Bedrijfsanalist cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Bedrijfsanalist cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor de functie van bedrijfsanalist?

De arbeidsmarkt voor bedrijfsanalisten

Je hebt verstandig gekozen! De arbeidsmarkt voor bedrijfsanalisten is prima. Tussen jou en je nieuwe baan ligt enkel een steengoede sollicitatie. 

En dat betekent dat je een goed cv nodig hebt om jezelf in de kijker te spelen bij een interessant bedrijf. Maak een overtuigend cv voor bedrijfsanalisten dat op maat is voor de functie waarop je solliciteert. 

Hieronder gaan we daar per sectie dieper op in en kan je een voorbeeld cv van een bedrijfsanalist bekijken. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk al onze cv-voorbeelden

De eerste hindernis: het Applicant Tracking System

De meeste werkgevers vertrouwen op ATS-software om de eerste selectie op ingekomen cv's uit te voeren. Volgens Jobscan gebruikt maar liefst 98% van de Fortune 500-bedrijven een Applicant Tracking System. En dat is iets om serieus rekening mee te houden. 

Het maakt namelijk niet uit hoe perfect je cv leest als het de ogen van een personeelsmanager niet bereikt. Optimaliseer je cv daarom óók voor het ATS. Een ATS scant je cv en gebruikt trefwoorden, zinnen, vaardigheden en ervaring om je cv te matchen met de vacature en een score toe te kennen. Gebruik daarom woorden die je ook terugziet in de vacaturetekst.

Gerelateerde artikelen
Je cv optimaliseren voor ATS
De beste ATS-check voor je cv: volg onze handleiding en scoor hoog in het Applicant Tracking System.

Voorbeeld Persoonlijk profiel: jouw professionele samenvatting 

Op je bedrijfsanalist cv is je persoonlijk profiel je eerste echte kans om indruk te maken met je professionele persoonlijkheid. Zo’n profielschets staat prominent boven aan je cv en is meestal de eerste tekst die een selecteur leest. 

Daarom is het van belang jezelf goed te presenteren als bedrijfsanalist en je cv te beginnen met een indrukwekkende tekst. In deze eerste zinnen benadruk je jouw professionele imago, je persoonlijkheid en je prestaties. Gebruik daarbij woorden die specifiek zijn voor de branche en voor jouw werk als business analist. 

Voorbeeld persoonlijk profiel bedrijfsanalist

Ervaren en gepassioneerde Business Analist met meer dan acht jaar ervaring met het evalueren en verbeteren van bedrijfssystemen van grote organisaties. Toegewijde teamleider met de capaciteit om projectdoelen effectief te beheren en bereiken. Creëert succesvolle systemen via de interdisciplinaire benadering van System Engineering en heeft een bewezen staat van dienst in het effectief onderzoeken en analyseren van processen en procedures en het ontwerpen en implementeren van business oplossingen.

Blauwdruk voor het schrijven van een liftpitch

Voorbeeld Werkervaring: benadruk de juiste ervaringen

Deze sectie is de plek waar je open (en eerlijk!) mag opscheppen. 

Benoem je werkervaring als bedrijfsanalist en vergeet daarbij niet je prestaties, successen en mijlpalen van professionele groei te vermelden. 

Bedrijfsanalisten zijn belast met het evalueren gegevens. Ze analyseren data uit het verleden en het heden om patronen te vinden waarmee zij de besluitvorming en bedrijfsactiviteiten van een organisatie kunnen verbeteren. Stel jezelf de vraag: Wat zijn de belangrijkste prestaties die ik als bedrijfsanalist moet benadrukken om te kunnen concurreren op de arbeidsmarkt?

Voorbeeld van werkervaring

Senior Bedrijfsanalist Wageningen University
november 2017 - mei 2021

  • Leidinggeven aan een 10-koppig team van business process consultants.
  • Gebruikershandleiding voor het studentenvolgsysteem opnieuw ontworpen en geïmplementeerd binnen de universiteit.
  • Focusgroepen voor procesverbetering aansturen binnen de universiteit Wageningen.
  • Leidinggeven aan verbetertrajecten voor technologie systemen.
  • Budget, planning en focus bewaken voor diverse projecten.
  • Doorlopend monitoren van de prestaties van de universiteit op het gebied van klantgerichtheid, relatiebeheer, kosten, workflow en procesmanagement.
     

Business Analist CKT-groep Veenendaal
augustus 2012 - oktober 2017

  • Leiden en uitvoeren van diepgaande analyses van de bedrijfsprestaties versus zakelijke doelen.
  • Rapporteren van business intelligence-inspanningen en relaties met de Global Managed Investments (GMI) van de CKT-groep.
  • Toezien op ontwerp, regelgeving en dagelijks beheer van belangrijke projecten.
  • Bedrijfsrisico’s in kaart brengen en managen.
  • Strategische oplossingen ontwikkelen in implementeren.
  • Rapporteren aan en samenwerken met de Chief Operations Officer van CKT-groep.

Voorbeeld vaardigheden: markeer jouw capaciteiten

Als bedrijfsanalist heb je tal van competenties. Benoem vaardigheden die belangrijk zijn voor de baan (je vindt ze in de vacaturetekst!). Denk aan:

  • bedrijfsprocessen analyseren en stroomlijnen
  • strategische planning
  • project management
  • interpersoonlijke communicatieve vaardigheden
  • financieel inzicht
  • samenwerken (bijv. met IT, Marketing en HR)

Deze voorbeelden zijn ATS- en HR-vriendelijk. 

Bij het schrijven van de sectie werkervaring, heb je jouw belangrijkste vaardigheden al op een rijtje gezet. Voor de sectie vaardigheden hoef je alleen nog maar je top vijf of top tien te kiezen. 

Leg jouw lijstje vaardigheden naast de vacaturetekst. Analyseer, orden en kom tot een lijstje ijzersterke punten die naadloos passen bij wat de werkgever zoekt en waar jij in uitblinkt. Deze laatst stap is belangrijk, takenpakketten kunnen flink verschillen en ook zijn de accenten per bedrijfstak weer anders. Het is cruciaal om voor elke sollicitatie na te gaan of je de juiste woorden te pakken hebt.

Voorbeeld van vaardigheden
  • Teamspeler
  • Bedrijfsstrategieën
  • Kennis van digitale prestatiemetingen
  • Probleemoplossende vaardigheden
  • Projectmanagement
  • Analytisch denken
  • Communicatief vaardig
  • Managementvaardigheden
  • Leiderschap

Voorbeeld Opleiding: een leven lang leren

Een mooie opleiding is belangrijk, maar een leven lang nieuwe dingen leren is nog veel belangrijker. 

Naarmate je afstudeerdatum verder achter je komt te liggen, krijgt je initiële opleiding een lagere prioriteit op je cv. Zeker als bedrijfsanalist zijn aanvullende cursussen en trainingen een graadmeter voor je expertise, uiteraard aangevuld met relevante werkervaring. 

Heb je professionele seminars of workshops gevolgd? Congressen bijgewoond? Certificaten behaald? Dit is de plek om te benoemen wat er in je rugzak zit aan waardevolle kennis. 

Voorbeeld van opleiding

2011- 2013
Master of Business Administration (MBA) – Business Administration and Management, Nyenrode University

2003- 2009
Rechtsgeleerdheid (LLB), Universiteit van Amsterdam

1997- 2003
VWO, Hermann Wesselink College Amsterdam, Profiel Economie en Maatschappij

Het juiste cv-template of cv-sjabloon kiezen

Ook het cv van een bedrijfsanalist kan niet alleen steunen op een geweldige inhoud. Het oog wil ook wat. 

Een vooraf ontworpen template maakt het gemakkelijk om jouw gegevens en informatie in te voeren en een mooi opgemaakt cv te maken in slechts een paar minuten. CVster.nl biedt je tientallen templates in meerdere categorieën. 

Voor bedrijfsanalisten staan de beste templates in de categorie professionele cv-sjablonen. Bekijk het eindresultaat zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je cv niet te druk oogt of te grote blokken tekst bevat. Je zal zien dat je met een template van CVster.nl in een handomdraai een professioneel cv maakt. Succes!

Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?
Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv