Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Digitale nomade in loondienst? Deze werkgevers moedigen je aan om de wereld rond te reizen.

Dankzij internet is werkend reizen al een tijdje mogelijk. Maar om tot het selecte gezelschap van digitale nomaden te behoren hoef je niet langer een online onderneming te hebben of freelancer met IT-skills te zijn. Want ook in loondienst zijn er tegenwoordig genoeg opties voor reislustige millennials zoals jij.

Het voordeel daarvan? Niet langer onzekere, fluctuerende inkomsten en dus niet de noodzaak om veel geld op je spaarrekening te hebben. Je kunt meteen op reis en weet elke maand precies wat je budget is. Dat kunnen maar weinig digitale nomaden zeggen!

Hoe vind je ‘remote’ vacatures?

Je vraagt je wellicht af hoe je die vacatures voor werken op grote afstand nou vindt. Thuiswerk is nog relatief makkelijk te vinden, simpelweg doordat woord in het zoekveld van een vacaturesite te typen. Maar vaak stuit je dan op vacatures die helemaal niet geschikt zijn voor werken op afstand, bijvoorbeeld omdat je Nederlandse kantooruren moet aanhouden, af en toe tóch op kantoor moet komen, of een wekenlange training in Nederland dient te volgen.

Beter is het om gericht te zoeken naar werkgevers die digitale nomaden een warm hart toedragen. Omdat die ondernemers zelf een tijd als digitale nomade hebben geleefd en weten hoe inspirerend én motiverend zo’n reis kan zijn, of omdat ze toch al werk toeschoven aan programmeurs in Oekraïne en assistenten in de Filippijnen.

Hippe startups en vooruitstrevende multinationals

Steeds meer bedrijven beseffen dat ze buitengewone arbeidsvoorwaarden moeten bieden om talent aan te trekken. Want doen ze dit niet, dan gaan die kandidaten voor de concurrent aan de slag. Voor startups, die het juist moeten hebben van de nieuwste technologie, is werken-op-grote-afstand geen enkel issue. Multinationals worden ook langzaam maar zeker wakker.

Als je programmeur bent, val je met je neus in de boter. Maar ook andere specialiteiten worden in vacatures gevraagd. Het is een kwestie van regelmatig checken, eventueel op een remotevacaturesite als Remoteok.io. Ook is bij Nederlandse bedrijven de spoeling nog dun en zul je open moeten staan voor Engelstalige posities. Hieronder zie je enkele voorbeelden van vooruitstrevende bedrijven die remote werk toejuichen.

ASML (NL)

Dit Nederlandse hightechbedrijf is een belangrijke leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Daarbij moet je denken aan steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Het bedrijf heeft, naast het hoofdkantoor in Veldhoven, vestigingen in de o.a. VS, Singapore en China. Goed nieuws voor (vooral) software-ontwikkelaars is dat ADSL óók remote arbeidscontracten biedt.

Automattic

De makers van WordPress en allerlei handige plugins ervoor werken al jarenlang als distributed team: “Everyone works from the location they choose.” Omdat het bedrijf zo groot is geworden, zijn er lang niet alleen meer tech-vacatures. Ook marketeers, juridisch specialisten, ontwerpers en zelfs Happiness Engineers zijn geregeld nodig.

Buffer

Achter dit social media-dashboard zit een team developers dat aan de lopende band nieuwe functionaliteiten uitrolt. Momenteel zijn vooral programmeurs en ingenieurs nodig, maar in het team zijn ook marketingmensen en copywriters actief. De vacatures en de verbazingwekkende arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Bynder (NL)

Er is al veel investeerdersgeld in deze Nederlandse startup gepompt, wat Bynder in staat stelt om talent aan te trekken. Deze online beeldbank wordt door de grootste merken gebruikt en heeft een hip kantoor in Amsterdam. Steeds meer van hun vacatures staan (deels) remote werken toe. 
Hotjar
Deze tool stelt webmasters in staat om het gedrag van hun bezoekers gedetailleerd in kaart te brengen. Dit van oorsprong Israëlische bedrijf werkt met mensen die verspreid over de hele wereld wonen (en reizen). De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, wat je loon uiteindelijk ook gaat worden.

Relive (NL)

Deze Nederlandse startup stelt gebruikers in staat om een geanimeerde route, foto’s en andere gegevens van hun sportieve activiteiten te delen. Dat doet Relive zo goed, dat het bedrijf inmiddels meer dan een miljoen gebruikers heeft. De stormachtige groei vraagt om nieuwe collega’s, die veel vrijheid krijgen.

Trello

Wat begon als een ‘to-do list app’ is uitgegroeid tot projectmanagement-tool voor o.a. gedistribueerde bedrijven. Zo kan iedereen, waar dan ook ter wereld, zien wat er door wie gedaan moet worden en taken afvinken wanneer ze klaar zijn. Vooral designers en ontwikkelaars zijn in trek bij dit bedrijf, dat het hoofdkwartier in hartje New York heeft, maar remote workers met open armen ontvangt.

Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.