Voorbeeld sollicitatiebrief Fysiotherapeut

Solliciteren als fysiotherapeut? Lees onze voorbeeld sollicitatiebrief fysiotherapeut en de praktische schrijfgids vol tips!
Bewerk dit cv

Door de vergrijzing en toename van het aantal chronische ziekten heb je als fysiotherapeut uitstekende baankansen. Maar… jij bent niet de enige die dit weet. Hoe onderscheid je jezelf tussen al die kandidaten die grotendeels hetzelfde diploma en een overlappend cv hebben? Het antwoord is: met een overtuigende fysiotherapeut sollicitatiebrief.  

Bij CVster.nl ben je aan het juiste adres. Deze schrijfgids en de bijbehorende sollicitatiebrief fysiotherapeut helpen je bij het opstellen van een brief die niet alleen je passie voor fysiotherapie laat zien, maar ook je menselijke kant als fysiotherapeut. 

Volledige fysiotherapeut voorbeeld sollicitatiebrief

Aanpasbaar sollicitatiebrief voorbeeld volledige tekst

Geachte mevrouw Wouters,

Mijn naam is Melissa. Nadat ik - dankzij mijn motiverende fysiotherapeut - zonder pijn leerde lopen na een ongeluk, wist ik één ding zeker. Ik wil fysiotherapeut worden en andere mensen helpen. Inmiddels ben ik 6 jaar fysiotherapeut en heb ik zeker 250 patiënten geholpen aan meer bewegingsvrijheid.

In mijn huidige functie als Fysiotherapeut bij Zorggroep Almere heb ik mijn vaardigheden op het gebied van diagnostiek, behandeling en revalidatie van uiteenlopende aandoeningen verder ontwikkeld. Ik heb ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden en met diverse musculoskeletale, neurologische en sportgerelateerde klachten. Ik ben bekend met diverse behandeltechnieken, waaronder manuele therapie, dry needling en oefentherapie. Mijn empathische benadering, gecombineerd met mijn sterke communicatieve vaardigheden, stellen mij in staat om een vertrouwensband op te bouwen met patiënten en hen te motiveren om actief deel te nemen aan hun herstelproces.

Naast mijn praktijkervaring heb ik een bachelordiploma Fysiotherapie en een masterdiploma Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Ik verdiep me graag in klinische vraagstukken en denk in innovatieve oplossingen. Daarnaast stelt mijn wetenschappelijke achtergrond mij in staat om kritisch te denken, effectieve behandelplannen op te stellen en de beste zorg te leveren.

Fysio-Experts staat bekend om haar multidisciplinaire aanpak en focus op innovatieve behandelmethoden. Ik bewonder de manier waarop uw praktijk de nieuwste technologieën en inzichten integreert in de zorg voor patiënten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kennis, ervaring en passie voor fysiotherapie naadloos aansluiten bij de visie van Fysio-Experts.  

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie en geschiktheid voor de functie nader willen toelichten. Ik kijk ernaar uit om van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Melissa Groene

Secties van een fysiotherapeut sollicitatiebrief

Tijdens het schrijven van je cv heb je waarschijnlijk gemerkt dat er niet veel ruimte is voor je persoonlijkheid. In die zin helpt een cv je niet om jezelf te onderscheiden. Dat is waar een sollicitatiebrief van pas komt. Dit document is dusdanig vrij van vorm dat je je unieke doelen en interesses kunt uiten. Toch volgt een goede sollicitatiebrief wel degelijk een vaste structuur:

  • Kopregel met contactgegevens. Vermeld je belangrijkste contactgegevens bovenaan je motivatiebrief.
  • Gepersonaliseerde aanhef. Fysiotherapeut is een persoonlijk beroep. Deze eigenschap straal je direct uit als je de recruiter bij naam weet te noemen. Door de juiste naam te achterhalen laat je tevens zien dat je je research hebt gedaan.
  • Pakkende introductie. Zorg ervoor dat de lezer van je brief direct aan je lippen hangt en je hele brief zal lezen.
  • Middenstuk. Dit is waar je je motivatie en expertise toelicht. Argumenten waarom jij dé perfecte kandidaat bent voor de functie.
  • Afsluiting. Eindig je sollicitatiebrief met een ‘call to action’ en sluit krachtig af.

Ellenlange brieven lezen? Daar is tegenwoordig bijna geen tijd meer voor. Om de aandacht van de lezer vast te houden, houd je je brief bij voorkeur beknopt. De richtlijn is ca. 350-400 woorden op maximaal één A4’tje.

Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief fysiotherapeut bovenaan dit artikel of deze gerelateerde medische voorbeelden:

Lees je liever een algemeen advies over de verschillende sollicitatiebriefonderdelen? Neem dan een kijkje in ons algemene stappenplan “ Hoe schrijf je een sollicitatiebrief”.

Introductie van een sollicitatiebrief fysiotherapeut

Eén van de belangrijkste factoren van hoeveel aandacht een recruiter aan je brief zal besteden, is hoe interessant je openingszin is. Een saaie brief die alles wat ook op je cv staat herhaalt, is verspilde moeite. Je wilt dat de recruiter denkt: ‘hé, dit is een mogelijk aanwinst voor het team!’ Ik laat je het verschil zien tussen een sprekende introductie en een standaard introductie.

Wel

Geachte heer Mulder,

Mijn naam is Bas. Nadat ik dankzij mijn motiverende fysiotherapeut zonder pijn leerde lopen na mijn ongeluk, wist ik één ding zeker. Ik wil andere mensen ook op deze manier helpen. Inmiddels ben ik alweer 6 jaar fysiotherapeut en heb ik zeker 250 patiënten geholpen aan meer bewegingsvrijheid.

Niet

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben Bas en via deze weg wil ik graag solliciteren naar de functie van fysiotherapeut bij BeweegBeter Fysiotherapeuten. Ik heb reeds 6 jaar ervaring als fysiotherapeut bij FysioFit praktijk.

Welke introductie zal een werkgever het meest aanspreken, denk je? Ik geef je enkele tips voor een pakkende introductie:

  • Begin met een anekdote. Een succesverhaal over een patiënt die je behandeld hebt, of een persoonlijk verhaal.
  • Cijfers en feitjes doen het altijd goed.
  • Vertel in één zin wat jij te bieden hebt als fysiotherapeut.

Motivatiebrief fysiotherapeut hoofdtekst

Na een pakkende introductie heb je de aandacht van de lezer. Nu is het tijd voor de kern van je verhaal. In het hoofdgedeelte van je sollicitatiebrief fysiotherapeut zul je de werkgever moeten overtuigen dat jij een geschikte kandidaat bent. Dat doe je niet alleen door je kennis en kunde te laten blijken, maar ook je persoonlijkheid. Ik zal beide secties hieronder toelichten.

Eerste alinea van de hoofdtekst – Jouw geschiktheid voor de functie (vaardigheden en ervaring)

Fysiotherapeut word je niet zomaar. Een wervingsmanager of recruiter zal daarom bewijzen willen zien dat je geschikt bent voor de functie. De nadruk moet hier liggen op je vaardigheden en ervaring. Bijvoorbeeld:

  1. Als fysiotherapeut moet je minstens over een hbo bachelor Fysiotherapie beschikken. Benoemen dat je de juiste opleiding hebt gevolgd, is dus altijd slim.
  2. Heb je een BIG-registratie? Vermeld dit zeker. Dat laat namelijk zien dat je de beschermde titel van fysiotherapeut mag voeren.
  3. Geef bewijs van je ervaring. Simpelweg opsommen welke banen je hebt gehad is niet de manier. Dan ben je namelijk je cv aan het uitschrijven. Het liefst wil je hier komen met sprekende voorbeelden van succesverhalen. Zoals een patiënt waarmee je jarenlang hebt gewerkt en die nu zonder pijn kan bewegen of noem relevante cijfers en feitjes. Hierdoor gaat je brief leven voor de lezer.
  4. Heb je een specialisatie? Zoals kinderfysiotherapie, fysiotherapie voor ouderen, bedrijfsfysiotherapie of fysiotherapie en geriatrie? Dan wil je dit al vroeg in je brief naar voren laten komen.
  5. Laat uit je verhaal blijken dat je over de juiste vaardigheden beschikt. Als fysiotherapeut moet je een echt ‘mensen-mens’ zijn. Laat dus zien dat je geduld, inlevingsvermogen en empathie hebt. Maar ook dat je uitstekende communicatieve vaardigheden hebt, een gezonde dosis zelfvertrouwen en een prima lichamelijke conditie.
Aanpasbaar introductie voorbeeld sollicitatiebrief

Geachte mevrouw Wouters,

Mijn naam is Melissa. Nadat ik - dankzij mijn motiverende fysiotherapeut - zonder pijn leerde lopen na een ongeluk, wist ik één ding zeker. Ik wil fysiotherapeut worden en andere mensen helpen. Inmiddels ben ik 6 jaar fysiotherapeut en heb ik zeker 250 patiënten geholpen aan meer bewegingsvrijheid.

Tweede alinea van de hoofdtekst – Afstemming op de organisatie

In het tweede gedeelte van je sollicitatiebrief fysiotherapeut vertel je waarom je specifiek bij deze praktijk wilt werken. Door je sollicitatiebrief af te stemmen op de organisatie, laat je de werkgever zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de functie. En ook dat je géén massabrief verstuurt naar tien verschillende werkgevers.

Misschien heb je zelf fysiotherapie gehad bij de praktijk. Of ken je een familielid of buurvrouw die altijd lovend spreekt over de fysiotherapeuten. Is dit allemaal niet het geval? Dan kun je je brief toch afstemmen door de vacaturetekst, website en social media kanalen van de fysiotherapie praktijk aandachtig te bestuderen. Hieruit kun je vaak de kernwaarden, informatie over het team en hun missie halen. Als je er vervolgens voor kunt zorgen dat deze waarden overeenkomen met de strekking van jouw sollicitatiebrief fysiotherapeut, dan zit je goed.

Ik geef je een voorbeeld. In een vacaturetekst voor een fysiotherapeut bij Groenhuysen (en op hun website) zijn onderstaande kernwaarden te vinden. Deze zou je in dit voorbeeld kunnen verwerken in je sollicitatiebrief:

  • Onze missie: ‘Ouder worden, jezelf blijven!’.
  • Bij ons staat kwaliteit van leven en zorg, met aandacht voor ieders leefstijl, interesses en persoonlijke wensen, van overwegend ouderen centraal.
  • Wij leggen de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie en geven vertrouwen aan onze medewerkers.
Aanpasbaar voorbeeld van de hoofdtekst van een sollicitatiebrief

In mijn huidige functie als Fysiotherapeut bij Zorggroep Almere heb ik mijn vaardigheden op het gebied van diagnostiek, behandeling en revalidatie van uiteenlopende aandoeningen verder ontwikkeld. Ik heb ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden en met diverse musculoskeletale, neurologische en sportgerelateerde klachten. Ik ben bekend met diverse behandeltechnieken, waaronder manuele therapie, dry needling en oefentherapie. Mijn empathische benadering, gecombineerd met mijn sterke communicatieve vaardigheden, stellen mij in staat om een vertrouwensband op te bouwen met patiënten en hen te motiveren om actief deel te nemen aan hun herstelproces.

Naast mijn praktijkervaring heb ik een bachelordiploma Fysiotherapie en een masterdiploma Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Ik verdiep me graag in klinische vraagstukken en denk in innovatieve oplossingen. Daarnaast stelt mijn wetenschappelijke achtergrond mij in staat om kritisch te denken, effectieve behandelplannen op te stellen en de beste zorg te leveren.

Fysio-Experts staat bekend om haar multidisciplinaire aanpak en focus op innovatieve behandelmethoden. Ik bewonder de manier waarop uw praktijk de nieuwste technologieën en inzichten integreert in de zorg voor patiënten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kennis, ervaring en passie voor fysiotherapie naadloos aansluiten bij de visie van Fysio-Experts.  

Call to action & conclusie: een laatste handdruk

Als een behandeling van een patiënt is afgerond, geef je diegene een laatste stevige handdruk. Ook je sollicitatiebrief fysiotherapeut wil je krachtig afsluiten. Laat nogmaals je enthousiasme blijken voor de functie en benadruk dat je graag bij de praktijk wilt werken. Daarnaast mag ook een goede call to action niet ontbreken. Hiermee geef je de lezer het gevoel dat hij/zij nog iets moet doen en je brief dus niet zomaar aan de kant kan schuiven:

  • Ik kijk uit naar uw reactie of Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.
  • Neem gerust contact met me op als u vragen heeft n.a.v. mijn sollicitatie.
  • Ik hoop van harte dat ik mijn motivatie mag toelichten in een gesprek.

Sluit af met ‘Met vriendelijke groet,’ en daaronder je voor- en achternaam.

Aanpasbaar voorbeeld van de conclusie van een sollicitatiebrief

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie en geschiktheid voor de functie nader willen toelichten. Ik kijk ernaar uit om van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Melissa Groene

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief fysiotherapeut zonder ervaring

Je hebt misschien geen ervaring als fysiotherapeut, maar om te komen waar je nu bent, heb je een goede opleiding gevolgd. Vertrouw op die kennis. Leg uit waarom je voor fysiotherapie hebt gekozen. Praat over je filosofie, wie je bent als persoon en de technieken die je hebt geleerd en geoefend.

Zorg ervoor dat je elke eerdere baan of iedere andere relevante ervaring gebruikt als voorbeeld van je aantoonbare vaardigheden, zoals communicatie, probleemoplossend vermogen, empathie en het opbouwen van relaties met anderen.

Belangrijkste laatste tips voor jouw sollicitatiebrief fysiotherapeut

De meeste fysiotherapeuten zien er fysiek fit en verzorgd uit. Daarom wil je dat jouw sollicitatiebrief fysiotherapeut hetzelfde uitstraalt. Het is namelijk de eerste indruk die de recruiter van je krijgt.

Is het opmaken van sollicitatiedocumenten niet helemaal je ding? Bij CVster.nl helpen we je graag aan een strakke fysiotherapeut sollicitatiebrief. Op onze website vind je een praktische online builder waarin je snel en eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief in een professioneel template schrijft. Jij verzorgt de inhoud, wij hebben het opmaakwerk voor je gedaan.

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv