1. Blog
 2. Carriere
 3. De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2022
Geschreven door Misty PathuisMisty Pathuis

De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2022

22 minuten leestijd
De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2022
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan vind je hier een het meest complete overzicht van Nederlandse vacaturebanken.

Op zoek naar een nieuwe baan? Wij helpen je graag op weg. Het internet staat bomvol met vacatures en nieuwe kansen, maar waar begin je jouw zoektocht? 

Wij van CVster.nl gingen op onderzoek uit en hebben hier de meest complete lijst van Nederlandse vacaturebanken op een rijtje gezet, zodat jij jouw droombaan kunt vinden.

In Nederland hebben we talloze vacaturesites, vacaturebanken, uitzendbureaus, jobboards, bemiddelaars, nieuws sites en zoekmachines. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder hebben we een compleet overzicht van alle algemene vacaturebanken in Nederland, zodat jij een vliegende start maakt.

Lijst van algemene vacaturebanken 2022

 1. Vacant.nl
 2. StepStone
 3. Nationale vacaturebank
 4. Indeed
 5. LinkedIn
 6. Jobbird
 7. Nederland vacature
 8. Werk.nl
 9. Werkzoeken.nl
 10. Monsterboard
 11. Vacatures.nl
 12. Joof
 13. Adzuna
 14. Randstad
 15. Jobdelta.com
 16. Vacatureplaats.nl
 17. Vacaturebank-lbo.nl
 18. Dichtblij.nl
 19. Glassdoor.nl
 20. Solliciteren.nl
 21. Ec.europa.eu
 22. Neuvoo.nl
 23. Vacatures.co
 24. Uitzendbureau.nl
 25. Dovajobs
 26. Officevacatures.nl
 27. Vacaturebank-lbo.nl
 28. Werkxyz.nl
 29. Carreerjet
 30. Banen.nu
 31. Twiglers.nl
 32. Sire Search
 33. Cvenvacaturebank.nl
 34. Jobrapido
 35. Jobbird
 36. Bijbaan.nl
 37. DeBanensite.nl
 38. Werkenbijdeloitte.nl
 39. Duurzamevacaturebank.nl
 40. Eurojobs.com
 41. Vacatureland.nl
 42. Internetvac.nl
 43. Gus.nl
 44. Topvacaturebank.nl
 45. YER.nl
 46. Tempo-team
 47. Werkenvoornederland.nl
 48. Solliciteren.nl
 49. Startpeople.nl
 50. Magnet.me
 51. Vacaturesitesnederland.nl
 52. Nn-careers.com
 53. Zoekbijbaan
 54. Youngcapital
 55. Jobnet.nl
 56. Studentenvacatures.nl
 57. It-staffing.nl
 58. Ambitiouspeople.nl
 59. Timing.nl
 60. Roc.nl
 61. Adecco.nl
 62. Unique.nl
 63. Olympia.nl
 64. Jobserve.com
 65. Goudengidsbanen.nl
Is het tijd voor een carrièreswitch? Hoe pak je dat aan?
Gerelateerde artikelen
Is het tijd voor een carrièreswitch? Hoe pak je dat aan?

Als je moe, verveeld of ontevreden bent op je werk is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Dit blog helpt je om te beslissen of het tijd is om de knoop door te hakken en hoe je een positieve carrièreverandering kunt maken.

Top 10 vacaturebanken in Nederland

Natuurlijk kun je alle bovenstaande vacaturesites bekijken, maar niet elke vacaturesite is hetzelfde. Sommige zijn een beetje verouderd en minder gebruiksvriendelijk. Daarom hebben we hieronder de beste vacaturebanken van de bovenstaande lijst verder uitgelicht. De criteria? 

 • veel vacatures
 • makkelijk in gebruik
 • zoeken zonder lidmaatschap
 • breed aanbod beroepen

1. Vacant.nl

Op de overzichtelijke website van vacant.nl kun je meteen op de homepage kiezen voor een bepaalde branche. Meer dan 180.000 vacatures en een landelijk aanbod van vacatures en kandidaten in alle branches en functies. Volop mogelijkheden om je zoekopdracht te verfijnen. Via de zoekbalk kan je nog specifieker zoeken. Bijvoorbeeld door '24 uur' in te typen, dat levert parttime functies op voor 24 uur per week. 

2. StepStone

StepStone is één van de belangrijkste vacaturesites in Europa, maar heeft inmiddels ook een breed scala aan vacatures in Nederland. Bij StepStone kan je selecteren op parttime, fulltime én thuiswerken. Daarnaast kan je ook zoeken op maximale reistijd, voertaal van de baan, vaardigheden, type contract en nog veel meer. 

Nederlandse vacaturebanken 2022 - StepStone

3. Nationale Vacaturebank

De Nationale Vacaturebank is meerdere jaren op rij verkozen tot populairste carrièresite van Nederland. Met een aanbod van ruim 80.000 actuele vacatures kun je eenvoudig selecteren op functie en regio. Zodoende krijg je alleen relevante banen te zien. Handige optie is dat je kunt instellen dat je alleen vacatures wilt zien die door de werkgever zelf zijn geplaatst in plaat van door een bureau voor werving en selectie. De Nationale Vacaturebank is vooral gefocust op het middensegment ( mbo en hbo).

4. Indeed

Indeed is één van de grootste vacaturebanken en bestaat al sinds 2004. Met maandelijks 250 miljoen gebruikers in 63 verschillende landen, is Indeed giga-groot. De site heeft ingebouwde filters, zodat je eenvoudig kunt selecteren op bepaalde functies, trefwoorden, bedrijven en regio’s. Ideaal, indeed!

Expert tip

Abonneer je op de e-mail-service van een vacaturesite. Dan krijg je direct bericht zodra er een nieuwe leuke baan is geplaatst die bij je zoekprofiel past.

5. LinkedIn

Iets minder voor de hand liggend, maar toch een fanatisch platform om een baan te vinden is LinkedIn. Log in en klik op het kopje “vacatures” of "jobs" voor relevante banen bij jou in de buurt. Zorg er wel voor dat je LinkedIn profiel up-to-date is. Veel recruiters en personeel kijken namelijk naast je cv en sollicitatiebrief ook naar je profiel op LinkedIn.

Expert tip

Kijk met een kritisch oog naar je social media accounts. Bedenk goed hoe je wilt overkomen en of je profiel je imago ondersteunt of juist schaadt. Soms is het handig om je account, foto's of gegevens op privé te zetten als je gaat solliciteren. Een recruiter die overweegt je uit te nodigen, zal meestal ook even je social media bekijken.

6. Jobbird

Met meer dan 160.000 vacatures heb je voldoende opties bij Jobbird.nl Ook deze vacaturesite is erg gebruiksvriendelijk. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, kan je verschillende criteria gebruiken om jouw banenjacht te starten. Selecteer wat voor jouw belangrijk is en voilà! Je krijgt een mooi overzicht van alle beschikbare vacatures. 

Nederlandse vacaturebanken 2021 - Jobbird
Nederlandse vacaturebanken - Jobbird

7. Nederland vacature

Nog zo’n top vacaturebank is Nederland vacature. Ze bestaan al 16 jaar en helpen in de Benelux dagelijks 25.000 werkzoekenden. Ze onderscheiden zich als vacaturebank door uitsluitend vacatures te tonen van directe werkgevers. Je komt daardoor niet 5x dezelfde vacature tegen, telkens van een ander uitzendbureau. 

Behalve dat de site heel gebruiksvriendelijk is, krijg je ook extra informatie over de werkgever. Onder elke vacature staat namelijk een stukje over je toekomstige werkgever! Super handig, hierdoor krijg je meer inzicht in je werkgever en hoef je minder ‘research’ naar het bedrijf te doen. 

8. Werk.nl

Alhoewel de vacaturesite van de UWV geen schoonheidsprijs verdient, is het toch ontzettend functioneel. Werk.nl heeft diverse rubrieken en heeft vacatures in alle regio’s van Nederland. 

9. Werkzoeken.nl

Op werkzoeken.nl vind je genoeg werk. Doorzoek de 115.854 vacatures van 3.951 bedrijven. Vul in een trefwoord en locatie en zie in één oogopslag een complete lijst van relevante functies in jouw regio. 

10. Monsterboard

Monsterboard is sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de vacaturebanken. Opgericht in de VS en sinds 1998 actief in Nederland, Monsterboard is een van de grootste vacaturesites van Nederland. Wat ooit begon als een website met vacatures is tegenwoordig een volwaardige carrière platform. Inmiddels kun je ook gebruik maken van de Monsterapp. Monsterboard is voornamelijk gericht op hoogopgeleiden (hbo en wo ).

De 10 bestbetaalde banen op hbo-niveau
Gerelateerde artikelen
De 10 bestbetaalde banen op hbo-niveau

Leuk verdienen? Kies dan voor een hbo-studie waarbij een hoog maandloon bijna vanzelfsprekend is. Er zijn genoeg hbo'ers die na het behalen van hun hbo-diploma een goed salaris verdienen. Dit is de top 10 van bestbetaalde banen op hbo-niveau.

 

Expert tip

Veel van deze sites vragen om je cv te publiceren, zodat potentiële werkgevers deze kunnen vinden. Zorg ervoor dat je cv altijd netjes blijft ongeacht hoe je ‘m upload.

Overige vacaturebanken om een baan te zoeken

Helaas hebben deze onderstaande vacaturesites het top 10 lijstje niet gehaald, maar desondanks zijn deze benoemswaardig voor werkzoekenden die een nieuwe baan zoeken. 

 • Vacatures.nl - Bezit diverse rubrieken en heeft vacatures in heel Nederland.
 • Joof: Je kunt hier terecht voor het vinden van een vaste baan, bijbaan, vakantiewerk of stageplek.
 • Adzuna: Met 30 verschillende sectoren en een app, heeft Adzuna veel keuze.
 • Randstad: In 60 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste hr-dienstverlener in de wereld. Op hun website vind je niet alleen volop vacatures, maar ook tips en tools zoals bijvoorbeeld de salarischecker. Vind je het geen probleem om via een uitzendbureau naar een nieuwe job te zoeken, dan biedt Randstad een overzichtelijke vacaturebank.
Expert tip

Kijk ook eens in verwante rubrieken. Zoek je bijvoorbeeld een baan als accountant, bekijk zowel de rubriek ‘financieel’ en ‘juridisch’. 

Populaire vacaturebanken voor starters en studenten

Zoek je naast je opleiding nog een leuke baan? Of je nou op zoek bent naar vakantiewerk, parttime werk of een bijbaan, bekijk dan deze twee vacaturesites.

 • Zoekbijbaan - Voor vakantiewerk, parttime werk en bijbaantjes naast je opleiding zoals schoonmaakwerk in een vakantiepark, bezorgers en salespromotors.
 • Youngcapital - uitzendbureau met vacaturebank gericht op starters, young professional en studenten. Perfect om je eerste bijbaan te vinden.
Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?
Gerelateerde artikelen
Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

Heb je in 2022 een goede sollicitatiebrief nodig? Wij laten je zien hoe je een onderscheidende sollicitatiebrief schrijft waarmee je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Vacaturebanken per sector

Weet jij al wat voor baan je zoekt? Dan heb je waarschijnlijk nog het meest aan een gespecialiseerde vacaturebank in jouw branche. Naast algemene vacaturebanken zijn er namelijk ook vacaturesites die specifiek zijn opgericht voor werving een bepaalde sector. Ideaal als je al weet wat voor baan je zoekt.

Finance

Media

Vloggers en sociale influencers

Marketing en Communicatie

Bouw en transport

IT 

Techniek

Zorg

Horeca

Sport

Overheid

Onderwijs

Expert tip

Naast de algemene en gespecialiseerde vacaturebanken zijn er ook vacaturesites per regio, plaats en gemeenten zoals Noorderlink. Ook zijn er vacaturebanken zoals careertrotter of Eures die mensen helpen om een baan te vinden over de grens. 

Nu ben je goed voorbereid en kan de zoektocht naar jouw droombaan beginnen. 

Mocht je nog hulp nodig hebben met het maken van een stijlvolle cv , de inhoud of hoe je een ijzersterke sollicitatiebrief schrijft , lees dan gauw verder.

Een baan vinden op een Carrièrebeurs
Gerelateerde artikelen
Een baan vinden op een Carrièrebeurs

Een bezoek aan een carrièrebeurs is dé manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Of zelfs om die nieuwe baan te vinden, wie weet zelfs je droombaan! Lees hier hoe en waarom.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Deel dit artikel
Verder lezen
Carriere61 minuten leestijd
Ontslagbrief schrijven - voorbeelden en tips
Ontslagbrief schrijven
CV10 minuten leestijd
Cv betekenis – wat betekent de afkorting cv?
Cv betekenis – wat betekent de afkorting cv?
CV14 minuten leestijd
Wel of geen foto op je cv?
Wel of geen foto op je cv?
CV4 minuten leestijd
Talen op je CV vermelden: is dat nodig?
Talen op je CV vermelden: is dat nodig?
Alles Doorbladeren
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren