorbeelden erbij. Handig voor wat schrijfinspiratie!

Is het gebruik van een cv template gratis?

Ja, onze cv templates zijn gratis om te gebruiken. Je betaalt pas als je je cv wilt downloaden als pdf-bestand of naar Word. Handig, want zo kun je eerst kijken of de tool bij je past.

Wil je onze tool volledig gratis gebruiken? Dan kun je je cv downloaden als .txt bestand of een link aanmaken zodat je jouw cv online kan delen. Gratis en voor niets! Met onze betaalde lidmaatschappen kan je onbeperkt cv's aanmaken en downloaden naar Word of pdf.

gratis cv templates

Met ons premium lidmaatschap kan je jouw cv zo vaak updaten en veranderen als je wilt, en elke keer een .pdf downloaden van de nieuwste versie. Zo maak je solliciteren makkelijker dan ooit!

Moet ik m'n cv aanpassen per vacature?
Gerelateerde artikelen
Moet ik m'n cv aanpassen per vacature?

Wil je op verschillende functies solliciteren? Dan is het slim om je cv per sollicitatie aan te passen. Maar waarom? Je leest het hier!

CV templates en cv sjablonen voor elke carrière

Hoe laat je als kandidaat zien dat je een uniek individu bent met de nodige vaardigheden en ervaring om gelijk aan de slag te gaan? Door ervoor te zorgen dat jouw cv net zo interessant en aansprekend is als jij zelf! Wil jij een potentiële werkgever overtuigen van je toegevoegde waarde? Dan is je curriculum vitae de beste manier om jouw verhaal te vertellen en een goede eerste indruk te maken.

Daarom hebben een collectie van tientallen cv-templates en cv sjablonen samengesteld. Ze zijn ontworpen door experts en sluiten perfect aan bij uiteenlopende werkvelden en carrièreniveaus! 

Welke stijlen cv templates heeft CVster.nl?

Om het kiezen van een template nóg makkelijker te maken, hebben we onze collectie in vijf categorieën onderverdeeld: professioneel, modern, creatief, eenvoudig en basis. Deze verschillende stijlen cv templates biedt je volop keuze.

Deze categorieën zijn een goed uitgangspunt om de cv templates te ontdekken die het beste bij jouw stijl passen. Als binnen een categorie niets je echt aanspreekt, kan je kijken naar de collectie van de volgende categorie! Zo vind je de juiste stijl en kan je jouw eigen persoonlijke touch toevoegen. 

Moderne CV templates

Moderne cv-templates laten potentiële werkgevers zien dat je een vooruitstrevende kandidaat bent die niet bang is om gedurfd en uniek te zijn. Deze templates bieden de mogelijkheid tot gekleurde blokken, stevige lijnen en een extra nadruk op je naam of titel.

Een modern template sluit goed aan bij banen in de tech-industrie, bij startups en bij bedrijven die werken in de designwereld. Maar uiteraard kun je deze veelzijdige templates ook gebruiken voor andere branches en functies! Heeft jouw potentiële werkgever een duidelijke focus op het hier en nu, een stijlvol imago en een jonge, frisse manier van communiceren? Dat zijn allemaal tekens dat een modern cv-template goed aansluit bij dat bedrijf! Kies deze categorie en begin nu met het samenstellen van een ijzersterk cv.

Professionele CV templates

Professionele cv-templates zijn een veilige optie voor bijna elke functie of sector, maar ze komen echt tot hun recht bij de meer traditionele, conservatieve bedrijven. Sollicitanten in de medische, administratieve of juridische wereld en financiële sector zullen zeker profijt hebben van onze professionele templates. Ze zien er strak uit, zonder poespas, en met extra nadruk op je vaardigheden. Met een gratis lidmaatschap en onze professionele cv-templates kun je CVster.nl gebruiken om een perfect cv te creëren. 

Een professioneel template is geschikt voor vrijwel elke vacature waarvoor je jouw werkervaring in de spotlight moet zetten. Er is ruimte voor een kleine persoonlijke touch in de lay-out. Veel van onze professionele templates hebben ook ruimte voor een professionele pasfoto of een logo, waardoor jouw curriculum vitae extra betrouwbaar overkomt. 

Creatieve CV templates

Creatieve cv-templates zijn geschikt voor momenten waar “out-of-the-box denken” niet alleen wordt aangemoedigd, maar zelfs wordt vereist. Kandidaten die een creatief beroep uitoefenen zullen hier waarschijnlijk het meeste aan hebben. Maar andere professionals kunnen ook aan de slag met deze templates als de situatie vraagt om een opvallende sollicitatie.

Onze creatieve cv-templates bieden een verscheidenheid aan kleurrijke accenten, interessante achtergronden en ruimte voor portretfoto's, logo's en titels. Wil jij jouw artistieke kunsten laten zien? Dan wil je niet dat een saaie cv lay-out je tegenhoudt. Deze templates zijn daarom perfect om de klus te klaren - op een creatieve manier. Kies er één, ga aan de slag en maak van je cv een meesterwerk!

Simpele CV templates

Simpele cv-templates zijn veelzijdig. Zoek je een template met flair, elegantie én veel opties, dan is deze categorie jouw walhalla. Met een simpel cv-template worden werkgevers niet afgeleid door toeters en bellen - hun focus is op jou gericht. Terecht! Jij bent tenslotte de ster van deze show.

Simpele cv-templates werken goed voor banen bij justitie, in het onderwijs en de marketingsector. Eigenlijk zijn ze perfect voor elke sollicitatie die een strak cv vereist en de nadruk legt op jouw ervaring en vaardigheden. Dat maakt onze simpele cv-templates zo handig. Bij twijfel: houd het simpel! Probeer nu een simpel cv-template en solliciteer succesvol naar de baan van je dromen. 

Wat zijn de meest gemaakte cv-fouten? Zo voorkom je ze
Gerelateerde artikelen
Wat zijn de meest gemaakte cv-fouten? Zo voorkom je ze

Voorkom cv-fouten die je baankansen verpesten. Bekijk welke grote en kleine missers jouw cv op de nee-stapel doen belanden. Uiteraard vertellen we ook hoe het wél moet.

Wat zijn de voordelen van onze cv templates?

 1. in de praktijk geteste cv templates
  Onze cv-templates zijn gemaakt door expert designers en ontworpen in lijn met de ongeschreven cv-regels waar recruiters op letten wanneer ze jouw cv beoordelen. Bovendien zijn de templates getest door miljoenen tevreden klanten wereldwijd die een succesvolle carrièresprong hebben gemaakt. We zorgen ervoor dat onze cv templates en handleidingen voortdurend geüpdatet worden, zodat jij de beste hulpmiddelen hebt om gemakkelijk het juiste cv te maken.
   
 2. cv sjablonen met stijl en aantrekkingskracht 
  De tijden veranderen. Zelfs de meest traditionele beroepen vereisen cv's die gebouwd zijn met stijl en visuele aantrekkingskracht. Een geheel nieuwe cv sjabloon creëren in Word of met een grafisch ontwerpprogramma betekent uren hard werken en ongetwijfeld enige frustratie. Onze templates zijn gestroomlijnd, mooi, functioneel en toepasbaar voor elk beroep. Van de meest zakelijke tot de meest creatieve beroepen!
   
 3. cv templates met aanpasbaar design
  Van oudsher hebben templates een slechte naam. Vaak worden ze gezien als niet-flexibel of onpersoonlijk. Onze cv-maker lost dit probleem op. Je cv is namelijk volledig aanpasbaar! Je kunt de template op een oneindig aantal manieren aanpassen aan jouw behoeften en beroep. Gebruik de template als startpunt en creëer de gewenste look! Jouw cv gaat immers niet over ons - het gaat over jou!
   
 4. bliksemsnel in gebruik
  Een baan vinden is al stressvol genoeg. Worstelen met een cv lay-out voegt daar frustratie aan toe. Vooral als je het cv telkens moet aanpassen voor elke sollicitatie! Onze templates lossen dat probleem op. Met een helder en duidelijk ontwerp, flexibiliteit en heel veel gebruiksgemak. Bovendien maakt onze tool jouw cv volledig aanpasbaar voor de baan waarop je solliciteert. Onze missie is simpel: ervoor zorgen dat jij kostbare tijd bespaart en bliksemsnel jouw droombaan krijgt.
   
 5. een waterdichte methode  
  De uitstraling van je cv geeft de recruiter meteen een beeld van jou. Met andere woorden, met een mooie template heb je de beste kans om een ​​goede eerste indruk te maken. Met onze geteste en professionele ontworpen cv sjablonen kan jij je concentreren op het schrijven, wij doen de rest! De cv-maker en de template zorgen ervoor dat jouw cv er geweldig uit ziet. Ga snel aan de slag met jouw cv, wij helpen je bij elke stap!
Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv

Een cv maken voor je droombaan was nog nooit zo makkelijk.

Bespaar tijd met onze cv-maker. Je gratis cv maken doe je in 3 eenvoudige stappen. Skip het writer's block, voorkom gedoe met de lay-out in Word, verlies nooit meer waardevolle informatie. Met CVster.nl schrijf je snel een curriculum vitae waarmee je scoort bij werkgevers.
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren