1. Blog
 2. Carriere
 3. De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2024
Geschreven door Misty PathuisMisty Pathuis

De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2024

28 minuten leestijd
De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2024
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan vind je hier een het meest complete overzicht van Nederlandse vacaturebanken.

Op zoek naar een nieuwe baan? Wij helpen je graag op weg. Het internet staat bomvol met vacatures en nieuwe kansen, maar waar begin je jouw zoektocht? 

Wij van CVster.nl gingen op onderzoek uit en hebben hier de meest complete lijst van Nederlandse vacaturebanken op een rijtje gezet, zodat jij jouw droombaan kunt vinden.

In Nederland hebben we talloze vacaturesites, vacaturebanken, uitzendbureaus, jobboards, bemiddelaars, nieuwssites en zoekmachines. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder hebben we een compleet overzicht van alle algemene vacaturebanken in Nederland, zodat jij een vliegende start maakt.

Lijst van algemene vacaturebanken 2024

 1. Vacant.nl
 2. StepStone
 3. Nationale vacaturebank
 4. Indeed
 5. LinkedIn
 6. Jobbird
 7. Nederland vacature
 8. Werk.nl
 9. Werkzoeken.nl
 10. Monsterboard
 11. Vacatures.nl
 12. Joof
 13. Adzuna
 14. Randstad
 15. Jobdelta.com
 16. Vacatureplaats.nl
 17. Vacaturebank-lbo.nl
 18. Dichtblij.nl
 19. Glassdoor.nl
 20. Solliciteren.nl
 21. Ec.europa.eu
 22. NL.talent.com
 23. Vacatures.co
 24. Uitzendbureau.nl
 25. Dovajobs
 26. Officevacatures.nl
 27. Vacat.nl
 28. Carreerjet
 29. Banen.nu
 30. Twiglers.nl
 31. Sire Search
 32. Cvenvacaturebank.nl
 33. Jobrapido
 34. Jobbird
 35. Bijbaan.nl
 36. DeBanensite.nl
 37. Werkenbijdeloitte.nl
 38. Duurzamevacaturebank.nl
 39. Eurojobs.com
 40. Vacatureland.nl
 41. Gus.nl
 42. Topvacaturebank.nl
 43. YER.nl
 44. Tempo-team
 45. Werkenvoornederland.nl
 46. Solliciteren.nl
 47. Startpeople.nl
 48. Magnet.me
 49. Vacaturesitesnederland.nl
 50. Nn-careers.com
 51. Zoekbijbaan
 52. Youngcapital
 53. Jobnet.nl
 54. Studentenvacatures.nl
 55. Ambitiouspeople.nl
 56. Timing.nl
 57. Roc.nl
 58. Adecco.nl
 59. Unique.nl
 60. Olympia.nl
 61. Jobserve.com
 62. Goudengidsbanen.nl
 63. Google.com
 64. Greenjobs.nl
 65. Oneworld.nl
 66. Sustainablejobs.nl
 67. Lefgreen.nl
 68. Baanmetimpact.nl
 69. Maandag.nl
 70. Simplyhired.nl
 71. Vacaturevia.nl
 72. Good company
 73. Intermediar
 74. Jooble
 75. Colourful people
 76. Carriere.nrc.nl
 77. Covebo.nl
Is het tijd voor een carrièreswitch? Hoe pak je dat aan?
Gerelateerde artikelen
Is het tijd voor een carrièreswitch? Hoe pak je dat aan?

Als je moe, verveeld of ontevreden bent op je werk is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Dit blog helpt je om te beslissen of het tijd is om de knoop door te hakken en hoe je een positieve carrièreverandering kunt maken.

1. Vacant.nl

Op de overzichtelijke website van vacant.nl kun je meteen op de homepage kiezen voor een bepaalde branche. Meer dan 180.000 vacatures en een landelijk aanbod van vacatures en kandidaten in alle branches en functies. Volop mogelijkheden om je zoekopdracht te verfijnen. Via de zoekbalk kan je nog specifieker zoeken. Bijvoorbeeld door '24 uur' in te typen, dat levert parttime functies op voor 24 uur per week. 

2. StepStone

StepStone is één van de belangrijkste vacaturesites in Europa, maar heeft inmiddels ook een breed scala aan vacatures in Nederland. Bij StepStone kan je selecteren op parttime, fulltime én thuiswerken. Daarnaast kan je ook zoeken op maximale reistijd, voertaal van de baan, vaardigheden, type contract en nog veel meer. 

2. StepStone

StepStone is één van de belangrijkste vacaturesites in Europa, maar heeft inmiddels ook een breed scala aan vacatures in Nederland. Bij StepStone kan je selecteren op parttime, fulltime én thuiswerken. Daarnaast kan je ook zoeken op maximale reistijd, voertaal van de baan, vaardigheden, type contract en nog veel meer. 

Nederlandse vacaturebanken 2023 - StepStone

3. Nationale Vacaturebank

De Nationale Vacaturebank is meerdere jaren op rij verkozen tot populairste carrièresite van Nederland. Met een aanbod van ruim 80.000 actuele vacatures kun je eenvoudig selecteren op functie en regio. Zodoende krijg je alleen relevante banen te zien. Handige optie is dat je kunt instellen dat je alleen vacatures wilt zien die door de werkgever zelf zijn geplaatst in plaat van door een bureau voor werving en selectie. De Nationale Vacaturebank is vooral gefocust op het middensegment ( mbo en hbo).

4. Indeed

Indeed is één van de grootste vacaturebanken en bestaat al sinds 2004. Met maandelijks 250 miljoen gebruikers in 63 verschillende landen, is Indeed giga-groot. De site heeft ingebouwde filters, zodat je eenvoudig kunt selecteren op bepaalde functies, trefwoorden, bedrijven en regio’s. Ideaal, indeed! Abonneer je op de e-mail-service van een vacaturesite. Dan krijg je direct bericht zodra er een nieuwe leuke baan is geplaatst die bij je zoekprofiel past.

Expert tip

Moeite met een baan vinden? Bekijk dan ook Facebookgroepen in je buurt. Zo zijn er voldoende Facebookgroepen zoals: Werk Gezocht, Help ik zoek werk, Ik zoek werk in …(vul de regio in waar je werk zoekt). 

5. LinkedIn

Iets minder voor de hand liggend, maar toch een fanatisch platform om een baan te vinden is LinkedIn. Log in en klik op het kopje “vacatures” of "jobs" voor relevante banen bij jou in de buurt. Zorg er wel voor dat je LinkedIn profiel up-to-date is. Veel recruiters en personeel kijken namelijk naast je cv en sollicitatiebrief ook naar je profiel op LinkedIn.

Kijk met een kritisch oog naar je socialmedia-accounts. Bedenk goed hoe je wilt overkomen en of je profiel je imago ondersteunt of juist schaadt. Soms is het handig om je account, foto's of gegevens op privé te zetten als je gaat solliciteren. Een recruiter die overweegt je uit te nodigen, zal meestal ook even je social media bekijken.

Expert tip

Wist je dat je ook Google kunt gebruiken? Via Google’s Job Search functie hoef je alleen maar een functienaam in te typen en dan krijg je meteen een mooi overzicht van een vacaturelijst die je kunt filteren op locatie, voorkeur voor voltijds- of deeltijdbanen, de sector en nog veel meer. Je kunt ook e-mailnotificatie instellen. Als je interesse hebt in een vacature dan klik je erop en word je doorgeleid naar de website van de werkgever. Daarin verschilt de zoekfunctie van Google wel van andere jobboards, omdat je vaak bij andere jobboard wel direct kunt solliciteren.

6. Jobbird

Met meer dan 108.000 vacatures heb je voldoende opties bij Jobbird.nl Ook deze vacaturesite is erg gebruiksvriendelijk. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, kan je verschillende criteria gebruiken om jouw banenjacht te starten. Selecteer wat voor jouw belangrijk is en voilà! Je krijgt een mooi overzicht van alle beschikbare vacatures. 

Nederlandse vacaturebanken 2021 - Jobbird
Nederlandse vacaturebanken - Jobbird

7. Nederland vacature

Nog zo’n top vacaturebank is Nederland vacature. Ze bestaan al 16 jaar en helpen in de Benelux dagelijks 25.000 werkzoekenden. Ze onderscheiden zich als vacaturebank door uitsluitend vacatures te tonen van directe werkgevers. Je komt daardoor niet 5x dezelfde vacature tegen, telkens van een ander uitzendbureau. 

Behalve dat de site heel gebruiksvriendelijk is, krijg je ook extra informatie over de werkgever. Onder elke vacature staat namelijk een stukje over je toekomstige werkgever! Super handig, hierdoor krijg je meer inzicht in je werkgever en hoef je minder ‘research’ naar het bedrijf te doen.

8. Werk.nl

Alhoewel de vacaturesite van de UWV geen schoonheidsprijs verdient, is het toch ontzettend functioneel. Werk.nl heeft diverse rubrieken en heeft vacatures in alle regio’s van Nederland. 

9. Werkzoeken.nl

Op werkzoeken.nl vind je genoeg werk. Doorzoek de 211.00 vacatures van 7.500 bedrijven. Vul in een trefwoord en locatie en zie in één oogopslag een complete lijst van relevante functies in jouw regio.

10. Monsterboard

Monsterboard is sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de vacaturebanken. Opgericht in de VS en sinds 1998 actief in Nederland, Monsterboard is een van de grootste vacaturesites van Nederland. Wat ooit begon als een website met vacatures is tegenwoordig een volwaardige carrière platform. Inmiddels kun je ook gebruik maken van de Monsterapp. Monsterboard is voornamelijk gericht op hoogopgeleiden (hbo en wo).

Veel van deze sites vragen om je cv te publiceren, zodat potentiële werkgevers deze kunnen vinden. Zorg ervoor dat je cv altijd netjes blijft ongeacht hoe je ‘m upload.

Expert tip

Vergeet niet om je cv ATS vriendelijk te maken. Veel recruiters gebruiken namelijk ATS software om hun werk te vergemakkelijken en geschikte kandidaten te zoeken. 

Een baan vinden op een carrièrebeurs: uitleg en tips
Gerelateerde artikelen
Een baan vinden op een carrièrebeurs: uitleg en tips

Een bezoek aan een carrièrebeurs is dé manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt en een nieuwe baan binnen te slepen. Lees verder om te ontdekken wat zo’n beurs precies inhoudt, waarom zoiets een bezoek waard is en hoe je jezelf optimaal voorbereidt.

Overige vacaturebanken om een baan te zoeken

Helaas hebben deze onderstaande vacaturesites het top 10 lijstje niet gehaald, maar desondanks zijn deze voor werkzoekenden die een nieuwe baan zoeken. 

 • Vacatures.nl - Bezit diverse rubrieken en heeft vacatures in heel Nederland.
 • Joof: Je kunt hier terecht voor het vinden van een vaste baan, bijbaan, vakantiewerk of stageplek.
 • Adzuna: Met 30 verschillende sectoren en een app, heeft Adzuna veel keuze.
 • Randstad: In 60 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste hr-dienstverlener in de wereld. Op hun website vind je niet alleen volop vacatures, maar ook tips en tools zoals bijvoorbeeld de salarischecker. Vind je het geen probleem om via een uitzendbureau naar een nieuwe job te zoeken, dan biedt Randstad een overzichtelijke vacaturebank.
Expert tip

Kan je toch niet je droombaan vinden? Kijk ook eens in verwante rubrieken. Zoek je bijvoorbeeld een baan als accountant, bekijk zowel de rubriek ‘financieel’ als ‘juridisch’. Probeer ook op synoniemen te zoeken. In sommige gevallen worden functies omschreven met verschillende titels of zijn functienamen verengelst, bijvoorbeeld: verkoper / Sales advisor  of schoonmaker / interieurverzorgster.

Populaire vacaturebanken voor starters en studenten

Zoek je naast je opleiding nog een leuke baan? Of je nou op zoek bent naar vakantiewerk, parttime werk of een bijbaan, bekijk dan deze twee vacaturesites.

 • Zoekbijbaan - Voor vakantiewerk, parttime werk en bijbaantjes naast je opleiding zoals schoonmaakwerk in een vakantiepark, bezorgers en salespromotors.
 • Youngcapital - uitzendbureau met vacaturebank gericht op starters, young professional en studenten. Perfect om je eerste bijbaan te vinden

Wat zijn verborgen vacatures?

Het woord geeft het al weg, verborgen vacatures zijn vacatures die niet online worden gepubliceerd, maar waarvoor bedrijven toch op zoek zijn naar kandidaten. Ze worden vaak via mond-tot-mondreclame, Whatsapp groepen, talentpool, social media of via informele contacten verspreid. Bedrijven gebruiken deze tactiek zodat ze geen overdaad aan sollicitanten aan te trekken. Daarnaast zijn er ook bedrijven die het ook medewerkers inzetten om nieuw personeel te werven. Het fijne van deze methode is dat medewerkers vaak mensen aandragen die ze al kennen en goed samen kunnen werken. Iets wat vaak de teamspirit goed doet. 

Vacaturebanken per sector

Weet jij al wat voor baan je zoekt? Dan heb je waarschijnlijk nog het meest aan een gespecialiseerde vacaturebank in jouw branche. Naast algemene vacaturebanken zijn er namelijk ook vacaturesites die specifiek zijn opgericht voor werving een bepaalde sector. Ideaal als je al weet in welke sector je wilt gaan werken. 

Finance

Media

Vloggers en sociale influencers

Marketing en Communicatie

Bouw en transport

IT 

Techniek

Zorg

Horeca

Sport

Overheid

Onderwijs

Duurzaamheid

Nu ben je goed voorbereid en kan de zoektocht naar jouw droombaan beginnen. Mocht je nog hulp nodig hebben met het maken van een stijlvolle cv, de inhoud of hoe je een ijzersterke sollicitatiebrief schrijft, lees dan gauw verder.

 

 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Deel dit artikel
Verder lezen
CV19 minuten leestijd
Val op met een pakkende cv titel
Val op met een pakkende cv titel
Carriere9 minuten leestijd
Werken zonder diploma, dit zijn je opties
Werken zonder diploma, dit zijn je opties
CV27 minuten leestijd
Een video cv maken in 2024: doe het goed, of helemaal niet
Een video cv maken in 2024: doe het goed, of helemaal niet
CV12 minuten leestijd
Proeflezen
Proeflezen cv
Alles Doorbladeren
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren