Fotograaf cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Fotograaf cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
Bewerk dit cv

Hoe maak je als Fotograaf een overtuigend cv?

De baankansen voor fotografen zijn minder groot dan een aantal jaren terug, dus heb je een uitstekende pitch nodig. 

Wie had 40 jaar geleden kunnen bedenken dat onze telefoons ooit camera's zouden zijn? De draaischijf en het gekrulde snoer roepen niet direct associaties met een fototoestel op. En wie ons had verteld dat we met hetzelfde apparaat die foto’s met de hele wereld zouden delen, hadden we voor gek verklaard. 

En nu zijn we zelf gek. Gek op onze smartphones waarmee we ineens zelf fotograaf (en filmmaker) zijn geworden. En dankzij de digitale revolutie hebben we ontelbare platforms om de foto’s en filmpjes te delen. 

Maar écht goed fotograferen blijft een vak apart. En daarom is het goed dat je als fotograaf een overtuigend cv wilt maken, de wereld heeft je nog steeds nodig!

Profielschets voorbeeld: schets het perfecte plaatje

Stel in een paar korte zinnen een flatterend zelfportret samen. In de profielschets, ook wel persoonlijk profiel of cv-samenvatting genoemd, schets je een beeld van jezelf aan potentiële werkgevers. 

De profielschets staat boven aan je cv en geeft de recruiter een eerste indruk van jou. En we weten allemaal hoeveel kansen we krijgen om een goede eerste indruk te maken. Dit is jouw kans om je doelgroep rechtstreeks aan te spreken en je kwalificaties, interesses, passie, visie, persoonlijkheid en creatieve flair te laten zien. 

Het ideale persoonlijk profiel gaat over jouw professionele geschiktheid voor de baan en over de persoonlijke kwaliteiten die jou tot de juiste kandidaat maken.

Aanpasbaar voorbeeld profielschets fotograaf

Ervaren en innovatieve fotograaf met een grote passie voor vereeuwigen van de bijzondere momenten van het leven. Streeft altijd naar ultieme klanttevredenheid en is bedreven in het creëren van een ontspannen setting. Fotografeert en (be)werkt met de meest up-to-date hard- en software. Werkte de afgelopen 8 jaar als freelance fotograaf aan meer dan 200 projecten. Kan bogen op een achtergrond in commerciële fotografie en beeldende kunst.

Versla de ATS software met een geoptimaliseerd cv voor fotografen

Volgsystemen voor sollicitanten -  Applicant Tracking Systems (ATS) – zijn geautomatiseerde softwareprogramma’s die cv’s analyseren en filteren op basis van trefwoorden. Middelgrote en grote werkgevers zijn er dol op, want het scheelt veel tijd in het selectieproces. 

Software scant de cv’s op essentiële trefwoorden; bevat een cv te weinig woorden waaruit blijkt dat de kandidaat geschikt is, dan wordt het cv automatisch afgewezen. De belangrijkste trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Let op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor een fotograaf genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. 

Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

Voorbeeld Werkervaring: breng je fotografie-ervaring in beeld

Fotografen volgen vaak een onconventioneel pad. Vertel over jouw pad en welke prestaties je hebt neergezet.  

De meeste fotografen zijn zzp’ers of kleine mkb’ers. Zij fotograferen voor gedrukte of online publicaties, bieden huwelijks- of portretfotografie aan, of werken samen met schrijvers aan boeken vol prachtige foto’s en verhalen. Die setting zal waarschijnlijk niet veranderen. 

Werkgevers werken graag met fotografen die zij per project inhuren in plaats van iemand als vaste fotograaf in dienst te nemen.

Gerelateerde artikelen
Vaardigheden-CV
Wat is een vaardigheden cv en voor wie is deze cv-indeling geschikt? Bekijk de tips en voorbeelden en laat je inspireren door de lijst met 10 competenties waar werkgevers gek op zijn.
Aanpasbaar voorbeeld werkervaring fotograaf

Fotograaf, Foto Romp, Utrecht
April 2016 – Oktober 2021

  • Fotograferen op alle denkbare locaties
  • Met klanten overleggen over hun eisen en wensen rond fotosessie en eindproduct.
  • Optie presenteren afgestemd op de stijl, behoeften, wensen en budgetten
  • van klanten.
  • Frisse ideeën en concepten bedenken, evenals klassieke stijlen toepassen.
  • Analoge films ontwikkelen, afdrukken en digitaliseren (kleinbeeld, aps, middenformaat, 4×5" en 8x10" film, zowel zwartwit, kleur, dia als cross)
  • Afbeeldingen verbeterden, bewerken en retoucheren met behulp van diverse programma's.
  • Fotopresentaties, diavoorstellingen en thema video's maken voor speciale evenementen.

Fotograaf, Foto Swager, Soest
Juli 2013 - Maart 2016

  • Assisteerde de vakfotograaf met opstelling en belichting voorafgaand aan een shoot.
  • Assisteerde tijdens shoots (o.a. lichtgewicht reflectoren vasthouden)
  • Communiceerde met klanten in de winkel en tijdens shoots.
  • Verzorgde de planning van diverse (bruids)shoots.
  • Assisteerde bij het samenstellen van trouwalbums.
  • Winkelverkoop, adviseren over foto- en filmapparatuur.

Voorbeeld Opleidingen: 

Heb je een Bachelor of Design aan een hogeschool op zak? Deed je een mbo-opleiding fotografie? Of heb je een andere opleiding gedaan en volgde je daarna vakcursussen fotografie om je kennis en kunde te verwerven? 

Hoe jouw fotografie-opleiding er ook uit zag, dit is de plek om de spotlight erop te zetten. Laat zien hoe jij het vak in de vingers hebt gekregen. 

Aanpasbaar voorbeeld opleidingen fotograaf

Bachelor of Design, HKU, Utrecht
September 2009 - Juni 2013

Havo, Openbaar Lyceum Zeist
September 2004 - Juni 2009

Vaardigheden voorbeeld: 

Natuurlijk heb je moderne technische vaardigheden nodig om succesvol te zijn als fotograaf. Maar daarnaast zijn artistieke, persoonlijke en communicatieve vaardigheden een must. 

In het cv-onderdeel vaardigheden mag je ongegeneerd opscheppen over waar je goed in bent. Daarbij hoort een mix van technische vaardigheden (camera en fotobewerkingsprogramma’s) en soft skills waaruit blijkt dat je goed met mensen kunt omgaan en deadlines serieus neemt. 

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden fotograaf
  • Nieuwgierig
  • Artistiek
  • Nauwkeurig
  • Assertief
  • Commercieel
  • Adobe Bridge
  • Photoshop
  • Lightroom
  • Videobewerking
  • Digitale fotografie
  • Analoge fotografie

Kies een overtuigende template voor je cv

Als fotograaf heb je een goed oog voor een mooie compositie. Toch betekent dat niet dat je uren wilt besteden aan de indeling en opmaak van je cv. 

Wanneer je als fotograaf snel en efficiënt een mooi cv wilt maken, is een cv-template van CVster.nl een slimme optie. 

Cvster.nl heeft talloze cv-templates om uit te kiezen in vier hoofdcategorieën: professioneel, modern, creatief en eenvoudig. En met onze handleiding cv maken staat de inhoud in een flits op papier. 

Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv