Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

20 apps om een baan mee te vinden

Vroeger zaten werkzoekenden uren op het arbeidsbureau in kaartenbakken te zoeken naar vacatures. Of ze wachtten vol ongeduld op de krant waar de nieuwste vacatures instonden. Wat dat betreft is er heel wat veranderd. Wachten op de krant hoeft allang niet meer en om een baan te vinden hoef je eigenlijk de deur niet meer uit. Het computertijdperk heeft de bereikbaarheid van vacatures aanzienlijk vergroot. Je zoekt nu vanuit je luie stoel, of in de trein, of liggend op het strand, met je smartphone een geschikte baan.

Van website naar smartphone-app

Als werkzoekende kon je al een tijdje terecht bij de vele vacaturesites op internet. Je kunt je online inschrijven bij vele sites om een passende functie te vinden. Maar minstens zo handig is het om één of meerdere apps te installeren waar je een baan mee kunt vinden. Vacatures zoeken wordt hiermee nóg makkelijker gemaakt. Bovendien heb je de hele dag (en nacht) zicht op nieuwe functies die worden aangeboden. Wil je echter niet overspoeld worden door vacatures die niet bij je passen, zorg er dan voor dat jouw zoekopdrachten goed staan ingesteld. Geef precies aan naar welk soort werk je zoekt, of je parttime of fulltime aan de slag wilt en vergeet niet de plaats aan te geven waar je wilt werken en de afstand die je bereid bent te reizen. Want als je in Limburg woont, heb je er niets aan om iedere dag vacatures uit Leeuwarden te ontvangen. Behalve vacatures geven sommige apps ook nog extra informatie, zoals sollicitatietips: hoe je een goede motivatiebrief schrijft, hoe je je voorbereidt op een gesprek, welke kledingkeuze is aan te raden, do's en don'ts tijdens sollicitatiegesprekken en andere zaken die handig zijn om te weten voor je aan een gesprek begint.

Soorten apps

Behalve apps die alle zoekmachines doorzoeken op vacatures, heb je ook meer gespecialiseerde apps die bijvoorbeeld gericht zijn op een bepaalde beroepsgroep. Zo zijn er apps die specifiek vacatures aanbieden voor kapperspersoneel, medewerkers in de horeca, koeriers of verkoopmedewerkers in een bepaalde branche. Er zijn ook grote organisaties die een eigen app hebben om de functies die ze hebben wereldkundig te maken. Denk hierbij aan banken, overheidsinstellingen en internationale bedrijven. Wanneer het je leuk lijkt om bij een bepaalde instelling te werken, kijk dan zeker even of er een app beschikbaar is, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste informatie.

Apps voor werkzoekenden op een rijtje

Het aanbod van apps voor werkzoekenden is talrijk. Zó talrijk, dat het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Wij hebben daarom 20 populaire en veelgebruikte smartphone-apps voor je op een rijtje gezet. Je kunt er natuurlijk meerdere van installeren op je smartphone of tablet.

1. Studentenwerk

Zoals de naam al aangeeft, een app speciaal voor studenten die naast hun studie iets willen bijverdienen. Wanneer je een bijbaan hebt gevonden, geeft de app de mogelijkheid om aan te geven welke uren je kunt werken en je kunt bijhouden hoeveel je gewerkt hebt.

2. Vacatures Zoeken

In deze duidelijke app geef je aan waar je precies naar op zoek bent. Je kunt dit vrij exact aangeven zodat je niet wordt overspoeld met meldingen.

3. YoungCapital

Een handige app voor als je op zoek bent naar een baan. Je kunt een vacature alert instellen zodat je alleen de banen ziet die voor jou interessant zijn. Ook kun je natuurlijk direct reageren als er iets voor je bij zit.

4. LinkedIn Job Search

Ook bij deze app stel je makkelijk je zoekopdracht in. Er is ook een mogelijkheid te zoeken naar bedrijven waar mensen werken die je kent. Soms kan het erg handig zijn iemand persoonlijk te kennen, wie weet kan diegene een goed woordje voor je doen.

5. OTSO

Een speciaal geval onder de apps. Hiervan wordt gezegd dat OTSO het ‘Tinder voor werkzoekenden’ is. Wanneer een functie je wat lijkt swipe je naar rechts, lijkt het je niets dan swipe je naar links. Als beide partijen klikken, heb je een match.

6. Indeed Vacature

Hiermee kun je uitgebreid zoeken naar vacatures in binnen- en buitenland. Je kunt aangeven waar je naar op zoek bent en je krijgt automatisch een melding als er iets voor jouw gading bijzit. Je kunt ervoor kiezen alleen te zoeken in bepaalde steden en branches.

7. Monster Vacatures zoeken

Het vroegere Monsterboard is omgedoopt naar Monster en biedt een overzichtelijke app die je meldt wanneer er een vacature is die betrekking heeft op jouw zoekopdracht.

8. Trovit Job

Deze app filtert alle vacatures die het vindt op talloze websites op jouw zoekopdracht. Makkelijk om in te stellen en geeft een goed overzicht van de functies die voor jou van toepassing zijn. Soms geeft de app ook vacatures door die niet passen bij je zoekprofiel, dit kun je echter aangeven bij Trovit.

9. Uitzendbureau.nl Vacatures

Op zoek naar een tijdelijke baan? Dan is deze app geschikt voor jou. Geef uiteraard aan wat en waar je werk zoekt en je ontvangt meldingen over passende functies.

10. Adzuna

Een snelle en eenvoudige app voor werkzoekenden. Je kunt ook bij deze app precies aangeven waar je naar op zoek bent en krijgt de functies te zien die bij jouw zoekopdracht passen.

11. Nationale Vacaturebank

Een van de grootste Nederlandse vacaturebanken heeft een handige app. Je kunt zoeken in meer dan vijfentwintigduizend vacatures, dus zorg dat je goed aangeeft waar en wat voor werk je wilt hebben.

12. Werken in de Horeca

Wanneer je een vacature zoekt in de horeca kun je op de site www.horeca.nl gratis de App downloaden. Deze app geeft een goed overzicht van de banen in deze sector.

13. Flex@lly Online Uitzendbureau

Ben je op zoek naar flexibel werk? Dan is deze app geschikt voor jou. Een duidelijk overzicht van vele flexibele banen in diverse branches.

14. Freelancer

Voor de vele freelancers die op zoek zijn naar werk is de app van Freelancer.nl een aanwinst. Alle beschikbare banen zijn hierop te vinden. Vergeet niet in je zoekmelding aan te geven waarnaar je precies op zoek bent. Het voordeel van deze app is dat je ook kunt zoeken naar losse opdrachten.

15. Onderwijs-en-banen

Speciaal voor werkzoekenden in het onderwijs een handige app met daarin overzichtelijk alle vacatures per soort onderwijsinstelling. Bij deze app is het ook mogelijk te vermelden dat je werk zoekt, dus wie weet vinden ze jou…

16. Eures

Over de grens werken? Wanneer je op zoek bent naar een baan binnen Europa is dit een goede app om te downloaden. Geef de sector en het land aan en je krijgt vacaturemeldingen die bij je passen.

17. Job Bird

Makkelijk altijd en overal zoeken naar een passende werkkring. Deze app is de moeite waard vanwege het gemakkelijke gebruik. Job Bird zoekt in vele machines naar vacatures.

18. OpenHR

Een app speciaal gericht op werkzoekenden in de HR-sector. Wanneer je zeker weet dat je alleen op HR- functies wilt solliciteren is dit een goede keus.

19. StepStone Job

Een goede app voornamelijk voor hoger opgeleiden. Je kunt de app instellen op de voor jouw relevante banen.

20. Vacatures ICT App

Een goed functionerende app, speciaal gericht op de ICT -sector. Je kunt hier in je eigen regio zoeken naar een geschikte functie.
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.