1. Blog
  2. CV
  3. De beste cv-makers van 2024
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

De beste cv-makers van 2024

21 minuten leestijd
De beste cv-makers van 2024
Een cv maken gaat het makkelijkst met een cv-maker. Maar welke cv-makers zijn er in Nederland en welke past bij jou? CVster.nl zet de beste cv-makers van 2024 op een rijtje.

Een goede cv-maker selecteren kan een overweldigend klusje zijn. Wie biedt de meeste templates, wat kost een online cv maken en welke functionaliteiten zijn er allemaal? 

Je zoekt op Google naar cv-makers, pikt in je netwerk namen op via mond-tot-mondreclame en ziet advertenties voorbij komen. Maar welke cv-maker biedt wat jij nodig hebt? Een overzicht ontbreekt en de verschillende opties kunnen je gaan duizelen. Daarom gaan wij je helpen. 

Natuurlijk kan CVster.nl je begeleiden bij het maken van je cv. Als grootste en meest complete aanbieder in Nederland kan je bij ons rekenen op:

Met onze cv-maker lopen we voorop op het gebied van design, gebruiksgemak en extra services. Maar we begrijpen ook dat je andere cv-makers wilt bekijken en vergelijken. 

Om die reden hebben we een lijst samengesteld met populaire Nederlandse cv-makers in 2024. Zo kan jij snel zien wat andere aanbieders voor je kunnen doen.

Wat is een cv-maker?

Laten we eerst nog even doornemen wie of wat we onder de loep leggen. Want wat is een cv-maker eigenlijk? 

Een cv-maker is een online tool waarmee je snel en eenvoudig een cv kan maken. 

Je voert je persoonlijke gegevens in en voegt alle informatie toe die je op je cv wilt tonen: 

  • je persoonlijk profiel
  • foto
  • werkervaring
  • opleidingen
  • vaardigheden

En eventueel ook hobby’s, vrijwilligerswerk, stages, extra curriculaire activiteiten en referenties.

Die informatie verschijnt vervolgens in de lay-out van jouw gekozen template. Je past eventueel de kleuren aan en downloadt je cv naar Word of pdf. 

Vaak kan je ook meteen online solliciteren en je sollicitaties organiseren. Bij CVster.nl is het ook nog mogelijk te zien waar en wanneer de recruiter jouw cv heeft gedownload. Verder krijg je bij sommige aanbieders de optie om meteen je sollicitatiebrief te schrijven in een bijpassend design. 

Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden
Gerelateerde artikelen
Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden

De ultieme handleiding voor het maken van je cv! Hier vind je alle tips, tools, templates en voorbeelden die je nodig hebt om een overtuigend cv te schrijven.

Hoe jezelf te onderscheiden met een duidelijke merkidentiteit
Hoe jezelf te onderscheiden met een duidelijke merkidentiteit

De beste Nederlandse online cv-makers en hun specificaties

Iedereen maakt andere afwegingen bij de keuze voor een cv-maker. Voor de een is de prijs belangrijk, de ander kan niet zonder spellingchecker en misschien is voor jou het aantal templates van doorslaggevend belang. 

Daarom hebben we alles op een rijtje gezet, zodat je de cv-generatoren makkelijk kan bekijken en vergelijken. Onderstaand overzicht gaat uit van de betaalde versie van de cv-maker. Dan zijn alle functionaliteiten beschikbaar en kunnen we alle specificaties meenemen in onze vergelijking. Sommige cv-makers bieden ook een gratis cv aan, maar dan loop je bepaalde functionaliteiten mis. 

In onze vergelijking gaan we dan ook uit van de meest complete versie van de verschillende cv-makers. Dat houdt de vergelijking zuiver en de prijzen per cv-maker zijn dan ook beter te vergelijken. 

Expert tip

Wil je je beeld nog completer maken, dan kan je ook de reviews op Trustpilot bekijken per cv-maker.

 

  CVster.nl CVwizard.nl CV-maker.nl CV.nl Canva      
cv-templates 27 12 27 12 >100
cv-voorbeelden 63 nee 14 nee nee
kennisbank/blog ja ja ja ja nee
sollicitatie tracker ja ja nee ja nee
banenzoeker ja ja nee ja nee
ATS checker nee nee ja, tegen
meerprijs
nee nee
sollicitatiebrieven ja ja ja ja ja
spellingcontrole ja ja ja ja nee
tekstsuggesties cv   ja nee nee nee nee
foto uploaden ja ja nee ja ja
foto editor ja nee nee nee ja
export naar pdf/
Word/jpeg
pdf
word
txt
pdf pfd pdf

pdf

jpeg

online solliciteren ja nee ja nee nee
prijs per maand € 7,49 € 9,99 € 14,95 € 9,99 gratis
reviews

>6.108

4,4 / 5

>2.186

4,5 / 5

>5.270

4,4 / 5

>15.713

4,4 / 5

>1.300

2,3 / 5

Je cv optimaliseren voor ATS
Gerelateerde artikelen
Je cv optimaliseren voor ATS

De beste ATS-check voor je cv: volg onze handleiding en scoor hoog in het Applicant Tracking System.

Een cv maken met CVwizard

Met CVwizard zijn sinds 2000 meer dan 100.000 cv’s gemaakt. De cv-generator heeft een overzichtelijk dashboard waarin je je cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitaties kan organiseren. Ook kun je in het dashboard naar vacatures zoeken op basis van functietitel en plaats met straal. In de cv-generator kan je kiezen uit 12 templates waarmee je onbeperkt cv’s kan maken. Eenmalig downloaden kost € 0,99 en een abonnement is € 9,99 per maand.

Expert tip

De websites CVwizard en CV.nl zijn van dezelfde partij. De uitgewerkte cv-templates hebben andere namen en soms ook andere kleuren, maar zijn verder exact gelijk. Ook de prijzen en blogartikelen komen overeen.

Voordelen CVwizard

  • de cv-maker is compleet en werkt prettig met invoeren
  • invoer en uitvoer staan overzichtelijk naast elkaar
  • je kan je sollicitaties organiseren
  • je kan via het dashboard vacatures zoeken

Nadelen CVwizard

  • de tool heeft geen voorbeeld cv’s
  • downloaden naar Word is niet mogelijk
  • de cv-maker biedt geen tekstsuggesties om je op weg te helpen

Conclusie CVwizard als cv-maker

De cv-maker werkt prettig, je kan eenvoudig je gegevens invoeren en ziet meteen het eindresultaat in je gekozen template verschijnen. In de builder krijg je geen tekstsuggesties, wanneer je een sollicitatiebrief maakt wel. CVwizard krijgt op Trustpilot 4,5 van de 5 sterren.

Wat is een LaTeX cv?
Gerelateerde artikelen
Wat is een LaTeX cv?

Je kunt een cv op meerdere manieren mooi vormgeven. Bijvoorbeeld met een LaTeX cv template, al is dat in Nederland niet heel gangbaar. Hier lees je wat een LaTeX cv is en of het bij jou past.

Een cv maken met CV-maker.nl

Cv-maker.nl valt op met de service om je cv te laten maken. Voor € 99,- maakt een professional jouw cv, voor € 185,- krijg je er een sollicitatiebrief bij en voor € 299,- ontvang je ook nog een profieltekst voor je LinkedIn-profiel. 

Minder handig aan deze cv-maker is dat je eerst alle gegevens moet invullen die op je cv komen. Pas als dat compleet is, kies je een cv-template en zie je het eindresultaat. In andere cv-makers zie je realtime de gegevens die je invoert verschijnen in de template van jouw keuze. Desondanks weten gebruikers mooie cv’s te maken met deze tool. 

Voordelen CV-maker.nl

  • de tool heeft 14 uitgewerkte voorbeelden
  • op cv-maker.nl kan je ook meteen een sollicitatiebrief maken
  • je kunt je sollicitaties organiseren en online versturen
  • tegen bijbetaling kan je jouw cv laten maken door een professional

Nadelen CV-maker.nl

  • je kan geen foto toevoegen aan het cv
  • downloaden naar Word is niet mogelijk
  • de cv-maker zelf werkt (naar onze smaak) niet handig.
  • er staan spelfouten in de tips, pas op dat je die niet overneemt

Conclusie CV-maker.nl als cv-maker

CV-maker is de duurste cv-generator van deze vergelijking terwijl het niet de meeste functionaliteiten biedt. Je kan geen foto bewerken of je cv downloaden naar Word. Verder is het een prima tool om een professioneel cv mee te maken. Wil je niet zelf aan de slag, dan kan je tegen betaling je cv laten maken. CV-maker.nl krijgt op Trustpilot 4,4 van de 5 sterren.

Moet ik m'n cv aanpassen per vacature?
Gerelateerde artikelen
Moet ik m'n cv aanpassen per vacature?

Wil je op verschillende functies solliciteren? Dan is het slim om je cv per sollicitatie aan te passen. Maar waarom? Je leest het hier!

Een cv maken met CV.nl

De tool cv.nl is dezelfde als die van CVwizard.nl. Ook de blogartikelen komen overeen, al voeren ze hun eigen SEO-strategie. De sites draaien naast elkaar om op die manier met dezelfde techniek een grotere markt te bereiken. CV.nl heeft meer gebruikers dan CVwizard. 

Voordelen CV.nl

  • het is een complete en gebruiksvriendelijke cv-generator
  • het werkt prettig dat je direct ziet hoe de info op je cv komt te staan
  • je cv’s en sollicitatiebrieven staan in een overzichtelijk dashboard
  • met zoekfunctie voor vacatures

Nadelen CV.nl

  • naast de ingevulde templates heeft de site geen voorbeeld cv’s
  • je kan je cv niet downloaden naar Word
  • geen tekstsuggesties ter inspiratie

Conclusie CV.nl als cv-maker

CV.nl is een prima hulpmiddel om je curriculum vitae mee samen te stellen. Eenvoudig in gebruik en betaalbaar. Minpunt is dat de tool geen tekstsuggesties geeft in de cv-builder. Pluspunt is dat je een bijpassende sollicitatiebrief (met tekstsuggesties) kan maken en je naar vacatures kan zoeken via het dashboard. CV.nl krijgt op Trustpilot 4,4 van de 5 sterren.

In 5 stappen je cv updaten 2024
Gerelateerde artikelen
In 5 stappen je cv updaten 2024

Je cv is een dynamisch document. Het ontwikkelt zich gedurende je carrière. Je cv updaten en bijwerken is een fluitje van een cent anno 2024. Volg de 5 stappen uit dit artikel, kijk terug op wat je hebt bereikt en geniet van je eigen prestaties.

Een cv maken met Canva

Canva is een online tool waarmee je prachtige designs kunt maken. Kennis van grafische design is niet nodig, je klikt en sleept eenvoudig met elementen totdat je ontwerp naar wens is. Canva richt zich daarmee op niet-professionele designers die zelf mooie afbeeldingen willen maken. 

Mensen gebruiken Canva om afbeeldingen te maken voor social media posts, maar ook voor uitnodigingen, kalenders, banners, stickers of verjaardagskaarten. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus het is niet verwonderlijk dat je met Canva ook je cv kan maken.

Voordelen Canva

  • de tool is helemaal gratis
  • met meer dan 100 templates zit er altijd een design bij dat bij je past
  • je kunt je cv maken in alle kleuren van de regenboog
  • het is zelfs mogelijk een interactief cv te maken met een video erin verwerkt

Nadelen Canva

  • het draait om het design, niet om de inhoud.
  • je kan de inhoud van een gemaakt cv niet gebruiken voor een ander cv
  • het is geen cv-tool, dus online solliciteren en vacatures organiseren lukt niet met Canva

Conclusie Canva als cv-maker

Je kan met Canva oogverblindend mooie cv’s maken en het kost je geen cent. De sky is the limit voor creatieve sollicitanten. Zorg er wel voor dat je van tevoren uitpluist hoe je een cv hoort op te stellen, want daar krijg je geen hulp bij in deze tool. Waarschijnlijk leidt dat af en toe tot frustratie, want Canva blijft op Trustpilot steken op 2,3 van de 5 sterren. 

Eenvoudig solliciteren vanuit een basis cv
Gerelateerde artikelen
Eenvoudig solliciteren vanuit een basis cv

Solliciteren is een arbeidsintensief klusje. Vacaturesites doorzoeken, functie-eisen bekijken en telkens je cv afstemmen op die ene leuke baan. Met een basis cv bespaar je tijd en zie je niets over het hoofd.

Conclusie vergelijking online cv-makers in Nederland

Wil je een cv maken en niet uren stoeien met een Word-sjabloon? Dan heb je in Nederland verschillende opties met verschillende functionaliteiten en bijbehorend prijskaartje. Hoewel CVwizard, CV-maker, CV en Canva minder mogelijkheden hebben dan CVster.nl, kan je ook met onze concurrenten prima uit de voeten. 

CVwizard en CV bieden de handigste tool, met CV-maker heb je de mogelijkheid om je cv te laten schrijven door een professional en in Canva kan je al je creativiteit kwijt in je cv. Aan jou de keuze, al hopen we natuurlijk dat je kiest voor de meest complete cv-maker van Nederland 😉

Expert tip

Wist je dat CVster.nl de Nederlandstalige variant is van een internationale cv-maker?

In Amerika kan je ons vinden als Resume.io. We gebruiken er dezelfde 27 templates, maar hebben daar meer dan 430 uitgewerkte cv-voorbeelden en schrijfhandleidingen bij. Zo kan je heel specifiek voor jouw beroep met je cv aan de slag. Ook de Engelstalige kennisbank is uitgebreider met meer dan 250 artikelen over cv’s, sollicitatiebrieven, solliciteren en de arbeidsmarkt

Daarnaast zijn we actief in Brazilië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Klaar om je eigen cv te maken? Bekijk onze verschillende cv templates, vul je gegevens is en download ’m als pdf. Veel Succes met solliciteren! 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Deel dit artikel
Verder lezen
Carriere12 minuten leestijd
Onderzoek: Knappe sollicitant(e) meer kans op een baan
Onderzoek: Knappe sollicitant(e) meer kans op een baan
Carriere8 minuten leestijd
Op zoek naar een bijbaan met 15 jaar? Ontdek er alles over
Op zoek naar een bijbaan met 15 jaar? Ontdek er alles over
Sollicitatiegesprek12 minuten leestijd
Verkoop mij deze pen: Hoe kun deze moeilijke interviewvraag beantwoorden?
Verkoop mij deze pen: Hoe kun deze moeilijke interviewvraag beantwoorden?
Carriere12 minuten leestijd
Wat is organisatiesensitiviteit en waarom is het belangrijk voor je carrière?
Wat is organisatiesensitiviteit en waarom is het belangrijk voor je carrière?
Alles Doorbladeren
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren