Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Sollicitatiebrief laten schrijven? Lees dit eerst!

Op vacatures reageren of open sollicitatiebrieven schrijven vreet veel tijd, want iedere werkgever en elke functie verdient weer een unieke brief. Als je geen tijd, zin of talent hiervoor hebt, is het verleidelijk om het solliciteren zo lang mogelijk uit te stellen. Gelukkig is het niet langer nodig om zelf jouw sollicitatiebrieven te schrijven. Je kunt deze klus namelijk uitbesteden aan freelance schrijvers die tegen een vergoeding een sollicitatiebrief op maat schrijven. Die hoef je dan alleen nog maar naar de juiste persoon te mailen. Maar hoe gaat die service nou precies in zijn werk? En hoe weet je zeker of die schrijver jou goed vertegenwoordigt? Is het überhaupt raadzaam om van deze dienst gebruik te maken, of kun je toch maar beter zelf je sollicitaties blijven schrijven? In deze blogpost dompelen wij ons onder in de wereld van de sollicitatiebriefschrijvers.
Lees meer

10 tips voor een goede afsluiting in je sollicitatiebrief

Voor die interessante vacature die je hebt gezien, ben je nu druk bezig aan jouw sollicitatiebrief. Je wilt er origineel in zijn en er de lezer mee uitnodigen jouw cv te bekijken. Net zo belangrijk als de opening van je brief is de afsluiting.
Lees meer

Checklist schrijven van een sollicitatiebrief

Gebruik deze checklist voordat je de sollicitatiebrief verstuurd.
Lees meer

10 tips voor een goede inleiding in je sollicitatiebrief

Wist je dat de gemiddelde vacature tientallen tot honderden brieven uitlokt? Dit zeggen we je niet om je te ontmoedigen. Sterker nog, het zou juist de strijder in jou los moeten maken. Met een originele inleiding kun je je namelijk een weg naar de shortlist van de selecteur knokken. Met de volgende 10 tips en concrete voorbeelden helpen wij je op weg.
Lees meer

Hoe verbeter ik mijn taalgebruik?

Eén van de zaken die rekruteerders opvallen, is het slechte taalgebruik van sommige kandidaten. De ene sollicitant rijgt de spelfouten aan een, terwijl de andere brievenschrijver juist een krampachtig formele stel hanteert, waardoor het bijna lijkt of er een voorbeeldbrief is gebruikt.
Lees meer