Verzorgende IG cv- voorbeeld & schrijfgids

Werken als verzorgende IG? Bekijk ons voorbeeld cv verzorgende IG en lees de praktische schrijfgids vol tips!
Bewerk dit cv

Verzorgende IG: het is een mooi en betekenisvol beroep, maar ook één met een grote verantwoordelijkheid. Ga jij solliciteren als verzorgende IG? Dan zul je de werkgever moeten overtuigen dat jij dit beroep aan kan. Maar ook dat je over de juiste papieren en vaardigheden beschikt én dat je een prettige persoonlijkheid hebt. Deze schrijfgids en ons voorbeeld cv verzorgende IG zijn er om je daarbij te helpen.

Op CVster.nl vind je kant-en-klare cv templates en een cv maker waarin je binnen enkele minuten een professioneel cv maakt. Kortom: je hebt alle tools in handen om een overtuigende sollicitatie te schrijven!

Hoe Schrijf Je Een Verzorgende IG CV?

Een goed cv begint met een duidelijke opbouw. Zo kan de werkgever je cv eenvoudig scannen op de onderdelen die hij/zij belangrijk vindt. Zorg ervoor dat je deze cv onderdelen opneemt:

  • Cv koptekst
  • Cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
  • Werkervaring sectie
  • Vaardigheden sectie
  • Opleiding sectie

Verzorgende IG word je alleen met het juiste diploma. Daarom is een opleidingsectie onmisbaar op jouw cv. Net als natuurlijk een sectie waarin je je eerdere werkervaring belicht. Naast de juiste papieren en vaardigheden, is je persoonlijkheid minstens zo belangrijk. Jij werkt immers dagelijks met mensen.

Expert tip

Je cv optimaliseren voor ATS systemen

Grotere werkgevers maken steeds vaker gebruik van ATS systemen bij sollicitaties. ATS staat voor Applicant Tracking Systems. Het is een algoritme dat cv’s scant op trefwoorden (meestal overeenkomend met de functieomschrijving) en die cv’s vervolgens rangschikt. Alleen de cv's met de hoogste score worden doorgestuurd naar de werkgever. De rest wordt automatisch afgewezen.

Volg dit eenvoudige stappenplan om ervoor te zorgen dat jouw Verzorgende IG cv op het bureau van de werkgever belandt:

  1. Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden, eigenschappen en trefwoorden.
  2. Vergelijk die trefwoorden en zinnen met die in je eigen cv.
  3. Pas je taalgebruik aan aan de werkgever om extra punten te scoren.
  4. Voeg eventueel zoekwoorden toe die je nog niet had opgenomen – mits op jou van toepassing.

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Verzorgende IG

Omdat in jouw beroep de werkervaringsectie en opleidingsectie erg belangrijk zijn, is een omgekeerd chronologische cv indeling de beste optie. Dit is het ‘standaard type cv’ zoals je hem waarschijnlijk kent. Werkgevers zijn bovendien gewend om dit type cv te beoordelen. Je zet je meest recente baan bovenaan en werkt zo terug in de tijd. Bij het onderdeel 'opleiding' doe je hetzelfde. Je kunt het omgekeerd chronologische cv eenvoudig aanvullen met extra secties zoals hobby’s.  

Neem je contactgegevens op

Als er één ding niet mag ontbreken op je cv zijn het je contactgegevens. Je cv is immers je visitekaartje. Zorg ervoor dat je de volgende gegevens opneemt:

  • Volledige naam + functietitel.
  • Een professioneel e-mailadres.
  • Je telefoonnummer.
  • Stad + land.
  • Optioneel: linkje naar LinkedIn.
Wel

Bram Janssen

Verzorgende IG

Venlo, Nederland

06-23525658

bjanssen@email.com

Niet

Bram Janssen

06-23525658

Brammetjuh-1998@yahoo.com

Maak gebruik van een cv samenvatting

Een cv is meestal een droge opsomming feitjes. Zonde, want verzorgende IG is een beroep dat vooral draait om menselijkheid. Gelukkig biedt de cv samenvatting je toch een optie om een stukje persoonlijkheid toe te voegen aan je cv.

Een cv samenvatting bestaat uit 3-5 zinnen bovenaan je cv. Het is een korte introductie waarin je jezelf voorstelt aan de werkgever. In dit stukje tekst kun je pronken met je vaardigheden, maar wil je vooral je menselijke kant laten zien. De cv samenvatting is de perfecte plek om alvast een inkijkje te geven in jou als potentiële werknemer.

Inspiratie nodig? Bekijk ons voorbeeld cv verzorgende IG onderaan dit artikel, of één van deze cv voorbeelden:

Hieronder vind je tevens uitgeschreven voorbeelden van een samenvatting voor een verzorgende IG:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Recent afgestudeerde verzorgende IG. Ik beschik over een mbo 3 diploma ‘Verzorgende IG’ en heb een krachtige basis op het gebied van medische kennis en handelingen. Ik ben een sociaal dier en kom het beste tot mijn recht als ik mensen kan helpen. Ik sta dan ook te springen om mijn kennis toe te passen in de praktijk.

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Verzorgende IG met 5 jaar relevante werkervaring in de thuiszorg en in een verzorgingshuis. Ruime kennis van medische handelingen en het bieden van persoonsgebonden zorg. Als verzorgende IG ben ik toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg aan cliënten. Daarnaast ben ik in staat om op empathische wijze een band op te bouwen met mijn patiënten en haal veel voldoening uit het helpen van mensen.

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Zeer ervaren en gepassioneerd verzorgende IG in de gehandicaptenzorg met ruim 10 jaar werkervaring. Brede kennis van medische handelingen, het opstellen van een persoonlijk zorgplan en overleg met medisch specialisten. Gewend aan wisselende werkomstandigheden en weet hoe om te gaan met uitdagende situaties.

Schets je werkervaring: en wek het vertrouwen   

We zijn aangekomen bij de werkervaringsectie. In dit cv onderdeel som je je eerdere banen op. Dit doe je in omgekeerd chronologische volgorde, dus je meest recente baan bovenaan. Als je al eerder in de zorg hebt gewerkt, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Vermeld je functie, het bedrijf waar je werkte, het aantal jaren dat je er werkte en de plaatsnaam.

Onder iedere functie plaats je 3-5 opsommingstekens waarin je je taken en verantwoordelijkheden kunt beschrijven. Wat veel sollicitanten ‘fout’ doen, is dat zij hier een droge opsomming maken van hun verantwoordelijkheden. Wil je opvallen? Dan benoem je hier niet je standaard taken als verzorgende IG, maar je meest bijzondere prestaties, interessante cijfers en feitjes.

Wil je hier een voorbeeld van zien? Bekijk ter inspiratie de werkervaringsectie uit ons cv verzorgende IG voorbeeld hieronder:

Aanpasbare sectie werkervaring

Verzorgende IG, Talma Borgh, Apeldoorn 
Februari 2021 - Heden 

Als verzorgende IG bij verpleeghuis Talma Borgh ben ik verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige dagelijkse zorg aan bewoners.  

  • Persoonlijke zorg bieden aan ca. 35 bewoners.
  • Nauw samenwerken met het zorgteam.
  • Implementeren van dagbesteding.
  • Coördineren van zorgplannen.
  • Creëren van een prettige en veilige omgeving voor bewoners.

 

Verzorgende IG, Thebe, Deventer 
Oktober 2019 - Februari 2021 

Als verzorgende IG bij Thebe Deventer was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg in de wijk, samen met een zorgteam. Mijn functie omvatte zeer diverse werkzaamheden, zoals kraamzorg, zorg na een operatie of bij ouderen thuis. 

  • Dagelijkse zorg bieden aan huis.
  • Medische handelingen verrichten zoals medicatie toedienen, katheters inbrengen of injecties geven.
  • Huishoudelijke taken en luisterend oor bieden aan patiënten.
  • Signalerende functie en overleg met andere zorgverleners.

Hoe schrijf je een Verzorgende IG cv zonder ervaring?

Als je nog geen werkervaring hebt, wil je de nadruk leggen op je vaardigheden en natuurlijk je grote enthousiasme voor het vak. Onthoud: je hebt vaak meer ervaring dan je denkt. Zoals uit eerdere banen, bijbaantjes, je opleiding of vrijwilligerswerk.

Bedenk welke vaardigheden noodzakelijk zijn in de zorg en noem concrete voorbeelden uit de praktijk om die vaardigheden te laten zien. Denk aan empathie, communicatieve vaardigheden en hulpvaardigheid.

Neem je belangrijkste vaardigheden op voor een Verzorgende IG

Om aan de slag te gaan als verzorgende IG moet je over een aardig pakketje vaardigheden beschikken. In jouw functie is het erg belangrijk dat je op je cv zowel je harde als zachte vaardigheden belicht.

Harde vaardigheden zijn praktische vaardigheden die je nodig hebt om je werk te kunnen uitvoeren. Denk aan verpleegkundige handelingen zoals medicijnen toedienen, injecties zetten en persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden. Ook weet je hoe te handelen in crisissituaties.

Je zachte vaardigheden zijn je ‘menselijke’ vaardigheden. Deze leer je niet zozeer op een opleiding, maar ontwikkel je gedurende je leven en loopbaan. Juist deze vaardigheden zijn bij een menselijk beroep als verzorgende IG ontzettend belangrijk. Enkele voorbeelden:

  • Communicatieve vaardigheden. Je werkt met hulpbehoevende mensen. Daarom moet je goed kunnen luisteren en communiceren. Niet alleen met je patiënten en hun familie, maar ook met je collega’s, de huisarts en andere zorgverleners.
  • Empathie. Jij speelt een belangrijke rol in het leven van je patiënten. Omdat je mensen 1-op-1 helpt, bouw je een band met ze op. Empathisch vermogen is dan erg belangrijk.
  • Inlevingsvermogen. Jij hebt aan een paar woorden genoeg en voelt goed aan wat je patiënten nodig hebben.  Daarnaast kun je je inleven in hun (soms lastige) situatie.
  • Behulpzaam. Jij haalt je geluk uit mensen helpen. Daarom sta je graag voor je patiënten klaar, zelfs als je zelf je dag niet hebt.
Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
  • Medische kennis en handelingen
  • Communicatieve vaardigheden
  • Behulpzaam
  • Inlevingsvermogen
  • Geduldig
  • Stressbestendig
  • Zelfstandig

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante certificaten

In de opleidingsectie van je cv som je overzichtelijk je opleidingen, diploma’s en certificaten op. Dit gedeelte kun je vrij kort en bondig houden. Zet deze informatie in omgekeerd chronologische volgorde, dus je meest recent behaalde diploma bovenaan. Heb je veel certificaten, bijvoorbeeld omdat je jezelf regelmatig laat bijscholen? Maak dan een aparte sectie diploma’s en een apart kopje voor je certificaten.

Om als verzorgende IG aan de slag te gaan heb je minimaal een mbo 3 diploma Verzorgende IG nodig. Heb je deze opleiding afgerond, dan wordt je officieel geregistreerd als verzorgende IG.  

Zie voor inspiratie de opleidingsectie uit ons voorbeeld cv verzorgende IG:

Aanpasbare sectie opleidingen

MBO 3 - Verzorgende IG, Aventus 
September 2016 - Juli 2019 


VMBO Zorg & Welzijn, UDO 
September 2012 - Juni 2016

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Verzorgende IG CV

De inhoud van je cv is het belangrijkst, maar ook de lay-out is essentieel. Een mooi verzorgd en opgemaakt cv is immers de eerste indruk die je achterlaat. Enkele tips:

  • Kleurgebruik mag, maar houd het zakelijk en netjes. Met een subtiele kleurtint valt je cv op tussen de saaie zwart/ wit cv’s van andere sollicitanten. In de zorg zie je vaak blauw- en groentinten, dus daarmee zit je altijd goed.
  • Zorg ervoor dat je cv makkelijk te scannen en goed leesbaar is. Dit doe je met voldoende marges, witruimte en duidelijke tussenkopjes.
  • Kies voor een zakelijk en goed leesbaar lettertype en lettergrootte 10 tot 12.
  • Beperk je cv tot maximaal één A4’tje.

Voorbeeld cv verzorgende IG met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Verzorgende IG met 5 jaar relevante werkervaring in de thuiszorg en in een verzorgingshuis. Ruime kennis van medische handelingen en het bieden van persoonsgebonden zorg. Als verzorgende IG ben ik toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg aan cliënten. Daarnaast ben ik in staat om op empathische wijze een band op te bouwen met mijn patiënten en haal veel voldoening uit het helpen van mensen.


Werkervaring

Verzorgende IG, Talma Borgh, Apeldoorn 
Februari 2021 - Heden 

Als verzorgende IG bij verpleeghuis Talma Borgh ben ik verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige dagelijkse zorg aan bewoners.  

  • Persoonlijke zorg bieden aan ca. 35 bewoners.
  • Nauw samenwerken met het zorgteam.
  • Implementeren van dagbesteding.
  • Coördineren van zorgplannen.
  • Creëren van een prettige en veilige omgeving voor bewoners.

 

Verzorgende IG, Thebe, Deventer 
Oktober 2019 - Februari 2021 

Als verzorgende IG bij Thebe Deventer was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg in de wijk, samen met een zorgteam. Mijn functie omvatte zeer diverse werkzaamheden, zoals kraamzorg, zorg na een operatie of bij ouderen thuis. 

  • Dagelijkse zorg bieden aan huis.
  • Medische handelingen verrichten zoals medicatie toedienen, katheters inbrengen of injecties geven.
  • Huishoudelijke taken en luisterend oor bieden aan patiënten.
  • Signalerende functie en overleg met andere zorgverleners.


Vaardigheden

  • Medische kennis en handelingen
  • Communicatieve vaardigheden
  • Behulpzaam
  • Inlevingsvermogen
  • Geduldig
  • Stressbestendig
  • Zelfstandig


Opleiding

MBO 3 - Verzorgende IG, Aventus 
September 2016 - Juli 2019 


VMBO Zorg & Welzijn, UDO 
September 2012 - Juni 2016

Heb je de inhoud van je cv op een rijtje? Maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de opmaak ervan? Maak kennis met de professionele, kant-en-klare cv templates van CVster.nl. In onze online cv maker maak je in 5 minuten een perfect opgemaakt cv.

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv