Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Goed idee: een cv-generator gebruiken

Een curriculum vitae maken kan een hele klus zijn. Het is namelijk niet zo dat je er maar één maakt en die vervolgens naar alle werkgevers stuurt die leuke vacatures hebben. Nee, een cv is geen one-size-fits-all-document.
Waarom niet? Omdat de functie-omschrijving en de vereisten bij elke vacature en elk bedrijf weer iets anders zijn. Jij wilt je daar zo goed mogelijk op aanpassen met jouw cv. We bedoelen hier natuurlijk niet mee dat je gaat liegen op je cv, maar dat je de waarheid net iets anders belicht. Een cv-generator kan hierbij goed van pas komen. In dit artikel leer je hoe zo’n cv-generator jou werk uit handen neemt en welke tool . Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat jij op gesprek mag, met kans op die mooie baan.

Voorbeelden van verschillende cv’s

Heb je bijvoorbeeld aan de Hotelschool gestudeerd, maar ben je vervolgens op een IT-helpdesk gaan werken, dan kun je iets meer de nadruk op jouw opleiding leggen wanneer je besluit om weer op banen te solliciteren die met jouw opleiding te maken hebben. Wil je echter verder in de IT, dan is jouw horeca-opleiding niet zo heel belangrijk en kun je daar minimale info over geven. In plaats daarvan zet je de IT-gerelateerde cursussen die je hebt gevolgd in het zonnetje en vertel je wat meer over die baan op de IT-helpdesk.

Methode 1: met de hand je cv aanpassen

De verschillen kunnen redelijk subtiel zijn –een regeltje meer of minder informatie bij een bepaald element– maar vereisen toch wat tijd en moeite. Zo kun je bijvoorbeeld spelen met de volgorde van de informatie op je cv, waarmee je de aandacht van de recruiter een bepaalde kant op stuurt. Je kunt dit met de hand doen, waarbij je uitgaat van een basis-cv. Dat is een cv dat je nooit naar werkgevers stuurt, maar als basis gebruikt voor het maken van aangepaste cv’s. Een basis-cv is in feite het meest uitgebreide cv dat je maar kunt verzinnen, met alle opleidingen en werkervaring tot in den treure uitgewerkt. Voor elke vacature waarvoor je je kandidaat stelt, kort je dan bepaalde punten in of verwijder je die helemaal, zodat er een nadruk op de meer uitgewerkte elementen ontstaat.

Methode 2: een cv-generator gebruiken

Een andere optie is het gebruiken van een cv-generator. Dat is een offline of online tool waarmee je betrekkelijk snel verschillende versies van je cv maakt. In plaats van met de hand te moeten knippen, plakken en verwijderen, doe je dit met enkele muisklikken. Vaak biedt een cv-generator ook de mogelijkheid om eenvoudig van template te veranderen. Zo kun je de uitstraling en het ‘gevoel’ dat jouw cv overbrengt aanpassen aan de werkgever waarbij je solliciteert.

Tip! Probeer onze cv-tool gratis

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om CVster.nl te verlaten en een eindeloze zoektocht naar een goede cv-generator te starten. Maar dan nog is de kans groot dat je bij ons terugkeert. Onze cv-maker is namelijk zowel makkelijk in het gebruik als uitgebreid qua opties. Hieronder sommen we enkele van de sterke punten op.
  • Kies uit 199 kleuren
  • Eenvoudig je cv updaten
  • Keuze uit 4 stijlvolle cv-templates
  • Download jouw cv als PDF of als Word-document
  • Versleep onderdelen om de volgorde te veranderen
Je probeert de cv-generator helemaal gratis. Vul je gegevens in en zie online hoe jouw cv er uit komt te zien. Voor slechts € 2,95 download je de eerste week een onbeperkt aantal versies van jouw cv. Kies je ervoor om onze tool vaker te gebruiken, dan kost dat € 7,95 per maand of slechts € 16,95 op jaarbasis – steeds voor een onbeperkt aantal downloads. Een kleine investering in een grootste toekomst.
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.