Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Sollicitatiebrief Vertegenwoordiger

Denkt u dat een baan als vertegenwoordiger echt iets voor u is, maar kan u niet goed beginnen met het schrijven van de sollicitatiebrief? Maak dan gebruik van onze voorbeeld brieven! Dat zijn online voorbeelden van sollicitatiebrieven waaronder er een voor deze specifieke functie. U kunt deze brieven naar uw eigen wensen aanpassen en gebruiken wanneer u dat uitkomt om ze zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.
J.E. Naam Straatnaam 224 1234 AB  WOONPLAATSSalesbedrijf Verkoopstraat 78 4567 AD UtrechtWoonplaats, datum Betreft:Vacature vertegenwoordiger Geachte mevrouw …, Op de website van het Boekblad kwam ik de vacature tegen voor een vertegenwoordiger bij uw uitgeverij. Voor die functie wil ik graag in aanmerking komen. Ik ben 42 jaar en ben na een opleiding tot vertaler het boekenvak ingerold. Eerst heb ik enkele jaren als freelance bureauredacteur gewerkt en ben daarna vier jaar in vaste dienst geweest bij een uitgeverij. De laatste jaren werk ik weer voor mezelf en houd ik me voornamelijk bezig met redactiewerk. Ook heb ik enkele eenvoudige publicaties in eigen beheer uitgegeven. De reden waarom ik op de vacature bij uw uitgeverij solliciteer, is dat ik het werken als zelfstandig ondernemer wat eenzaam ben gaan vinden. Een functie van drie dagen per week sluit bovendien goed aan bij mijn wens om me wekelijks ook nog enige tijd aan mijn eigen activiteiten te kunnen wijden. Wat de functie-eisen betreft die u in uw advertentie stelt, het volgende.
  • Werkervaring in een soortgelijke functie heb ik niet. Wel heb ik verkoopervaring, zoals u in mijn cv kunt zien.
  • Ik bezit een goede kennis van het boekenvak. Door mijn werk voor zeer uiteenlopende uitgeverijen heb ik een brede kennis op dit terrein opgedaan. Verder heb ik de cursussen ëBasiscursus Uitgeverijí en ëBureauredactieí van de Vakopleiding Boekenbranche gevolgd.
  • Flexibiliteit en commercialiteit zijn eigenschappen waarover ik zeker beschik, omdat ik het zonder deze niet zou hebben gered als zelfstandig ondernemer; hetzelfde geldt natuurlijk voor de eigenschappen zelfstandig en communicatief.
  • Zoals u aan mijn adresgegevens kunt zien, woon ik midden in de Randstad.
Het belangrijkste is echter dat ik veel van het boekenvak houd, dat ik vind dat u een aantrekkelijk fonds hebt en uw uitgeverij daarom heel graag zou willen vertegenwoordigen. Ik hoop dat ik u hiermee een indruk heb kunnen geven van mezelf. Gedetailleerde informatie vindt u in bijgevoegd curriculum vitae. Met vriendelijke groet, Naam Bijlage: curriculum vitae
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.