Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

De 10 best betaalde MBO-banen

Een MBO-opleiding is een goede start voor een leuke carrière. Je kunt een MBO-opleiding volgen in alle denkbare richtingen. Wel levert de ene baan qua salaris meer op dan de andere. Of je dat belangrijk vindt is natuurlijk aan jou om te bepalen; veel mensen vinden plezier in hun werk bijvoorbeeld belangrijker dan het uiteindelijke salaris. Maar het is wel goed om te weten waar je aan toe bent op financieel gebied voordat je een opleiding gaat volgen, nietwaar?
Daarom leek het ons nuttig om de tien best betaalde MBO-banen de revue te laten passeren. Let wel: we gaan dan uit van het maximaal te bereiken salaris in deze functies. Hiervoor moet je dus wel een aantal jaren in de respectievelijke functie werkzaam zijn. Dus kijk je mee?

1. Vertegenwoordiger

Je verdient maximaal ongeveer € 3150 bruto. Als vertegenwoordiger bezoek je klanten en presenteert daar de artikelen of diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Je moet dus beschikken over commercieel talent om dit beroep met succes te kunnen uitoefenen. Je verdient vaak extra bonussen naarmate je meer klanten binnenhaalt.

2. Pedicure

Als pedicure verdien je ongeveer € 2800 per maand. Een pedicure is gespecialiseerd in voetverzorging. Je werkt zelfstandig of bent verbonden aan een zorginstelling. Je verzorgt en behandelt de voeten van je patiënten, je verwijdert eelt en verzorgt de nagels. Het is de taak van de pedicure om aandoeningen aan de voeten te signaleren en de patiënt eventueel door te verwijzen naar een arts of een behandelplan op te stellen.

3. Administrateur

Een administrateur verdient uiteindelijk ongeveer 2700 euro per maand. Als administrateur werk je meestal voor een bedrijf. Je houdt je bezig met de boekhouding, salarisadministratie of de administratie van debiteuren en crediteuren. Ook is het de taak van sommige administrateurs om de belastingaangifte van het bedrijf voor hun rekening te nemen. De administrateur staat vaak aan het hoofd van een boekhoud- of salarisafdeling.

4. Evenementenmanager

Een evenementenmanager verdient ongeveer €2350 na meerdere jaren ervaring. Als evenementenmanager is het jouw taak om een evenement of grote bijeenkomst voor te bereiden en in goede banen te leiden. Je zoekt de juiste locatie, zorgt dat alles wat nodig is daar aanwezig is zoals stoelen, tafels, presentatiebenodigdheden voor sprekers zoals een beamer, scherm en microfoon. Je regelt dat de gasten worden voorzien van een hapje en drankje indien van toepassing.

5. Kraamverzorgster

Als kraamverzorgster verdien je ongeveer € 2200 per maand. Je assisteert de vroedvrouw bij thuisbevallingen en na de geboorte van de baby verzorg je moeder en kind. Daarnaast houd je het huishouden draaiend. Je doet de was, stofzuigt en bereidt maaltijden voor. Daarnaast adviseer en ondersteun je de moeder indien nodig bij de verzorging van de baby tijdens de kraamdagen.

6. Verpleegkundige

Een verpleegkundige verdient circa € 2200 per maand. De meeste verpleegkundigen werken in ziekenhuizen, waar ze zich bezighouden met de zorg voor patiënten in de breedste zin van het woord. Daarnaast assisteren zij artsen bij het doen van medische handelingen en verstrekken zij medicijnen aan de patiënten.

7. Kraanmachinist

Een kraanmachinist verdient ongeveer 2200 euro bruto per maand. Als kraanmachinist ben je meestal werkzaam bij bouwprojecten. Je zorgt ervoor dat zware materialen worden verplaatst zodat de bouwvakkers hun werkzaamheden kunnen doen. Daarnaast zijn kraanmachinisten werkzaam in de havens waar zij assisteren bij het lossen van schepen.

8. Sportinstructeur

Als sportinstructeur bedraagt je salaris ongeveer 2200 euro per maand. Je bent meestal werkzaam bij een sportschool of bij een sportvereniging. Je geeft advies over sporten en het doen van oefeningen. Afhankelijk van het doel wat de sporter wil bereiken moet hij kracht- of cardiotraining volgen. Het is jouw taak de sporters daarbij te begeleiden.

9. Sociaal pedagogisch werker

De sociaal pedagogisch werker verdient ongeveer 2200 euro bruto per maand. Je begeleidt meestal individuele cliënten of gezinnen die hulp nodig hebben bij het dagelijks leven. Je helpt ze bij het ordenen van hun administratie en bij problemen met het opvoeden van de kinderen. Daarnaast adviseer je over allerlei dagelijkse zaken zoals financieel beheer.

10. Verzorger

Als helpende in de zorg verdien je ongeveer 2200 euro per maand. Je bent werkzaam in een zorginstelling voor ouderen of gehandicapten of je komt bij de mensen thuis. Je taken zijn huishoudelijk en verzorgend. Je helpt de cliënt met dingen die hij niet zelfstandig kan, zoals douchen, eten of het huishouden.
Joost
Mijn naam is Joost en ik ben 5 jaar actief geweest als recruiter. Op CVSter.nl deel ik mijn ervaring, tips en de "geheime" trucjes. Heb je vragen? Stuur mij gerust een mail via het contactformulier.