1. Blog
 2. Carriere
 3. De Beste Bijbanen voor Jongeren
Geschreven door Misty PathuisMisty Pathuis

De Beste Bijbanen voor Jongeren

24 minuten leestijd
De Beste Bijbanen voor jongeren
Kunstwerk door:Alexandra Shevchenko
Wat zijn de beste bijbanen voor jongeren? Vanaf welke leeftijd mag je bepaalde bijbaantjes doen? Lees het in deze blog!

Als tiener gaat er een wereld voor je open. Meer vrijheid, meer kansen, meer mogelijkheden. Zo mag je ook voor het eerst gaan werken! Maar wat zijn de beste bijbanen voor jongeren? Welke baantjes betalen goed? Wat is de beste supermarkt om te werken? Wat is de gemiddelde leeftijd om te beginnen met werken? En vanaf welke leeftijd mag je bepaalde bijbaantjes doen? Je leest het hier!

In deze blog gaan we de volgende onderwerpen langs:

 • De beste bijbanen als je 13 bent
 • De beste bijbanen op je 14e
 • De beste bijbanen op je 15e
 • De leukste bijbanen als je 16 of ouder bent
 • Vakantiewerk voor jongeren
 • Minimumjeugdloon
 • Solliciteren op een bijbaan

De beste 3 bijbanen als je 13 bent

Gefeliciteerd, je bent officieel een tiener! Je zit natuurlijk al op de middelbare school, maar vanaf je 13e mag je ook eindelijk gaan werken. Zo kan je geld verdienen om te besteden aan je hobby’s, of sparen voor een nieuwe telefoon. Heel veel mogelijkheden qua werk heb je alleen nog niet: op je 13e mag je heel veel soorten werk nog niet doen. Je mag niet zwaar tillen, niet werken in een fabriek of met giftige stoffen, niet werken in de horeca, niet werken op een zondag en op een schooldag maximaal twee uur een dienst draaien. Gelukkig maar, dat moet je ook helemaal niet willen als je 13 bent. Maar wat kan wel? Lees snel wat de beste bijbanen zijn als je 13 bent. 

Folders bezorgen

Ca. €3 à €4 per uur

Op je 13e mag je folders en huis-aan-huisbladen bezorgen. Hoeveel het schuift? Dat verschilt. Als je een folderwijk hebt, krijg je niet altijd per uur betaald. Bij sommige bedrijven hangt de vergoeding af van het aantal folders, de grootte van je wijk, en/of je ze nog zelf moet insteken. Tegenwoordig worden folders meestal voorverpakt in plastic aangeleverd en is insteken dus niet meer nodig. De stapels folders worden meestal op vrijdag bij je thuis bezorgd. Daarvoor hoef je niet thuis te blijven. Vervolgens heb je tot en met maandag de tijd om de folders te bezorgen. Als 13-jarige mag dat alleen niet op zondag! Pas vanaf je 15e mag je op zondag werken. 

Een voordeel van folders bezorgen is dat je het kan doen op een moment dat het jou uitkomt. En door alle beweging kan je het zien als betaald sporten. Een nadeel is dat je ook bij regen, wind of sneeuw gewoon de folders moet bezorgen. Of als je eigenlijk moet leren voor een toetsweek. Met een folderwijk ben je gemiddeld 2-3 uur per week bezig, en bij Spotta verdien je minstens €3 per uur. Daar komt de gewichtstoeslag en vakantietoeslag nog bovenop! 

Klusjes bij vrienden of familie

Prijs zelf bepalen

Vanaf je 13e mag je ook klusjes doen bij vrienden, familie of buurtgenoten. Hoeveel je verdient met dit soort klusjes bepaal je zelf, samen met de mensen die je inhuren. Denk hierbij aan oppassen of auto’s wassen. Heeft jouw buurvrouw op vrijdagavond altijd een vergadering en kan ze dan goed je hulp gebruiken om te letten op de kleine? Bied jezelf aan als oppasser! Met een beetje geluk gaat het kindje snel op bed en kan jij geld verdienen terwijl je tv kijkt. Natuurlijk wel de babyfoon goed in de gaten houden!

Bijbaan in de landbouw

Ca. €3 per uur

Als 13-jarige mag je ook licht werk doen in de landbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groente of fruit plukken. Vaak is dit seizoenswerk waar met name in het voorjaar en de zomer personeel wordt gezocht. Ben jij niet bang om je handen vies te maken tijdens het aardbeien plukken of asperges steken? Dan mag dit vanaf je 13e. Ook mag je helpen met het voeren van (kleine) dieren, meehelpen op een manege, of in de zomermaanden meehelpen op een camping of een speeltuin. Let op: je mag niet zwaarder tillen dan 10 kilo! Het mogen dus echt geen zware werkzaamheden zijn.

Statistisch overzicht

Heb je op je 13e helemaal nog geen zin om te werken? Geen zorgen, dat hoeft ook zeker niet. Uit ons bijbaan onderzoek blijkt dat in Nederland de gemiddelde leeftijd waarop jongeren beginnen met werken bij hun eerste bijbaantje is 15,2 . Nog zeeën van tijd dus!

De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2022
Gerelateerde artikelen
De complete lijst van Nederlandse vacaturebanken in 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan vind je hier een het meest complete overzicht van Nederlandse vacaturebanken.

3 Best betaalde bijbaantjes op je 14e

Eigenlijk kunnen we het heel kort houden: op je 14e mag je namelijk precies hetzelfde als op je 13e. Er komen helaas niet meer mogelijkheden bij als je 14 wordt. Je kan dus licht werk doen in de landbouw, klusjes bij vrienden of familie, en folders bezorgen. Maar er zijn nog een paar opties die we niet eerder hebben genoemd, en misschien zijn dat juist wel de leukste bijbaantjes op je 14e: 

1. Bijbaan in de super

Ca. €3 per uur

Misschien vraag je het wel af: vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Lidl? Als je 13 of 14 bent mag je nog niet achter de kassa zitten of zelfstandig vakkenvuller zijn. Maar je mag wel helpen bij het vakkenvullen! Of helpen bij het schoonmaken van de winkel en andere lichte klusjes, zoals spiegelen. Zolang je niet meer tilt dan 10 kilo en niet meer dan 20 kilo hoeft te duwen of trekken, mag je fysiek werk verrichten in een supermarkt. Dan moet je wel een beetje geluk hebben: de meeste supermarkten nemen pas personeel aan vanaf 15 jaar. Hoeveel je verdient? Waarschijnlijk het minimumjeugdloon, dus €3,07 per uur. Niet veel, maar alle kleine beetjes helpen!

Wist je dat werken bij een supermarkt best een populaire bijbaan is? Uit een scholierenonderzoek van 2021 blijkt dat werken in supermarkt helemaal in trek is (29%), en krantenbezorging (23%) en oppassen 18%). 

2. Optreden en acteren

Tot honderden euro’s

Wat je als 13- of 14 jarige ook mag, is meewerken aan een uitvoering. Hou jij van optreden of kan je acteren? Dan mag je tegen betaling bijvoorbeeld spelen in een toneelstuk, als model lopen in een modeshow, of een rolletje krijgen in een film of reclame. Op tv komen is natuurlijk iets waar veel tieners van dromen  - maar helaas liggen deze bijbaantjes niet voor het oprapen. Als je ze wel kan vinden, betalen ze sowieso een stuk beter dan de andere bijbanen op deze leeftijd!

3. Kidfleuncer worden op Social media 

Tot tienduizende euro’s

Naast optreden en acteren kan je ook geld verdienen door social media . Op Snapchat mag je officieel pas vanaf 13 jaar gebruiken (met natuurlijk toestemming van je ouders), maar een jonge influencer is niet echt leeftijdsgebonden. Volgens RTL nieuws is het aantal Nederlandse kinderen dat geld verdient op social media in de laatste jaren zelfs verdrievoudigd. Zo verdiende Ryan ToysReview in 2018  22 miljoen USD en de 4-jarige Quenisha heeft een eigen kledinglijn op TikTok en Instagram waarmee ze honderden euro’s per foto verdient. Hoewel dit lucratief klinkt, is dit slechts één succesverhaal en heeft het ook z’n donkere kant. Experts zeggen zelfs dat het schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van een jong kind (en met alle negativiteit dat social media kan meebrengen is het misschien helemaal geen ideale bijbaan). Het is dan ook niet vreemd dat de Franse overheid (als eerste in Europa) de wet aangepast heeft voor jonge influencers. Na alle waarschijnlijkheid is het een kwestie van tijd voordat de Nederlandse overheid ook nieuwe regels gaat hanteren om uitbuiting te voorkomen. 

Solliciteren voor een stage? Dit moet je weten voordat je solliciteert!
Gerelateerde artikelen
Solliciteren voor een stage? Dit moet je weten voordat je solliciteert!

Goede voorbereiding bij het vinden van je droomstage is cruciaal. Lees hier alle praktische tips over wat er allemaal bij een sollicitatie voor een stage komt kijken.

De 6 beste bijbaantjes op je 15e

Op je 15e zijn er opeens een stuk meer mogelijkheden om ergens aan het werk te gaan. Winkels, de horeca, pretparken, noem maar op! Je mag nu ook werken op zondag, maar nog niet op zaterdag én zondag in hetzelfde weekend. Lees hieronder wat de beste bijbaantjes op je 15e zijn. 

1. Bijbaan in een winkel

Ca. €4 per uur

Bij de meeste winkels hanteren ze een leeftijdsgrens van 15 jaar. Op je 15e mag je nog niet achter de kassa, maar mag je wel aan de slag in het magazijn, als vulploegmedewerker, of om klanten te helpen.

Statistisch Overzicht

Volgens CBS Jeugdmonitor, worden bijbanen steeds populairder. In 2018 hadden ruim 236 duizend scholieren betaald werk (waarvan 50% een bijbaan), terwijl in 2013 dit nog maar 42% was.  

2. Jumbo bijbaan

€3,96 per uur

In plaatsen waar er geen Albert Heijn is, is vaak wel een Jumbo. De nummer 2 van de Nederlandse supermarkten, met maar liefst 697 winkels. Vanaf je 15e ben je welkom om bij de Jumbo bij jou in de buurt de handen uit de mouwen te steken. Dat kan natuurlijk als vakkenvuller, of beter gezegd, vulploegmedewerker, maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld als Verkoopmedewerker Vers, waarbij je verse producten maakt en inpakt op de broodafdeling, vleesafdeling of kaasafdeling. Bij de Jumbo verdien je fors boven het minimumjeugdloon, namelijk €3,96 per uur. 

Wist je dat jongeren het langst werken bij supermarktketens Dirk van den BroeK, Plus en Deen? De supermarkten waar jongeren het kortst weken zijn: Vomar, Makro en Nettorama. 

3. Albert Heijn bijbaan

€4,87 per uur

Als de grootste supermarktketen van ons land, is de kans groot dat er bij jou in de buurt een Albert Heijn zit waar ze nieuwe medewerkers zoeken. Je bent vanaf je 15e welkom om te werken bij de Albert Heijn - de beste supermarkt om te werken in een bijbaan. Ook hier kan je ervoor kiezen om vakken te vullen, maar er zijn ook andere opties. Wat dacht je van Kwaliteitsmedewerker? Dan zorg je er samen met je collega’s voor dat de winkel schoon en veilig is. Je controleert de kantoren, het magazijn, checkt of de koelingen het goed doen, verwisselt de vuilniszakken en vult de koffieautomaten bij. Veelzijdig werk! Je kan vaak ook op een versafdeling terecht. Kan jij wel met ovens en bakprogramma’s overweg? Solliciteer dan op de functie van Verkoopmedewerker Brood. Dankzij het all-in salaris krijg je als 15-jarige bij de Albert Heijn maar liefst €4,87 per uur.

Expert tip

Het kan per winkel verschillen hoe je uitbetaald krijgt. Bij de AH krijg je bijvoorbeeld niet 1x per maand, maar 1x per 4 weken je salaris gestort. Ook krijg je bij sommige winkels zoals de AH, Jumbo en Kruidvat een all-in loon als je minder dan 13 uur per week werkt. Dat wil zeggen: je vakantiegeld en andere bonussen zitten al bij je maandelijkse salaris in. Bij andere winkels en werkgevers krijg je het vakantiegeld en eventuele bonussen apart uitbetaald.

Wist je dat Albert Heijn de populairste supermarkt is om te werken? Op de voet gevolgd door Jumbo en Lidl. Ook de wereldwinkel en McDonalds staan in de top-5 populairste bijbanen. Hierna volgen Nike, Action, IKEA, Apple en Ajax. 

4. Kruidvat bijbaan

€3,81 per uur

Wil je wel in een winkel werken, maar liever niet in een supermarkt? Dan kan je natuurlijk ook in winkelketens of drogisterijen aan de slag. Bijvoorbeeld bij de Kruidvat. Als vakkenvuller bij de bekendste drogisterij van ons land verdien je op je 15e zo’n €3,81 per uur.

5. Bijbaan in de horeca

€3,07 tot €4 per uur + fooi

Ook in de horeca ben je vanaf je 15e welkom. Maar niet alle horeca: in restaurants, cafés en bars waar alcohol wordt geschonken mag je pas vanaf je 16e werken. Op je 15e kan je dus wel meehelpen in koffiezaakjes, lunchrooms, kantines en snackbars. Bijvoorbeeld bij het afwassen, in de bediening, of als gastvrouw/gastheer. De kassa bedienen mag nog niet op je 15e. 

Een bijbaan in de horeca is niet voor iedereen: gastvrij en vriendelijk zijn moet een beetje in je bloed zitten. En kunnen wandelen met een dienblad vol glazen en borden ook. In de horeca verdien je meestal het minimumjeugdloon of net daarboven, €3,07 per uur, maar daar komt bij dat je in de bediening natuurlijk kan rekenen op fooien.

6. Werken in een pretpark of dierentuin

€3,07 - €4 per uur

Op je 15e mag je ook al werken in een pretpark of dierentuin. Bijvoorbeeld als parkmedewerker, waarbij je ervoor zorgt dat de prullenbakken worden geleegd, het park er netjes uitziet, en ondertussen de gasten de juiste richting op wijst. Ook kan je binnen de horeca in het park aan de slag. Ook hier zal je rond het minimumjeugdloon van €3,07 per uur verdienen als 15-jarige.

Hoe maak je een cv? - cv maken guide
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een cv? - cv maken guide

De ultieme handleiding voor het maken van je cv! Hier vind je alle tips, tools, templates en voorbeelden die je nodig hebt om een overtuigend cv te schrijven.

De leukste bijbanen als je 16 of ouder bent

Wat betreft werk ligt de wereld écht voor je open als je 16 bent. Je mag bij alle horecagelegenheden werken, mag eindelijk met geld werken, en krijgt ook een stuk meer betaald dan als 15-jarige. Een verjaardag om te vieren dus! Wat de leukste bijbanen zijn als je 16 of ouder bent? Lees het hieronder.

1. Bijbaantje in de horeca

€3,54 tot €5 per uur + fooi

Als 16-jarige mag je ook werken in horecagelegenheden die alcohol serveren. Bel je favoriete restaurant of café maar op met de vraag of ze nog een ober of serveerster nodig hebben. ‘s Nachts werken mag alleen nog niet - als je 16 of 17 bent is het verboden om te werken tussen 23 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. 

Wist je dat de populairste bijbaan vakkenvuller is? Zowel meisjes (22%) als jongens 38%) hebben het vaakst een bijbaan als vakkenvuller. Volgens CBS zijn daarna kassamedewerkers en verkoper het populairst bij meisjes en bij jongens krantenbezorger en keukenhulp.

De horeca staat te springen om personeel. Maar wist je dat je niet bij alle bars, restaurants en cafés de fooi die je krijgt zelf mag houden? Soms gaat het in een grote pot voor teamuitjes, en het gebeurt soms zelfs dat het allemaal verdwijnt in de zakken van de eigenaar. Wil je echt een lekker extraatje verdienen? Ga dan op zoek naar een (luxe) restaurant waar je wat extra’s overhoudt aan jouw uitstekende service.

2. Bijbaan in de zorg

€3,54 tot €7 per uur

In de zorg hebben ze altijd mensen nodig - zelfs tijdens lockdowns in de coronacrisis. Je hebt niet voor alle bijbanen in de zorg ook een zorgdiploma nodig. Je kan bijvoorbeeld schoonmaker worden of helpen met de maaltijden in een verzorgingstehuis, werken in de kantine of wasserij van een ziekenhuis, of solliciteren op een bijbaan als huishoudelijke hulp. Bij bijbanen in de zorg kan je als jongere vaak flink boven het minimumjeugdloon verdienen. Zo is een uurloon van €7 als 16-jarige bijvoorbeeld best mogelijk in de thuiszorg. 

3. Start je eigen bedrijf

Bepaal je eigen tarieven

Wist je dat je niet hoeft te wachten tot je meerderjarig bent om je eigen bedrijf te starten? Dat kan ook al als je 16 of 17 bent. Je hebt wel toestemming van je ouders of voogd nodig om dit te mogen doen, bijvoorbeeld als je spullen moet inkopen of een contract met een betaaldienst wil sluiten. Als je dat eenmaal geregeld hebt, kan je geld gaan verdienen. Misschien wil je wel je eigen glazenwasservice beginnen voor mensen in jouw wijk. Of ben je fantastisch met honden, en begin je een eigen uitlaatservice. 

Of wat dacht je van een bijbaan in de ICT? Als jij goed bent met computers en je mobiel, kun je daar misschien veel oudere mensen wel mee helpen. Begin je eigen ICT bijbaan en leer andere mensen met digitale technologie om te gaan! Dan kan je natuurlijk ook zelf je tijden én tarief bepalen. Wie wil dat nou niet? Kijk ook bij dit stappenplan van de KvK om als minderjarige je eigen bedrijf te beginnen.

4. Bijbaan PostNL

€3,67 per uur

Vanaf je 15e ben je ook welkom voor een bijbaan bij PostNL om post te bezorgen. Je bent hiervoor wel een VOG, eigen fiets en smartphone nodig (je krijgt hiervoor wel extra vergoedingen voor zoals een telefoonkostenvergoeding). Maar hoewel een fijn baantje is: rijk zul je er niet van worden. Als 15-jarige verdien je €3,19 per uur en als 16-jarige €3,67. Niet echt een dikke boterham dus. Vanaf je 17de ben je pas welkom om te werken als postsorteerder.

4. Maaltijdbezorger

€9 per uur - €11 per uur

Hou je van sporten en eten? Dan kun je meteen als maaltijdbezorger aan de slag.  Dat kan uiteraard bij Thuisbezorgd, UberEats, Deliveroo of Foodora. Maar ook bij New York Pizza, Domino’s, Sushipoint, Burgerme of een lokale partij bij jou in de buurt zitten ze vaak te springen om bezorgers.  

Vooral als Thuisbezorgd bezorger kan je flink verdienen, ruim €6 per uur via de meeste uitzendbureaus. En als fijne bonus krijg je van Thuisbezorgd een elektrische fiets te leen en hoef je dus niet al te hard te trappen! Helaas is dit bijbaantje niet voor iedereen weggelegd - in sommige plaatsen en dorpen wordt eten alleen met de scooter of auto bezorgd, en dan heb je een rijbewijs nodig. Kijk goed waar je het liefst aan de slag gaat bij domino’s verdien je gemiddeld als berzorger €10.52 per uur, bij New York Pizza gemiddeld €12,16 per uur.

Op sollicitatiegesprek? Dit moet je weten om goed voorbereid te zijn!
Gerelateerde artikelen
Op sollicitatiegesprek? Dit moet je weten om goed voorbereid te zijn!

Gefeliciteerd! Jij bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe verloopt zo’n gesprek? En hoe laat jij een goede indruk achter? Je ontdekt het hier!

Vakantiewerk voor jongeren

In de zomervakantie heb je niet alleen tijd voor zon, zee en strand, maar ook tijd om hard te werken zodat je kunt sparen voor grote aankopen. Zoals een Playstation, nieuwe iPhone of een vakantie met vrienden. Heb je tijdens het schooljaar geen tijd om naast school nog te werken? Begrijpelijk! Maar vergeet niet dat je bovenstaande bijbaantjes dan alsnog in de zomer kan doen. Zeker in de zorg, horeca en supermarkten hebben ze altijd vakantiekrachten nodig. Of wat dacht je van vakantiewerk op de waddeneilanden! Vaak is je accommodatie dan inclusief. Hard werken, maar een zomer op de eilanden doorbrengen… dat is toch het beste vakantiewerk voor jongeren?

De beste supermarkt om te werken

De ene supermarkt is de ander niet! Misschien vraag je je wel af wat de beste supermarkt is om te werken. CVSter deed daar onderzoek naar! Als je kijkt naar de supermarkten waar jongeren het langste blijven werken, dan is dit de top 3:

 1. Dirk van den Broek (15,4 maanden)
 2. Plus (15,3 maanden)
 3. Deen (12,8 maanden)

Als mensen zo lang ergens blijven werken, dan moet het werk vast goed bevallen en het salaris mooi in verhouding zijn. Gemiddeld gezien werken jongeren veel korter bij de volgende supermarkten:

 1. Vomar (5,1 maanden )
 2. Makro (6,4 maanden)
 3. Nettorama (6,5 maanden)

Een groot verschil! Het hoeft niet te betekenen dat dit slechte werkgevers zijn - misschien werken jongeren hier wel vooral rondom de zomer, en gebruiken deze supermarkten voor de rest met name fulltimers of volwassenen met vaste contracten.

Als het gaat om de populairste supermarkten voor bijbaantjes, is dit de top 5:

 1. Albert Heijn
 2. Jumbo
 3. Dirk van den Broek
 4. Lidl
 5. Dekamarkt
Expert tip

Veel retailzaken geven hun medewerkers korting. Bij de Albert Heijn krijg je bijvoorbeeld 10% van wat je uitgeeft teruggestort bij je salaris! Dit gaat tot een maximum van €25 per maand. Geef je pas dus mee aan je ouders als ze boodschappen doen en pluk daar de vruchten van!

21e-eeuwse vaardigheden: leerlingen voorbereiden op de arbeidsmarkt
Gerelateerde artikelen
21e-eeuwse vaardigheden: leerlingen voorbereiden op de arbeidsmarkt

21e-eeuwse vaardigheden, of 21st century skills, zijn competenties die je nodig hebt in de huidige maatschappij. Hoe breng je leerlingen die vaardigheden bij en waarom zijn ze onmisbaar op de werkvloer?

Minimumjeugdloon

Ook niet geheel onbelangrijk: het minimumjeugdloon. In de tabel van de Rijksoverheid hieronder zie je het minimumjeugdloon per uur voor fulltime werkweek van 36, 38 en 40 uur (bruto bedragen per 1 juli 2022). Het minimumloon is altijd per maand, op basis van een fulltime werkweek. Werkgevers kunnen zelf kiezen wat zij als fulltime zien: 36, 38 of 40 uur per week, of ergens daar tussenin. Voor 13-jarigen is er geen minimumloon vastgelegd, maar het zal meestal rond de €2,50 per uur liggen. 

Fulltime werkweek in bedrijf 21 jaar en ouder 20 jaar 19 jaar 18 jaar 17 jaar 16 jaar 15 jaar
36 uur € 11,26 € 9,01 € 6,76 € 5,63 € 4,45 € 3,89 € 3,38
38 uur €10,67 € 8,54 € 6,40 € 5,34 € 4,22 € 3,69 € 3,20
40 uur € 10,14 € 8,11 € 6,08 €5,07 € 4,01 € 3,50 € 3,04
Tabel van de Rijksoverheid

 

Solliciteren op een bijbaan

Hoe moet je solliciteren op een bijbaan, vraag je jezelf wellicht af? De eerste keer solliciteren kan behoorlijk spannend zijn. Gelukkig hebben wij een hele hoop blogs geschreven die je helpen bij het voeren van een sollicitatiegesprek

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Deel dit artikel
Verder lezen
Carriere9 minuten leestijd
Een carrière in het buitenland: waar moet je aan denken?
Een carrière in het buitenland: waar moet je aan denken?
Carriere19 minuten leestijd
De 8 meest voorkomende kantoorblessures + preventietips
De 8 meest voorkomende kantoorblessures + preventietips
CV14 minuten leestijd
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Sollicitatiegesprek12 minuten leestijd
Een sterk karakter als pluspunt bij het solliciteren
Een sterk karakter als pluspunt bij het solliciteren
Alles Doorbladeren
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren