Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

Een cv-sjabloon gebruiken in Word: zó werkt dat

Een cv maken is een serieuze klus omdat je toekomst er van af hangt. Ondanks dat kunnen we ons best voorstellen dat je ervan baalt dat je er zoveel tijd in moet steken. Het gaat niet alleen om het opsommen van je werkervaring, opleidingen en vaardigheden, maar je wilt ook dat jouw cv er goed uitziet. Het gebruiken van een sjabloon kan jou daarbij veel tijd besparen.
Zo’n cv template kom je bijvoorbeeld tegen in Word. Het handige van zo’n sjabloon is dat de opmaak al is verzorgd en dat je alleen maar de ontbrekende gegevens hoeft in te vullen. Er zijn sjablonen voor cv’s beschikbaar in Word, maar ook voor brieven, folders, aanplakbiljetten en nieuwsbrieven.

Zo activeer je het Word-sjabloon

Voor vele gebruikers is het een complete verrassing: MS Office 2010 –voor Windows 7– wordt standaard met zo’n twintig cv-sjablonen geleverd. Het is betrekkelijk makkelijk om ze te vinden en er een keuze uit te maken.
  1. Start MS Word
  2. Klik linksboven op ‘Bestand’
  3. Klik in het dropdown-menu op ‘Nieuw’
  4. Dubbelklik op het icoontje met ‘Resumes and CVs’
  5. Selecteer ‘Basic Resumes’
  6. Kies jouw sjabloon met een dubbelklik
Wat ook kan, is op deze website van Microsoft een aantal andere sjablonen downloaden. Deze extra sjablonen zijn gratis.

Wat werkgevers van sjablonen vinden

Over het algemeen zijn de sjablonen in Word erg functioneel, wat natuurlijk ook de voorkeur verdient bij niet-artistieke banen. Maar ze gaan snel vervelen; vooral als je aan de ontvangende kant zit en honderden cv’s moet doorspitten. Als kandidaat maak je jezelf er niet bij voorbaat interessant mee. Dus als je indruk op de recruiter wilt maken, zul je met iets mooiers op de proppen moeten komen. We hebben het niet over een bont kleurenspel, maar een smaakvolle handmatige aanpassing. Of, beter nog, een sjabloon dat niet zo veelvuldig voorkomt als een cv-template uit Word.

Beter dan een Word-sjabloon is het volgende

Beroepshalve heb ik vele duizenden cv’s van kandidaten in mijn handen gehad. Nu is de inhoud natuurlijk belangrijker dan de vorm, maar er is helemaal niets mis mee als je iets origineler dan andere kandidaten bent (zo’n 80% van de kandidaten kiest voor een sjabloon of een heel conservatieve standaard-layout). Door het net iets anders aan te pakken, val je op in de grijze massa en maak je het –ook al is het onbewust– leuker voor een recruiter om jouw cv te bekijken. Een originele lay-out kan jou zomaar enkele seconden langer aandacht opleveren, en dat is belangrijk wanneer de gemiddelde tijd die aan een cv wordt besteed (door werkgevers) 6 seconden is. Wat dat betreft is het beter om geen Word-template voor jouw cv te gebruiken, maar het anders aan te pakken. Niet handmatig, maar met een sjabloon dat exclusief is. Wat dat betreft zit je goed bij CVster. Wij hebben een eigen cv-generator ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig jouw cv in elkaar zet. Niet één versie, maar een onbeperkt aantal versies. Want wist je dat je veel meer kans maakt op een baan als je er jouw cv voor aanpast? Omdat de functie-vereisten voor elke baan anders zijn, is het ideale cv er ook steeds anders voor. Met onze cv-tool is het gelukkig makkelijk om verschillende ‘edities’ van jouw currivulum vitae te maken, waarbij je in een handomdraai van sjabloon verandert. Andere voordelen van onze cv-generator zijn de volgende:
  • Kiezen uit 199 kleuren
  • 4 stijlvolle cv-templates
  • Download je cv als PDF of als Word-bestand
  • Versleep onderdelen om de volgorde te veranderen
Proberen is helemaal gratis. Je krijgt een haarscherpe preview op je scherm en je betaalt pas als je ervoor kiest het curriculum vitae te downloaden. En met prijzen vanaf € 2,95 voor een onbeperkt aantal downloads, hoef je het daar niet om te laten. Als jij originaliteit net zo belangrijk vindt als de selecteurs van de bedrijven waarbij je organiseert, is dit een no-brainer.
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.