Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

De 10 bestbetaalde studentenbanen

Het leven van een student is duur. Aan de studie en het studiemateriaal ben je al makkelijk duizenden euro’s per jaar kwijt, en dan komen de kamerhuur en het levensonderhoud daar nog eens bovenop. En laten we vooral niet vergeten dat je af en toe ook een drankje met vriend(inn)en wilt drinken en minimaal eenmaal per jaar op vakantie wilt.
Om dat te bekostigen kun je natuurlijk bij je ouders aankloppen, maar de kans is groot dat zij niet voor het hele bedrag in willen staan. Geen wonder jij –net als veel andere studenten– een bijbaan zoekt, bijvoorbeeld bij Recruitastudent.nl. En omdat je maar een beperkt aantal uren per dag hebt, wil je zoveel mogelijk rendement uit je bijbaan halen. Met andere woorden: je wilt niet zomaar een studentenbaan, maar bent op zoek naar een studentenbaan die goed betaalt.

Met deze banen is het lekker cashen

De onderstaande lijst zal je helpen het kaf van het koren te scheiden. In plaats van blind voor een baan als kelner of cassière te kiezen, kun je direct voor de goedbetalende banen gaan. Misschien kost het iets meer tijd voordat je beet hebt, maar na één of twee maanden heb je die langer durende werkloosheid keihard terugverdiend.
  1. Privéchauffeur Als privéchauffeur rijd je, strak in het pak, in een glimmende auto van vergadering naar multinational en van vliegveld naar hotel. Succesvolle zakenmensen, politici en artiesten zitten op de achterbank, dus de gesprekken onderweg zijn reuze-interessant. Omdat je ook nog eens vaak ‘s avonds werkt, is het geen wonder dat de beloning ook van niveau is.
  2. Telefonische helpdeskmedewerker Banken en verzekeraars bieden graag plek aan serieuze studenten (HBO en WO). In een vakantieperiode volg je fulltime de training, waarna je parttime aan de slag kan. Het salaris is prettig en wordt nog eens vermenigvuldigd wanneer je avond- of weekenddiensten draait.
  3. Callcenterwerk In een outbound callcenter werk je in opdracht van klanten aan campagnes. Vaak komt dit erop neer dat je mensen tijdens het avondeten lastigvalt. Met een beetje vlotte babbel kun je, naast het basisloon, een leuk commissiebedrag opstrijken.
  4. Thuiszorg Het is lastig om aan thuiszorgprofessionals te komen, vandaar dat deze branche de focus heeft verschoven naar studenten. Dankzij de onregelmatigheidstoeslag kun je met eenvoudig huishoudelijk werk een leuke zakcent bijverdienen. Ook ziekenhuizen zoeken mensen die het archief bijwerken of maaltijden klaarzetten.
  5. Administratief werk Verzekeraars, energiebedrijven en banken betalen relatief goed voor eenvoudige administratieve klussen. Verzekeraars als Delta Lloyd en Aegon zoeken bijvoorbeeld studenten die de gegevens van verhuisde of nieuwe verzekerden in het systeem zetten.
  6. Eigen baas Of je nu computers repareert of een hondenuitlaatservice begint, als eigen baas bepaal je zelf hoeveel je verdient. Ook online kun je leuk verdienen, bijvoorbeeld door digitale producten via een blog te verkopen of commissie op te strijken door middel van ‘affiliate-links’.
  7. Tellen, meten en checken Voor een adviesbureau verkeerstellingen uitvoeren, de mystery guest uithangen of het winkelend publiek enquêteren betaalt leuk. Zelfs bij deze baan kan jou gevraagd worden om ‘s avonds, in het weekend of op feestdagen te werken, waardoor jouw toch al vorstelijker salaris nog een stukje royaler wordt.
  8. Hovenierswerk Onkruid wieden, heggen snoeien, gras maaien en perkjes beplanten: hoveniers doen graag een beroep op studenten die graag de groene handen uit de mouwen steken. Zowel de buitenlucht als het salaris zijn gezond.
  9. Logistiek werk Orders picken, bestellingen klaarleggen en dozen inpakken voor distributiemagazijnen kan parttime en betaalt behoorlijk. In de vakantieperiodes ben je vaak fulltime welkom, waardoor dit een prettige bron van inkomsten kan zijn.
  10. Horeca-werk Van de winter moet je het niet hebben, maar als de terrassen weer open gaan en de fooienpot aan het einde van de avond goed gevuld is, verdien je helemaal niet misselijk in de horeca. Waar je als privéchauffeur zitvlees mag kweken, blijf je hier lekker in vorm door de vele kilometers die je maakt. Met andere woorden: het is wel hard werken.

Oneervolle vermeldingen

Laten we vooral niet doen alsof onze neus bloedt: sex sells. En hetzelfde geldt natuurlijk voor de verdovende middelen. Omdat we ervan uitgaan dat je bovengemiddelde principes hebt en geen risico’s wilt lopen, hebben we banen uit die industrieën niet in het lijstje gezet. Met de wél opgesomde studentenbanen kun je met opgeheven hoofd over straat én verdien je leuk.
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.