Coach cv- voorbeeld & schrijfgids

Werken als coach? Bekijk ons cv coach voorbeeld en lees de praktische schrijfgids vol tips!
Bewerk dit cv

Coaches zijn in de eerste plaats docenten. Ze begeleiden sporters en helpen hen niet alleen een sport eigen te maken, maar ook hoe ze kunnen blijven presteren. Om ervoor te zorgen dat je in elk sportseizoen kunt werken, heb je een coach cv nodig dat up-to-date is, zodat je altijd klaar bent om indruk te maken op een werkgever.

Op CVster.nl vind je kant-en-klare cv templates en een cv maker waarin je binnen enkele minuten een professioneel cv maakt. Kortom: je hebt alle tools in handen om een overtuigende sollicitatie te schrijven!

Hoe Schrijf Je Een Coach CV?

Coaches helpen het leven van hun atleten te structureren, en dus zijn ze bekend met de voordelen van consistentie. Een cv voor een coach moet ook een vaste structuur volgen. Zo kan de werkgever het cv eenvoudig scannen. Zorg ervoor dat je deze cv onderdelen opneemt:

  • Cv koptekst
  • Cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
  • Werkervaring sectie
  • Vaardigheden sectie
  • Opleiding sectie

Coach is geen beschermd beroep. Iedereen mag zich dus coach noemen. Aan jou de taak om in je coach cv aan te tonen dat jij alle ervaring, vaardigheden en eventuele opleiding in huis hebt om een uitstekende coach te zijn.

Expert tip

Je cv optimaliseren voor ATS systemen

Grotere werkgevers maken steeds vaker gebruik van ATS systemen bij sollicitaties. ATS staat voor Applicant Tracking Systems. Het is een algoritme dat cv’s van sollicitanten scant op trefwoorden (meestal trefwoorden uit de functieomschrijving) en de cv’s vervolgens rangschikt. Alleen cv's met de hoogste score worden doorgestuurd naar de werkgever. De rest wordt automatisch afgewezen.

Volg dit eenvoudige stappenplan om ervoor te zorgen dat jouw cv op het bureau van de werkgever belandt:

  1. Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden, eigenschappen en trefwoorden.
  2. Vergelijk de trefwoorden met die in je eigen cv.
  3. Pas je taalgebruik aan aan de werkgever om extra punten te scoren.
  4. Voeg eventueel zoekwoorden toe die je nog niet had opgenomen – mits op jou van toepassing.

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Coach

Het doel van je coach cv is een sollicitatiegesprek. De beste manier om dit te bereiken is door je carrièregegevens te presenteren op een manier die makkelijk te scannen is voor de lezer. Voor een coach is een omgekeerd chronologische cv indeling de beste optie. Je vermeldt je laatste baan eerst, de eerste baan als laatste.

Ben je een coach die bij verschillende sporten (of meerdere atleten) coacht? Dan kun je ervoor kiezen om je ervaring in elke sport apart te groeperen.   

Neem je contactgegevens op

Iets dat absoluut niet mag ontbreken op je cv voor een coach zijn je contactgegevens. Je cv is immers je visitekaartje. Zorg ervoor dat je de volgende gegevens opneemt:

  • Volledige naam + functietitel.
  • Een professioneel e-mailadres.
  • Je telefoonnummer.
  • Stad + land.
  • Optioneel: link naar LinkedIn, je portfolio of een video.
Wel

Tessa Louwman

Voetbalcoach

Den Haag, Nederland

06-23525658

tlouwman@email.com

Niet

Tessa Louwman

06-23525658

Tessa_ajax_1988@yahoo.com

Maak gebruik van een cv samenvatting

Beschouw de samenvatting van je coach cv als een peptalk vóór de wedstrijd. Je pompt de spelers op, geeft ze een overzicht van de spelstrategie en vertelt waarom ze winnaars zijn. In je cv samenvatting doe je hetzelfde, maar dan voor je carrière.

Eerst geef je je carrière een boost (zonder op te scheppen), daarna geef je een overzicht van je grootste prestatie(s) als coach, en ten slotte vertel je de werkgever wat je kunt doen om van zijn team (of de sporter) een absolute winnaar te maken. En dat alles in ongeveer 3-5 zinnen.

Inspiratie nodig? Bekijk ons sport coach cv voorbeeld onderaan dit artikel, of één van deze cv voorbeelden:

Hieronder vind je tevens uitgeschreven voorbeelden van een samenvatting voor een coach:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Recent afgestudeerd personal trainer met een ongekende passie voor sport. Ruim 10 jaar ervaring als voetballer in de Eerste Divisie bij De Graafschap en Heracles. Daarnaast beschik ik over een brede kennis van gezonde voeding en trainingsschema’s voor topsporters. Ik sta te popelen om weer het veld op te kunnen, nu aan de andere kant van de lijn.

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Gepassioneerd schaatscoach met ruim 4,5 jaar ervaring, waarvan 3 jaar als vaste coach van Marianne Timmer. Zelf won ik 2x brons en 1x zilver als shortrack schaatser. Daarnaast heb ik ervaring in het trainen van veelbelovende jonge schaatstalenten. Je kunt mij het beste omschrijven als gedreven, eerlijk en resultaatgericht zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Fitness coach met een indrukwekkende trackrecord in het succesvol begeleiden van professionele atleten, voornamelijk voetballers en zwemmers. Toegewijd aan het promoten en instilleren van een gebalanceerde en gezonde levensstijl, en cliënten daarmee te helpen optimaal te presteren. Beschikt over diepgaande kennis over een breed scala aan welzijnsonderwerpen, variërend van sport en voeding tot mentale gezondheid. Sterk intrinsiek gemotiveerde professional met een evenwichtig, opmerkzaam en ondersteunend karakter

Schets je werkervaring: en scoor die baan   

We zijn aangekomen bij de werkervaringsectie. In dit cv onderdeel som je je eerdere banen op. Dit doe je in omgekeerd chronologische volgorde, dus je meest recente baan bovenaan. Of je nu hebt besloten om je cv voor een coach strikt chronologisch of per sport in te delen: je moet indruk maken met je arbeidsverleden.

Som onder iedere functie 3-5 opsommingstekens op waarin je je taken en bijzondere prestaties vermeldt. Het liefst onderbouwd met interessante cijfers en feitjes.

  • Wat zijn je grootste prestaties?
  • Heeft een atleet of team onder jouw leiding een kampioenschap gewonnen?
  • Heeft een sporter zijn/haar record aanzienlijk verbeterd?

Bekijk ter inspiratie de werkervaringsectie uit ons cv atletiekcoach hieronder:

Aanpasbare sectie werkervaring

Coach , Sportcentrum Papendal, Arnhem 
Juni 2019 - Juni 2024 

  • Ontwikkelde en implementeerde op maat gemaakte trainingsprogramma's.
  • Voerde prestatiebeoordelingen uit om de voortgang van de atleten te volgen en trainingsprogramma's aan te passen aan specifieke behoeften.
  • Verstrekte voedingsadvies gericht op het verbeteren van de sportprestaties en het bevorderen van een snel herstel na intense trainingen.
  • Werkte nauw samen met sportmedische professionals om blessures te voorkomen en te rehabiliteren.
  • Coachte atleten in het ontwikkelen van mentale veerkracht en strategieën voor het beheren van wedstrijdspanning, wat resulteerde in verbeterde prestaties tijdens wedstrijden.

 

Coach, Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), Soest 
Januari 2017 - Mei 2019 

  • Ontwierp en implementeerde trainingsprogramma's voor getalenteerde jonge zwemmers (leeftijd 14 - 16 jaar).
  • Voerde uitgebreide evaluaties uit om de fysieke capaciteiten en ontwikkelingsbehoeften van elke atleet te beoordelen.
  • Organiseerde en leidde mentale vaardigheidstrainingen om het zelfvertrouwen en de concentratie van jonge atleten te verbeteren.
  • Coördineerde deelname aan regionale en nationale sportevenementen en competities.
  • Onderhield regelmatig contact met ouders en verzorgers om de ontwikkeling en het welzijn van de atleten te bespreken.

 

Sporttherapeut, Future Champions Sports Clinic, Soest 
November 2015 - November 2018 

  • Ontwikkelde en implementeerde op maat gemaakte revalidatieprogramma's voor jonge atleten om blessures te behandelen.
  • Voerde uitgebreide evaluaties uit om de aard en ernst van sportgerelateerde blessures te beoordelen en individuele behandelplannen op te stellen.
  • Begeleidde en ondersteunde jonge atleten tijdens revalidatiesessies, waarbij technieken voor kracht- en flexibiliteitstraining werden toegepast.
  • Verstrekte educatief advies aan jonge atleten en hun ouders over blessurepreventie, hersteltechnieken en veilig sporten.

Hoe schrijf je een coach cv zonder ervaring?

Als je nog nooit eerder hebt gecoacht, is dat prima. Iedereen heeft ooit een eerste baan gehad. Ben je zelf sporter (geweest)? Maak dan een aparte sectie met de titel 'atletische ervaring'.

Misschien heb je een relevant diploma behaald en ervaring in de vorm van stages. Wat je in ieder geval wilt benadrukken zijn je aantoonbare vaardigheden. Over welke competenties beschik je die van jou een uitstekende coach maken? Denk aan motiveren en lesgeven. Of wat dacht je van uitstekende kennis op het gebied van gezonde voeding en sportmanagement?

Neem je belangrijkste vaardigheden op voor een coach

Werkgevers in de sportbranche hebben doorgaans weinig tijd om vele cv’s te lezen. De vaardighedensectie is een onderdeel dat daarom goed bekeken wordt. Het fijne van de vaardighedensectie is bovendien dat je het eenvoudig kunt aanpassen voor iedere vacature. Kies de kenmerken die volgens jou het belangrijkst zijn voor de functie waarop je solliciteert, en zet die in je cv. Maak daarnaast onderscheid tussen harde en zachte vaardigheden.

Harde vaardigheden zijn praktische vaardigheden die je nodig hebt om je werk te kunnen uitvoeren. Denk aan fysiotherapie, herstelplannen maken na blessures of kennis van gezondheid en voeding.

Je zachte vaardigheden zijn je ‘menselijke’ vaardigheden. Deze leer je niet zozeer op een opleiding, maar ontwikkel je gedurende je leven en loopbaan.

  • Motiveren
  • Coachen / lesgeven
  • Resultaatgericht
  • Zelfkennis
  • Empathie
  • Signaleren / analytisch vermogen
  • Objectieve blik
  • Reflecteren
  • Communicatieve vaardigheden
  • Integriteit
Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
  • Voeding en diëtiek
  • Holistisch coachen
  • Jeugdbegeleiding
  • Blessurepreventie en -herstel
  • Performance Management
  • Sportbegeleiding

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante certificaten

In de opleidingsectie van je cv geef je een overzicht van je opleidingen, diploma’s en certificaten op. Dit gedeelte is vaak het makkelijkst te schrijven. Zet deze informatie in omgekeerd chronologische volgorde, dus je meest recent behaalde diploma bovenaan.

Heb je sportprijzen gewonnen? Overweeg dan hier een apart kopje van te maken. Heb je naast je diploma en certificaten een keurmerk, zoals van de NOBCO? Dan wil je dat zeker benoemen.

Zie voor inspiratie de opleidingsectie uit ons cv coach voorbeeld:

Aanpasbare sectie opleidingen

Master Sport- en Beweeginnovatie, Hanzehogeschool Groningen, Groningen 
September 2016 - Mei 2018 


HBO Bachelor Sport- en Bewegingseducatie, Fontys Hogescholen, Eindhoven 
September 2012 - Mei 2016

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Coach CV

De lay-out en het ontwerp van je coach cv moeten de inhoud aanvullen en niet overtreffen. Je bent een professional, dus blijf uit de buurt van sport icoontjes of ander overbodig beeldmateriaal. Streef in plaats daarvan naar strakke lijnen, gemakkelijk leesbare lettertypen en een duidelijke indeling. Enkele tips:

  • Kleurgebruik mag, maar houd het zakelijk en netjes. Met een subtiele kleurtint valt je cv op tussen de saaie zwart/ wit cv’s van andere sollicitanten.
  • Zorg voor voldoende marges, witruimte en duidelijke tussenkopjes zodat je cv eenvoudig te scannen is.
  • Kies voor een zakelijk en goed leesbaar lettertype en lettergrootte 10 tot 12.
  • Beperk je cv tot maximaal één A4’tje.

Een mooi verzorgd en opgemaakt cv is de eerste indruk die je achterlaat.

Voorbeeld cv coach met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Fitness coach met een indrukwekkende trackrecord in het succesvol begeleiden van professionele atleten, voornamelijk voetballers en zwemmers. Toegewijd aan het promoten en instilleren van een gebalanceerde en gezonde levensstijl, en cliënten daarmee te helpen optimaal te presteren. Beschikt over diepgaande kennis over een breed scala aan welzijnsonderwerpen, variërend van sport en voeding tot mentale gezondheid. Sterk intrinsiek gemotiveerde professional met een evenwichtig, opmerkzaam en ondersteunend karakter.


Werkervaring

Coach , Sportcentrum Papendal, Arnhem 
Juni 2019 - Juni 2024 

  • Ontwikkelde en implementeerde op maat gemaakte trainingsprogramma's.
  • Voerde prestatiebeoordelingen uit om de voortgang van de atleten te volgen en trainingsprogramma's aan te passen aan specifieke behoeften.
  • Verstrekte voedingsadvies gericht op het verbeteren van de sportprestaties en het bevorderen van een snel herstel na intense trainingen.
  • Werkte nauw samen met sportmedische professionals om blessures te voorkomen en te rehabiliteren.
  • Coachte atleten in het ontwikkelen van mentale veerkracht en strategieën voor het beheren van wedstrijdspanning, wat resulteerde in verbeterde prestaties tijdens wedstrijden.

 

Coach, Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), Soest 
Januari 2017 - Mei 2019 

  • Ontwierp en implementeerde trainingsprogramma's voor getalenteerde jonge zwemmers (leeftijd 14 - 16 jaar).
  • Voerde uitgebreide evaluaties uit om de fysieke capaciteiten en ontwikkelingsbehoeften van elke atleet te beoordelen.
  • Organiseerde en leidde mentale vaardigheidstrainingen om het zelfvertrouwen en de concentratie van jonge atleten te verbeteren.
  • Coördineerde deelname aan regionale en nationale sportevenementen en competities.
  • Onderhield regelmatig contact met ouders en verzorgers om de ontwikkeling en het welzijn van de atleten te bespreken.

 

Sporttherapeut, Future Champions Sports Clinic, Soest 
November 2015 - November 2018 

  • Ontwikkelde en implementeerde op maat gemaakte revalidatieprogramma's voor jonge atleten om blessures te behandelen.
  • Voerde uitgebreide evaluaties uit om de aard en ernst van sportgerelateerde blessures te beoordelen en individuele behandelplannen op te stellen.
  • Begeleidde en ondersteunde jonge atleten tijdens revalidatiesessies, waarbij technieken voor kracht- en flexibiliteitstraining werden toegepast.
  • Verstrekte educatief advies aan jonge atleten en hun ouders over blessurepreventie, hersteltechnieken en veilig sporten.


Vaardigheden

  • Voeding en diëtiek
  • Holistisch coachen
  • Jeugdbegeleiding
  • Blessurepreventie en -herstel
  • Performance Management
  • Sportbegeleiding


Opleiding

Master Sport- en Beweeginnovatie, Hanzehogeschool Groningen, Groningen 
September 2016 - Mei 2018 


HBO Bachelor Sport- en Bewegingseducatie, Fontys Hogescholen, Eindhoven 
September 2012 - Mei 2016

Kun je wat hulp gebruiken bij de opmaak van je cv? Of ben je op zoek naar een coach cv sjabloon? Maak kennis met de professionele, kant-en-klare cv templates van CVster.nl. In onze online cv maker maak je in 5 minuten een perfect opgemaakte coach cv pdf.

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv